Keskuspankin digitaaliset valuutat (CBDC) – kehityspäivitys

Kun maailma muuttuu yhä digitaalisemmaksi, näemme, että eri hallitukset ympäri maailmaa ovat kovasti töissä kehittämässä digitaalisia valuuttoja. Näillä kunkin maan FIAT-valuutan digitaalisilla vastineilla, joita usein kutsutaan keskuspankin digitaalisiksi valuutoiksi tai CBDC: ksi, on useita etuja.

Tänään tarkastelemme lyhyesti joitain viimeaikaisia ​​edistysaskeleita, joita maat ovat johtaneet CBDC: n kehityksessä.

Bahama

Hiekan dollari on erään tyyppisen urchin nimi, joka löytyy helposti lämpimistä vesistä päiväntasaajan lähellä. Näille olennoille annetaan nimi ulkonäönsä vuoksi, jotka muistuttavat hiekasta tehtyä kolikkoa. Sellaisena se on sopiva Bahama on keksinyt tulevan CBDC: n “hiekan dollariksi”.

Hiekan dollarin projekti on usein varjossa digitaalisessa juanissa saavutetusta edistyksestä – jälkimmäinen on loppujen lopuksi maailman toiseksi suurimman talouden tuote. Todellisuudessa hiekan dollari oli yksi ensimmäisistä CBDC: stä, joka vapautettiin. Vaikka Bahaman keskuspankin virkamiehiä käytetään vain sen rajojen sisällä, he ovat viime aikoina tehneet niin ilmoitettu että sitä voidaan pian käyttää kaikkialla maailmassa.

Vaikka Kiina saattaa varjostaa edistystä Bahama-alueella CBDC: n julkisen oikeudenkäynnin avulla, uskotaan, että hiekkadollarista tulee lopulta ensimmäinen, joka vapautetaan virallisesti maailmanlaajuisesti.

Kanada

Tähän mennessä Kanada on suhtautunut CBDC: hin pelokkaammin kuin useimmat. Vaikka muut kansat ovat jo pitäneet CBDC: tä eteenpäin suuntautuvana tapana, Kanada on päättänyt odottaa ja nähdä, miten nämä projektit toimivat.

”Kanadan keskuspankki on mukana laaja-alaisessa tutkimusohjelmassa, jossa analysoidaan näiden uusien kehitysten riskejä ja mahdollisuuksia. Keskeinen osa ohjelmaa on rahojen ja maksujen seurantakehys ja keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) varautumissuunnittelu. Tämä on yhteiskunnallisesti merkittävä ohjelma, joka vaatii meitä pääsemään uudelle pohjalle. “

Vaikka Kanadan keskuspankki on ilmoittanut olevansa valmis CBDC: hen, kun aika tulee, näyttää siltä, ​​että se on lisäämässä tutkimusta niiden käytöstä. Tämä kävi äskettäin selväksi, kuten työpaikkailmoitukset julkaistiin, etsimällä blockchainiin perehtynyttä ekonomistia tutkimuksensa kärjessä.

Kiina

Epäilemättä Kiina on yksi, ellei THE johtaja CBDC-kehityksessä. Digitaaliseksi yuaniksi kutsuttu Kiinan CBDC on jo siirtynyt julkiseen testausvaiheeseen.

Tämän testin mukaan Kiinan keskuspankki jakoi 10 miljoonaa digitaalista yuania (1,5 miljoonaa dollaria) arpajaisten muodossa lokakuun puolivälissä Shenzhenin asukkaille. Tässä testissä tuhannet paikalliset kauppiaat saivat kyvyn hyväksyä vasta jaettu digitaalinen juan. Aikaisin raportit osoittavat sekavaa reaktiota, jossa kyselyyn osallistuneet käyttäjät mainitsivat digitaalisen yuanin ongelmiksi mukavuuden, kannustimien ja huonon ajoituksen puutteen.

Vaikka tämä voi olla yksinkertaisesti testausvaihe eikä virallinen käynnistys, se osoittaa selvästi, että Kiina on kehityksen eturintamassa CBDC: n suhteen.


Venäjä

Kaikki kansat eivät luo keskuspankin digitaalisia valuuttoja puutteesta, vaan pakosta. Yksi CBDC: hin liittyvistä peloista on potentiaalinen kyky auttaa kansakuntia ajautumaan määrättyjen taloudellisten pakotteiden ympärille. Venäjä itse antoi juuri enemmän pelkoa tälle pelolle, kuten Venäjän pankki on raportoitu olla nimenomaisesti maininnut tämän potentiaalin syyksi digitaalisen ruplan kehitykselle.

Vaikka Venäjä ei ole tehnyt lopullista päätöstä vapauttamaan CBDC vai ei, näyttää siltä, ​​että näin on. Venäjän CBDC: n odotetaan nykyisessä muodossaan olevan rakenteeltaan pääosin hallituksen tukema stabloin, jonka jokaisen digitaalisen ruplan takana ovat perinteiset ruplaat.

CBDC-pakkaus

Jos yksi asia on tehty selväksi viime kuukausien aikana, se on, että CBDC: t eivät ole enää mahdollisuuksia, vaan hallitukset ympäri maailmaa kehittävät niitä aktiivisesti. Seuraavien vuosien aikana todennäköisesti näemme useita näistä valuutoista “liikkeessä”. Tämän seurauksena maailman suurin talous (Yhdysvallat) on valmistauduttava, koska näillä CBDC: llä on potentiaalia vähentää muun maailman riippuvuutta Yhdysvaltain dollarista – kanta viime aikoina jaettu kirjoittanut Deutsche Bank.

“CBDC: n käyttöönotto keskeisissä kahdenvälisissä kauppasuhteissa voi heikentää dollarin ensisijaisuutta globaaleilla finanssimarkkinoilla.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map