Den amerikanske centralbank samarbejder med MIT i udviklingen af ​​CBDC (Digital Dollar)

Den amerikanske centralbank har netop afsløret nye oplysninger om sin holdning til CBDC’er.

I det forløbne år har adskillige nationer rundt om i verden meddelt deres intentioner om at undersøge og til sidst lancere en centralbank digital valuta (CBDC). Årsagerne er forskellige, men koges normalt ned til et par nøglefaktorer, der inkluderer evnen til:

Forøg effektiviteten – Reducerede omkostninger med hurtige afviklingstider

Reducer svig / ulovlig aktivitet – KYC / AML

Vær mere gennemsigtig — Ledgerbaseret transaktionshistorik

Hvis disse grunde ikke var tilstrækkelig begrundelse for at undersøge brugen af ​​en CBDC, ramte COVID og fremhævede en alvorlig mangel forbundet med den nuværende FIAT.

Fiat spreder bakterier – Kina og USA havde hver især tilfælde, hvor lovligt betalingsmiddel blev taget ud af omsætning, hvilket krævede dekontaminering.

Digital dollar

Inden vi går videre, bør alle forstå, hvad en CBDC er på et grundlæggende niveau. Som navnet antyder, er en CBDC en digital valuta, der er udstedt af centralbanken i en given nation. I USA kaldes en fremtidig CBDC almindeligvis en ‘Digital Dollar’.

Disse digitale valutaer er i det væsentlige en blockchain-baseret variant af aktuelle valutaer, såsom dollaren. Ved at bruge blockchain og eksisterer som et virtuelt aktiv styres, overvåges og transakteres CBDC’er lettere.

For at lære mere om, hvad der får et CBDC-kryds, så vi for nylig nærmere på deres indre funktion HER.

År i gang

Med den øgede opmærksomhed, der blev givet til CBDC’er, tog guvernør Lael Brainard fra Federal Reserve tid til at adressere deres udvikling i en nylig tale.

“Vi har gennemført interne eksperimenter i de sidste par år gennem metoder, der inkluderer Board’s Technology Lab, som har bygget og testet en række distribuerede storbeplatforme for at forstå deres potentielle mulighed og risiko.” 


Mens Fed muligvis har holdt sig stille de sidste par år med sine planer for en digital dollar, er det lovende at høre, at de har haft travlt bag kulisserne. Mange har frygtet, at Fed vil falde bagefter andre nationer i udviklingen af ​​et sådant produkt. Guvernør Brainard dæmpet denne frygt og sagde,

”I betragtning af dollarens vigtige rolle er det vigtigt, at Federal Reserve forbliver på grænsen for forskning og politikudvikling vedrørende digitale banks digitale valutaer … Som andre centralbanker fortsætter vi med at vurdere mulighederne og udfordringerne ved samt brugen sager for en digital valuta som et supplement til kontanter og andre betalingsmuligheder. ”

Hvorfor udvikle en CBDC?

Nu hvor vi ved, at udviklingen er i gang og har været i nogen tid, hvad er det Feds begrundelse bag dette?

Selvom mange er opmærksomme på de potentielle fordele, som CBDC giver, berørte guvernør Brainard især nogle få grunde, som har styret Feds-handlingerne. Disse inkluderer:

COVID-19 – Det er blevet godt omtalt i hele pandemien, som millioner af amerikanske borgere oplevede betydelige forsinkelser i at modtage deres stimuluskontrol. Fed har fulgt nøje med udgiftsvanerne, og baseret på hvad den ser, er det helt klart penge, der er nødvendige, men som ikke uddeles på en effektiv måde. Guvernør Brainard understregede dette punkt og sagde: “COVID-19-krisen er en dramatisk påmindelse om vigtigheden af ​​en robust og pålidelig betalingsinfrastruktur, der er tilgængelig for alle amerikanere”

Bitcoin og Vægt – Siden lanceringen i 2009 har Bitcoin været et splittende aktiv. Nogle betragter det som fremtidens valuta, andre som en erstatning for guld, og endda dem, der stadig tror, ​​at det vil kollapse spektakulært. Uanset Bitcoins skæbne har ideologierne, der driver det, og de evner, det har demonstreret, betaget mange. Ud over blot at fange opmærksomhed har Bitcoin leveret en potentiel plan for, hvordan en fremtidig valuta skal se ud. Lande behøver ikke længere at frygte kun andre nationer, der springer over deres status, men et potentielt magtskift i retning af autonome og decentrale protokoller som Bitcoin. Guvernør Brainard bemærkede specifikt spørgsmål og spørgsmål omkring stigningen i digitale valutaer, idet han sagde: ”Introduktionen af ​​Bitcoin og den efterfølgende fremkomst af stablecoins med potentielt global rækkevidde, såsom Facebooks Vægt, har rejst grundlæggende spørgsmål om juridiske og lovgivningsmæssige garantier, finansiel stabilitet, og valutas rolle i samfundet. Dette udsyn har intensiveret opfordringerne til CBDC’er om at opretholde den suveræne valuta som anker for nationens betalingssystemer. ”

Kina – På trods af mange lande, der hver især udviklede CBDC’er, var det eneste land, der specifikt blev navngivet i guvernør Brainards tale, Kina – dog kort. Det blev bemærket, at “Kina er hurtigt kommet videre med sin version af et CBDC.” Da Kina fortsætter med at vokse og udvikle sig til en endnu større verdens-supermagt, er det bydende nødvendigt, at USA holder trit med sådanne teknologiske fremskridt, hvis det skal bevare sit greb på toppen.

Samarbejdsindsats

Ud over at uddybe tidligere og nuværende indsats omkring CBDC’er, også Fed annonceret et nyt samarbejde med Massachusetts Institute of Technology (MIT).

“… Federal Reserve Bank of Boston samarbejder med forskere ved Massachusetts Institute of Technology om en flerårig indsats for at opbygge en hypotetisk digital valuta orienteret til centralbankbrug. Dette forskningsprojekt er beregnet til at støtte bestyrelsens bredere indsats for at vurdere sikkerheden og effektiviteten af ​​centralbanks digitale valutasystemer. Projektet fokuserer udelukkende på at udvikle en forståelse af kapaciteterne og begrænsningerne i de relevante teknologier snarere end at tjene som en prototype for en Federal Reserve-udstedt digital valuta eller adressere de vidtrækkende politiske spørgsmål i forbindelse med dens potentielle udstedelse. ”

MIT har længe været forbundet med blockchain-baserede bestræbelser og er ideelt udstyret til et samarbejde som dette. Faktisk vil denne flerårige forskningsindsats blive ført af MIT’s ‘initiativ til digital valuta‘- et program struktureret til at udvikle både, en forståelse af og praktiske anvendelsessager til blockchain.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)

MIT er et verdenskendt forskningsuniversitet med base i Boston, Massachusetts. Universitetet blev oprindeligt grundlagt i 1861 og fortsætter den dag i dag med fokus på områder som videnskab og teknologi.

Operationer ved MIT overvåges i øjeblikket af præsident, L. Rafael Reef.

Federal Reserve

Federal Reserve of ‘Fed’ er De Forenede Staters centralbank. Mens Fed og roller er store, er de alle strukturerede omkring at sikre / lette en sund økonomi.

Operationer overvåges af styrelsesrådet, hvor guvernør Brainard i øjeblikket fungerer som formand.

Hvad er Fed?Hvad er Fed?

Se denne video på YouTube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map