OKExin toimitusjohtajan keskustelu: Miksi sinun ei pitäisi pelätä kryptovaluuttoja

Bitcoinin syntymästä 10 vuotta sitten, suurin osa ihmisistä on ollut skeptinen tästä uudesta tekniikasta ja sen arvosta. Samaan aikaan hallitukset ympäri maailmaa ovat yrittäneet yrittää asettaa salausta koskevia säännöksiä, kun taas perinteiset markkina-sijoittajat, kuten Warren Buffett, jättävät edelleen huomiotta sen merkityksen. Miksi he kieltäytyvät omaksumasta salausta?

Uskon, että perimmäinen syy on se, että he pelkäävät salausta useilla tavoilla.

1. Et ymmärrä kuinka se toimii

Ellet ole minun kaltaiseni salauksen harrastaja, ymmärrämme, kuinka tuhannet salausvaluutat aiheuttavat sekaannusta useimmille. Mutta pysy kanssani täällä – ymmärtääksesi salauksen, sinun on ensin heitettävä pois kaikki uskomuksesi perinteisestä rahoitusjärjestelmästä ja omaksuttava tämä upouusi tekniikka ja sen hajautettu vertaisverkkoihin kuuluva digitaalinen raha.

Turvattomuus ja väärinkäsitykset ovat tärkeimmät syyt, jotka estävät ihmisiä luottamasta kryptovaluuttoihin, varsinkin kun tiedotusvälineet rakastavat katkeran tarinoita siitä, että jotkut meistä häviävät epävakailla markkinoilla. Loppujen lopuksi, mikä myy paremmin kuin bluffata “Bitcoin-kuplasta”? Tosiasia on, että useimmat ihmiset eivät yksinkertaisesti ymmärrä salauksen toimintaa, joten he kritisoivat sen olevan arvoton, riskialtis sijoitus tai “laiton raha”.

Elämme valtavan tiedon maailmassa, ja meidän on vaikea lajitella paikkansa, mikä on totta ja mikä väärä. Siksi oman tutkimuksen tekeminen ja tietojen tarkistaminen on tärkeä taito selviytyä. Ennen kuin päädyt siihen johtopäätökseen, että “Bitcoin on huijaus”, ehkä voit kokeilla lukea Satoshin valkoista kirjaa tai googlella takana olevaa tekniikkaa saadaksesi lisätietoja siitä. Tietojen etsiminen aina, kun uusi keksintö tulee esiin, auttaa sinua saamaan kiinni muusta maailmasta. Kuka tietää, mitä saat prosessin aikana?

2. Luulet, että salauksella ei ole todellista arvoa

Olen kuullut melkoisen määrän ihmisten väittävän, että salauksella ei ole todellista arvoa verrattuna kultaan, että lopulta salausvimma kuolee hitaasti ja kaikki mitä olet jäljellä, olisi arvottomia numeroita näytöllä.

Minulle voidaan väittää, että kulta tai fiat-raha voi jonain päivänä olla myös arvoton, jos lopetamme niihin uskomisen. Kulta on luonnostaan ​​johtuen sen vakiintuneesta historiasta, niukkuudesta ja siitä, että sitä on kestävä ja melkein mahdotonta väärentää. Mutta eikö salaus tarkista myöskään näitä ruutuja? Lyhyestä 10 vuoden historiastaan ​​huolimatta salaus on myös niukkaa (Bitcoinin määrä vähenee 4 vuoden välein puolittamalla), paljon kestävämpää, koska sinun ei tarvitse kuljettaa kirjaimellisesti niitä ympäri (kuuma / kylmä lompakko tekee tempun) , ja sitä on ehdottomasti mahdotonta luoda sen hajautetun luonteen vuoksi?

Kullan, fiatin ja salauksen ero on se, että jälkimmäistä ei voida fyysisesti pitää ja käyttää. Saattaa olla päivä, jolloin myös fiat menettää arvonsa, katsokaa Venezuelaa ja sen 9585,5 prosentin hyperinflaatioprosenttia (joulukuussa 2019). Kulta ja fiat ovat arvokkaita, koska luotamme niihin. Luotamme siihen, että niillä on todellista arvoa, että voimme käyttää fyysisesti ja digitaalisesti kauppaa haluamallamme tavalla. Vastaavasti luotamme siihen, että salauksella on todellinen arvo ja että se on siinä uskottavuus ja luottamusvapaa, sensuuriton kirjanpitojärjestelmä, jota fiat-valuutat eivät todennäköisesti saavuta.

Voit ajatella salausta, kuten luottokorttien tai verkkopankin käyttöä, joka poistaa tapahtuman fyysisen puolen. Kun digitaaliset maksutapahtumat otettiin ensimmäisen kerran käyttöön, olimme myös skeptisiä, mutta kun yhteiskunta digitalisoituu yhä enemmän, jokaisella on nyt lompakossaan vähintään 3 luottokorttia, ja kuka ei pidä Apple Payn käytöstä?

3. Hallituksessa luotamme

Toinen yleinen pelko salauksesta on, että mikään uskottava viranomainen, pankit tai hallitus ei myönnä niitä, ja ihmiset ovat usein epämukavia ja epävarmoja, kun heidän omaisuutensa ei ole minkään hallituksen suojeluksessa. Crypto.comin ja The Economistin äskettäisen tutkimuksen mukaan 54% vastaajista sanoi luottavansa valtion liikkeeseen laskemiin digitaalivaluuttoihin. Mutta eikö siinä ole salauksen hienoa, että se on täysin hajautettu eikä kukaan voi manipuloida sitä? Älkäämme unohtako, että keskuspankit hallitsevat fiat-valuuttoja, jotka saattavat mahdollisesti myös poliittisten elinten ja hallitusten vaikutuksen alaisena.

Kun salaus kiihtyy edelleen, jotkut hallitukset ovat myös alkaneet tutkia ja laskea omia digitaalisia valuuttojaan, kuten Kiinan kansantasavalta ilmoitti DECP: nsä julkaisemisesta tällä viikolla. Viro, Japani, Palestiina, Venäjä ja Ruotsi haluavat myös käynnistää oman kansallisen salauksensa. Ehkä tämä voisi vahvistaa uskoasi salaukseen?

4. Salaus on liian epävakaa

Kyllä – salaus on epävakaa sijoitus. niiden hinta voi dramaattisesti nousta tai nousta muutamassa minuutissa, kuten Bitcoinin hintojen äkillinen lasku maaliskuussa, pudoten alle 4 000 dollariin kahden päivän aikana. Vielä "ei kipua ei hyötyä", tämä myös kiehtoo meitä sijoittamaan, koska se on riskin arvoinen. Otetaan esimerkiksi kuuluisa Bitcoin, jos tarkastelet sen hintahistoriaa, olisit huomannut, että jatkuva vaihtelu on normi, aivan kuten perinteiset osakemarkkinat. Maaliskuun viimeisen liukumisen jälkeen Bitcoin on jo noussut 7000 dollariin tänään, ja hinnan odotetaan nousevan, kun se puolittuu toukokuussa ja tulee vähemmäksi. Volatiliteetti ei ole demoni, kun teet oman tutkimuksen ennen sijoittamista ja pidät aina riskirajasi.

Salaus on rahoituksen tulevaisuus

Siirtymme kohti käteisvapaata ja digitaalista maailmaa, joka muuttaa dramaattisesti jokapäiväistä elämäämme, ja kryptovaluutat ovat yksi ohjaavista tekijöistä. Miksi rajoittaa itsesi uskomasta tähän vallankumoukselliseen tekniikkaan, jolla on merkittävä potentiaalinen kasvu?

Seuraa OKExia:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner