Η μετάβαση του Ethereum στην απόδειξη του στοιχήματος – καλύτερη από την απόδειξη της εργασίας;

Εάν ενδιαφέρεστε τουλάχιστον για τον χώρο κρυπτογράφησης, πιθανότατα έχετε ακούσει για το Ethereum. Αυτή τη στιγμή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα με ανώτατο όριο αγοράς, κυρίως επειδή υπάρχουν πολλά άλλα μάρκες στο Ethereum και εν μέρει επειδή η ομάδα ανάπτυξης είναι πολύ ταλαντούχος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ανάρτηση αφορά τη μετάβαση από POW σε POS.

Λοιπόν, τι είναι το POW (Proof-of-Work)?

Λοιπόν, το POW χρησιμοποιείται επί του παρόντος από τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum (για τώρα) και Litecoin. Εάν ένα κέρμα είναι ελάχιστο, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί ένα σύστημα POW.

Οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούν το δικό τους GPU ή ASIC για την επίλυση κρυπτογραφικών καταστάσεων κατακερματισμού που επαληθεύουν το blockchain. Οι GPU έχουν σχεδιαστεί κυρίως για παιχνίδια όπως το RX 580 απασχολούνται τώρα από ανθρακωρύχους.

Οι GPU τους μαντεύουν και ελέγχουν γρήγορα διαφορετικές λύσεις σε ένα αδύνατο μαθηματικό πρόβλημα. Όταν επιλύσουν με επιτυχία την εξίσωση, το καθολικό (blockchain) ενημερώνεται και ο ανθρακωρύχος λαμβάνει μια ανταμοιβή μπλοκ με τη μορφή αμοιβών ή / και συναλλαγών.

Αυτό ονομάζεται Proof-of-Work επειδή οι ανθρακωρύχοι κάνουν πολλή δουλειά με τη μορφή μαθηματικών εξισώσεων με το εξορυκτικό τους υλικό. Χωρίς ανθρακωρύχους, πολλά δίκτυα δεν θα υπήρχαν. Οι ανθρακωρύχοι πληρώνουν για ηλεκτρική ενέργεια με αντάλλαγμα μάρκες.

Τι είναι η απόδειξη του στοιχήματος και πώς είναι διαφορετικό

Το Proof-of-Stake είναι λίγο διαφορετικό. Στο παρελθόν οι ανθρακωρύχοι απέδειξαν πόσο γρήγορα μπορούσαν να επαληθεύσουν το δίκτυο. Τώρα, οι κάτοχοι ETH θα δείξουν πόσα κατέχουν τρέχοντας κάτι που ονομάζεται a κύριος κόμβος. Όταν δημιουργείτε έναν κύριο κόμβο, πρέπει να κλειδώσετε ένα ορισμένο ποσό ETH για να αποδείξετε ότι σας ανήκει.

Οι ανταμοιβές διανέμονται με βάση το πόσο έχετε κλειδώσει και πόσο καιρό είναι κλειδωμένο. Αντί για 1.000 ανθρακωρύχους να επαληθεύουν το δίκτυο για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν περίπου 10.000 πορτοφόλια που κρατούν το Ethereum μέσω του Proof-of-Stake.

Με το POS, εξοικονομείται ενέργεια. Οι ανθρακωρύχοι δεν θα χρειαστεί να καταναλώσουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα για την επίλυση κρυπτογραφικών λειτουργιών κατακερματισμού που είναι καλό για τα πορτοφόλια μας και καλό για τον πλανήτη. Επιπλέον, με το κλείδωμα του Ethereum, δημιουργείται μια έλλειψη που θα πρέπει να αυξήσει την τιμή.

Φυσικά, δεν είναι όλα ηλιοφάνεια και ουράνιο τόξο. Φαίνεται ότι με αυτό το νέο σύστημα, οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί, καλά, θα εξακολουθούν να είναι φτωχοί. Το νέο σύστημα ανταμείβει όσους έχουν ήδη πολύ Ethereum, επειδή οι ανταμοιβές μπλοκ διανέμονται τώρα με βάση το ποσό που έχετε ήδη.

Επιπλέον, η κοινότητα εξόρυξης ETH δεν θα είναι πολύ χαρούμενη όταν εμφανιστεί το πιρούνι, καθώς το υλικό εξόρυξης δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί με το Ethereum. Θα πρέπει να μεταβούν σε ένα νέο νόμισμα που εξακολουθεί να είναι ελάχιστο.

Περιμένω να δω την αιχμή του Ethereum Classic αυτή τη στιγμή, καθώς πιστεύω ότι θα παραμείνει POW. Είναι επίσης πιθανό μια ομάδα μελών στην κοινότητα εξόρυξης ETH να δημιουργήσει ένα νέο νόμισμα που θα διακινεί από το Ethereum, που πιθανώς ονομάζεται Ethereum Cash.

Εάν αυτήν τη στιγμή εξορύζετε το Ethereum, θα ήταν καλό να βρείτε ένα νέο νόμισμα στο δικό μου. Υπάρχουν ακόμα πολλές επιλογές εκεί έξω, όπως Litecoin, Vertcoin, Zencash και πολλά άλλα.


Αυτή η ενημέρωση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό, καθυστέρησε λόγω προβλημάτων όπως ενημερώσεις πορτοφολιού και κάποια ώθηση από την κοινότητα. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος και οι εγκέφαλοι πίσω από το Ethereum, Vitalik Buterin, είναι όλοι για τη μετάβαση στο POS.  

Ας ελπίσουμε ότι η αλλαγή δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα για την κοινότητα ή το δίκτυο ETH, καθώς είναι μια μεγάλη απόφαση που αλλάζει εντελώς τον τρόπο επαλήθευσης του δικτύου. Με αυτά τα λόγια, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Η ομάδα ανάπτυξης Ethereum ξέρει τι κάνουν. Σε τελική ανάλυση, είναι οι ιδρυτές του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στην αγορά.

Όπως όλα τα άλλα, είναι συνετό να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας. Μην επενδύετε τα πάντα σε ένα νόμισμα. μάλλον, είναι έξυπνο να κρατάς λίγο από τα πάντα. Ακόμα περισσότερο, μην χύσετε όλα τα στοιχεία σας στο crypto, επειδή είναι ένα πολύ ευμετάβλητο περιβάλλον.

Αν ψάχνετε αυτήν τη στιγμή να αγοράσετε υλικό εξόρυξης ETH, θα έλεγα ότι το αγοράζετε. Εάν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε την αγορά, κατανοήστε ότι δεν θα τη χρησιμοποιείτε για πολύ περισσότερο. Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι η κάρτα μπορεί να εξορύξει και άλλα νομίσματα κερδοφόρα, γιατί θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού στο μέλλον. Μέχρι τότε, προσπαθήστε να τσουγκράσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ETH!

Πηγή εικόνας: BlockGeeks

Αυτή είναι μια θέση επισκεπτών που έγραψε ο Jacob Tuwiner, ο ιδιοκτήτης του EasyPC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map