Hvad ligger der foran digitale aktiver på vejen til 2022?

Digitale aktiver formåede at få et imponerende år i 2020. Mens resten af ​​verden beskæftigede sig med COVID-relaterede forgreninger, så topeksempler (dvs. Bitcoin) afkast ud over tidligere all-time højder..

Mens en del af denne genopblussen kan tilskrives forventet økonomisk destabilisering, er der som følge af igangværende stimuleringsprogrammer forskellige andre faktorer i spil, der har banet vejen mod en lys fremtid for digitale aktiver. Disse spænder fra institutionel vedtagelse, reguleringsklarhed til stablecoins og meget mere.

Selvom de ovennævnte faktorer uden tvivl vil fortsætte med at forme digitale aktivmarkeder, hvad kan vi se frem til i 2021, der vil bygge på dette momentum og give mulighed for en fortsat vedtagelse af digitale aktiver som Bitcoin?

Lynnetværk

The Lightning Network er en anden-lags protokol, bygget til at fungere oven på Bitcoin og lignende blockchains. Denne teknologiske opdatering står for at bringe forskellige opgraderinger, inklusive men ikke begrænset til,

 • Nedsatte transaktionsgebyrer ved at eliminere overbelastning
 • Øget skalerbarhed ved brug af off-chain-kanaler
 • Øget privatliv gennem ‘Onion Routing’
 • Interoperabilitet gennem ‘Atomic Swaps’

I årevis har udviklere arbejdet på Lightning Network for at eliminere fejl og problemer med dets anvendelse. Selvom opgraderingen muligvis ikke er 100% perfektioneret på dette tidspunkt, vil det ikke repræsentere et lille skridt, men et kæmpe spring fremad, når det er. Kort sagt, det har potentialet til at gøre Bitcoin til en valuta, der effektivt kan bruges ikke kun som et værdibud, men til hverdagens mikrotransaktioner.

Måske er et overset problem, der maskeres af de potentielle fordele ved Lightning Network, dets evne til at give nye niveauer af privatlivets fred. Med børser over hele verden, der begynder at fjerne listen over fortrolighedscentrerede mønter på grund af potentialet for reguleringsmæssig nedbrydning, hvad vil der ske med Bitcoin, når den kan prale af lignende egenskaber? Selv om privatlivets fred kan opnås på forskellige måder, vil tilsynsmyndighederne se Lightning-aktiveret Bitcoin i et andet lys, hvis det giver sine brugere anonymitet på samme måde?

I mellemtiden hører det mest fremtrædende eksempel på adoption af Lightning Network til amerikansk baseret digital aktivudveksling, Kraken.  Efter for nylig at have modtaget betegnelsen som en chartret bank i Wyoming, meddelte Kraken kort tid efter, at den ville bringe støtte til Lightning Network en gang i 2021.

Som angivet er Lightning Network ikke en opdatering udelukkende til Bitcoin. Følgende blockchain-netværk er andre, der står til fordel fra implementeringen (måske endda hurtigere end Bitcoin selv).

 • Litecoin (LTC)
 • Afkrævet (DCR)
 • Zcash (ZEC)
 • Tether (USDT)

PayPal-udgifter

I slutningen af ​​oktober 2020 rystede PayPal blockchain-industrien, da den annoncerede sin indgang. Efter at have fået tildelt en ‘betinget BitLicense’ opnåede PayPal muligheden for at lancere en lukket kredsløbsservicetjeneste via sin eksisterende platform.

Virkningerne af denne udvikling var umiddelbare, idet prisen på understøttede aktiver afspejlede den. Kort efter fandt forskningsfirmaer, at PayPal alene forbruger ca. 70% af ALLE nyudviklede Bitcoin.

Mens mange måske tror, ​​at hypen omkring PayPal allerede er blevet prissat på de nuværende markeder, er der stadig en anden vigtig udvikling, der kommer fra PayPal, som endnu ikke er aktiv – faktiske handelsforbrug.

I sin oprindelige meddelelse angav PayPal, at handel med lukkede kredsløb kun var dets første skridt ind på markedet. I 2021 ville betalingsprocessoren bringe kapaciteten til sine omkring 400 millioner brugere til at bruge understøttede digitale aktiver som betalingsmiddel gennem hele sit netværk på 27 millioner købmænd..


Når PayPal-klienters mulighed for at bruge deres digitale aktiver går i live, vil disse effekter være enorme, da hver vil blive brugt til usynlige niveauer til dato.

Exchange Traded Fund (ETF)

I løbet af de sidste par år er Securities and Exchange Commission blevet oversvømmet med anmodninger om godkendelse af en Bitcoin ETF. Indtil i dag er ingen af ​​disse arkiver blevet mødt med succes. Hver benægtelse er kommet ned til et par enkle fakta,

 • Markeder for kryptovaluta er for begyndende (modtagelige for manipulation)
 • Nøjagtige prismekanismer er underudviklet
 • Institutionelle forældremyndighedsløsninger er underudviklet

På trods af disse tidligere benægtelser indikerede den tidligere SEC-formand Jay Clayton for flere måneder siden, at regulatoren ville være åben for at overveje en Bitcoin ETF i fremtiden, da der har været ægte vækst set.

Med 2020, der medfører massiv adoption for kryptokurrencymarkeder, er der igen mange, der klager over, at en ETF skal etableres. Ønsker at mætte dette ønske, fondsforvaltningsfirma VanEck har indgivet en anden ansøgning om en amerikansk baseret Bitcoin ETF.

På grund af SEC’s evalueringsperiode vil det højst sandsynligt tage et stykke tid, før en dom trækkes af SEC – sandsynligvis i de sidste måneder af 2021, forudsat at der ikke træffes nogen forlængelse.

Uanset hvornår en amerikanskbaseret Bitcoin ETF oprettes, vil det være meget sent til spillet. Nord for grænsen i Canada har en Bitcoin ETF været aktiv på Toronto Stock Exchange i nogen tid nu. Tilbydes af et firma kendt som 3iQ, ‘The Bitcoin Fund’ giver indehavere eksponering for det digitale aktiv uden behov for egenforvarende foranstaltninger. Dens popularitet har været sådan, at 3iQ fortsætter med at etablere en anden fond af denne art, med Ethereum som dets underliggende aktiv, kendt som ‘Etherfonden’.

Centralbankens digitale valutaer

Verden bliver mere og mere digital. Dette er ingen hemmelighed og har fundet sted i årtier nu. Denne overgang har endelig fundet vej i verdens valutaer, ikke kun i form af digitale aktiver som Bitcoin, men gennem Central Bank Digital Currency (CBDCs).

En CBDC er simpelthen en digital repræsentation af en statsudstedt FIAT-valuta. De har forskellige fordele i forhold til deres fysiske kolleger, typisk omkring effektivitet gennem hastighed og omkostningsbesparelser.

I løbet af 2020 har forskellige nationer fra hele verden annonceret, at de vil udvikle og distribuere et CBDC. De, der fører an, inkluderer Kina, Bahamas, Canada, USA, Schweiz og mere.

Mens man måske tror, ​​at CBDC’er potentielt ‘stjæler’ forretninger væk fra Bitcoin, er der mange, der føler det modsatte. De, der føler sådan, mener, at CBDC’er vil give øget legitimitet med hensyn til digitale aktiver, hvilket giver højere niveauer af komfort til valutaer som Bitcoin. I det væsentlige kan CBDC’er vise sig at være afgørende og fungere som en katalysator i indførelsen af ​​en global valuta – og hvilket bedre aktiv at udfylde denne rolle end Bitcoin selv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map