Saksa – salauksen säilytyslisenssi saa palautuksen pankeilta

Saksan salauksen säilytyslisenssin piti antaa blockchain-pohjaisille yrityksille pääsy pankkitoiminnan perustarpeisiin. Tästä tosiasiasta huolimatta on edelleen esillä yrityksiä, joiden on vaikea hankkia pankkipalveluja, kuten sekkitilejä. Tarkempi tarkastelu paljastaa joitain syitä, miksi Saksan pankkisektori on edelleen vastoin salauksen käyttöönottoa.

Hämmennys, FUD – Crypto Custody -lisenssi

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi saksalaiset pankit epäröivät tarjota salaukseen liittyviä alustapalveluja, johtuu avaruuden epäselvyydestä. Sekä salausyrityksillä että laitoksilla on epävarmuutta ja huolenaiheita salauksen säilytyslisenssin hakemisesta. Kunnes Saksan liittovaltion finanssivalvontaviranomainen (BaFin) ei selvitä näitä asioita, kuten minkälaista toimintaa voidaan pitää salauksen säilytyksenä, pankit tekevät edelleen virheen varovaisuuden puolella.

Esimerkiksi salauksenvaihtotoiminnoissa ei ole läpinäkyvyyttä. Pankit ovat uteliaita siitä, kuinka toiminnot, kuten panostus- ja lukitusajat, voivat vaikuttaa pörssin vapausoikeuteen. Tällä hetkellä lain mukaan kaikki salausyritykset, joilla on pääsy asiakkaan yksityisiin avaimiin, ovat säilytysyhteisö.

Crypto Custody -lisenssi

Lisäksi maaliskuussa BaFin julkaisi a ohjausta todetaan, että salaustoimeksiantaja voi säilyttää suojausmerkkien tarjoamisesta (STO) peräisin olevia rahakkeita ilman talletuspankin käyttöä. Pian sen jälkeen sääntelyviranomaiset antoivat lisää suuntaviivat lisensointia hakeville salaukseen liittyville yrityksille asetettujen hallinta-, IT- ja turvallisuusvaatimusten osalta. Tärkeää on, että BaFin toteaa aikovansa luoda lähitulevaisuudessa lisää sääntöjä, jotka keskittyvät operatiivisiin riskeihin.

Tukahduttavan pankin osallistuminen

Tämä “ilmoitettava” -lähestymistapa riittää pitämään Saksan suurimmat pankkilaitokset toistaiseksi sivussa. Itse asiassa tähän mennessä avaruuteen ovat osallistuneet vain teknologiakeskeiset palveluntarjoajat. Seuraavan sukupolven pankit, kuten SolarisBank, jatkaa hitaasti alan levittämistä. Solarisbank avasi toimipisteen Saksassa joulukuussa 2019.

Solaris kotisivun kautta - Crypto Custody -lisenssi

Solaris kotisivun kautta – Crypto Custody -lisenssi

Pankkitoiminnan puute

Viime aikoina haastatella, Matthias Winter, Eversheds Sutherland Saksan kumppani, keskusteli siitä, kuinka pankkitoiminnan puute on todellinen markkina-ongelma. Hän selitti, että pankeilla ei ole mitään laillista syytä, miksi he epäröivät ottaa salausasiakkaita. Winter kuvaili “sekaannusta” tärkeimmäksi esteeksi, jonka teollisuuden on ylitettävä. Lisäksi hän puhui siitä, miten pankit toimivat riskin ja palkkion toimitiloissa, ja salaustoimialan sekkitilin avaaminen jättää ne alttiiksi tuleville sääntelymuutoksille

Erityisesti Winter puhui myös siitä, miten muutokset voivat vaikuttaa markkinoihin. Jos tai pikemminkin kun BaFin selvittää nämä epäjohdonmukaisuudet, markkinoille tulee kulta. Pohjimmiltaan pankkien olisi hankittava salauksen säilytysyritykset saadakseen pääsyn tekniikkaan mahdollisimman nopeasti.

Salausvarasto Deutschland GMBH


Jos haluat löytää esimerkkejä siitä, kuinka tämä markkinoiden sekaannus aiheuttaa tuhoa teollisuudelle, sinun ei tarvitse etsiä enempää kuin Crypto Storage Deutschland GMBH. Tämä yritys kävi todellista taistelua, kun he päättivät perustaa sivuliikkeen Saksaan hyödyntääkseen uusia säännöksiä. Johtajat kävivät vähintään 15 eri pankissa ennen kuin he pystyivät saamaan perustarkastustilin.

Keskustellen ahdistuksista Stijn Vander Straeten, toimitusjohtaja Crypto Storage AG mainitsi lukuisia vaikeuksia, joita hänen yrityksensä oli kohdannut. Straeten kuvaili skenaariota, jossa olet vastoin institutionaalista pankkialkaa. Hän selitti, että salausyritykset eivät “ansaitse heille rahaa pyytämällä sekkitilejä”, ja sinänsä ne eivät ole millään tavalla ensisijaisia.

White-Label-ratkaisu pankeille

Erityisesti Crypto Storage AG tunnustaa tarpeen suojata digitaalisia resursseja. Yritys tarjoaa tällä hetkellä white-label-ratkaisua pankeille, jotka haluavat tarjota palveluja asiakaskunnalle ottamatta riskejä kehittyviin markkinoihin.

Saksa etenee eteenpäin – salauksen säilytyslisenssi

Saksalaiset sääntelyviranomaiset näyttävät siirtyvän, vaikkakin hitaasti, lähemmäksi markkinoiden digitalisointia. Jokainen kuluva päivä merkitsee kasvua ja kehitystä maan blockchain-sektorilla. Toivottavasti tulevina kuukausina BaFin tarjoaa pankeille tarvittavat yksityiskohdat, jotta yritykset saisivat pääsyn pankkitoimintaan. Jos ei, Saksa voi jäädä jälkeen maailmanlaajuisesta kilpailusta tokenisaatioon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map