Udfyld hullerne: Decentralisering af virkelige finansielle markeder – #OKExDeFi Roundtable

Hos OKEx ser vi konstant på fremtiden – og vi mener, at det betyder DeFi. 

For at sprede budskabet holder vores CEO, Jay Hao, en ny virtuel #OKExDeFi rundbordssamtalserie med ledere fra forskellige brancher for at diskutere deres fremskridt, indsigt og fremtidige planer i DeFi.

I denne rundebord interviewer Jay Corey Caplan, teknologichef for DeFi Money Market. Coreys lidenskab for DeFi-rummet strækker sig langt ud over DMM, idet han også medstifter og byggede den decentrale børs Dolomite tilbage i begyndelsen af ​​2018. Når han ikke arbejder på DMM, studerer han ofte de nyeste DeFi-trends, bygger smarte kontrakter og spiller med DApps.

Her er de vigtigste højdepunkter fra rundebordet.

Vi besluttede at liste DMM: Governance (DMG) på OKEx i sidste uge! Udover listen, hvad forventer du, at centraliserede spillere i kryptorummet som os skal gøre for at lette DeFi-rummet?

Dette er et godt spørgsmål. Grunden til, at vi i første omgang besluttede at arbejde med OKEx, er, at vi troede, at samarbejdet kan gå meget langt – ud over blot at opføre DMG. Så vi ser deltagere som jer selv være interessenter i DMG og faktisk deltager i afstemningen, fordi vi ser dig som en meget stærk ombord for deltagere i økosystemet.

Vi tror også, at der er potentiale for enkeltpersoner til at holde deres DMG på OKEx og stadig være i stand til at stemme om forskellige forslag, der også forekommer. Så vi tror, ​​der er meget potentiale for samarbejde.

Og den tredje ting – som er lidt mere avanceret, og som vi tror vil komme længere nede ad vejen – er, at vi har dette koncept om et gældsloft i vores økosystem, for når vi tilbyder renter, skal det bakkes op af virkelige verdens aktiver. Vores smarte kontraktøkosystem, som DMG styrer, kræver, at vi holder vores økosystem over-collateralized. Med det har vi et gældsloft på plads, der sikrer, at vi aldrig rent faktisk udlåner flere aktiver, end vi faktisk har bakket op om økosystemet.

Så hvis der for eksempel var efterspørgsel efter vores mTokens på 100 millioner dollars, men vores gældsloft kun er på 10 millioner dollars, ville det betyde, at der er et overskud på 90 millioner dollars eller et overskud af efterspørgsel – og det strømmer over på det sekundære marked handler for mToken. Vi synes, det er en meget vigtig ting, fordi vores smarte kontrakter mere er et primært marked – men at gå til professionelle spillesteder, som OKEx, ville være et sekundært markedssted for at handle mTokens med en præmie, når vi har en likviditetskrise for dem.

Hvilken rolle spiller Chainlink’s decentrale oracle-ramme for at hjælpe DMM med at opretholde et fuldt sikkerhedsstillet, gennemsigtigt og tillidsminimeret pengemarked?

Med Chainlink er der fire nøgleområder for deltagelse fra dem. Jeg starter med de enkle og begynder at dykke ned i dem lidt mere.

Så det første er, at når vi måler sikkerhedsstillelse, har vi brug for et fælles beregningsmiddel for det. For os bruger vi den amerikanske dollar til dette – men i andre lande kunne vi have brugt en anden, såsom den kinesiske yuan. Lige nu, med den kryptovaluta, som vi har ved hånden, bruger vi deres prisfeeds i kæden for at beregne, hvor meget kryptoen faktisk var værd. Vi kan måle, hvad vi har i indskud.

Når vi går et lag dybere i forhold til al den sikkerhed, vi har lige nu, henter vi faktisk data fra den sorte bog. Chainlink arbejder sammen med os for faktisk at bringe disse data i kæden. I det væsentlige er, hvad de laver, at tage dataene fra den sorte bog og desinficere dem med hver af de 912 køretøjer, som vi har i poolen, og de tilskriver dem en værdi, så vi faktisk kan måle, hvordan meget vi faktisk har i virkelige aktiver, der hjælper økosystemet. Så det er en anden stor lige der.

I slutningen af ​​dagen har vi en protokol, der findes on-chain. Vi ser virkelig os selv som en kerneprotokol, der forsøger at bygge bro i virkelige aktiver i et blockchain-miljø – hvilket potentielt er meget rodet og svært at gøre, især for dem, der er mere teknisk sindede og forstår de orakelproblemer, der kan komme fra at. For os er Chainlink den bedste løsning derude.


De andre ting, som vi arbejder med dem på, er dobbelt. Den første er de penge, der strømmer ind i DMM-økosystemet. Det kommer naturligvis først ind som krypto, og vi holder altid en god mængde krypto ved hånden. Vores smarte kontrakter dikterer faktisk, hvor meget vi har brug for derinde – så vi ikke kan snyde systemet – og der vil altid være en del, der strømmer til virkelige aktiver. Der kan være en periode på et par dage, hvor penge er i transit fra krypto til disse aktiver, og i løbet af denne periode kan de være i krypto eller kunne være i fiat. Chainlink kan hjælpe os med faktisk at spore de penge, så økosystemdeltagerne altid kan være komfortable med at se, hvor pengene rent faktisk strømmer til, når de ikke tildeles, eller de ikke sidder direkte i DMM-smarte kontrakter – hvilket er ret vigtigt. Det er den tredje ting.

Den fjerde ting – som efter min mening er den sejeste, og det er her, vi laver meget forskning og udvikling med dem – er den faktiske DAO, eller hvor DMG kommer i spil. Hvis du forestiller dig et økosystem, hvor alle DMG-indehavere mødes for at stemme på noget … lad os sige, at de vil stemme ombord på et nyt aktiv, som i dette tilfælde er PC-12-flyet. Så vores artikel om det bringer faktisk ikke flyet ind. Vi gør bare det, som vi mener er vores kerneansvar lige nu, hvilket præsenterer en ny dealstrøm til DAO som en af ​​de ting, der kan hjælpe det med i øjeblikket. I slutningen af ​​dagen er det op til DAO eller DMG-indehaverne at stemme den til eksistens.

Så når DMG-indehaverne stemmer om det, og de vil bringe det videre, vil der være nogle smarte kontrakter og nogle tekniske ting, der skal ske. Ud over det tror vi, at Chainlink-oraklerne faktisk kan læse resultatet af en afstemning om kæden og faktisk udbrede det for at udføre handlinger fra den virkelige verden. I de enkleste termer kan det være noget som, baseret på afstemningsresultatet, at sende et API-opkald til vores bankkonto, der kan flytte midler fra en dag til en anden for at betale en lånetjeneste for at starte processen med faktisk medbringer PC-12 flyet. Det kunne være meget omfattende ting sådan.

Uden en stærk, uafhængig oracle-løsning som Chainlink, der udfører den uafhængige handling, som jeg netop har beskrevet, er den i sagens natur ikke mere tillidsfuld, og den omgår faktisk hele formålet med, at vi kører dette som en DAO ved i det væsentlige at flytte meget af den virkelige verdenshandling derefter til Chainlink – eller faktisk yderligere at decentralisere processen og flytte den til en uafhængig part, der faktisk får os til at være hands-off.

I den traditionelle verden, hvordan dette ville se ud, så er det: Hvis vi ikke havde noget som Chainlink, ville det være DMG-indehaverne, der stemte på noget, og så DMM-stiftelsen udførte handlingen baseret på uanset afstemningen var – men der er ingen, der faktisk tvinger os til at tage den handling. Hvis forslaget blev stemt i eksistens, og resultatet sagde, at det ikke skulle være om bord på PC-12-flyet, men hvis vi var ansvarlige for at gøre det på DMM Foundation, kunne vi bare sige, at vi ikke er enige i afstemningen. Vi kan ikke lide, hvad de stemte om. Og vi kunne bare gå videre og gøre det alligevel. Men det er ikke det, DAO faktisk stemte om, hvilket naturligvis afspejler det, som afstemningen og deltagelsen læner sig mod.

Så ved at bruge Chainlink til dette i stedet for en anden part til manuelt at gøre det, kan det være den uafhængige part, der gør det. DMM Foundation ville ikke være i stand til at omgå det på nogen måde. Det ville bare være, at hvad de gør, afspejler handlingerne i forslaget og DAO’s afstemning. Der ville ikke være nogen måde for os at snyde systemet eller gå rundt. Det er hvad det er. Og vi skal håndtere resultatet af afstemningen – og det er det, der er mest retfærdigt.

Så vi tror, ​​at dette virkelig vil skabe en ny tidsalder for DAO’er. Vi tror, ​​at vi kan hjælpe med at eksemplificere denne nye teknologi.

Kan du foreslå et ord for at beskrive DeFi’s fremtid og hvorfor?

Jeg tror, ​​det ord ville være "accelererende. ” Jeg tror for mange enkeltpersoner, der oprindeligt kom ind i dette økosystem, kom vi ind, fordi vi hørte denne historie om, hvordan denne teknologi kan fortrænge banker – så vi kunne tilbyde økonomiske ressourcer til dem, der ikke havde det før, eller tilbyde bedre økonomiske ressourcer til dem, der ikke tidligere havde adgang til det. Eller de kunne lide tanken om at til enhver tid kunne spore, hvor penge er.

Grunden til, at jeg siger “accelererende”, er fordi jeg tror, ​​at vi vil se en masse vækst for den samlede branche. Jeg tror, ​​at DeFi vil være en af ​​de største katalysatorer for branchen, fordi det er en meget, meget stærk brugssag for det.

Jeg tror, ​​at spil, der bygges oven på blockchain og andre ting af den art, er meget vigtige – og jeg synes, de er meget seje. Men i slutningen af ​​dagen tror jeg, at bevægelsen af ​​finansiering her er det største spil for tiden. Det er en af ​​de vigtigste ting – fordi det monetære system, som vi har set, er blevet meget, meget kompliceret. I nogle tilfælde er det meget korrupt. I nogle tilfælde er det kun visse personer, der kan få adgang til ting. DeFi har hidtil været denne enorme equalizer, idet det har givet nogen mulighed for at blive involveret, se hvad der foregår og være i stand til at få adgang til ting, som de ikke tidligere havde adgang til.

Jeg tror, ​​at det for dem, der har været branchen i lang tid, bliver bevægelsen til nyere, tidligere usete højder, som vi alle er begejstrede for. For de personer, der søger bedre økonomisk frihed og har svært ved at finde den, tror jeg, at de får mange hyldest og flytter ind i DeFi-rummet. For de mennesker – som Jay og jeg, der hjælper med at opbygge protokoller lige nu, der begynder at opnå en masse vedtagelse – tror jeg, det bliver meget sjovt for os at være i stand til at hjælpe ombord på den næste bølge af deltagere ind i økosystemet.

Redaktørens bemærkning: Denne tekst er blevet lidt kondenseret og redigeret for at gøre den klar.

Deltag i vores kanaler for at lære mere om blockchain, cryptocurrency og DeFi:

Jay Hao, administrerende direktør for OKEx 

https://twitter.com/JayHao8

https://www.linkedin.com/in/jayhaookex/

OKEx officiel

Kredit til vores #OKExDeFi Roundtable Guest:

Corey Caplan, CTO for DeFi Money Market (DMM)

https://twitter.com/coreycaplan3

https://www.linkedin.com/in/corey-caplan

DeFi Money Market (DMM)

https://twitter.com/DMMDAO

https://www.linkedin.com/company/dmmfoundation/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map