Jay Hao: Globaalin rahajärjestelmän rekonstruointi epätasapainossa olevassa maailmassa

23. maaliskuuta, kun COVID-19-pandemia jatkoi lisääntymistä ympäri maailmaa ja rahoitusmarkkinat jatkoivat laskuaan, Yhdysvaltain keskuspankki esitteli nopeasti uuden yllätyksen – Quantitative Easing Infinity (alias QE infinity) markkinoiden likviditeetin tarjoamiseksi. . Onko tämä tehokas toimenpide? Se lisää pankkien välistä likviditeettiä, kuten Fed totesi äskettäisessä lausunnossaan sisällyttävänsä kaupallisiin asuntolainatakuisiin arvopapereihin ostonsa. Tämä muuttaa keskuspankin roolin “viimeisestä luotonantajasta” “viimeiseksi ostajaksi”. Joten teoreettisesti pankit voivat antaa niin monta asuntolainaa kuin haluavat ja jättää riskit Fed: lle ratkaisemalla pankkien luotonantoa koskevan ongelman, vähentämällä rahoituskustannuksia ja helpottamalla monien yritysten velkojen takaisinmaksupainetta..

Mutta kysymys kuuluu, onko QE Infinity parannuskeino kriisiin? Me kaikki tiedämme, että tämän pudotuksen taustalla oli markkinoiden paniikki, jonka aiheutti pandemian paheneminen ja öljyn hintojen lasku. Uuden koronaviruksen pahenemisen myötä maailmanlaajuinen tuotantotoiminta on pysähtynyt, minkä seurauksena talous on hidasta ja yritysten konkurssit lisääntyvät joka päivä. Taloudellinen seisokki on nykyisen taantuman ydin. Likviditeetin ruiskuttaminen markkinoille QE infinityn kautta on kuin antaa enemmän ravintoa kriittisesti sairaalle potilaalle – se ei toimi yksinomaan. Vaikka maksuvalmius paranee, tehtaat eivät silti pysty jatkamaan tuotantoa eikä markkinoiden paniikki häviä. Sen sijaan hallituksen olisi toteutettava ennakoivampia toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen torjumiseksi ja taloudellisen toiminnan tukemiseksi markkinoiden luottamuksen palauttamiseksi..

Viime viikolla huomautin, että Fed: n QE ei ole vain seigniorage maailmalle, vaan myös helpotus sen omien velkojen takaisinmaksupaineisiin – ja nyt ne ovat menneet jopa äärimmäisen QE: n äärettömyyteen. Tässä herää kysymys: Kuinka Fed saa muut maat maksamaan oman maansa kriisistä?

Koska Bretton Woods -järjestelmän ja Jamaikan sopimusten romahdus perustettiin 1970-luvulla, Yhdysvaltain dollari ei ole enää sidottu kultaan ja sen arvo muuttuu vapaasti kelluvaksi, mutta dollarin hallitsevuus ei pysähtynyt. 1980-luvulta lähtien dollari on kiertänyt ympäri maailmaa näin:

  1. 1.Kehittyneistä maista kehitysmaihin: Kotimaan talouskasvun edistämiseksi kehitysmaiden on kehitettävä voimakkaasti vientiteollisuuttaan ja vietävä suuria määriä tavaroita kehittyneisiin maihin riittämättömän kotimaisen kulutuksen takia.

2.Kehitysmaista takaisin kehittyneisiin maihin: Kehitysmaiden vientipelin nimi laskee valuuttakursseja ylläpitääkseen omien hyödykkeidensa hintaetua. Tästä syystä kehitysmaiden keskuspankkien on puututtava valuuttakurssiin ostamalla suuri määrä kehittyneiden maiden liikkeeseen laskemia valtion joukkolainoja ylläpitääkseen suotuisaa valuuttakurssia, ja dollari virtaa takaisin kehittyneisiin maihin.

3.Kun kehitysmaat ostavat Yhdysvaltojen valtion joukkovelkakirjoja, dollari virtaa takaisin kehittyneisiin maihin. Sitten kehittyneet maat voivat käyttää varoja ostamaan tavaroita jälleen kehitysmaista.

Katso tämä esimerkki, jotta voit paremmin ymmärtää yllä olevaa. Maanviljelijä myi ansaitut ruokansa vuokranantajalle, ja vuokranantaja maksoi hänelle 100 dollaria Benjaminin setelillä, joka tosiasiallisesti maksaa 10 senttiä. Sitten viljelijä käytti seteliä ostamaan matalan koron joukkovelkakirjalainan vuokranantajalta. Sen jälkeen vuokranantaja otti tuon 100 dollarin setelin ostaakseen ruokaa viljelijältä.

Tämä on eräänlaista aineetonta hyväksikäyttöä – kehittyneet maat voivat maksaa kohtuuttoman alhaiset kustannukset kehitysmaiden tuottamien hyödykkeiden ostamisesta näiden kansalaisten terveyden ja ympäristön kustannuksella. Mikä vielä pahempaa, kehitysmailla on haastavampi ongelma – dollarin devalvaatio. Niin kauan kuin Fed voi tulostaa rahaa ns. Rahapoliittisilla välineillä, kehitysmaat eivät voineet olla joutumatta kohtaamaan valuuttamääräisten varojen kutistumisen riskiä. Aivan kuten yllä olevassa esimerkissä, vaikka viljelijät ostivat vuokranantajalta 100 dollarin joukkovelkakirjalainan, vuosi myöhemmin 100 dollarilla he saattavat pystyä ostamaan vain puolet pussista riisiä yhden pussin sijaan.

Olipa niin, tässä rahajärjestelmässä kehittyneillä mailla on myös vakavia haasteita. Koska kehitysmailla on suhteellinen etu tuotteiden paremmalla laadulla alhaisin kustannuksin, se heikentää kehittyneiden maiden kilpailukykyä ja johtaa niiden valmistusteollisuuden laskuun. Tämän seurauksena monet kotitaloustyöntekijät Yhdysvalloissa menettivät työpaikkansa viime vuosina. Siellä surullisen "Ruostehihna" Toisaalta tämä tilanne hyödytti finanssipalvelualaa. Erityisesti Wall Streetin yritykset ovat ansainneet paljon rahaa globalisaation aikana.

Maailmanlaajuisen rahajärjestelmän epäonnistuminen aiheutti epätasapainoa eri puolilla maailmaa sijaitsevissa talouksissa, epätasa-arvoa jakelussa ja rahan määrän nousua "deglobalisoituminen" ja populismi. Siksi ei ole mikään yllätys, kun Donald Trump astuu presidentiksi ja nousevat oikeistolaiset eurooppalaiset voimat, jotka ovat kietoutuneet syvällisiin taloudellisiin syihin..

Tällaisen epätasapainoisen maailman edessä miten voimme muuttaa nykyisen globaalin rahajärjestelmän?

Herkän rahajärjestelmän perimmäinen ongelma on yhden suvereenin valuutan hegemoniassa toisiin nähden. Tämän voittamiseksi meidän on harkittava uutta rahajärjestelmää, supervaluuttavaluuttaa. Itse asiassa ajatus ylivaltioista valuutasta on ollut olemassa jo kauan. 1940-luvulla John Maynard Keynes ehdotti käsitteellistä supervaluuttaista valuuttaa nimeltä “Bancor”. Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen jotkut ehdottivat IMF: n erityisnosto-oikeuksia (SDR). Nykyisessä globaalissa poliittisessa ja taloudellisessa tilanteessa on kuitenkin vaikeaa perustaa maailmanlaajuista supervaltuutettua valuuttajärjestelmää kansainvälisen yhteistyön avulla.

Siitä huolimatta näemme mahdollisuuden kryptovaluutassa. Tällä hetkellä Bitcoinilla on ylikansallisen valuutan ominaisuudet. Vaikka maailman valuutaksi on vaikea tulla hintojen epävakauden vuoksi, näemme toivoa Facebookin Stablecoin-projektista, Vaaka.

Vaaka on sidottu valuuttakoriin. Tässä mielessä se on enemmän kuin SDR. Sen soveltamisskenaariot tekivät siitä kykenevän palvelemaan ylivaltioiden valuutan ydintoimintoa. Vielä tärkeämpää on, että Vaaka lasketaan liikkeeseen valuuttakeskusjärjestelmällä, jolla on 100%: n varanto. Siksi Vaaka ei todennäköisesti näe inflaatiota ylitarjonnan vuoksi.

Vaaka on hyvä yritys maailmalle siirtyä kohti supervaluuttavaluuttaa. Huolimatta tulevista esteistä odotan innolla lisää kriittovaluuttoja, kuten Vaaka, tuoda meille yllätyksiä ja toiveita.

Seuraa OKExia:

 https://twitter.com/OKEx

 

https://www.facebook.com/okexofficial/

 

https://www.linkedin.com/company/okex/

 

https://t.me/okexofficial_en

 

https://www.reddit.com/r/OKEx/

 

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner