$ 1 milliard i stjålet Bitcoin knyttet til ‘Silk Road’ beslaglagt af DOJ

Det amerikanske justitsministerium (DOJ) har annonceret det største beslag i sin historie, der involverer kryptokurver, mener at være indtægterne fra den nedlagte mørke-web markedsplads ‘Silk Road’.

  • 69.370 Bitcoin
  • 69.370 Bitcoin kontanter
  • 69.370 Bitcoin Gold
  • 370 Bitcoin SV

Bare Bitcoin alene, der blev beslaglagt, svarer til ca. 1 mia. USD. Dette sammen med de forskellige gafler gør beslaglæggelsen til en vigtig bedrift for DOJ.

DOJ bag gardinet

Investorer, der prøver at forstå og tjene penge på Bitcoin-markederne, vil ofte se efter begivenheder, der har potentialet til at påvirke priserne. Som sådan er der dem, der løbende overvåger bevægelsen af ​​aktiver inden for betydelige Bitcoin-tegnebøger. En tegnebog, der overfører en betydelig mængde Bitcoin til en børs, kan indikere hensigt om at sælge, mens det omvendte kan indikere, at det er hensigten at holde.

I erkendelse af dette, fangede en transaktion investorernes øje tidligere på ugen, da omkring $ 1 mia. USD i Bitcoin blev overført fra en lang sovende tegnebog. Spekulationer løb vild, da investorer forsøgte at bestemme, hvem der var bag gardinet og ansvarlig for et sådant træk.

Hurtigt frem til 6. november, og vi har nu vores svar – USAs justitsministerium (DOJ).

Hvad var Silk Road?

Silk Road var navnet på en mørk-web-markedsplads, orkestreret af Ross Ulbricht, der steg frem i 2011 – i det væsentlige fungerede som ‘eBay’ for ulovlige varer og tjenester. Desværre er Silk Road uden tvivl den væsentligste årsag til, at Bitcoin stadig er forbundet med ulovlig aktivitet den dag i dag. På det tidspunkt fungerede Bitcoin som det perfekte medium til sådanne aktiviteter.

Som den største orkestrator bag Silk Road blev Ross Ulbricht fundet skyldig i forskellige forbrydelser i 2015 – sammensværgelse af trafiknarkotika, hvidvaskning af penge osv. Som et resultat af disse overbevisninger afsoner Ulbricht nu flere livstidsdomme i fængsel..

Hvordan gjorde de det?

Silk Road har været væk siden 2013, hvilket rejser spørgsmålet – hvordan hentes disse midler nu af DOJ?

Over tid er reguleringsmyndigheders og myndigheders kapaciteter som DOJ blevet meget mere sofistikerede. Da verden af ​​kryptokurver fortsætter med at vokse med hidtil usete hastigheder, er sådanne muligheder en nødvendighed for at sikre, at ulovlig aktivitet holdes i skak. Med en større forståelse af kryptokurver og nye måder at spore transaktioner var DOJ i stand til at gøre netop det.

”I 2020 brugte retshåndhævende myndigheder et tredjeparts bitcoin-tilskrivningsfirma til at analysere Bitcoin-transaktioner udført af Silk Road. Fra denne anmeldelse observerede de 54 transaktioner, der blev sendt fra Bitcoin-adresser kontrolleret af Silk Road, til to Bitcoin-adresser, ”

Tingene bliver dog endnu mere interessante – DOJ har bemærket, at selv om de mener, at disse midler er indtægterne fra Silk Road-aktivitet, blev de faktisk stjålet fra markedet.

“… Disse 54 transaktioner blev ikke noteret i Silk Road-databasen som en tilbagetrækning fra en leverandør eller en tilbagetrækning fra Silk Road-medarbejderne og synes derfor at repræsentere Bitcoin, der blev stjålet fra Silk Road.”

Yderligere styrkelse af sin tro på, at midlerne blev stjålet, er det faktum, at DOJ var i stand til at identificere den person, der var forbundet med den oprindelige transaktion, der flyttede pengene fra Silk Road..

”Ifølge undersøgelsen var Individual X i stand til at hacke sig ind på Silk Road og få uautoriseret og ulovlig adgang til Silk Road og derved stjæle den ulovlige kryptokurrency fra Silk Road og flytte den til tegnebøger, som Individual X kontrollerede. Ifølge undersøgelsen blev Ulbricht opmærksom på Individual Xs online identitet og truede Individual X for tilbagelevering af kryptovalutaen til Ulbricht. Individual X returnerede ikke kryptovalutaen, men beholdt den og brugte den ikke … Den 3. november 2020 underskrev Individual X et samtykke og en aftale om fortabelse med den amerikanske advokatkontor, Northern District of California. I denne aftale samtykkede Individual X til fortabelse af den tiltalte ejendom til De Forenede Staters regering. ”

Stadig i Limbo

Det skal bemærkes, at selvom DOJ har formået at gribe disse midler, er de endnu ikke officielt regeringens ejendom. Mens midlerne nu er i DOJ’s besiddelse, skal den sag, der bygges, nu bevises for retten.

Baseret på tidligere begivenheder ville det være grund til at begrænse, at hvis / når en officiel fortabelse af midler finder sted, vil DOJ til sidst sætte kryptokurverne på auktion – en procedure, der har fundet sted flere gange tidligere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner