Verdens første omsættelige carbon-token lanceres for at demokratisere adgangen til ny aktivklasse

Det Universal Protocol Alliance (UPA), en koalition af førende blockchain-virksomheder inklusive Bittrex Global, Ledger, Certik, Infinigold og Uphold, lancerer i dag Universal Carbon (UPCO2), verdens første omsættelige carbon-token på en offentlig blockchain, der kan købes og holdes som en investering eller brændes for at udligne en persons CO2-fodaftryk.

Da efterspørgslen efter kulstofkreditter overstiger udbuddet med en faktor 4 til 1 i 2020, ifølge Verdensbanken, er UPCO2-token indstillet til at demokratisere en vigtig ny aktivklasse, som kan føre til etablering af en global clearingpris for kulstof ( som i dag findes for råvarer som olie og guld) og flere ressourcer, der går til miljøprojekter.

Hvert UPCO2-token repræsenterer et år-ton CO2-forurening, der afværges af et certificeret REDD + -projekt, der forhindrer regnskovstab eller nedbrydning. Hver token understøttes af en frivillig kulstofenhed [VCU], et digitalt certifikat udstedt af Verra, det internationale standardbureau, der giver certificerede projekter mulighed for at omdanne deres drivhusgasreduktioner (GHG) til omsættelige kulstofkreditter.

”De projekter, vi støtter gennem køb af kulstofkredit, forhindrer skovrydning i Amazonas, Congo Basin og Indonesien samt andre truede regnskove,” forklarede UP Alliance-formand, Matthew Le Merle. ‘For en ny generation af investorer, der søger mere end rent økonomisk afkast, tilbyder UPCO2 attraktive sociale, økonomiske og miljømæssige fordele. På et vigtigt øjeblik for klimaforandringer tillader UPCO2 mennesker over hele verden at gøre godt for planeten og potentielt gøre det godt for sig selv. ‘

Kraftige makroøkonomiske kræfter understøtter det frivillige marked for kulstofkredit og ifølge nogle kommentatorer kunne de øge priserne betydeligt, da flere lande indfører regulerede CO2-markeder, hvilket tvinger virksomhederne til at kompensere for deres forurening. Derudover vælger et voksende antal virksomheder og enkeltpersoner at udligne deres CO2-fodspor frivilligt.

Ifølge Verdensbanken kompenserer menneskeheden i 2020 kun 22% af de globale emissioner gennem køb og pension af kulstofkreditter, og alligevel er andelen af ​​lande, der driver regulerede kulstofmarkeder, steget fra 40 procent af det globale BNP i 2016 til 70 pr. cent i 2020 1. Resultatet er en mur af efterspørgsel, der langt overstiger produktionen af ​​nye kulstofkreditter, som kvæles af den langsomme og dyre proces med certificering af Voluntary Carbon Project.

‘Dette år kan gå ned som det vigtigste bøjningspunkt for klimaforandringer,’ sagde JP Thieriot, medstifter af UP Alliance og administrerende direktør for Uphold. ‘Det år, hvor det gik fra et fjerntliggende emne, der var nedfældet i fjerne aftaler som Kyoto og Paris, til en eksistentiel trussel, der påvirker titusinder af millioner menneskers liv. I de seneste måneder har vi set Australien og Californien i brand, stadig mere magtfulde orkaner, den valgte amerikanske præsident Joe Biden annoncerer en klimadministration og virksomheder som Apple, Microsoft og Nike frivilligt forpligter sig til kulstofneutralitet.

‘Bekæmpelse af klimaændringer vil sandsynligvis blive det dominerende økonomiske spørgsmål i de næste 20 år. UPCO2-token giver folk overalt mulighed for at deltage i dette enormt vigtige – og potentielt lukrative – nye marked samt gøre det rigtige for planeten. ‘

Frivillige kulstofkreditter, der bakker op om alle UPCO2-tokens, giver store økonomiske fordele sammenlignet med regulerede kreditter. Som dollar-denominerede, globalt anerkendte, fungible og flerårige aktiver varer frivillige kreditter for evigt og opretholder optionens værdi, indtil de forbruges eller pensioneres af en virksomhed eller en person, der søger at kompensere for kulstofaftryk.

‘Det er forbløffende, at der ikke er nogen fælles global clearingpris for kulstofemissioner,’ sagde Le Merle. ‘En ikke-leverbar, digitalt handlende vare, der er afgørende for menneskelig aktivitet, bør ikke handles bilateralt på OTC-markeder, som kulstofkreditter er i dag.

‘Et års ton kulstof betyder det samme overalt. Som et globalt anerkendt aktiv defineret af internationale standarder bør en frivillig kulstofkredit til sidst hente den samme pris overalt

Hr. Merle sagde: ‘Vi mener, at UPCO2-tokenet har en vigtig rolle at spille i demokratisering af adgangen til kulstofkreditter, hvilket kan eliminere prisarbitrage og producere en enkelt global pris. Dette var en pære, der foregik for mig. Kombiner et digitalt aktiv med en regnskovskulstofkompensation, og giv alle i verden adgang. Hvordan kunne det ikke være en god idé? ‘

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map