MediBloc: Blockchain i Healthcare

I årenes løb har blockchain-teknologi ikke kun bevist sin potentielle værdi i finans- og banksektoren, men i en overflod af andre brancher: politik, fast ejendom, sikkerhed, forsikring, bilindustri, velgørenhed, rejser, transport, medier, underholdning, uddannelse samt sundhedspleje.

Blockchain i sundhedsvæsenet

Så avanceret og så rentabel sundhedsindustrien kan være i udviklede lande, er det stadig overvældende at se, hvor dårligt optimeret medicinsk information kan være. Det bedste eksempel på denne ulempe er, at det stadig er næsten umuligt at overføre medicinsk information let over forskellige geografiske regioner.

Bare ved at se på de underliggende principper for blockchain, såsom databasedistribution, peer-to-peer-transmission, gennemsigtighed med pseudonymitet, irreversibilitet af optegnelser og beregningslogik, er potentialet for revolutionering af det verdslige sundhedsvæsen tydeligt.

Et kryptovirksomhed med en stærk Blockchain i forretningsmodel, der sigter mod at gøre alle disse ulemper til fortiden MediBloc.

Grundlagt i Seoul, Sydkorea, i 2017 af et team af læger og udviklere, er MediBloc et lille kryptoprojekt, der har til formål at forbedre blockchain i adgang til sundhedspleje og erfaring ved at omfordele værdien af ​​personlige sundhedsoplysninger samt fremskynde verdens skift til privat informations decentralisering.

Hvad er præcis MediBloc?

MediBloc er en blockchain i sundhedsprojekt, der giver patienter, sundhedsudbydere og medicinske / dataforskere et decentralt, gennemsigtigt, sikkert og praktisk sundhedsøkosystem.

Før noget andet er det værd at bemærke, at MediBloc arbejder i fuld overensstemmelse med HIPAA, Health Insurance Portability and Accountability Act, der muliggør centralisering af sundhedsjournaler og forbyder deling af de nævnte data.

Den største fordel ved MediBloc er, at det giver alle involverede parter mulighed for at spore og registrere alle aspekter af ens sundhedshistorie og situation, lige fra lægebesøg og medicinske indgreb til forsikringsrelaterede spørgsmål. Kort sagt har MediBloc til formål at gøre sundhedsoplysninger mere tilgængelige.

MediBloc - Blockchain i sundhedsvæsenet

Kilde: https://medibloc.org/

Hvordan fungerer MediBloc?

MediBloc er faktisk en decentral applikation (dApp), der kører oven på Ethereum Virtual Machine (EVM). Platformens struktur består af tre lag kaldet Core, Service og Application.

MediBloc Core er ansvarlig for at tilføje ekstra lagerplads for at imødegå tab af sundhedsdata. Det er det “sted”, hvor sundhedsrapporter, automatiske forsikringskrav og dataudvekslingsoplysninger opbevares. Dette lag er “befæstet” med nogle af de bedste krypteringsteknologier, og det bruger private nøgler, hvilket betyder, at kun ejeren eller specifikt autoriseret personale kan dekryptere og bruge dataene.


MediBloc Service bruger smart kontraktsteknologi, og det er grænsefladen mellem MediBloc Core og MediBloc-applikationen. Kort fortalt tillader MediBloc Service udveksling af data mellem de to lag.

Endelig er MediBloc-applikationen den komponent, der giver brugerne mulighed for at bruge forskellige apps samt effektivt få adgang til og administrere informationen.

Et andet bemærkelsesværdigt aspekt er det faktum, at MediBloc understøtter oprettelsen af ​​tre typer konti, nemlig til almindelige brugere, sundhedsudbydere og dataforskere. I henhold til projektets hvidt papir, sundhedsudbydere og forskere skal vise bevis for deres akkrediteringer og certificeringer.

forretningskort infografik

Kilde: https://medibloc.org/

Hvad er parlamentsmedlemmer og MEDs?

Medi Token, MED, er platformens ERC-20-token, der bruges til at tilskynde brugere (patienter eller sundhedsudbydere) for deres bidrag til MediBloc. MED kan bruges til at gennemføre transaktioner for medicinske og farmaceutiske udgifter såvel som forsikringspræmier på en hvilken som helst af de institutioner, der er tilknyttet MediBloc.

MEDX er i øjeblikket rangeret 190. på CoinMarketCap, med et samlet loft på $ 21.313.843 og en cirkulerende forsyning på 3.157.026.866.

Ifølge projektets whitepaper er The Medi Point (MP) et pointbaseret system, der bruges til at måle størrelsen / omfanget af bidrag fra brugerne. For at være mere præcis kan ethvert netværksmedlem bruge MEDX til at få en højere MP inden for datanetværket.

Hvordan kan MediBloc revolutionere sundhedsvæsenet?

MediBloc arbejder for at være en patientdatabase i realtid, der, hvis den bruges korrekt, kan give sundhedsoplysninger i et decentraliseret økosystem, hvor som helst på kloden og fra forskellige demografiske puljer.

Udover den åbenlyse interoperabilitet, som MediBloc bringer, sikrer platformen også, at patientdata kan gøres tilgængelige på rekordtid og dermed potentielt skære ned på medicinske komplikationer, der kan føre til døden.

Platformen er også praktisk i kritiske situationer eller i tilfælde af ulykker. I disse situationer er det meget vigtigt at vide så meget som muligt om patienten (patientens blodtype, forskellige tilstande, sygdomme eller genetiske lidelser).

En anden stor brugssag til MediBloc er relateret til IoT-feltet. Ved at kombinere platformens teknologier med AI kan patienter fra hele verden drage fordel af overlegen behandlingsovervågning. Desuden kunne patienter også få besked om at tage deres medicin eller skud.

Konklusion

MediBloc kunne meget vel revolutionere blockchain i sundhedssystemer fra hele verden, hvis projektets team spiller sine kort rigtigt. Systemet kunne spare patienter og læger meget tid, og det kunne fremme medicinen yderligere gennem decentralisering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map