Komissaari Hester Peirce, SEC – Haastattelusarja

Minulla oli hiljattain ilo istua alas ja puhua SEC: n komissaari Hester Peirce digitaalisen omaisuuden nykyisestä maisemasta ja siitä, miten SEC pyrkii tekemään selkeämmän polun avaruuden ihmisille. Katso alla olevasta keskustelustamme arvokasta tietoa ja ohjeita kaikille, jotka ovat kiinnostuneita digitaalisista varoista, suojaustunnuksista ja digitaalisista arvopapereista.

Komissaari Peirce tunnetaan salausyhteisössä hellästi ”salausäidinä” progressiivisen näkymänsä ja järkevien ratkaisujensa puolesta, jotka mahdollistavat edelleen kasvun yhteisössä. Hän julkaisi äskettäin Token Safe Harbor -ehdotuksensa (ehdotettu arvopaperilaki, 195 artikla), joka on hyvin harkittu ehdotus sääntelyn ja hajauttamisen välisen kuilun poistamiseksi..

Komissaari Peircen ilmaisemat näkemykset ovat hänen omia eivätkä välttämättä edusta Securities and Exchange Commissionin tai hänen muiden komission jäsenten näkemyksiä.          

Tätä haastattelua on muokattu selkeyden vuoksi.

 

RS:  Ne, jotka yrittävät selvittää, onko liiketoimintamalli apuohjelma vai tietoturva, mitä sanotte ovat kolme tärkeintä huomioon otettavaa tekijää?

HP:  Luulen, että ehdotan, että katsot Howey-testiä ja määrität, mihin sopivat, myydäänkö tunnusta ihmisille, jotka on kääritty lupaukseen, jonka mukaan promoottorina aiot tehdä jotain tuon merkin arvon kasvu. Jos näin mainostat sitä, sanoisin, että sinun on tutkittava Howey huolellisesti ja määritettävä, mihin linjan puoleen olet pudonnut.

Voit lukea lisää SEC: stä Howey-testistä alla:

RS:  Jos liiketoimintamalli on arvopaperi, mitkä ovat ensimmäiset askeleet, jotka yrityksen tulisi ottaa SEC: n kanssa?

HP:  Kehotan ehdottomasti kaikkia jotain, jotka työskentelevät jonkin asian suhteen, tulemaan SEC: ään mahdollisimman pian prosessin aikana ja erityisesti ottamaan yhteyttä FinHubiin, jonka löydät SEC-verkkosivustolta. Voit tavata kanssamme henkilökohtaisesti tai voit tavata meidät puhelimitse. Ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita pitämään minut silmukassa, ja saat vain käsityksen henkilökunnaltamme, minkä tyyppisiä asioita ajatella, kuten ensimmäinen kysymys, jonka otit esiin putoamisesi, turvallisuutesi tai ei-turvallisuutesi suhteen. He eivät anna sinulle oikeudellista neuvontaa, mutta ne antavat sinulle asioita, jotka sinun pitäisi todella miettiä, kun yrität selvittää, kummalla puolella tätä linjaa olet ja kuinka voit siis tehdä merkintätarjouksesi.

Ihmiset, jotka haluavat järjestää kokouksen tai puhua SEC: n henkilökunnan kanssa, voivat täyttää a pyyntölomake täällä, tai ota suoraan yhteyttä komission jäsen Peircen toimistoon Komissaari [email protected].

RS: SEC-verkkosivustossa ei ole paljon mainintaa STO: ista (Security Token Offerings). Luuletko, että sijoittajat ovat suojattuja paremmin STO: lla kuin ICO: lla?


HP:  Katson kutakin tarjousta tapauskohtaisesti, joten on todella vaikeaa tehdä tällaisia ​​yleisiä lausuntoja. Mielestäni ihmisten on tutkittava, mihin asiat putoavat, jos se on arvopaperi, selvittää, haluatko tehdä sen rekisteröidyksi tarjoukseksi vai haluatko käyttää vapautusta, ja selvittää, mihin se parhaiten kuuluu vapautus käyttöön. Minun on vaikea sanoa kategorisesti, että STO: t ovat parempia kuin ICO: t, tai päinvastoin, taas käytämme tosiseikkoihin ja olosuhteisiin perustuvaa lähestymistapaa; näemme jokaisen tarjouksen olevan käsiteltävä omilla ansioillaan.

RS: Pitäisikö sijoittajien olla yhtä varovainen STO: n kuin ICO: n kanssa??

HP:  Tässä tilanteessa, kuten kaikissa muissakin tilanteissa, käsken ihmisiä, jotka ostavat asioita, esittämään oikeat kysymykset, jos asetat paljon rahaa rahallesi johonkin, sinun on parasta kysyä paljon kysymyksiä riippumatta siitä, onko kyseessä uuden auton tai ostamalla rahakkeen tai ostamalla osakkeen tai joukkovelkakirjalainan, sinun on esitettävä kysymyksiä. Jos et saa vastausta, jonka luulet sinun saavan, ja jos et saa vastauksia kysymyksiin, jotka ovat järkeviä esittää, et todennäköisesti halua sijoittaa. On joitain punaisia ​​lippuja, joita sovelletaan kaikkiin ostoihin tai sijoituksiin riippumatta siitä, onko kyseessä digitaalinen omaisuus vai perinteinen arvopaperi.

RS: Juuri tänä aikana viime vuonna sanoit “voimme pystyä piirtämään selkeämpiä viivoja, kun näemme enemmän blockchain-hankkeita kypsyvän”. Kuinka luulet blockchain-projektien kypsyneen kuluneen vuoden aikana? Onko tämä maturiteettia enemmän / vähemmän kuin odotit?

HP:  Mielestäni kypsyminen on ehdottomasti ollut, se on rohkaisevaa, ja haluan nähdä, että ihmisistä on tulossa tarkempia. Ihmiset kysyvät enemmän kysymyksiä kuin vuosi tai kaksi vuotta sitten. Mielestäni projektien pitäminen korkeammalla tasolla on ollut hyvä kaikille. Uskon, että näemme maturiteettia enemmän, jos arvopaperilain kehys olisi selkeämpi kuin se on. Se on vähän kana- ja muna-ongelma, et voi nähdä niin paljon kehitystä ilman sääntelyn selkeyttä, etkä näe sääntelyn selkeyttä tietämättä, mihin annat selkeyden. Toivon, että näemme lisää kehitystä tulevana vuonna, ehkä paljon siitä tapahtuu Yhdysvaltojen ulkopuolella, mutta se voi auttaa meitä miettimään, miltä sääntelykehyksen pitäisi näyttää.

RS: Tiedän, että Malta tekee paljon progressiivista sääntelyä lohkoketjuun ja digitaaliseen omaisuuteen, mielestäni se auttaa ohjaamaan ihmisiä parempaan suuntaan.

HP:  Näemme muita lainkäyttöalueita, Maltan, Sveitsin ja joitain muita lainkäyttöalueita, jotka suhtautuvat tulevaisuuteen. Luulen, että voimme oppia siitä, mitä he tekevät. Haluaisin, että olisimme enemmän eturintamassa, mutta ei ole huono, että muut ihmiset ajattelevat tätä ja voimme oppia heiltä – sääntelyviranomaiset voivat myös hankkia joukkoa!

RS: Olette olleet melko äänekkäästi siitä, että SEC suhtautuu vartiointiin ICO: n ja digitaalisen omaisuuden kanssa. Monet ICO / digitaalisen omaisuuden teollisuuden ihmiset haluavat, että SEC säätelee nopeasti, joten heidän ei tarvitse toimia harmaalla vyöhykkeellä. Mitä kerrot niille ihmisille?

HP:  Sanoisin heille, että minulla on idea turvallisesta satamasta. Toivon, että ihmiset voivat tarkastella sitä. Yhdysvalloissa on monia asioita, joissa ei ole selkeyttä, tämä koskee vain yhtä näistä asioista. Toivon, että ihmiset palaavat minuun ja antavat minulle palautetta siitä, ja voimme kehittää jotain toimivaa

Lukijat näkevät komission jäsen Peircen Safe Harbor -puhe ja ehdotus täällä.  Safe Harbor -ehdotuksessa esitetään viisi ehtoa, jotka joukkueiden on täytettävä voidakseen hyödyntää ajallisesti rajoitettua vapautusta liittovaltion arvopaperilain säännöksistä:

“Ensinnäkin tiimin on tarkoitus, että verkko, jossa tunnus toimii, saavuttaa verkon kypsyyden – määriteltynä joko hajauttamisena tai tunnuksen toiminnallisuutena – kolmen vuoden kuluessa ensimmäisen tunnuksen myynnistä ja sitoutuu hyvässä uskossa ja kohtuullisin toimin tämän tavoitteen saavuttamiseksi . Toiseksi ryhmän on paljastettava keskeiset tiedot vapaasti saatavilla olevalla julkisella verkkosivustolla. Kolmanneksi tunnus on tarjottava ja myytävä verkkoon pääsyn, siihen osallistumisen tai verkon kehittämisen helpottamiseksi. Neljänneksi, ryhmän on tehtävä hyvässä uskossa ja kohtuullisia ponnisteluja likviditeetin luomiseksi käyttäjille. Lopuksi ryhmän on tehtävä luotettavuusilmoitus.

Safe Harbor -ehdotus on kesken, ja komission jäsen Peirce on tyytyväinen lisäpanokseen.   

RS: Viime kuussa SEC toimitti ehdotetun säännön “akkreditoidun sijoittajan” määritelmän muuttamiseksi. Voitteko kertoa meille hieman enemmän näistä ehdotetuista muutoksista ja siitä, miten luulet niiden hyödyttävän digitaalista omaisuutta ja ICO-teollisuutta?

HP:  Muutokset kohdistuvat todellakin institutionaaliseen luokkaan eikä yksittäisten akkreditoitujen sijoittajien luokkaan. Kun puhumme akkreditoiduista sijoittajista, kuulen palautetta siitä, kuinka turhautuneita ihmiset ovat siitä, että arvioimme taloudellisen kehittyneisyyden olennaisesti yhden mittarin perusteella, eli kuinka varakas olet. Joten on paljon ihmisiä, jotka ovat kertoneet minulle, että he haluaisivat nähdä yksilöllisen luokan siitä, mitä akkreditoitu sijoittaja laajennetaan ihmisiin, jotka ovat osoittaneet taloudellisen hienostuneisuutensa muilla tavoin. Se on avoin kommenteille, ja ihmiset voivat punnita sitä, ja jos ihmiset eivät punnitse sitä, suurin osa ehdotetuista muutoksista on kokonaisuuspuolella.

RS: Voiko suuri yleisö punnita ehdotettuja akkreditoituja sijoittajamuutoksia??

HP:  Ehdottomasti.

HP:  Voit vain lähettää sähköpostia, se on suhteellisen kivuton prosessi. Se nousee verkkosivustolle, joten kaikki voivat nähdä sen. Olemme varmasti tyytyväisiä palautteeseen, ja on erityisen mukavaa kuulla ihmisiltä, ​​jotka eivät ehkä tienneet voivansa lähettää kommentteja. Olemme aina innokkaita, että ehdotuksemme tavoittavat yhä enemmän ihmisiä.

Lisätietoja ehdotetuista muutoksista akkreditoidun sijoittajan määritelmän muuttamiseksi:

Määräaika palautteen antamiselle ehdotetulle akkreditoidulle sijoittajan määritelmälle on 16. maaliskuuta 2020. Palaute voidaan lähettää osoitteeseen [email protected], Huomaa tiedostonumero S7-25-19 aiheriville tai kohtaan kommenttilomake täällä, ja napsauta “Lähetä kommentit mallille S7-25-19” julkaisunumerolla 33-10734.

RS: Tällä hetkellä yritykset voivat laillisesti kerätä 1,07 miljoonaa dollaria joukkorahoituksen avulla, nykypäivän ympäristössä tämä ei ole paljon alkupääomaa tekniikan kaltaisille teollisuudenaloille. Yli 1,07 miljoonan dollarin yrityksillä ei ole paljon kustannustietoisia vaihtoehtoja pääoman keräämiseksi laillisesti; vaatimukset yritykselle listautumisesta ovat valtavat ja vastaavat yhtä valtavia kustannuksia. Jotkut ihmiset ovat käyttäneet ICO: ta / STO: ta / IEO: ta siltana tämän aukon korjaamiseksi. Mitä mieltä olet tästä?

HP:  Olen samaa mieltä siitä, että joukkorahoitus ei ole saavuttanut potentiaalia, jonka se voisi saavuttaa, ja se on jotain, joka nyt, kun se on ollut paikallaan vähän aikaa, meidän on katsottava ja katsottava, onko meidän mukautettava, miten se toimii ja mitä nämä muutokset pitäisi olla. Yksi SEC: n asioista, joista on ollut hyötyä, on säännöllisesti kokoontuva pienyritysten pääoman muodostamista käsittelevä neuvoa-antava komitea. Se on joukko SEC: n ulkopuolisia ihmisiä, jotka osallistuvat pienyritysten pääoman keräämiseen. Ne antavat meille tietoa olemassa olevista säännöistä ja siitä, miten niitä on muutettava, jotta ne olisivat toimivampia, tai mahdollisista uusista poikkeuksista ihmisille, jotka yrittävät kerätä rahaa. Tämän foorumin kautta meillä on ollut joitain mahdollisuuksia miettiä joukkorahoitusta ja kuinka voimme saada sen toimimaan paremmin. Luulen, että ihmiset yrittävät olla luovia ajattelemaan, kuinka he voivat kerätä rahaa, joten epäilen, että olet oikeassa, jotkut ihmiset katsovat merkintätarjouksia vaihtoehtona joukkorahoituksen kaltaiselle. Jos he tekevät niin, he pohtivat paremmin vakavasti, miten arvopaperilakeja sovelletaan siihen, mitä he tekevät.

RS: IEO: ssa (Initial Exchange Offerings) on tapahtunut nousua noin viimeisen puolen vuoden aikana; Huomasin, että SEC antoi liikkeeseen Sijoittajahälytys IEO: sta äskettäin, mikä on hyödyllistä sijoittajille, jotka eivät ehkä tiedä, mitä joidenkin IEO: iden kanssa tapahtuu. Tiedän, että jotkut IEO: t yrittävät saada hankkeet kuulostamaan virallisemmilta kuin ne ovat.

HP:  Kyllä, ihmiset haluavat tehdä niin. Yksi jatkuvista mantraistani on, että haluan SEC: n olevan avoimempi antamaan ihmisten kerätä rahaa ja sijoittaa projekteihin. Mutta haluan myös ihmisten tietävän, että vastapainona SEC ei allekirjoita investointeja. Joten, kun sijoitat johonkin, sinun, sijoittajan, on tehtävä päätös, onko se ollenkaan hyvä sijoitus ja onko se hyvä sijoitus sinulle. Älä oleta, että SEC on etukäteen selvittänyt tai allekirjoittanut asiat riippumatta siitä, kuinka virallinen jotain näyttää.

RS: Tämä on hieno neuvoja monille uusille sijoittajille, jotka tämä teollisuus on houkutellut.

RS: New Yorkin pörssi oli olemassa ja toimi yli 100 vuotta ennen kuin Securities and Exchange Commission perustettiin. Jos yleisö pystyi käymään kauppaa osakkeilla sääntelemättömissä pörsseissä niin kauan, luuletko, että on mahdollista, että ihmiset voivat itse säätää ICO-teollisuutta, kunnes SEC on saanut asianmukaisen sääntelyn?

HP: Sääntelyyn on paljon erilaisia ​​tapoja. Me Yhdysvalloissa olemme päättäneet säännellä arvopaperimarkkinamme yhdistelemällä itsesääntelyä, valtion sääntelyä ja valtion lähes sääntelyä. Yksi asia, jonka olen esittänyt tässä tilassa, joka joskus eksyy minun kaltaisilleni valtion sääntelyviranomaisille, on se, että jotkut sääntelyt tapahtuvat luonnollisesti: markkinat säätelevät ja kurittavat itseään. Mielestäni arvopaperiteollisuus on sellainen, jossa olemme nähneet, että jotkut itsesääntelyn versiot voivat olla varsin tehokkaita. Siitä huolimatta meillä on kehys, johon osallistuu valtion sääntelyviranomainen (SEC), siltä osin kuin ihmiset harjoittavat toimintaa, joka kuuluu meidän toiminta-alueeseemme, olemme sääntelyviranomainen, joka kirjoittaa säännöt, joten siinä tapahtuvan pitäisi olla vuorovaikutuksessa tilaa ja meitä. Et voi vain tehdä asioita, jotka kuuluvat lainkäyttöalueellemme ja sanoa “No, minä itsesääntelen, joten se on hyväksyttävä vaihtoehto”.

RS: Ja palaat takaisin sanomaan aiemmin, ota yhteyttä SEC: ään, ja SEC voi auttaa ohjaamaan ihmisiä minne etsiä.

RS: Olen huomannut parin viime vuoden aikana melko dramaattisen eron digitaalisen omaisuuden maisemassa: ihmiset säätelevät itseään, yritykset ovat ammattimaisempia ja ihmiset kysyvät parempia kysymyksiä. Tiedän, että monet ihmiset haluavat SEC-säännöksiä, jotta he voivat helposti noudattaa lakia.

HP:  Ymmärrän senkin. Luulen, että yritämme tulla paikkaan, jossa voimme tehdä oikeita asioita yrittäville ihmisille helpompaa tehdä se tavalla, joka noudattaa sääntöjämme ja saavuttaa myös heidän tavoitteensa, se on paikka, jonka haluan päästä. Se ei tule koskaan olemaan erityisen yksinkertainen, koska arvopaperilakimme voivat olla todella vaikeita, mutta voimme varmasti tehdä siitä helpompaa kuin nyt.

RS: Luuletko, että ihmisten on helpompi noudattaa säännöksiä seuraavan vuoden tai parin aikana??

HP:  Olen edelleen toiveikas, minkä vuoksi haluamme saada turvasataman luonnoksen idean, jotta voimme saada ihmiset ajattelemaan sitä. Yksi osa Yhdysvaltain sääntelyinfrastruktuuria, josta ei ole mitään yksinkertaista, on se, että meillä on niin paljon erilaisia ​​sääntelyviranomaisia, jotka ovat kiinnostuneita tästä tilasta. Joten vaikka teemme jotain SEC: ssä, on muita sääntelyviranomaisia, joilla voi olla myös jotain sanottavaa. Hallitustenvälistä yhteistyötä on, mutta mielestäni kuulemme vielä enemmän kehotuksia entistä parempaan ja tiiviimpään yhteistyöhön.

RS: Onko jotain muuta, mihin emme koskettaneet, haluaisit jakaa?

HP:  Ei, luulen, että katoit sen hyvin. Olet oikeassa keskittyä tähän kysymykseen siitä, mihin asiat menevät arvopaperilakiemme suhteen ja miten voimme työskennellä näiden arvopaperilakien mukauttamiseksi siten, että ne auttavat tekemään sen selväksi mahdollisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan avaruuteen. Kun projekti todella haluaa tehdä jotain laillista varoilla ja kun he haluavat tehdä jotain, mikä ei ole laillista varoilla, yritetään tehdä selkeä tie ihmisille, jotka yrittävät tehdä oikein ja uskon palvelevan kaikkia meille hyvin.

Alla on joitain hyödyllisiä linkkejä:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map