‘Crypto Open Patent Alliance’ on luotu katalysoimaan Blockchain-innovaatioita

Lohkoketjun kehitys etenee nopeasti. Se voi kuitenkin olla nopeampi. Blockchain-pohjaisten palvelujen lisääntyneen käyttöönoton ja kehittämisen kannustamiseksi uusi ryhmä tunnetaan nimellä ’Crypto Open Patent Alliance (COPA)’ on muodostettu.

Tämä liittouma, jota puolustaa Neliö, edustaa lähinnä ryhmää eteenpäin ajattelevia yrityksiä, jotka ovat päättäneet jakaa blockchainiin liittyviä patentteja avoimesti ja vapaasti.

Patentit

Periaatteessa kaikilla toimialoilla patentteilla on tärkeä rooli. Yksinkertaisesti sanottuna patentti on yksinoikeus prosessiin tai henkiseen omaisuuteen (IP). Patentit ovat tärkeitä, pääasiassa yhdestä syystä – ne suojaavat varkauksilta.

Jos visionääri keksijä viettää vuosia innokkaasti uuden prosessin tai tuotteen kehittämisessä, mutta laiminlyöisi IP-suojauksen patentilla, yritys voisi yksinkertaisesti tulla mukaan ja käyttää keksijän IP: tä jäljittelemään lopputuotetta. Jos keksijää halutaan palkita heidän ponnisteluistaan, tämä immateriaalioikeus on suojattava.

Mikä on patentti? (Kanada)Mikä on patentti? (Kanada)

Katso tämä video YouTubessa

Jakaminen on välittämistä

Nyt kun olemme selvittäneet, mikä patentti on ja miksi ne ovat tärkeitä, onko niillä haittapuolia? Joo.

Usein yritykset, joilla on syvät taskut, etsivät kilpailevien tekniikoiden ympärillä olevien patenttien omistusta. Tässä tapauksessa yritys ei suojaa IP: tä, vaan pikemminkin “laittaa sen jäälle” ja estää muita käyttämästä sitä. Tämä on melko yleinen käytäntö, jossa lukuisat esimerkit suuryrityksiltä “patenttien kerääminen”.

COPA perustettiin äskettäin tämän ajattelutavan vuoksi. COPA: n mielestä ”jakaminen on huolehtiva”. Blockchain-teollisuuden ollessa tällaisessa syntymävaiheessa kasvua ja kehitystä voidaan helposti estää patenttien keräämisellä. Jos teollisuuden on tarkoitus vastata monien korkeisiin odotuksiin, se edellyttää tiedon jakamista.

Patenttien jakamisen käsite ei ole uusi. Vaikka suurin osa yrityksistä keskittyy yksinomaan kunkin omaan menestykseen, vuosien varrella on ollut monia esimerkkejä, jotka osoittavat toisin. Näissä tapauksissa motivaatio voi vaihdella yleisölle sopivasta toiminnasta teollisuuden kehittämiseen. Jälkimmäisessä tapauksessa ajattelutapa on, että on usein parempi olla pieni kala isossa lampessa kuin iso kala pienessä lampessa.

'Crypto Open Patent Alliance' on luotu katalysoimaan blockchain-innovaatioita

Yksi kaikista tunnettuja esimerkkejä patenttien jakamisesta tuli 57 vuotta sitten Volvolta. Kehitettyään kolmipisteturvavyön, jota käytetään melkein jokaisessa modernissa autossa ympäri maailmaa, Volvo päätti jakaa patenttinsa.


Vaikka yritys olisi voinut yksinkertaisesti pitää sen itsellään tai antaa sen kilpailijoille, Volvo ei päättänyt. Tämä tehtiin, kun yritys piti kolmipisteturvavyön takana olevaa IP-osoitetta enemmän kuin rahanvalmistajana. Sen sijaan se tunsi vastuun suurelle yleisölle jakaa hengenpelastuslaitteensa. Tähän mennessä kirjaimellisesti miljoonia ihmishenkiä on pelastettu päätöksellä jakaa epäitsekkäästi tämä IP.

Volvo on myös huomionarvoinen blockchainin käyttöönottaja, kuten yritys on viime aikoina ilmoitti aikomuksensa käyttää tekniikkaa keinona seurata koboltin toimitusketjuja. Tämä on yhä tärkeämpi asia, koska sähköajoneuvojen tulo on nostanut Cobaltia suurelle kysynnälle. Valitettavasti suuri osa maailman koboltista louhitaan epäeettisissä olosuhteissa – johon Volvo pyrkii lopettamaan.

Keräilijät

Viime vuosina niitä on erilaisia ​​esimerkkejä lohkoketjussa tapahtuvasta patenttien keräämisestä. Seuraavassa on muutamia yrityksiä, jotka usein liittyvät tähän käytäntöön.

  • Alibaba <210 patenttia
  • Kolikkopistoke <100 patenttia
  • IBM <130 patenttia
  • Amerikan pankki <80 patenttia

On huomattava, että patenttien kerääminen ei välttämättä tarkoita huonoa näyttämistä. Monissa tilanteissa se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että patentin saanut yritys on todellinen innovaattori, joka kehittää jatkuvasti uusia tekniikoita.

Neliön tukema

COPA: n kaltaiset ideat saattavat olla houkuttelevia paperilla, mutta ovat vaarassa kärsiä adoptiosta. Jos haluat antaa jotain ilmaiseksi, tarvitaan eteenpäin ajattelevaa mieltä. Usein tällaiset liittoutumat luottavat lumipallovaikutukseen, koska ihmiset liittyvät vain, kun muut ottavat harppauksen ensin.

Tämän ei pitäisi olla COPA: n asia. Kuten aiemmin mainittiin, maksujen käsittelyjättiläinen Square on ilmoittanut osallistumisestaan. Jack Dorsey on yksi tunnetuimmista, bitcoinia suosivista hahmoista ympäri maailmaa. Squaren toimitusjohtajana ei pitäisi olla yllätys, että COPA todettiin houkuttelevaksi.

Lohkoketju ja patentit

Kun blockchainista on tullut yksi kuumimmista tekniikoista viime vuosina, yritykset ovat yrittäneet luoda patentteja sen käytön ympärille. Yksi yritys on kuitenkin käyttänyt erilaista lähestymistapaa.

Sen sijaan, että keskityttäisiin blockchain-patenttien saamiseen, IPWe ovat päättäneet kehittää blockchain-pohjaisen patenttien yhdistämisalustan; Tavoitteena on tuoda uusia hyötysuhteita patenttiteollisuudelle, joka on suurelta osin erillinen ja paloiteltu maailmanlaajuisesti.

Julkaisussa Muut uutiset

Niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää siitä, miltä blockchain-pohjainen patentti voi näyttää, muista tarkistaa menneisyytemme TÄSTÄ. Tässä esimerkissä tarkastelemme äskettäin myönnettyä patenttia – joka ympäröi digitaalisia arvopapereita – muulle kuin Square.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map