PwC-prognoser Større blockchain-vedtagelse – identificerer de mest anvendte sager

‘The Big Four’ er en moniker, der ofte bruges til at henvise til verdens største regnskabsnetværk. Som sådan, når en af ​​disse industrigiganter forudsiger den fremtidige økonomi, lytter verden. PricewaterhouseCoopers (PwC) har for nylig frigivet en rapport ser på brugstilfælde af blockchain-teknologi, og hvordan det står til at påvirke det globale bruttonationalprodukt (BNP) i de kommende år.

Ved at bemærke blockchains evne til at forbedre “… tillid, gennemsigtighed og effektivitet på tværs af organisationer” har PwC tegnet en uden tvivl skinnende lys fremtid for den spirende teknologi.

Brug sager

En af appellerne bag blockchain er dens potentiale til at ændre et væld af industrier til det bedre. Mens disse brugssager er mange, har PwC ringet op til, hvad de mener er de 5 mest ‘spilændrende’ applikationer til teknologien.

1. Herkomst

Evnen til at spore, verificere og registrere et produkts livscyklus, der starter ved dets oprindelsessted, kaldes herkomst. Udtrykket, selvom det ofte er forbundet med kunst, er anvendeligt, når der henvises til forsyningskæder. Når det anvendes til forsyningskæder, har blockchain og dets natur som en digital hovedbog muligheden for at spare penge ved at eliminere forfalskede varer, spore forurening i fødevareindustrien og mere.

Et eksempel på dette ville være tjenester som ‘tracr‘- en blockchain-tjeneste, der bruges af De Beers Group til at verificere ægtheden og oprindelsen af ​​diamanter.

PwC forventer, at denne implementering tegner sig for en stigning på $ 962 mia. USD til det globale BNP inden 2030.

2. Betalinger

Centralbanks digitale valutaer (CBDC’er), kryptokurver og stablecoins er afhængige af, at blockchain fungerer. Mens hver bruger blockchain er forskellige manerer, giver de alle et par vigtige fordele for slutbrugeren:

  • Økonomisk gennemsigtighed
  • Øget effektivitet
  • Øjeblikkelige transaktioner
  • Forøg den økonomiske inklusion

Et eksempel på dette ville være Bitcoin – den største kryptokurrency, som kan bruges til at overføre værdi mellem enkeltpersoner over hele verden uden behov for formidlere.

PwC forventer, at denne implementering tegner sig for et boost på $ 433 mia. USD til det globale BNP inden 2030.

3. Identitet

Mens blockchain kan tilbyde økonomisk gennemsigtighed, kan den også bruges til at beskytte følsomme data og i processen forhindre identitetstyveri. Disse data kan omfatte alt fra pas til socialforsikringsnumre og mere.

Et eksempel på dette ville være en tjeneste som ‘IBM verificere legitimationsoplysninger‘- en blockchain-baseret service bygget til at beskytte, samtidig med at den giver let distribution af ens legitimationsoplysninger på kommando.

PwC forventer, at denne implementering tegner sig for et boost på $ 224 mia. USD til det globale BNP inden 2030.

4. Kontrakter og tvistbilæggelse

Et af de mest spændende aspekter af blockchain er evnen til at være vært for ‘smarte kontrakter’. Blockchain-protokoller, der understøtter smarte kontrakter, giver mulighed for at kode forudindstillede vilkår og betingelser i digitale kontrakter. Ved at gøre det kan mange processer blive automatiseret, samtidig med at de giver et digitalt spor til målrettet revision.

Et eksempel på dette ville være en blockchain-baseret ‘vilje og testamente‘- et juridisk dokument, der automatisk overfører ejerskab af ejendom efter en forudindstillet parameter (skabernes død).

PwC forventer, at denne implementering tegner sig for en stigning på $ 73B USD til det globale BNP inden 2030.

