Hajautetulla rahoituksella on avain Blockchainin sisällyttämiseen perinteiseen talouteen

Tekijä Georgia Rakusen, ConsenSys

Huolimatta jatkuvasti kasvavasta suosiosta ja laajennetusta keskustelusta, on olemassa tietty vastarinta, joka pitää lohkoketjun valtavirran ulkopuolella. Institutionaaliset sijoittajat ja pankit ovat edelleen huolestuneita esimerkiksi digitaalisten omaisuuserien sääntelystä, Bitcoinin epäonnistumisesta kehittyä laskentayksikkönä, vaihtovälineenä ja keskuspankin takausten puutteesta. Heidän matkansa kohti digitaalista valuuttaa on varovaisuutta ja konservatiivisuutta. Tämän kerronnan on muututtava, jotta estoketjusta tulisi osa valtavirran keskustelua. DeFi pystyy toteuttamaan tämän muutoksen. DeFi lupaa ajaa lohkoketjun taloudelliseksi arkipäiväksi perustamalla luottamuksen, pankkiessaan pankkitoiminnan ja tarjoamalla reaalimaailman sovelluksia lohkoketjutekniikalle.

Rakentaa luottamusta

Viime aikoina useat suuret toimijat ovat havainneet varovasti salaustilaan, joka tarjoaa tärkeitä virstanpylväitä digitaalisen omaisuuden teollisuudelle. DeFi varmistaa, että laajempi, suuri yleisö voi osallistua ja hyötyä tästä blockchain-hyväksynnän matkasta. Se tekee tämän rakentamalla luottamusta vähittäiskaupan käyttäjille. Käyttäjät tarvitsevat uskoa rahoitusjärjestelmään ja sen infrastruktuuriin, muuten ei ole perustaa asiakkaille, jotka kuulevat säännöllisesti negatiivisesta julkisuudesta, kuten hakkeroinnista ja koodien menettämisestä. Kuten salauksella yleensä, luottamus luodaan koulutuksella ja kokeilulla.

DeFi sallii tällaisen kokeilun. Käyttäjät testaavat jatkuvasti varauksiaan ja tutkivat puutteita. DeFi: n, joka tunnetaan myös nimellä ‘Web 2.0’, yhteistyöhön perustuva luonne antaa käyttäjille mahdollisuuden vahvistaa luottamuksensa lohkoketjuun jakamalla kokemuksia, hakemalla tietoja ja analysoimalla tietoja. Vaikka älykäs sopimus saattaa olla “luottamaton” – sikäli kuin kenenkään ihmisen ei tarvitse luottaa – käyttäjät, jotka eivät pysty itse tarkastamaan sopimusta, hakevat vahvistusta yhteisöltä ja ihmisiltä, ​​joiden kanssa he ovat tekemisissä.

Unbanked

Huolimatta maailmanlaajuisten rahoitusjärjestelmien nopeasta kehityksestä, maailmassa on edelleen hämmästyttävä 2½ miljardia pankkitonta ihmistä. Hajautettua rahoitusta lupaavat rahoitusjärjestelmät houkuttelevat merkittävästi tätä kohorttia. DeFi-vaihtoehto keskuspankeille ja kolmansille osapuolille tarkoittaa sitä, että aiemmin pankkivapaat ihmiset voisivat nyt ostaa, myydä ja lainata tuotteita ja arvopapereita. Korvaamalla läntisen infrastruktuurin DeFi: llä käyttäjät voivat hallita taloudellista vuorovaikutustaan ​​ja sitoutua sen sijaan ohjelmistoihin ja älykkäisiin sopimuksiin, jotka perustuvat “code as law” -asetuksiin. Nämä edistysaskeleet eivät välttämättä paranna pelkästään alueellista taloutta, mutta ne voivat edistää sosiaalisia kysymyksiä, joihin liittyy niin suuri pankkitön väestö, mukaan lukien erityisesti pankkien ulkopuolella olevien naisten suuri määrä ja palvelemattomia maaseutuyhteisöjä.

DeFi: n käytännön sovellukset

DeFi: n todellisten sovellusten putki ajaa edelleen blockchainin valtavirtaistamista. DeFi mullistaa perinteiset rahoitusinstrumentit, kuten korkotuotot ja lainat, ja poistaa keskitetyt järjestelmät sekä tarpeen ulkopuolisille.

Vakuudelliset velkasijoitukset (CDP) ovat loistava esimerkki tällaisesta sovelluksesta. CPD: t ovat älykkäitä sopimuksia, jotka toimivat Ethereumilla. 95 prosenttia CDP: stä avataan pelkästään testausta varten. Tiedämme tämän, koska (tämän artikkelin aikaan) niiden arvo on alle 0,0058ETH, mikä on verrattavissa hieman yli yhden dollarin arvoon. ConsenSys Codefin tutkimuksen mukaan loput 5% CDP: stä on vakuudeksi keskimäärin 1000 ETH (4,5 miljoonaa dollaria), mikä tekee niiden käytöstä mittakaavassa toivottavaa salausvalaille ja varhaisille salaussijoittajille.

Tämä DeFi: n CDP-sovellus on houkutteleva vaihtoehto hitaammille, kalliimmille, perinteisille rahansiirtoratkaisuille. DeFi tarjoaa tässä tapauksessa lähes välittömiä, muuttumattomia, halpoja tapahtumia ja poistaa kolmannet osapuolet.

Huolimatta sen kiistattomasta roolista rahoituksen tulevaisuudessa, esteet ketjujen leviämiselle ovat edelleen valtavirran mittakaavassa. DeFi murtaa näitä esteitä jatkuvasti tekniikan tehokkaalla käytöllä. DeFi häiritsee ja mullistaa vakiintuneita finanssiverkostoja ja -järjestelmiä ja muuttaa teollisuutta parempaan suuntaan. Välineet teollisuuden tulevaisuuden rakentamiseksi ovat käsissämme.

ConsenSys Codefin äskettäinen DeFi-käyttäjäraportti havaitsee, että kryptovaluutan haltijat (jäljempänä “hodlrs”) ovat kiinnostuneita useammin taustalla olevasta tekniikasta ja sen käytännön sovelluksista ja siitä, miten sitä voidaan soveltaa käytännön keinoin. Hodlrs pysyy varovaisena kokeillessaan DeFi: tä, seuraa verkkokeskusteluja ja jakaa kokemuksiaan. Käyttäjät kokeilevat usein pientä protokollaa ennen kuin sijoittavat mitään suurempaa.

Katso viimeisimmät DeFi-käyttäjätutkimusraportti lisää löytöjä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner