Komissaari Hester Peirce erimielisyyksiä SEC: n sähkehallinnosta

Komissaari Hester M. Peirce Securities and Exchange Commissionista (SEC) antoi lausunnon 21. kesäkuuta puhe Blockchain-viikolla Singaporessa, jossa hän ilmaisi olevansa eri mieltä viimeaikaisesta SEC: n ja sähkeen välinen sovinto.

Ei ole yllättävää kuulla komission jäsen Peircen olevan eri mieltä äskettäisestä tuomioistuimen päätöksestä, joka kieltää Telegram-rahakkeiden luovuttamisen kaikille sijoittajille ja sen jälkeisen ratkaisun SEC: n kanssa. Komissaari Peirce on tehnyt selväksi, ettei hän ole samaa mieltä alkuperän kanssa Lokakuun 2019 hätätilaus SEC on toimittanut Telegramia vastaan.

Aikataulu Telegram Raise ja Court Case

Helmikuu 2018 Suosittu viestintäsovellus Telegram kerää 850 miljoonaa dollaria käyttämällä SAFT (Simple Agreement for Future Tokens) -rakennetta
Maaliskuu 2018 Sähke kerää lisäksi 850 miljoonaa dollaria SAFT-rakenteella
Lokakuu 2019 Sanomalehtien jakaminen sijoittajille on suunniteltu 31. lokakuuta 2019
Lokakuu 2019 SEC tekee hätätoimenpiteen ja väliaikaisen pidätysmääräyksen Telegramia vastaan ​​estääksesi Telegram-rahakkeiden jakamisen sijoittajille.
Maaliskuu 2020 Tuomioistuin määrää, että Telegram ei saa jakaa rahakkeita kenellekään amerikkalaiselle tai ulkomaiselle sijoittajalle
Kesäkuu 2020 Telegram selvittää SEC: n kanssa ja sitoutuu palauttamaan 1,2 miljardia dollaria sijoittajille, sulkemaan toiminnot ja maksamaan 18,5 miljoonan dollarin sakon

Tiivistelmä sähke Raise

  • 1,7 miljardia dollaria sijoittajilta (424,5 miljoonaa dollaria amerikkalaisilta sijoittajilta)
  • 171 sijoittajaa (39 amerikkalaista)
  • Vain akkreditoidut sijoittajat
  • Vähintään 1 miljoonan dollarin sijoitus henkilöä tai yhteisöä kohden
  • Sijoitetut rahat oli tarkoitus käyttää Telegram Open Network (TON) -lohkoketjun kehittämiseen sekä Telegram Messengerin kasvattamiseen ja ylläpitoon..

Mitä asioita komissaari Peirce nostaa?

Tuomioistuin näkee “yhden ainoan järjestelmän”. Komission jäsen Peirce kiistää tuomioistuimen käsittelevän Telegramin ja akkreditoitujen sijoittajien välistä investointisopimusta, rahakkeiden toimittamista sijoittajalle ja merkkien jälleenmyyntiä yhtenä järjestelmänä. Hän valittaa: “Investointisopimuksen (Telegramin ja akkreditoitujen sijoittajien välinen sopimus) ja rahakkeen (sopimuksen nojalla luotava ja toimitettava omaisuus) välinen ero on kadonnut”. Komissaari Peirce uskoo, että alkuinvestoinnit yhtiöön ovat pääoman hankkimista alustan rakentamiseksi ja että nämä alkuinvestoinnit ovat erillään toiminnallisen tunnuksen jälleenmyynnistä “… tällaisten merkkien, kun niitä on käytetty kuluttavasti, pitäisi voida olla ostajille arvopaperikaupan ulkopuolella ”. Hän uskoo, että Howey-testi tukee ajatusta siitä, että rahakkeiden jälleenmyynti ei muodosta arvopaperia vain siksi, että rahakkeet hankittiin alun perin osana arvopaperikauppaa.

Mikä on menestymisen edellytys, SEC pidetään laittomana arvopapereiden tarjouksena. Mitä SEC pitää laittomana arvopapereiden tarjouksena (tunnuksen laaja maailmanlaajuinen jakelu), komission jäsen Peirce näkee välttämättömänä elementtinä menestyksekkäälle lohkoketjulle. “En tue sanomaa, jonka mukaan rahakkeiden jakaminen liittyy luonnostaan ​​arvopaperikauppaan. Pidän [tunnusten laajaa levitystä] välttämättömänä edellytyksenä onnistuneelle blockchain-verkolle. “

SEC on liikaa. Komissaari Peirce kiistää myös sen, että SEC pyysi ja myönsi täytäntöönpanoa yhtiölle, joka ei ole perustettu tai perustettu Yhdysvalloissa, ja vain neljännes sijoittajista ja kokonaisinvestoinneista oli Yhdysvalloissa. Hän muistuttaa, että Yhdysvaltojen tapa ei ole ainoa tapa maailmantaloudessa. “SEC: n halu pyytää ja piirioikeuden myöntää niin laajamittainen kieltomääräinen helpotus muulle kuin yhdysvaltalaiselle yritykselle, jos – neljännes varoista tuli yhdysvaltalaisilta sijoittajilta, saattaa kohtuudella herättää kansainvälisten kollegojemme keskuudessa huolta … meidän olisi hyvä muistaa, että tapa ei ole ainoa tapa. Meidän tulisi olla varovaisia ​​pyytämällä korjaustoimenpiteitä, jotka panevat sääntömme tehokkaasti täytäntöön rajojemme ulkopuolella. “

Omalla vastuullasi – ei selvää polkua

Mielenkiintoista on, että komissaari Peirce toteaa, että sähke työskenteli hienostuneella neuvonantajalla, “ponnisteli hyvässä uskossa noudattaakseen liittovaltion arvopaperilakeja” ja “työskenteli laajasti SEC: n henkilöstön kanssa”. Se herättää kysymyksen – mikä meni pieleen? Antoiko SEC väärää ohjausta? Päätikö Telegram olla noudattamatta SEC: n ohjeita? Onko SEC muuttanut mieltään, kun Telegram oli määrä jakaa merkkejä sijoittajille? Näillä kysymyksillä ei ole selkeitä vastauksia, ja yritykset jättävät edelleen riskialttiille ja tuntemattomille vesille suorittaessaan tunnisteita Yhdysvalloissa ja / tai amerikkalaisten sijoittajien kanssa..

On selvää, että komission jäsen Peirce uskoo, että SEC ei tee tarpeeksi auttaakseen yrityksiä oikeaan suuntaan, hän toteaa “sen sijaan, että antaa hyödyllisiä ohjeita turvallisuusstandardeista ja toiminnallisesta jarrutustekniikasta … [jättää] teollisuuden arvata tien noudattaminen ”. Yritysten ei pitäisi joutua ottamaan riskiä arvata oikea polku vaatimusten noudattamiseen.

Kuka teki SEC-suojauksen? 

Tapauksessa SEC vastaan ​​Telegram Group Inc. ja Ton Issuer Inc.. kolme sijoittajaa vetosi siihen; seitsemän sijoittajaa on listattu kiinnostuneina osapuolina. Kaikkien sijoittajien olisi täytynyt olla “akkreditoituja sijoittajia” liittovaltion määritelmän mukaan investoidakseen sähkeostoon. Telegramiin sijoittamisen vähimmäiskynnys oli 1 000 000 USD.

Puheen lopuksi komissaari Peirce kysyy: “Keitä me suojelimme saattamalla tämän kanteen?”. Se on hyvä kysymys – voidaan olettaa, että sijoittaja, jolla on pääomaa sijoittaa miljoona dollaria Telegram-korotukseen, on kohtuullisen hienostunut henkilö tai yhteisö, joka ymmärtää uuteen teknologiaan ja varhaisessa vaiheessa aloittaviin yrityksiin sijoittamisen riskit. Joten kuka SEC todella suojasi tässä tapauksessa? Vaikuttaa siltä, ​​että ainoat suojatut ihmiset olivat kourallinen hienostuneita sijoittajia, jotka eivät olleet tyytyväisiä tietoisesti ottamaansa riskiin.

Siirtyä eteenpäin

Vuodesta 2018 lähtien salausteollisuus on nähnyt kasvavan trendin, jossa yritykset kieltäytyvät hyväksymästä amerikkalaisia ​​sijoittajia. On todennäköistä, että tämä suuntaus estää amerikkalaisia ​​sijoittajia jatkuu, kunnes SEC saa selkeät ohjeet. SEC: n täytäntöönpanotoimien ja ohjauksen puutteen vuoksi useimmat yritykset pitävät yksinkertaisesti liian riskialttiina sallia Yhdysvaltain kansalaisten, asukkaiden tai yhteisöjen sijoittaa pääomaan (token).


Tämän vuoden helmikuussa komissaari Peirce ilmoitti hänestä ehdotus sääntelyn ja hajauttamisen välisen kuilun poistamiseksi. Hän kutsuu tätä ehdotusta turvalliseksi satamaksi, joka antaa yrityksille kolmen vuoden lisäajan kehittää toimiva verkosto. Kolmen vuoden lopussa rahakkeita ei katsota arvopapereiksi, jos on toimiva verkosto, jossa tunnusta voidaan aktiivisesti käyttää tavaroihin ja palveluihin. Lisätietoja komission jäsen Peircen “safe harbor” -ehdotuksesta löytyy yllä olevasta linkistä.

Vaikka komission jäsen Peircen ehdotus turvasatamasta on hyvin harkittu ja näyttää olevan loistava tapa edetä, valitettavasti se on silti yksinkertaisesti ehdotus. Koska SEC kieltäytyy jatkuvasti antamasta selkeitä kirjallisia ohjeita, sääntöjä tai säännöksiä, emme usko, että SEC hyväksyy komission jäsen Peircen turvasataman pian. Odotamme muiden globaalien markkinoiden ottavan johtoaseman hajautetuissa hankkeissa, ellei SEC määrittele selkeitä ohjeita tai säännöksiä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map