Spørg OKEx CEO: 10 spørgsmål om Kinas DCEP

Screenshots af testgrænsefladen til Kinas meget forventede DCEP (Digital valuta elektronisk betaling) er en bombe til finans-, blockchain- og kryptorum. Åbenbaringen af ​​grænsefladen antyder, at DCEP sandsynligvis er i den sidste fase af udviklingen, og rygtet siger, at People’s Bank of China (PBOC) forbereder sig på at lancere piloter for den digitale yuan i fire byer, herunder Xiong’An, Suzhou, Chengdu, og Shenzhen.

Med stor hype og interesse har vi talt med OKExs CEO Jay Hao og stillet ham ti ofte stillede spørgsmål om DCEP.

Test interface af DCEP

Q1. Hvad er DCEP og hvordan adskiller den sig fra den eksisterende kinesiske yuan?

Jay: Enkelt sagt, DCEP er de kinesiske yuan-sedler og mønter, vi bruger hver dag digitaliseret.

Q2. Er DCEP og Bitcoin lignende ting?

Jay: Nej, de er helt forskellige ting med to karakteristiske forskelle:

For det første er DCEP 100% statsstøttet af regeringens reservefond. Med andre ord er det centralbankens gæld garanteret af PBOC. Så det er en national suveræn valuta. På den anden side understøttes Bitcoin ikke af nogen centralbanker. Derfor er der den enorme prisudsving i dens værdi.

Med hensyn til design vedtager DCEP et to-lags operativsystem – PBOC konverterer først DCEP til banker eller andre finansielle institutioner, og derefter distribuerer disse institutioner yderligere den digitale valuta til offentligheden. Bitcoin udstedes på en decentral måde kaldet minedrift, som ikke involverer nogen centralbanker eller kommercielle banker, og det distribueres direkte til offentligheden.

Q3. Er DCEP bare endnu en stablecoin som Libra og USDT?

Jay: Nej, det er DCEP støttet og udstedt af den kinesiske regering, mens Vægten og USDT udstedes af private institutioner og sikkerhedsstilles af den amerikanske dollar eller andre fiat-valutaer.

Fra et juridisk perspektiv er DCEP en lovligt betalingsmiddel, hvilket betyder, at når vi bruger DCEP til betaling, kan handlende ikke afvise det. Tværtimod er Vægt og USDT ikke lovligt betalingsmiddel, og købmænd har ret til at sige nej, hvis vi vil betale med dem.

Q4. Anvendes blockchain-teknologi på DCEP?

Jay: Det er svært for PBOC at anvende blockchain-teknologi fuldt ud på DCEP, da den eksisterende teknologi ikke kan håndtere den høje samtidighed, der vil finde sted. Så vidt jeg ved, har DCEP lånt nogle af koncepterne inden for blockchain-teknologi, da blockchain i sig selv faktisk er en smart kombination af mange eksisterende modne teknologier, såsom asymmetrisk kryptografi, proof-of-work og tidsstempling. Som det fremgår af dets seneste offentliggjorte patent, er DCEP integreret med asymmetrisk kryptografi, ubrugt transaktionsoutput (UTXO) og intelligente kontraktteknologier. Imidlertid er det usandsynligt, at konsensusmekanisme, som er nøglen til offentlige blockchains, vedtages.


Q5. Hvad er forskellen mellem DCEP og saldoen i Alipay / WeChat Pay?

Jay: Alipay og WeChat Pay er de mest populære mobile betalingsapps i Kina. Dog er DCEP mere end blot endnu en virtuel tegnebogsaldo.

Med hensyn til pengemængde, DCEP er designet til at erstatte de nuværende reservepenge (M0), som er kontant, mens midler gemt i Alipay og WeChat Pay tilhører M2, indskud fra ikke-depotbanker. Det vil sige, DCEP er den nye kontant.

Desuden er den juridiske status og sikkerhedsniveauet for centralbankens digitale valuta meget højere end Alipay og WeChat Pay-saldoen. I lighed med kommercielle banker, når disse tredjepartsbetalingsselskaber går konkurs en dag, skal folk stå over for risikoen for at miste deres midler. Men DCEP-indehavere behøver aldrig at tackle dette problem.

Q6. Hvad er fordelene ved DCEP?

Jay: DCEP har mange fordele.

For det første tilbyder den en løsning på de høje omkostninger ved udstedelse, hævning og opbevaring af pengesedler samt ulejligheden ved at bære og bruge kontanter.

