Jalometalliharkot: Korvataanko Bitcoin lopulta kulta?

Bitcoin voi tällä hetkellä harvoin pysyä poissa valokeilasta ja seurata sitä voimakas loppu vuoteen 2020, jossa maailman suurin kryptovaluutta on toistuvasti voittanut kaikkien aikojen korkean hintansa, kolikko on alkanut herättää keskustelua sen soveltuvuudesta kulta lopulliseen korvaamiseen arvon säilyttäjänä. 

Kuitenkin mielipiteet salauksen sopivuudesta keinona säilyttää varallisuus samalla tavalla kuin jalometallien.

Jalometalliharkot: Korvataanko Bitcoin lopulta kulta?

Lähde: Coingecko

Kuten yllä oleva kaavio osoittaa, Bitcoin on kasvanut nöyrästä alkuperästä vain vuosikymmen sitten ilmiöksi. Vaikka sille on ominaista vakava markkinoiden epävakaus, tulevaisuus näyttää kirkkaalta valuutalta, koska korkeammat käyttöönottotasot näyttävät viittaavan korkeampiin tuleviin hintoihin salauksen vaihdon aikana kehittää jatkuvasti vahvempia ominaisuuksia turvallisuuden ja käytettävyyden kannalta sijoittajille. 

Jalometalliharkot: Korvataanko Bitcoin lopulta kulta?

Lähde: Jalometalliharkot

Vaikka vähemmän haihtuva kuin Bitcoin, voimme nähdä, että myös kullan arvo on noussut tasaisesti viime vuosina, vaikkakaan läheskään saman verran kuin BTC. 

Katsotaanpa tarkemmin, mitä tulevaisuus voi odottaa Bitcoin-investoinneille ja onko sillä todellakin potentiaalia korvata kulta suosituimpana arvon säilyttäjänä:

Bitcoinin rakentamisen vauhti

Bitcoin aiheuttaa paljon jännitystä sekä sijoittajien että markkina-analyytikkojen keskuudessa. Rick Rieder, BlackRockin korkosijoitusten pääjohtaja on positiivinen Bitcoinin tulevasta asemasta rahoitusmaailmassa, ja väitti vuoden 2020 loppupuolella CNBC: n haastattelussa, että kryptovaluutta “on täällä jäädäkseen”.

Vaikka tämä BlackRockin, New Yorkissa sijaitsevan globaalin sijoituspalveluyrityksen, jolla on lähes 8 biljoonaa dollaria hallinnoitavaa omaisuutta, hyväksyntä on viimeisin merkki salausvaluutan validoinnista, muut yritykset myös kasaavat Bitcoin-hypeihin. 

Jotkut strategit viittaavat eräiden maailman suurimpien varainhoitoyritysten, mukaan lukien JPMorgan Chase, kiinnostukseen indikaattorina siitä, että Bitcoinilla on vahvat mahdollisuudet korvata kulta jonain päivänä turvallisena turvapaikkana. 

ABC Money viittaa jo nousevaan suuntaukseen missä yrityksen kassavarat alkavat siirtyä kohti Bitcoinia. MicroStrategy ja Square ovat kaksi merkittävää esimerkkiä tästä, joista ensimmäinen investoi alun perin 425 miljoonaa dollaria Bitcoiniin ennen kuin ilmoitti 400 miljoonan dollarin vaihtovelkakirjalainan tarjoamisen, jossa tuotot menisivät BTC-ostoihin. Ylivoimaisen kysynnän vuoksi tarjonta korotettiin myöhemmin 550 miljoonaan dollariin muutamassa päivässä. 

Yrityskassojen osalta BTC voi olla yksi harvoista hyvistä sijoitusideoista. Valtion ja yritysten joukkolainat tuottavat hyvin vähän verrattuna siihen, että velat tuottavat kaikkien aikojen korkeimman tason. Muualla käteinen menettää ostovoimaa inflaation vuoksi. Volatiliteetti, joka aiemmin pelotti sijoittajat pois Bitcoinista ja salausostoksista, on kuitenkin pudonnut kaikkien aikojen matalimpaan kultaan nähden. 

Tulevien vuosien aikana voi olla tapaus, että Bitcoin syö vähitellen kullan markkinaosuutta turvallisen turvasataman ja varallisuuden varastona. Matemaattisesti määritellyn ja todennettavissa olevan niukkuuden ja hajautusvoimaa ja aktiivisia tilejä ympäröivien verkkomittareiden vuoksi se voi tuoda sijoittajille enemmän vetovoimaa. 

Lisäksi kryptovaluutan suhteellisen pienen markkina-arvon ja kiihtyvän käyttöönottokurssin ansiosta Bitcoin voisi tarjota houkuttelevia riski-palkkio-etuja sijoittajille. 

Kullan jäljittelemisen vaikeus

Huolimatta Bitcoinin voimakkaasta suosiosta, kryptovaluutan ja kullan välillä on edelleen jyrkkiä kontrasteja. Yksi suurimmista eroista on hurjasti erilainen käyttötapaukset BTC: n ja kullan välillä

Vaikka sekä Bitcoinia että kultaa voidaan pitää arvomyymälöinä, kullalla on käytännön käyttötapoja mm. Korujen ja tavaroiden valmistuksessa elektroniikka- ja autoteollisuudessa. 

Huolimatta blockchain-tekniikkaa käyttävästä Bitcoinista, sen infrastruktuuri on alkeellisempi kuin muut Ethereumista ja muista altcoineista löytyvät blockchain-verkot, mikä tarkoittaa, että käytännössä kulta ohitti kolikon käytön suhteen. 

 Onko Bitcoinin houkutus riittävän vahva?

Loppuvuodesta 2020 markkinoiden liikkeet näyttivät viittaavan siihen, että enemmän rahaa alkoi kulkeutua kullasta ja digitaaliseen omaisuuteen. Marraskuussa kullan hinta laski 5% päivänä, jona ilmoitettiin, että Covid-rokote on kehitetty 90%: n tehokkuudella. Uutiset saivat Bitcoinin kuitenkin nousemaan 2%. Seuraavina päivinä ja viikkoina enemmän rahaa jätti kultaa ja tuli kryptovaluuttamarkkinoille. 

Jos raha jättää kultaa ja menee Bitcoiniin, se voi olla talouden optimistisempaa hypätä riskialttiisiin kauppoihin osakkeissa ja kryptovaluutoissa. Vaikka tämä ei tee Bitcoinista turvapaikkaa, kuten jotkut analyytikot ehdottavat, on mahdollista, että se osoittaa selkeän merkin siitä, että sijoittajat heräävät kolikon potentiaaliin, joka heittää volatiliteettiaan ja voittaa kosijoita ympäri maailmaa..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner