Matthew Unger, iComply Investor Services Inc: n toimitusjohtaja – haastattelusarja

Matthew on yhtiön toimitusjohtaja iComply (iComply Investor Services Inc.) on palkittu Regtech-foorumi, joka tukee institutionaalisen rahoituksen digitalisointia ja kattaa yli 160 maata.

Olet ollut mukana kryptovaluutassa monien vuosien ajan. Voitteko jakaa kanssamme, kuinka opit ensin salauksesta?

Kuulin ensimmäisen kerran kryptovaluutasta (Bitcoin) vuonna 2011 tapaamisessa Vancouverissa. Ennen sitä vietin yli puoli vuosikymmentä varainhoitajana. Näin kuinka blockchain-tekniikka muuttaisi pääomamarkkinoita. Siitä lähtien olemme nähneet paljon innovaatioita. Vertaamalla sitä digitaaliseen mediaan – jos Bitcoin oli Napster of Finance, Ethereumin älykkäät sopimukset olivat BitTorrent.

Kuinka tulit käsittelemään iComply Investor Services -palvelua?

Tarve iComplylle syntyi kahdesta suuresta tapahtumasta, vuonna 2014 työskentelevä fintech rakensi alustaa välittäjäkauppiaille ja omaisuudenhoitajille hallitsemaan koko liiketoimintaansa iPadilla. KYC: n osalta markkinoilla oli muutama sovellusliittymä, mutta nykyäänkin suurin osa näistä työkaluista ei tee muuta kuin onboarding tai henkilöllisyyden todentaminen.

Viimeisten 15 vuoden aikana olen käynyt läpi useita sääntelyauditointisyklejä ja suorittanut ensimmäisen AML-koulutukseni vuonna 2005. Huomasin tarvitsevani työkalupaketin, joka antaisi yrityksille mahdollisuuden hallita helposti paikallisten säädösten maailmanlaajuisia vaihteluita ja usein tapahtuvia muutoksia – riippumatta siitä, otetaanko he mukaan, henkilöllisyyden todentaminen, rahanpesun estäminen tai jopa paljastaminen ja lailliset sopimukset. Tänään iComply tarjoaa institutionaalisen tason tunnistamis- ja riskinhallintatyökaluja, jotka tukevat AML-vaatimustenmukaisuutta koko asiakkaan elinkaaren ajan.

Olet johtanut vuoden 2016 projektia, jossa käytettiin Ethereumin älykkäitä sopimuksia automatisoimaan CME: n koronvaihtosopimusten kaupankäynti LIBOR: n kanssa. Kuinka tämä toimi ja mikä oli tulos?

Itse asiassa johsin tämän konseptitodistuksen (POC) teknistä osaa vain MIT: n tiimin kanssa. Tavoitteenamme oli rakentaa liiketoimintatapa ja tekninen POC, jotta voidaan tunnistaa, voidaanko älykkäitä sopimuksia käyttää johdannaisten selvittämiseen tehokkaasti. Tämä edellytti, että kartoitimme maailman toiseksi suurimman selvitystalon koko työnkulut, liiketoiminta- ja vaatimustenmukaisuusvaatimukset. Yhdistimme pisteet transaktiopuolueiden, heidän asianajotoimistojensa ja koko verkoston omistamia ohjelmistoja.

Katse takaisin, ratkaisumme oli sotku – meillä oli aivan liian paljon logiikkaa ja mahdollisesti luottamuksellista tietoa ketjussa, ja Ethereum integroitiin räätälöityyn Salesforce-käyttöliittymään. Se oli alkuaikoja. Pian sen jälkeen, kun DAO: n katastrofi tapahtui, ja sen tuloksena syntynyt kova haarukka tappoi kaiken suurten instituutioiden kiinnostuksen. Silti POC: n tulokset olivat jännittäviä – voisimme ottaa perinteisen institutionaalisen prosessin, joka kestää 4-6 viikkoa ja maksaa yli 10000 dollaria per tapahtuma, ja keittää se alle dollariin kaasua alle minuutissa.

Olimme todistamassa ICO-nousua vuonna 2017 seurannan kaatumisella vuonna 2019. Miksi sinusta henkilökohtaisesti tuntuu, että STO: t ovat erilaisia?


Ensinnäkin ICO: t pyrkivät tekemään jotain hyvin erilaista kuin arvopaperin digitalisointi – hyödyllisyyskoodit ovat monin tavoin uusi omaisuusluokka, turvakoodit ovat uutta tekniikkaa, jota käytetään suurimmaksi osaksi hyvin perinteisiin rahoitusvälineisiin. Uskon edelleen, että hyödyllisyysmerkinnöissä on erinomaisia ​​käyttötapauksia – mutta monien hyödyllisyysmerkkien on silti noudatettava kaikenlaisia ​​lakeja ja määräyksiä arvopapereiden ulkopuolella.

Sen sijaan STO: t keskittyvät toimimaan arvopaperisääntelyssä. Tämä tarkoittaa, että heitä pidetään korkeammalla tasolla ja heidän rahakkeidensa on noudatettava minkä tahansa lainkäyttöalueen arvopaperisääntelyä, jolla he käyvät kauppaa – myös vertaisverkkoihin lompakoiden välillä. Nämä määräykset vaihtelevat suuresti maittain, paperillisten tai digitoitujen PDF-oikeudellisten sopimusten maailmassa on pieni riski, että EU: n sääntelyviranomainen saa kiinni yhdysvaltalaisesta liikkeeseenlaskijasta, joka kerää pääomaa yksityiseen sijoittamiseen yritys-, rahasto- tai kiinteistösopimuksessa.

Näiden tapahtumien asettaminen lohkoketjuun muuttaa täysin tätä, koska sääntelyviranomaiset pystyvät jo seuraamaan markkinoita tavalla, jota on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä tänään. Token-liikkeeseenlaskijat ostavat nykyään edelleen KYC: n ja AML: n perussovellusliittymiä, ja monet ajattelevat edelleen globaalia sääntelyä binäärisenä – SEC vs no-SEC (eli Reg D ja Reg S). Kuitenkin, kun tokenoitu omaisuus pystyy helposti hallitsemaan identiteetin, yksityisyyden, datan, rahanpesun estämisen ja arvopaperimääräysten lainkäyttöalueiden vaihteluja, mukaan lukien julkistamiset ja oikeudelliset sopimukset jne., Vanha tapa toimia näyttää mielettömältä. Se olisi kuin joku käyttäisi Teleksi tänään sähkeen, sähköpostin tai Slackin sijaan.

Mitkä ovat tunnusten käytön tapaukset, joissa iComply voi auttaa yrityksiä?

Siitä lähtien kun aloitimme Prefacton helmikuussa 2018, olemme nähneet paljon todella hienoja merkkiprojekteja Cryptokittiesistä rahakkeisiin, kiinteistöihin, joukkovelkakirjoihin, yksityisiin osakkeisiin, futuurisopimuksiin ja jopa ositettuun omistukseen skotlantilaisen, viskin ja viinin tynnyreissä.

Prefacto -työkalupaketin avulla token-liikkeeseenlaskijoiden on yksinkertaista ja erittäin kustannustehokasta hallita vaatimustenmukaisuusvaatimuksia paitsi alkuperäiselle tarjoukselle – myös jokaiselle tapahtumalle koko omaisuuden elinkaaren ajan melkein kaikissa maailman maissa. Jos asianajajasi pystyy kirjoittamaan termislehden, ostosopimuksen tai lisenssisopimuksen – voit todennäköisesti merkitä sen.

Vuonna 2018 aloimme nähdä paljon uusia blockchain-startup-yrityksiä, jotka julkaisivat alustoja liikkeeseenlaskuun, kaupankäyntiin, siirtoagentteihin ja korkotaulukoiden hallintaan, kuten Polymath, Blockport, Securitize jne. Aloimme saada pyyntöjä monilta STO-alustoilta käsittelemään yrityssijoittajien rajat ylittävää AML-vaatimustenmukaisuutta, joten julkaisimme toisen tuotteen, iComplyKYC, työkalupakettina, joka on helppo liittää tämäntyyppisiin alustoihin. Mitä emme odottaneet, oli kysyntä perinteisiltä pääomamarkkinoilta, joilla takatoimistot eivät yksinkertaisesti ole valmiita estoketjuun. Tämä on erittäin jännittävä trendi, koska yhdistämme nyt pisteitä monille asiakkaillemme silloittamalla aukkoja perinteisten välittäjien, liikkeeseenlaskualustojen ja jopa joidenkin pörssien välillä.

Yksi vaihto-asiakkaistasi on Motto Technologies, Isossa-Britanniassa toimiva salausvaluutanvaihto, joka tulee julkiseksi LSE: ssä. Voisitko kertoa meille, mitä Motto tekee ja kuinka iComply pystyi auttamaan heitä?

Motto oli varhaisessa vaiheessa ”saakaamme säännöt oikein” -pelissä. Heidän alustansa avulla käyttäjät voivat ostaa, käydä kauppaa kryptovaluutalla, mutta he myös antavat käyttäjilleen Visa-kortin, jonka avulla voit käyttää salaustasi helposti kaikkialle, mikä kulkee. Saadakseen aikaisemmat tarkastukset pankkikumppaneiltaan, Visa ja Financial Conduct Authority.

Autoimme Mottoa etsimään paikallisia sääntelyasiantuntijoita, saamaan heidän käytäntönsä ja menettelyt valmiiksi tarkastuksia, hyväksyntöjä ja julkista due diligence -tarkastusta varten. Ennen iComplyn käyttöä pankki oli vaatinut heitä käyttämään API-pohjaista “e-KYC” -työkalua, joka olisi voinut toimia, jos he tekisivät vain perinteistä salausvaihtoa. IComplyKYC-työkalupakettimme auttoi heitä rakentamaan ja ylläpitämään vankkaa vaatimustenmukaisuusohjelmaa, joka pystyi kestämään sääntelyn valvonnan. Suurin osa muista alustoista pilkkaa edelleen 10 erilaista sovellusliittymää ja manuaalista järjestelmää yrittääkseen rauhoittaa sääntelyviranomaisia. Autoimme Mottoa pääsemään tämän käyrän eteen, ja pian julkisesti noteerattavan yrityksen osakkeet ovat saatavilla sekä akkreditoiduille että akkreditoimattomille sijoittajille – en ole tietoinen markkinoiden toisesta pörssistä, joka voisi sanoa niin.

Yksi ohjelmistotuotteistasi on Prefacto, regtech-ratkaisu tokenoituun omaisuuteen. Mitä ongelmia Prefacto ratkaisee?

Prefacton avulla yritykset voivat hallita tokenoitujen varojensa noudattamista kokonaisvaltaisesti. Tähän sisältyy suunnittelu ja jäsentäminen, älykkäiden sopimusten käynnistäminen, vaatimustenmukaisuusohjelman kehittäminen ja toteuttaminen, liikkeeseenlasku ja jakelu sekä lopuksi jatkuva tunnusten hallinta. Verrattuna siihen, mitä monet liikkeeseenlaskijat tekevät tänään, asiakkaamme voivat säästää aikaa, rahaa ja paljon tuskaa, jos he puhuvat tiimillemme aikaisin.

iComply tarjoaa myös KYC-palveluja. Mitkä ovat joitain näistä palveluista?

Vuoden 2018 lopulla aloimme tavoittaa muita tunnisteiden liikkeeseenlaskualustoja, siirtoagentteja jne. Suojaustunnisteiden markkinoilla tarjotaksemme heille esittelyjä ja mahdollisuuden jakaa tietoa ja tehdä yhteistyötä kilpailun sijaan. Useat pelaajat ottivat meidät tarjoukseen, ja me kaikki oppimme paljon. Yksi iComplyn tärkeimmistä takeaways oli, että vaikka ajattelimme Prefacton olevan viileä, vaatimustenmukaisuustekniikkamme oli avain puuttuva kappale näille muille alustoille.

Tuolloin mikään muu foorumi ei pystynyt hallitsemaan yrityssijoittajien, hajautettujen välittäjäverkkojen tai sääntelyn monien lainkäyttöalueiden vaatimusten noudattamista. Tämä sai meidät keskittämään liiketoimintamme uudelleen älykkääseen vaatimustenmukaisuuden automatisointiin. Alustamme uudistaminen ja iComplyKYC: n nykyisen version julkaisu kesti noin vuoden, työkalupaketin, jonka avulla on helppo rakentaa ja ylläpitää vankkaa maailmanlaajuista AML-yhteensopivuusohjelmaa.

Rakensimme oman KYC-tekniikkamme, koska tiesimme, että markkinoilla olevat sovellusliittymät eivät täytä lakisääteisiä vaatimuksia – syystä et näe, että näitä työkaluja käyttävät tänään yritykset, kuten HSBC, Santander, Vistra jne. huomasi, että institutionaaliset toimijat olivat hyvin kiinnostuneita näiden työkalujen käytöstä, koska ne rakennettiin nykyisten standardien ja perinteisten vaatimusten mukaisten puitteiden mukaan – teemme sen vain 95-98% alhaisemmalla tapahtumakohtaisella hinnalla kuin nykyiset keski- ja back office -järjestelmät.

Missä näet teollisuuden viiden vuoden kuluttua?

Viiden vuoden kuluttua – jos olet perehtynyt Gartnerin hype-syklin käsitteeseen – näemme, että suojaustunnukset alkavat ottaa käyttöön yleisen käyttöönoton yhteydessä. Tällä hetkellä, jos katsot digitaalista mediaa esimerkkinä, juuri nyt suojaustunnukset ovat ihmisille, jotka olisivat käyttäneet Napsteria tai Kazaaa. Viiden vuoden kuluttua meillä on iTunes, ehkä jopa Netflix.