For det andet er problemet med den nuværende centralbanks pengepolitiske beslutningstagning, at det er umuligt at overvåge cirkulationen og brugen af ​​valutaen, efter at den er taget i brug. Med DCEP gøres indsamlingen af ​​transaktionsdata og cirkulationsoplysninger meget lettere, hvilket giver en fremragende reference til formulering og implementering af fremtidige pengepolitikker.

For det tredje letter DCEP arbejdet med hvidvaskning af penge, skatteunddragelse, antikorruption og finansiering af terrorisme. Baseret på de oplysninger, der frigives af PBOC, kan PBOC, selvom den digitale valuta anvender kontrollerbar anonymitet, stadig bruge big data og andre teknologier til at identificere mistænkelige transaktioner og gennemføre tilsyn med hvidvask af penge og finansiering af terrorisme..

Hvad mere er, kan DCEP fremme udviklingen af ​​Kinas digitale økonomi. For eksempel kan DCEP generere massive big data, der kan fremme udviklingen i Kinas kreditindustri, hvilket resulterer i reduceret dårlig gældsrate og risici, som finansielle institutioner står over.

Sidst men ikke mindst forbedrer det kvaliteten af ​​finansielle tjenester i underudviklede og fjerntliggende områder. På nuværende tidspunkt er folk i disse områder stadig ikke i stand til at nyde praktiske finansielle tjenester såsom pengeoverførsel, depositum og lån. Dog kan DCEP være en game-changer.

Q7. Betyder PBOCs introduktion af DCEP, at Kina bevæger sig mod et kontantløst samfund?

Jay: Generelt kan et kontantfrit samfund fungere uden nogen fysisk valuta. USA er begyndt at bruge kreditkort siden det 20. århundrede. Hurtigt frem til et årti siden opstod tredjeparts mobile betalingsapps i Kina. De er faktisk kontantløse transaktionssystemer. Verden er begyndt at bevæge sig mod et kontantfrit samfund tidligere, end vi måske troede.

Apropos pengemængde klassificeres kontanter i M0, og kreditkort og Yuebao tilhører henholdsvis M1 og M2. Og som jeg nævnte ovenfor, er DCEP klassificeret som M0. Derfor går Kina virkelig kontantfrit. At gå kontantfri tager dog tid – det kan tage årtier eller endda et århundrede at opnå det.

Q8. Hvordan kan DCEP gavne internationaliseringen af ​​kinesiske renminbi?

Jay: Digitaliseringen af ​​kinesiske yuan gør det. forenkle grænseoverskridende betalinger og transaktioner og forbedre valutaens oversøiske omsætning. Det er dog ikke den eneste faktor, der bidrager til internationaliseringen af ​​yuan.

At lette offshorecirkulation er kun en del af internationaliseringsplanen. Det ultimative mål for yuan er at blive verdens førende reservevaluta og handelsafviklingsvaluta. Især skal yuan-denominerede aktiver blive en større valutareserve for centralbanker, og transaktioner, der afvikles i yuan, skal tegne sig for en vis andel i internationale handler. Digitaliseringen af ​​yuan er langt fra at opnå nogen af ​​disse.

Q9. Hvordan vil DCEP ændre den kinesiske befolknings betalingsvaner?

Jay: Faktisk fungerer DCEP på samme måde som Alipay, WeChat Pay eller andre tredjeparts betalingstjenester. Men DCEP kan til en vis grad knuse barrierer i betalingsbranchen. Selvom vi for eksempel ikke kan overføre penge fra Alipay til WeChat direkte og omvendt, kan DCEP deponeres på begge bankkonti såvel som Alipay- og WeChat-tegnebøger.

Q10. Vil DCEP erstatte kontanter fuldstændigt?

Jay: Det er for tidligt at sige det. Uden tvivl vil DCEP alligevel lette den kinesiske regerings pengepolitiske beslutningstagning. Pengene i lommen er stadig dine, men cirkulationen vil være meget mere effektiv over hele landet og endda over hele kloden.

PBOC udvikler en “dobbelt offline betaling” -teknologi, der gør det muligt at gennemføre transaktioner, selv når begge sider af en transaktion er offline. En sådan teknologi vil uden tvivl gøre DCEP meget anvendelig i de fleste tilfælde og tiltrække folk til at vedtage det for at gøre det let at bruge.

Følg OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map