Fra et stykke pizza til flybilletter – udviklingen af ​​kryptokøb

Bitcoins whitepaper, der blev offentliggjort i 2008 under pseudonymet Satoshi Nakamoto, lagde grundlaget for decentraliserede betalinger. Over tid voksede interessen for decentrale valutaer og betalingssystemer, og det samme gjorde værdien af ​​Bitcoin.

Parallelt med Bitcoins stigning i værdi er der opstået alternative kryptokurver med en stærkt forbedret skalerbarhed. Nye tjenester såsom krypto-betalingskort tillader problemfri integration af fiat-betalinger i kryptoøkonomien. Lad os gennemgå de skridt, som kryptokurver har taget for at blive et globalt betalingssystem.

Fra det mørke web til pizzaleverancer

På grund af den pseudo-anonyme karakter af peer to peer-betalinger var det uundgåeligt, at en af ​​Bitcoins første brugssager var lettelsen af ​​skyggefulde transaktioner. Som sådan blev kryptokurrency hurtigt valgt som primær betalingsmulighed for de forskellige lovlige og ofte ulovlige tilbud på det mørke web.

Ingen anden end John McAffee, en af ​​Bitcoins mest højlydte tilhængere og serieløber for det amerikanske præsidentskab, indrømmer åbent at have betalt for narkotika, porno og ludere med kryptokurrency. For Silk Road, et af det mørke webs største sortmarked, anslås det, at platformen havde en omsætning på ca. 1,2 milliarder amerikanske dollars. Da platformen blev lukket i 2013, greb myndighederne ca. 3 millioner dollars værd af Bitcoin.

Imidlertid er Bitcoin-betalinger ikke private. Mange blockchain-tjenester, herunder krypto-til-fiat-udvekslinger, skal overholde KYC / AML-kravene. Derfor kan myndigheder i mange tilfælde knytte kryptokurrency-transaktioner til en identitet. Dette kvalificerer kryptokurver som legitime betalingssystemer.

På siden af ​​juridiske transaktioner er Electronic Frontier Foundation og WikiLeaks begyndt at acceptere Bitcoin til donationer så tidligt som i 2011. Også mange lovligt fungerende købmænd er begyndt at acceptere Bitcoin og nogle af dens forskellige Altcoins som betalingsmuligheder..

Den resulterende prisforbedring af Bitcoin havde sin rimelige andel af ulige historier, fra manden, der kæmmede gennem en losseplads i et desperat forsøg på at finde sin harddisk indeholdende 7500 Bitcoins til den legendariske pizza-transaktion. I 2010-transaktionen betalte en Florida-mand (hvem ellers) 10000 Bitcoins til gengæld for to Papa Johns pizzaer.

Denne begivenhed, der gik i historien som det første Bitcoin-køb, fejres årligt den 22. maj. Fra sidste Bitcoin Pizza-dag er disse 10000 Bitcoins værd 80 millioner amerikanske dollars.

Fra 7 TPS til skalerbare blockchains

Med kun 7 transaktioner pr. Sekund har Bitcoin en notorisk lav transaktionsgennemstrømning. Da transaktioner på Bitcoin blockchain konkurrerer om transaktionskapaciteten ved hjælp af deres gebyrer, kan dette føre til kraftige stigninger i gebyrer, især i tider med høj efterspørgsel efter transaktion.

Mens gebyrerne for en enkelt transaktion har været relativt stabile i løbet af de sidste tre måneder og svæver omkring $ 0,60, var der perioder, hvor Bitcoin-ejere måtte betale flere dollars for at foretage en betaling. Under sprængningen af ​​2017-boblen, gebyrer gik endda så højt som $ 54.

For at løse problemet med skalerbarhed har nogle minearbejdere foreslået at øge blokstørrelsen fra 1 MB til 8 MB. Da flertallet af minearbejdere var imod dette forslag, splittede fortalerne sig fra Bitcoin blockchain og skabte Bitcoin Cash i en hård gaffel.


Omkring samme tid er skalerbare Altcoins begyndt at dukke op og forbedres konsekvent over tid. Med moderne Proof of Stake-blokeringer, der kan håndtere tusindvis af transaktioner pr. Sekund, er det muligt at foretage transaktioner, der koster en brøkdel af en cent og nå frem til modtageren inden for kun fem sekunder. For nylig blev Bitcoin SV, som blev opdelt i en anden hård gaffel fra Bitcoin Cash, har helt forladt blokstørrelser, muliggør en næsten ubegrænset transaktionskapacitet.

En anden moderne udvikling i blockchain-sektoren er fremkomsten af ​​stablecoins. mange tilfælde af blockchain-brug kræver prisforudsigelighed, hvilket ikke kan opnås med ikke-backede kryptokurver på grund af deres volatilitet. Især forbrugere foretrækker typisk stabile priser i forhold til den udvekslingsrisiko, der er forbundet med kryptokurrency. Desuden giver stablecoins en bred vifte af applikationer i Decentralized Finance (DeFi) sektoren.

Fra kopper kaffe til et globalt betalingssystem

I mellemtiden er accept af betalinger med kryptokurrency forbedret yderligere. Et eksempel på dette er det tjekkiske hackerspace Paralelní Polis, som også er vært for Institute of Cryptoanarchy. Hackerspace i Prag er stolt af at være blevet verdens første Bitcoin-eneste kaffebar.

Under højden af ​​Bitcoins gebyrstigning har Polis introduceret Litecoin og Bitcoin Cash som alternative valutaer. Besøgende uden tidligere eksponering for kryptokurver kan få deres kaffe ved at købe kryptovaluta fra en Bitcoin / Litecoin-pengeautomat i hackerspace eller ved at købe et forudindlæst plastpungekort.

I et pilotprojekt sidste år har den internationale NGO Oxfam distribueret en række tap-and-pay-kort som katastrofehjælp til samfund i Vanuatu. Hvert kort var forudindlæst med 50 enheder af DAI stablecoin. Lokale butikker modtog PoS-systemer, hvor kortholderne kunne indløse deres hjælp.

I løbet af de sidste år har forskning tydeligt vist, at finansiel støtte er mere effektiv end donation af fysiske varer, da sidstnævnte har en tendens til at underminere den lokale økonomi. Oxfam udtaler, at projektet var en overvældende succes, da denne form for kryptostøtte var meget mere effektiv end kontantoverførsler eller donationer i naturalier. Som sådan ønsker de at opskalere betalinger for kryptokurrency i Vanuatu.

Siden den historiske pizzatransaktion (modtageren var en britisk mand, der bestilte pizzaerne med sit kreditkort), afhænger kryptokøb af formidlere, når en sælger ikke accepterer direkte kryptobetalinger. Onlinetjenester opstod hurtigt, der solgte digitale kuponer til gengæld for kryptokurrency, som derefter kunne indløses på forskellige online og fysiske markedspladser, såsom Amazon.

Den seneste tendens i udviklingen af ​​cryptocurrency-betalingssystemer er crypto-betalingskort. Her udsteder en betroet forvalter et betalingskort, som fungerer helt fint på enhver PoS, der accepterer Visa-kort. Kunder kan indlæse deres betalingskort med fiat eller kryptokurrency. Når de bruger deres kort til at foretage et køb fra deres kryptobalance, udveksler depotmanden automatisk købsbeløbet og overfører fiat-valuta til modtageren.

En sådan tjenesteudbyder er CoinZoom. I samarbejde med deres brancheførende depotpartner BitGo tilbyder CoinZoom en række differentierede Visa-betalingskort. Med licenser i alle 50 stater overholder CoinZoom fuldt ud deres amerikanske kunder.

Udover at overføre deres eksisterende krypto-midler til CoinZoom-tegnebøgerne, kan brugerne også finansiere deres tegnebog gennem forskellige traditionelle betalingsmetoder med fiat-valuta, som derefter kan udveksles til over 40 kryptovalutaer. Ved hjælp af en mobilapplikation kan CoinZoom-kunder til enhver tid vælge kryptovaluta-tegnebogen, hvorfra købsbeløb trækkes.

Hvad der får CoinZoom til at skille sig ud fra andre crypto-debetkortudbydere, er den sikkerhed, der leveres af BitGo. Da BitGo har langt størstedelen af ​​sine midler i kolde tegnebøger og er forsikret mod tab på op til $ 100 millioner, er alle CoinZoom-indskud helt sikre mod hackere. På grund af Visas politik for nul ansvar er kortindehavere ikke ansvarlige for falske transaktioner i tilfælde af mistede eller stjålne kort.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map