Perinteiset yritykset ovat ohittaneet POC- ja MOU-lehdistötiedotteet. Kuten Netflix-pivot postimyynti-DVD-levyiltä digitaaliseen jakeluun, jotkut suuret kaverit ovat tehneet julkisista estoketjuista ydin liiketoimintastrategiassaan, kuten EY on jo tehnyt Ethereumin kanssa. Toiset menevät Blockbusterin tietä.

Samanaikaisesti tietoturvakoodin käynnistykset ovat yhteistyöhön perustuvia ja yhteentoimivampia. Tunnuksen käynnistämisen kustannukset ovat vähintään 90% pienemmät kuin tänään. Alustat, jotka valitsivat julkiset lohkoketjut omistamiensa yksityisten tai tarkoitukseen rakennettujen ketjujen sijaan, alkavat nähdä tämän pitkän aikavälin ajattelun edut.

Lopuksi, uskon, että seuraavien 1–3 vuoden aikana näemme ja kuulemme paljon yksityisistä ketjuista, joilla on järkevää skaalautuvuutta, turvallisuutta jne. Tämä on viimeinen ote pyrkimykseksi suojella heidän liiketoimintamalliaan hajauttamisen ja demokratisoinnin kannibalisoinnilta. rahoituksessa. R3-konsortion varhaiset jäsenet käyttivät miljoonia tämän, Salesforcen ja S: n, oppimiseen&P romutti Hyperledger-projektinsa, JP Morgan luopui äskettäin Quorumista – totuus on, että meillä on ollut DLT rahoituksessa yli 30 vuoden ajan, CDS: n kaltaiset järjestelmät ovat uskomattoman tehokkaita ja turvallisia.

Yksityisessä blockchain- tai mesh-verkossa ei ole mitään innovatiivista rahoituksessa. Katso Java ja C #, he voittivat kilpailun Internetin rakentamiseksi. Julkiset pilviratkaisut, kuten Google, AWS ja Azure, voittivat kilpailun jaetun julkisen palvelimen arkkitehtuurista. Digitaalisessa rahoituksessa julkiset lohkoketjut mahdollistavat täydellisen läpinäkyvyyden, joka lisää luottamusta ja mainetta tavalla, jota yksityinen ketju ei voi. Viiden vuoden kuluessa näet, että SIX, ASX, GBX ja vastaavat pelaajat ovat romuttaneet nykyisen infrastruktuurinsa edullisempien kustannusten maksamiseksi tapahtumaa kohden ja alhaisemmiksi teknologian omistuskustannuksiksi julkisen estoketjuinfrastruktuurin käyttöönottamiseksi.

Onko jotain muuta, mitä haluat jakaa iComplysta?

Keskitymme iComplyssä varmistamaan, että yritykset voivat helposti rakentaa ja ylläpitää vankkaa, globaalia ja institutionaalista vaatimustenmukaisuusohjelmaa. Markkinoiden ongelmana on, että institutionaalisen tason työkalut ovat liian manuaalisia ja kalliita digitaalisen muutoksen mahdollistamiseksi. Sillä välin fintech-, startup- ja security token -markkinoilla näemme paljon pelaajia, joilla on paljon syvällistä kokemusta arvopapereista tai rahoituksesta – yleensä vain yhdellä markkinalla – mutta ei todellista kokemusta siitä, mitä tapahtuu keski- ja takatoimistossa , paljon vähemmän noudattamista kansainvälisellä tasolla. He eivät yksinkertaisesti ymmärrä, että kun myyt Reg S: n jollekin Saksassa, BaFin, Euroopan komissio jne. Asettavat vaatimustenmukaisuusvaatimuksia. Kehotan tunnisteiden liikkeeseenlaskijoita tarkastelemaan vaatimustenmukaisuutta kokonaisvaltaisesti koko alan vuoksi. ja mahdollisimman aikaisin.

Asiakkaamme ymmärtävät hyvin nopeasti, että tarjoamme kokonaisvaltaisen lähestymistavan. Tuemme asiakkaitamme sääntelyviranomaisten, pankkien ja finanssikumppaneiden tarkastuksilla – he tarvitsevat tätä menestyäkseen. Uberille ja AirBnb: lle rakennettu eKYC-sovellusliittymä ei tee tätä, koska he tietävät, että heidän tekniikkansa ei läpäise auditointia – kun he ovat lopettaneet sen. Tämä on ainutlaatuista keskittymisessämme iComplylla. Autamme asiakkaitamme liiketoiminnassa – olemme sovittaneet liiketoimintamallimme asiakkaamme menestykseen.

Jos haluat lisätietoja, vieraile iComply tai käy tai iComply-yrityslistaussivulla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map