Yksityisyyttä uhataan CBDC: n kaltaisten tarjousten kautta – onko sen arvoista?

Yksityisyys on jotain, jota me kaikki himoitamme, mutta pidämme itsestäänselvyytenä. Usein ymmärrämme sen merkityksen vasta kun meiltä puuttuu se. Sitä voi tulla monissa muodoissa, joita kumpikin uhkaa erilaiset tekniikat.

  • Taloudellinen yksityisyys (kulutustottumukset, omaisuuserät jne.)
  • Ajatteluprosessit (poliittiset näkemykset, erimieliset aihepiirit)
  • Maantieteellinen sijainti (liikkeen seuranta, kontaktien jäljitys)

Maailmamme on yhä enemmän yhteydessä tekniikoiden, kuten blockchainin, virralla joka käänteessä. Sellaisena olemme saaneet kyvyn joko tarjota uudelle tasolle yksityisyyttä tai riistää itseltämme se samanaikaisesti.

Ottaako tämä mielessä huomioon yksityisyyden menetyksen tarjoamamme edut? Vai onko tappio aliarvioitu ja kiiltävä edistyksen varjossa?

Kaksiteräinen miekka

Kuten mainittiin, tekniikat, kuten blockchain, ovat kaksiteräinen miekka. Seuraavassa on muutama esimerkki sen käyttöön liittyvistä eduista ja haitoista.

Edut

Esteettömyys

Blockchainin kaltaiset tekniikat ovat johtaneet kryptovaluuttojen, digitaalisten arvopapereiden, keskuspankin digitaalisten valuuttojen (CBDC) ja muiden tuloon. Jokaisella näistä toteutuksista on yhteinen piirre – saavutettavuus; Tämä tarkoittaa sitä, että ne tarjoavat uusille asiakkaille pääsyn palveluihin ja mahdollisuuksiin, joita aiemmin on vältetty osallistumiselta.

Läpinäkyvyys

Läpinäkyvyys on täydessä näytössä useimpien estoketjujen kanssa. Digitaalisten kirjanpitojen avulla jokainen tietolohko on nähtävissä maailmalle. Nämä voivat edustaa liiketoimia, yrityksen omistuksia, taseita jne.

Haittoja

Tehohäviö

Kryptovaluutat ovat kuulleet lauseen “jos et hallitse avaimiasi, se ei ole sinun rahasi”. Tämä tarkoittaa niitä, jotka varastoivat omaisuuttaan pörssiin, ja tarkoittaa, että kuka hallitsee omaisuuden saatavuutta, ylläpitää voimaa. CBDC: n laaja käyttöönotto on sama uhka. Keskitettyinä omaisuuserinä niiden liikkeeseenlaskijat säilyttävät täyden vallan sen käytössä. Käteisellä, jos sinulla on taskussa, voit käyttää sitä vapaasti. CBDC: llä tämä vapaus menetetään sen liikkeeseenlaskusta vastaaville; Merkityksellisiä tilejä voidaan seurata, analysoida ja sulkea mielijohteella.

Tietovarkaus

Vaikka CBDC: n kautta kerätyt tiedot säilytetään epäilemättä korkealla turvallisuustasolla, tosiasia on, että joka vuosi tapahtuu massiivisia tietovarkauksia. Pelkästään siksi, että CBDC voi tulla keskuspankista, ei tarkoita, että he ovat immuuneja varkauden uhalle.

Ole varovainen


Keskuspankin digitaaliset valuutat ovat kiehtoneet mieliä ympäri maailmaa. Niitä mainostetaan seuraavan sukupolven valuutoina, jotka lopulta korvaavat käteisen. Onko tämä hyvä asia?

CBDC: llä on potentiaalia moniin asioihin. Yksi niistä on sen kyky olla helpommin jaettavissa – mikä on usein huomattu, kun tarkastellaan COVID-19-pandemian aiheuttamia viimeaikaisia ​​esteitä varojen jakamiseen. Toinen on kyky hallita ja seurata taloutta helpommin. Luettelo jatkuu, mutta prosessin aikana CBDC: t tuovat potentiaalisia merkittäviä haittoja, jotka usein hämärtyvät, kun mainostetaan niiden etuja – mikä tärkeintä, käyttäjän taloudellinen yksityisyys.

CBDC: n avulla jokaista omaisuuden ostoa, myyntiä tai siirtoa voidaan seurata. Tällöin hallitukset saavuttavat uudet tiedot kulutustottumuksista, kansalaisten matkustamistottumuksista, taloudellisista omistuksista ja muusta. Pohjimmiltaan valtavan voiman antaminen jo voimakkaasti valtuutetuille yhteisöille.

Sen lisäksi, että CBDC: n liikkeeseenlaskijat hankkivat vain edellä mainitut tiedot käyttäjistä, he saavat myös paremman hallinnan omaisuudesta. Käteistä käsittelevien ihmisten taloudellisen toiminnan estäminen on paljon vaikeampaa kuin digitaalinen muunnos. Viimeksi mainitun avulla kansalaisten varat voidaan jäädyttää, ottaa kiinni jne.

Musta lista

Useita esimerkkejä lompakon mustasta listasta on jo ollut kuvassa viime viikkoina. Tämä tarkoittaa sitä, että useiden vakiomallia sisältävien lompakoiden omaisuus on jäädytetty viranomaisten pyynnöstä. Nämä toimet toteutetaan useimmissa tapauksissa petollisesta toiminnasta epäiltyjä vastaan. Tosiasia on kuitenkin, että keskitetyn digitaalisen omaisuuden liikkeeseenlaskijoilla on valta tehdä mitä haluavat.

On tärkeää huomata, että valtaosa CBDC: n perustamista harkitsevista maista ei ole vielä päättänyt lopullisesta kehyksestä. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka yksityisyyden menetys on mahdollista, voi olla vain jokin maa, joka päättää asettaa tärkeysjärjestyksensä tärkeysjärjestykseen – kuitenkin epätodennäköiseltä.

Jos CBDC: t lopulta kiinni, olisimme täysin armoilla niiden liikkeeseenlaskijoiden mielikuvituksille. Suurimman osan ajasta tämä voi olla hyvä asia, koska sääntelyviranomaisilla olisi lisääntynyt valta torjua ilkeä toiminta. Se tarkoittaa myös, että annat heille tämän voiman omalla kustannuksellasi.

Uinti ylävirtaan

On tunnistettu ympäröivän teknologian, kuten CBDC: n, pelottavuus ja mahdollinen yksityisyyden puute, on yrityksiä / palveluja, jotka pyrkivät korjaamaan tämän.

Sen sijaan, että he käyttäisivät tekniikkaa yksityisyyden kustannuksella, he pyrkivät yhdessä tarjoamaan palveluja, jotka valvovat yksityisyyttä sen käytön avulla. Seuraavassa on vain muutama esimerkki.

Monero

Monero on laajalti yksityisyyden kolikoiden huippu, ja siitä on tullut tukipilari krypto-valuuttojen maailmassa. Se on saavuttanut turvallisimman valuutan aseman käyttämällä rengasallekirjoituksia ja varkain osoitteita.

Rohkea selain

Brave on yksityisyyden selain, ja se on poikkeama tarjouksista, kuten Chrome, Edge ja paljon muuta. Rohkea osoittaa, että sen selain on “… suunniteltu olemaan tietämättä kuka olet tai mitä sivustoja käyt”.

Mikä on sen arvoinen sinulle

Päivän päätteeksi, olipa kyse taloudellisesta yksityisyydestä, kulutustottumuksista tai jopa poliittisista näkemyksistä, meidän kaikkien on kysyttävä itseltämme: “Mitä yksityisyyteni on arvoinen? Ja perustelevatko tekniikan tarjoamat edut sen pienentämistä? “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map