5. Kundeengagement

Loyalitets- / belønningsprogrammer har eksisteret i årtier. Desværre resulterer de i, at slutbrugere skal holde mange forskellige konti, mens de bærer kort til hver. Blockchain giver mulighed for at udvikle aggregeringsplatforme – hvilket giver brugeren adgang til deres forskellige konti via en enkelt portal. Dermed kan blockchain puste nyt liv i et system, der falder ud af mode med efterfølgende generationer ved at genindføre bekvemmelighed og incitamenterede udgifter.

Et eksempel på dette ville være den forventede frigivelse af Bakks belønningsprogram, som gør det muligt at konvertere loyalitetspoint til kryptokurver.

PwC forventer, at denne implementering tegner sig for et boost på $ 54B USD til det globale BNP inden 2030.

Kumulativt forventer PwC, at brugen af ​​blockchain i disse applikationer, og andre vil være direkte ansvarlige for tilføjelsen af ​​ca. 1,76 billioner dollars til det globale bruttonationalprodukt (BNP). Dette forventes at ske inden for kun 9 år.

Med det nuværende globale BNP, der ligger omkring $ 80 billioner, ville dette betyde, at blockchain ville være ansvarlig for ca. 1,4% af det globale BNP på $ 1,76 billioner – hvis PwC-økonomer har ret.

Montering af dagsordenen

Baseret på de 5 tidligere anvendte tilfælde har blockchain potentialet til at hjælpe PwC selv med at nå for nylig annoncerede mål – ‘netto-kulstofemissioner inden 2030’.

Et område, hvor dette er muligt, er gennem øget effektivitet i forsyningskæderne mellem PwC og dets mange partnere rundt om i verden.

Forsyningskæder har længe været mærket som ineffektive og behov for forandring. Et andet eksempel på et blockchain-baseret projekt, der ønsker at ændre denne fortælling, er ‘TradeLens’. Dette projekt, der arbejder på at digitalisere globale forsyningskæder, var mest for nylig vedtaget af den canadiske skibsgigant ‘Canada Pacific’.

PwC forpligter sig til netto nul i 2030 globaltPwC forpligter sig til netto nul i 2030 globalt

Se denne video på YouTube

Skatterapport

Hvis det ikke er indlysende, er blockchain et varmt emne lige nu. Med økonomisk uro overalt i verden søger både enkeltpersoner og virksomheder aktivt efter løsninger på en overflod af problemer. Blockchain er dog ikke en perfekt løsning for alle. Med teknologien, der har potentialet til at opretholde forskellige brancher (såsom de førnævnte brugssager), kommer også en række nye problemer – lovgivningsmæssig vejledning og beskatning.

PwC har bemærket denne forhindring og for nylig frigivet en rapport om behovet for fortsat vækst omkring regulering af digitale aktiver såsom kryptokurver – en af ​​blockchains mest almindelige implementeringer og ofte brugt som en form for betalinger.

I sin rapport fremhæver PwC forskellige landes holdning til digitale aktiver såsom kryptokurver. Hvis en ting blev gjort klart, er det, at mens der er gjort fremskridt, er der meget mere behov for.

“… der er udført betydeligt arbejde i de sidste par år af skattemyndighederne for at give vejledning til skatteydere. Vi har dog også observeret, at den vejledning, der er udstedt, ikke har været opdateret med den seneste udvikling i branchen. ”

Det fortsætter,

”I betragtning af hastigheden af ​​ændringer i branchen såvel som bredden af ​​applikationer til digitale finansielle aktiver, vil det være vigtigt, at fremtidig vejledning er principbaseret og ikke alt for ordinerende. Dette undgår, at vejledningen bliver forældet, før den frigives, og forhindrer, at skat holder udviklingen af ​​spændende nye forretningsmodeller tilbage, som muligvis endnu ikke er udtænkt af beslutningstagere.

PwC

PricewaterhouseCoopers (PwC) blev grundlagt i 1998 og har hovedkvarter i London, Storbritannien. I dag er PwC-netværket anerkendt som et af verdens største kontofirmaer, der beskæftiger mere end 250.000 personer over hele verden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner