Calibra – Facebookin tuote, rakennettu kahdelle merkille

Calibra

Tällä viikolla, kuukausia kestäneen spekulaation ja ennakoinnin jälkeen, kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen maailma tervehdittiin vihdoin Facebookin tulevalla projektilla. Tätä projektia valvoo Facebookin tytäryhtiö Calibra.

Vaikka virallinen julkaisu ei tapahdu vielä useita kuukausia, yksityiskohdat projektista on julkaistu, mukaan lukien perusteellinen valkoinen paperi.

Calibra toimittaa asiakkailleen digitaalisen lompakon. Tämän lompakon avulla Calibran, Facebook Messengerin ja WhatsAppin käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa tunnuksia helposti keskenään. Näiden rahakkeiden, jotka tunnetaan nimellä Vaaka, on tarkoitus toimia samalla tavoin kuin stablecoin, ja ne on sidottu FIAT: n eri valuuttoihin käyttämällä valuuttapoolia, joka tunnetaan nimellä ‘Libra Asset Reserve’..

Ennakointi

Monien tekijöiden joukosta monet uskovat, että tämän julkaisun ennakointi on auttanut markkinoiden elpymistä viime kuukausien aikana. Vaikka tähän mennessä projektiin on suhtauduttu yleisesti myönteisesti, aika näyttää, jos näemme suuren myynnin, ilmoituksen.

Vastaus

Reaktiot valkopaperin vapauttamiseen ovat olleet positiivisia useista syistä, joista yksi on ennen kaikkea tietoinen.

Vaikka se saattaa tuntua oudolta salauksen ja lohkoketjuun osallistuville, suurimmalla osalla väestöstä on vähän tietoa alasta. Facebookilla on valtava, maailmanlaajuinen ulottuvuus, ja sisäänkäynnin myötä valtava määrä ihmisiä altistuu salaukselle ja mitä se voi tarjota.

Pelkästään tietoisuuden lisäämisen lisäksi on niitä, jotka ovat katsoneet tätä uutista negatiivisessa valossa. Facebook on jo syyllistynyt huonoihin tietoturvakäytäntöihin ja kerännyt säädytöntä määrää tietoa yleisöstä. Haluammeko todella yrityksen, jolla on tällainen maine, saavan nyt läheistä tietoa myös taloudestamme? Vaikka onkin sellaisia, jotka asettavat etusijalle yksityisyyden, tarjouksen yksinkertainen mukavuus ylittää yksityisyyden monille.

Yllätyksen yksityiskohdat

Vaikka suuri osa heidän julkaisussaan julkaistusta tiedosta ei ole yllättävää, monet eivät odottaneet KAKSI rahakkeen julkaisua.

Vapautettavat merkit sisältävät paitsi edellä mainitun ”Vaaka” myös toisen, joka toimii suojaustunnuksena. Tämä tunnetaan nimellä Libra Investment Token. Tämä rahamerkki jaetaan varhaisille sijoittajille, ja sen myynnistä saadut tulot käytetään Libra Asset Reserve -varannon tuottamiseen (omaisuuserä, jota käytetään eturivin Libra-rahakkeiden varmuuskopiointiin)..

Sijoittajat Libra Investment Tokeniin kuuluvat Libra Association Counciliin. Kukin saa oman pääoman osuuden rahastosta, joka antaa heille osinkoja, jotka kerätään varaukseen liittyvästä korosta, sekä tiettyjä äänioikeuksia. Tarkat tiedot neuvoston jäsenyyden eduista ja vastuista on Libra Council Principles -sivulla, TÄSSÄ.


Tausta

Vaikka Facebookin tuki voi riittää tekemään Calibrasta menestyksen, heidän ei tarvitse tehdä sitä yksin. Alustan lupauksen perusteella Facebook on onnistunut saamaan tuen yli 25 eri yritykselle. Näitä yrityksiä ovat muun muassa seuraavat.

  • Spotify
  • EBay
  • Visa
  • MasterCard
  • PayPal
  • Kolikkopohja
  • Uber

Jokainen näistä yrityksistä on Libra Association Councilin perustajajäsen. Kun kullakin on vähintään 10 miljoonan dollarin rahoitusosuus, se tarkoittaa, että vararahasto on hyvällä tavalla tuottaa miljardin dollarin alku tavoite.

Huoli

Vaikka yleisö saattaa olla halukas hyväksymään tämän uuden tarjouksen avosylin, hallitukset ovat epäröivämpiä tekemään niin. Yksinkertaisesti sanottuna hallintoelimet tarvitsevat varmuuden siitä, kuinka käytössä olevia tietoja ja varoja käytetään.

Tämä on jo käynyt ilmeiseksi, kuten Yhdysvaltain senaatin pankkikomitea on tehnyt suunniteltu kuulemistilaisuus 16. heinäkuuta. Tämän kuulemistilaisuuden tarkoituksena on keskustella Calibra-hankkeesta ja sen käytöstä mahdollisesti aiheutuvista huolenaiheista.

Intian läsnäolo

Mielenkiintoinen huomautus, Calibra ei ole jättänyt hakemusta Intian keskuspankille, Vaakojen käyttöön ja leviämiseen maan sisällä. Koska Intia edustaa maailman väkirikkainta kansaa, nämä ovat suuret markkinat, jotka on jätettävä käyttämättä. Vaikka nämä ovat alkuvaiheita, Intian viranomaisten aikaisempien kannanottojen pitäisi olla vaikea ylittää. Tästä huolimatta Facebookin maailmanlaajuisen läsnäolon pitäisi silti osoittautua riittäväksi nostamaan Vaaka korkeisiin korkeuksiin.

Teollisuuden reaktio

Vaikka Facebook on valtava, globaali vaikuttaja, he eivät ole ainoat tämän kokoiset yritykset. Viime kuukausina on Facebookin ohella jyrinä, että Amazonin ja Alibaban kaltaiset kilpailijat julkaisevat omia tarjouksiaan.

Tämä on kuitenkin hiljattain suljettu, koska nämä kilpailijat ovat ilmoittaneet, että ei ole välitöntä suunnitelmaa sukellukseen teollisuuteen. Spekulaatiot ovat saaneet vastauksen Amazonin varatoimitusjohtaja Patrick Gaulthierilta. Äskettäisessä konferenssissa hän kommentoi Calibraa toteamalla,

“Se on tuoretta, se on spekulatiivista; Amazonissa emme oikeastaan ​​käsittele spekulatiivisuutta nyt … Amazonissa käsittelemme paljon tietoja, joten olen iloinen voidessani keskustella siitä kahden tai kolmen vuoden kuluttua. “

Vaikutelma

Kaiken kaikkiaan Calibra-projekti huokuu enemmän positiivista kuin negatiivista. Vaikka Facebook pyrkii saamaan vielä enemmän käyttäjätietoja, ne tarjoavat maailmalle keinon siirtää arvoa tehokkaasti. Käyttömukavuuden lisäksi tällä on potentiaalia vaikuttaa positiivisesti miljooniin pankkitonta henkilöihin ympäri maailmaa – mikä antaa paremman elämäntavan matkan varrella. Tämä on ollut Bitcoinin tavoite alusta alkaen, ja saavutetaanko se vaakojen tai Bitcoinin kautta, se on tullut askeleen lähempänä todellisuutta.

Sana kaduilla

Tämän projektin potentiaalin ei pitäisi olla yllätys, että se on kiinnittänyt monien huomion. Tässä on useita lainauksia merkittäviltä henkilöiltä, ​​jotka ilmaisevat ajatuksensa Calibrasta.

INDX: n toimitusjohtaja Jonathan DeCarteret totesi,

“Facebookin LIBRA-kolikko muuttaa todennäköisesti maksuteollisuutta ja todennäköisesti maailmantalouden dollarin heikkenemistä.”

Saksan parlamentin jäsen Markus Feber totesi,

“Jos Facebook altistaa kaksi miljardia käyttäjää virtuaalivaluutan riskeille, se olisi hyvä syy Euroopan komissiolle aloittamaan asianmukainen sääntelykehys virtuaalivaluutan sääntöjen luomiseksi”

Morgan Creek Digitalin perustaja Anthony Pompliano totesi,

“Kuvittele maailmaa, jossa Facebookin digitaalinen lompakko, Calibra, ei vain säilyttänyt rahoitusvaroja, vaan antoi sinun myös tallentaa ja sallia tietosi. Yksi lompakko. Jokainen omaisuutesi. Pieni todennäköisyys tapahtua, mutta suuri potentiaalinen vaikutus. Villimpiä asioita on tapahtunut. “

Andreas Antonopoulos, Bitcoin Advocate, totesi,

“Vaikka Facebookin vaaka ei kilpaile avoimien, julkisten, luvattomien, rajattomien, neutraalien, sensuuriresistenttien lohkojen kanssa, se * kilpailee sekä vähittäispankkien että keskuspankkien kanssa. Tätä on hauskaa katsella. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map