Jay Hao: Sammenligning af likvidationsmotorer med kryptobørs

I de sidste to år har vi kanaliseret vores bestræbelser på at perfektionere risikostyringsmotoren til futuresmarkedet, og vi har endnu ikke registreret nogen BTC-tilbageslag i omkring et og et halvt år. Dette system er designet til at bevare en lille mængde brugerfonde i vores forsikringsfond, så vi er i stand til at overleve en >30% fald i markedet under volatilitet. Jeg er meget klar på, at blindt at hæve vedligeholdelsesmargenforholdet er en skade for vores brugere.

I de sidste 6 måneder blev OKEx offentligt anerkendt af ledere fra vores peer-udvekslinger, såsom FTX og Deribit, ved flere lejligheder. Indtil den 13. marts har vi aldrig haft chancen for virkelig at se, hvordan alt kommer sammen, og heller ikke lade markedet sætte vores risikostyringssystem på prøve. Vi ønsker ikke at kalde denne fredag ​​den 13. nedbrud en sort svanehændelse, fordi vi allerede forudså en dag som denne kunne ske, da vi designede vores systemer. Vi var godt forberedt på det.

Kilde: https://twitter.com/SBF_Alameda/status/1237569751460671491 Kilde: https://blog.deribit.com/insights/crypto-derivatives-exchanges-liquidation-pioneers/

Som administrerende direktør for OKEx var et af mine stolteste øjeblikke, da Huobi (vores doppelgänger) kopierede og lancerede den samme risikostyringssystemramme som vores bare et par dage før markedssmeltningen. De sagde, at efterligning var den oprigtigste form for smiger – jeg vil gerne tro, at Huobi var i stand til at modstå denne markedsvolatilitet ved at følge vores fodspor, hvilket er et af vores “specielle” bidrag til kryptoøkosystemet. Vi holder ikke op med at innovere. Vi sigter mod at blive Nikola Tesla i blockchain-branchen, opbygge den centrale blockchain-infrastruktur og baner jorden for alles succes. Jeg forventer, at vores nærmeste venner, der har haft gavn af vores innovationer, fortsætter med at nyde vores frugter ved at forbedre designet af deres swaps og lineære derivater baseret på vores snart.

Kilde: https://huobiglobal.zendesk.com/hc/en-us/articles/900000297826-Huobi-DM-Huobi-Futures-Releases-Partial-Liquidation

Som de fleste afledte børser havde vi vores egne hikke den 12.-13. Marts, da vores swap-produkter gik ned i et par minutter torsdag aften før det store fald. Vores tekniske team var i stand til at opskalere operationer og bringe systemet tilbage online på kort tid. OKEx-holdet var derefter på vagt resten af ​​natten i høj beredskab, og der skete ikke noget andet stort nedbrud med børsen. Det sejlede relativt jævnt på vores derivatmarkeder siden da, og vi blev ikke udsat for tilbageslag.

Sammenlignet med andre brancheledere led Deribit en forsikringsmangel, men de handlede hurtigt og injicerede 500 BTC af deres egen kapital for at beskytte handlende. I de mørkeste timer fredag ​​morgen, ligesom S&P500’s afbryder udløser, når markedet falder meget, BitMEX’s gik ned for vedligeholdelse og stoppede den brancheomfattende likvidation fra at fortsætte.

Rygter havde det om, at vedligeholdelsen var et manuelt træk for at stoppe BitMEXs likvidationsmotor fra at kaskade afvikle alle brugere, mens deres likviditet var tynd. Hvis BitMEX ikke var gået ned, kunne likvidationer let have fortsat med at køre Bitcoin-priserne ned til tre cifre niveauer på grund af deres omvendte fremtid.

Jeg tror dog ikke, det var forsætligt, og branchen skal være taknemmelig for, hvordan den pannede ud. Hvis markedet ikke tog en pause, ville det virkelig være kommet ind i en begivenhed med sort svane niveau. En eftertanke var, at det var meget sandsynligt, at BitMEX led et DDoS-angreb fra sine konkurrenter, ligesom hvad der skete med OKEx.

Kilde: https://blog.bitmex.com/site_announcement/system-status-update-13-march-2020/ Kilde: https://twitter.com/DeribitExchange/status/1238426708895830018

Den værste situation syntes at ske på Binance, der led ca. 50% udtømning af deres forsikringsfond. Deres forsikringsfond fungerer på en ret interessant måde. For de fleste børser, medmindre forsikringsfonden er fuldstændig opbrugt, vil børsen ikke vedtage tilbageslag eller auto-nedskæring; men efterhånden mistede Binance omkring $ 6,5 mio. af deres fond. Selv med $ 6 mio tilbage, afviklede de vindende erhvervsdrivendes positioner ved automatisk nedskæring (ADL), hvilket forårsager raseri på Twitter som forventet. Det var uklart, at hvis systemet var retfærdigt, eller hvis der var involveret privilegerede markedsproducenter, der ikke er forpligtet til denne auto-nedskæring. ADL ødelægger for handlende under disse omstændigheder, hvis en bruger brugte futures til at afdække en anden position, ville han have mistet et betydeligt beløb på sit andet ben. Tag for eksempel, når markedet styrtede ned fra 6000 til 5000 fredag ​​morgen, og hvis du blev nedskåret, var du næsten sikker på at lide et tab på 20%. Mens på OKEx spiller alle efter de samme regler, anvendes clawback kun, når forsikringsfonden er udtømt.

Kilde: https://www.binance.com/da/futures/funding-history/1 Kilde: https://twitter.com/cz_binance/status/1238070877289353217 Kilde: https://twitter.com/Fat_macedonian/status/1238080834982346753 Kilde: https://twitter.com/lionel_tlse/status/1238074058664804352 Kilde: https://twitter.com/skewdotcom/status/1238428787865460736

Da alt støvet lagde sig, modstod OKEx’s system volatiliteten, og vores omsætning og likviditet var førende i de kritiske 24 timer. Vi er muligvis ikke perfekte, og der er stadig plads til forbedringer, men vi lover, at vi fortsætter med at arbejde utrætteligt bag scenen for at beskytte brugernes aktiver.


Følg OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map