Hvad er NANO? Alt hvad du behøver at vide

NANO officielt omdøbt fra RaiBlocks i slutningen af ​​januar 2018. Holdet bag kryptovalutaen, RaiBlocks meddelte, at mønten blev omdøbt til NANO.

NANO følger Bitcoins‘Oprindelig plan, der er at erstatte traditionelle valutaer, hvilket gør det til digitale penge til daglig brug.

I søgen efter at overtage Bitcoin adresserer NANO vitale problemer fra Bitcoin-netværket, som er:

  • Problemer med skalerbarhed, der giver brugerne bekymring over stigningen i transaktionsgebyrer på Bitcoin-netværket.
  • Beregningsproblemer, der har at gøre med forsinkelsen af ​​transaktionstider, som gennemsnitligt er 164 minutter.
  • Energiforbruget er højt stigende med Bitcoin-minedrift, der forbruger mere elektricitet end 159 lande.

For at tackle disse udfordringer giver NANO en løsning, der giver kryptokurrency og kant over Bitcoin med sin blokgitterstruktur, der leverer nul-gebyrtransaktioner og bruger mindre energi end Bitcoin.

Sådan fungerer systemet

I modsætning til andre blockchain-teknologier tilpasser mange kryptokurver, hver konto har sin blockchain. Hver konto-kæde, som det også henvises til, opdateres af kontoejeren og opdaterer til gengæld asynkront resten af ​​blokgitteret, hvilket resulterer i hurtige transaktionstider. Da hver bruger opdaterer sin blokafsendelse og modtagelse af midler, kræves der to transaktioner; en afsendelsestransaktion, der trækker det beløb, der sendes af en afsender, fra hans saldo, ligeledes modtagelsestransaktionen, der tilføjer beløb, der er modtaget fra afsenderen, til dens kontosaldo. Disse to transaktioner behøver ikke at være på samme tid; modtageren kan acceptere transaktionen når som helst.

Forklaring af Block-Lattice-arkitektur

NANO bruger en Directed Acyclic Graph (DAG) blokgitterarkitektur, hvor hver enkelt får tildelt sin blockchain. I modsætning til anden blockchain-arkitektur, der sporer transaktionsbeløb, registrerer block-gitteret kontosaldoer. Denne metode krymper data, der er gemt ved hjælp af databeskæring. Hver blockchain afspejler oplysninger relateret til individets konto og opdateres kun af ejeren; derefter opdateres hver blockchain asynkront til resten af ​​block-gitteret.

Da hver bruger styrer deres blockchain, er det ikke nødvendigt med protokoller som proof-of-work (PoW) eller proof-of-stake (PoS) til at beslutte, om hovedboksens tilstand er.

Sådan oprettes en konto

Brugere skal starte en åben transaktion. Denne transaktion er den første af hver kontokæde og oprettes ved modtagelse af den første transaktionsblok.

Kontosaldoer

Alle saldi registreres i brugernes kontokæde. I stedet for at registrere transaktionsbeløbet kræver verifikationsprocessen at kontrollere forskellen mellem den forrige sendeblokbalance og den aktuelle. Den nye blok øges eller falder med den endelige saldo på den nye modtageblok. Dette er for at forbedre behandlingshastigheden ved download af et stort antal transaktionsblokke.

Afsendelse fra en konto

Sendeadressen skal allerede have en åbnet blok og derfor en balance. Når en transaktion er igangsat, kan den ikke tilbageføres, når den først er bekræftet. Når transaktionen er sendt til netværket, trækkes midler straks fra afsenderbalancen og afventer, indtil den modtagende part underskriver blokken for at acceptere midlerne. Afventer accept, skal midlerne betragtes som brugt på afsenderkontoen, selvom de ikke er modtaget, da afsenderen ikke kan tilbagekalde transaktionen.


Modtagelse af transaktioner

For at afslutte transaktionsprocessen opretter modtageren en blok på sin konto for at acceptere en sendt fond. Når blokken er oprettet og sendt, opdateres kontosaldoen med den nye saldo.

Hvad der er interessant ved Block-Lattice-infrastrukturen

På grund af dens lette protokol og omkostningerne ved at køre en node næsten ingenting behandles transaktioner uden gebyrer. Hver transaktion på netværket er monteret i en UDP-pakke og håndteres uafhængigt, hvilket eliminerer problemer med blokstørrelse.

Også tegnebøger er pre-cache til den næste transaktion, når en transaktion er sendt, hvilket gør transaktioner øjeblikkelig, da både afsender og modtager har bevis for arbejde klar til at gå.

BitGrail Hack

En af de vigtigste ting relateret til NANOs historie er relateret til det hack, BitGrail har oplevet. Denne kryptokursudveksling var den med den største likviditet for RaiBlocks på det tidspunkt, hvilket tillod brugere at købe og sælge deres digitale aktiver på en hurtig og nem måde. 

I februar 2018 blev BitGrail hacket og tabte 195 millioner dollars. Firmaet meddelte, at de mistede 17 millioner XRB (NANO). Dette påvirkede klart prisen på NANO, en af ​​de største kryptokurver på det tidspunkt. Efter hacket faldt prisen på dette digitale aktiv fra næsten $ 12 pr. Mønt til $ 9,12 et par timer senere. 

Selvom hele kryptokurrencymarkedet var i en bjørnetendens på det tidspunkt, påvirkede dette ry for denne digitale valuta og beskadigede den fremtidige vækst for dette digitale aktiv. 

På det tidspunkt informerede BitGrail til sine brugere, at der blev udført uautoriserede transaktioner fra en af ​​deres tegnebøger, og at de advarede myndighederne om dette problem. Samtidig sagde de, at politiet begyndte at undersøge sagen. 

Dette var erklæringen frigivet af virksomheden:

“BitGrail S.r.l informerer sine brugere om, at interne kontroller afslørede uautoriserede transaktioner, der førte til et 17 millioner Nano-underskud, et beløb, der udgør en del af tegnebogen, der administreres af BitGrail S.r.l. I dag er der indgivet en anklage om de falske aktiviteter til de kompetente myndigheder og er nu under politiets efterforskning. ”

Efter hacket suspenderede børsen sine aktiviteter, herunder udbetalinger og indskud. Proceduren blev implementeret for at tage sig af brugerne og deres sikkerhed. 

Selvfølgelig begyndte andre børser som Binance at hjælpe med at blokere og fryse indskud fra identificerede adresser. 

Siden det øjeblik undersøges sagen om BitGrail-hacket af Firenzes Tribunal. De arbejder for at forstå, hvordan man kan inddrive brugernes midler, hvilke sanktioner der skal anvendes på børsens ejere, og hvordan man løser hele situationen. 

NANO-samfundet blev opdelt i dem, der understøtter kryptovalutaudvekslingen, og dem, der troede, at NANO-teamet var involveret i hacket. Ifølge en af ​​ejerne af børsen, Francesco Firano, havde NANOs protokol en fejl i sin protokol, der gjorde det muligt for hackere at udtrække midlerne fra børsen. 

I en blogindlæg frigivet af Nano Core Team, informerede de om, at de har tilstrækkelig grund til at tro, at Firano har været vildledende Nano Core Team og samfundet med hensyn til solvens i bitGrail-udvekslingen i en betydelig periode.. 

Retten forklarede i begyndelsen af ​​2019, at Francesco Firano skal tilbagebetale $ 170 millioner i kryptokurrency, der forsvandt sidste år. Tilsyneladende blev alle midlerne gemt i en “hot wallet” snarere end i en køleopbevaringsløsning. Dette har også påvirket sikkerheden for de midler, som brugerne lagrede på børsen.  

I øjeblikket venter NANO-brugere på nye oplysninger om deres midler, og om de vil være i stand til at inddrive en del af de midler, de har mistet ved børsen. 

NANOs pris over tid

NANO (repræsenteret som XRB-symbol på de fleste børser) har været stabil, næsten statisk ved dets laveste niveau siden starten. Først for nylig, den sidste del af 2017, oplevede vi en stigning i prisen, da den kom op på $ 4,02 den 12. december 2017. Den er siden fortsat med at gøre enorme gevinster med alle tiders højder på $ 33,14. I øjeblikket på $ 13,27 efter en tilbagetrækning.

NANO havde en meget stor prisstigning, der startede i slutningen af ​​2017, i november. Den digitale valuta flyttede fra under $ 0,13 til $ 37,62 kun få måneder senere, i januar 2018, ifølge CoinMarketCap. Det repræsenterer en prisstigning på over 23.400%, en massiv stigning i prisen. 

Ting ændrede sig imidlertid, og NANO var ikke i stand til at opretholde sin pris. Dette er noget, der skete ikke kun med NANO, men også med mange andre altcoins på kryptokurrencymarkedet. Initial Coin Offering (ICO) craziness sluttede, og de fleste af disse projekter endte med at forsvinde. 

Efter et helt 2018 med faldende værdi er NANO handlet siden november 2018 mellem $ 1,8 og $ 0,75. Den laveste pris, som NANO nåede, siden den spidsede tilbage i 2017, var i februar 2018, da den faldt under $ 0,75 i en kort periode. Dette repræsenterer et prisfald på over 98% på 13 måneder. 

På tidspunktet for skrivningen af ​​denne artikel handles NANO omkring $ 0,963 og har en markedsværdi på $ 128 millioner. Det betyder, at denne digitale valuta er den 43. største på kryptokurrencymarkedet. 

Med hensyn til BTC havde NANO en lignende præstation. Det flyttede fra 0,00001957 BTC pr. NANO i november 2017 til 0,00281076 BTC pr. Mønt i januar 2018. Det repræsenterer en prisstigning på over 14 262%. Siden det øjeblik nåede NANO sit laveste punkt i BTC-termer for et par uger siden, da det faldt til 0,00008661 BTC pr. Mønt, hvilket repræsenterer et fald i BTC-prisen på næsten 97%. 

Som nævnt før kan prisudviklingsoplevelsen fra NANO ses i mange andre digitale aktiver på kryptokurrencymarkedet. Dette er noget, der viser, at de fleste altcoins blev påvirket af bjørnemarkedet i 2018. Desuden har Bitcoin øget sin markedsdominans, som nu er tæt på 70%, den største siden begyndelsen af ​​2017. 

Hele kryptokurrencymarkedet venter i øjeblikket på en forbedring af ydeevnen for altcoins, der har været i en bjørnetendens mod Bitcoin i lang tid. Desuden var mange af dem ikke i stand til at stige igen i USD-termer på trods af Bitcoins prisstigning i de sidste par måneder. 

Sammenlignet med Stellar og Ripple er NANO ikke i stand til at forbedre vedtagelsen ved hjælp af en etableret organisation, der specifikt arbejder på at øge vedtagelsen af ​​det NANO digitale aktiv. Samfundet bliver nødt til at spille en meget vigtig rolle i at støtte yderligere vedtagelse af NANO, hvis de ønsker at se prisforbedringer snarere end en tendens, der følger hele markedssentimentet, og det er baseret på spekulation. 

Hvor kan jeg købe NANO

NANO er ​​siden blevet føjet til betydelige børser efter dets rebranding. NANO kan udveksles til større kryptokurver som Bitcoin, Æter, Binance-token, Tether USDT, Doge, og fiat-valutaer.

NANO kan udveksles på Binance, Kucoin, RightBTC, Bit-Z, Mercatox, OKEx, og CoinFalcon udvekslinger. Du kan også købe NANO ved hjælp af kontanter på BitFlip-børsen.

En af de mest populære børser for at købe og sælge NANO er ​​Binance. Kryptovalutabørs er anerkendt for at være en af ​​de største med hensyn til likviditet for altcoins. Det betyder, at det også giver et af de bedste tilbud på NANO. 

Ifølge CoinMarketCap repræsenterer Binance over 20% af den samlede handelsvolumen for NANO rundt om i verden. Mercatox med ticker XRB og handelsparret XRB / BTC er børsen med den største likviditet for NANO og tegner sig for næsten 24% af den samlede handelsvolumen for denne virtuelle valuta rundt om i verden. 

Binance har fire forskellige handelspar til handel NANO, herunder NANO / BNB, NANO / BTC, NANO / ETC og NANO / USDT. Disse fire handelsparameter tegner sig for 0,08% af Binance-børsens samlede handelsvolumen. I løbet af de sidste 24 timer registrerede Binance en handelsvolumen på $ 561 millioner. 

For at købe NANO ved hjælp af Binance skal du sende penge (BTC, ETH, USDT eller BNB) fra en anden børs eller tegnebog til kryptobørsen. Imidlertid har Binance det lanceret en ny tjeneste, der giver enkeltpersoner mulighed for at købe udvalgte kryptokurver med et kreditkort. På denne måde vil du være i stand til at købe Bitcoin, Ethereum eller Binance Coin med et kreditkort og veksle dem til NANO. 

Som nævnt før er der mange andre kryptokurrencyudvekslinger, der giver brugerne mulighed for at købe og sælge NANO. I det forrige afsnit skrev vi om BitGrails hack. Indtil hacket opstod, var BitGrail den platform med den største handelsvolumen for NANO. Hvis børsen begynder at fungere igen, som den prøvede at gøre tidligere, ville det være bedst at forblive langt fra det. 

NANO-kompatible tegnebøger

Der er et par muligheder for lagring og handel med NANO-kryptokurrency. Du kan holde din NANO i følgende tegnebøger:

  • Der er en officiel web-tegnebog, der hostes den raiwallet.com.
  • RaiWalletBot er en telegram-bot, der administrerer private private nøgler, der giver brugerne adgang til, sende og modtage NANO-mønter i telegram-appen.
  • En desktop tegnebog kan downloades til alle operativsystemer fra her.
  • Du kan også bruge Ledger Hardware tegnebog at holde dine NANO-kryptokurver.

En af de bedste måder at holde NANO på er via en hardware-tegnebog, der ikke er forbundet til internettet, og som er beskyttet mod hacks og angreb. At holde NANO i en kryptokursudveksling er ikke den bedste ting at gøre for investorer, der ønsker at have virtuelle valutaer i lang tid. 

Ledger Nano S giver brugerne mulighed for at installere Nano-appen på deres Ledger-enheder og administrere NANO med NanoVault-webapplikationen, som er udviklet og understøttet af Nano-samfundet. Hvis du vil vide mere om det, kan du læs mere her

Der er andre cryptocurrency-tegnebøger, der kan hjælpe dig med at holde de private nøgler på dine digitale aktiver, og som giver dig mulighed for at håndtere din NANO-mønt sikkert. Udvekslinger er normalt målet for angreb og hacks, der i sidste ende kan ende med tab af brugernes midler.

Desktop-tegnebøger er generelt mere sikre end mobile tegnebøger, så længe brugeren har de private nøgler på sine mønter. Depotbøger kunne også blive påvirket af hacks på samme måde som bytter.

Planer for fremtiden

NANO sigter mod at revolutionere selve blockchain-arkitekturen og vil uden tvivl have en lys fremtid.

Samfundet har hjulpet med at få kryptovalutaen på ganske få børser, og vi bør forvente endnu meget mere inden for kort tid.

Mobile tegnebøger er i øjeblikket under test og vil blive frigivet til iPhone- og Android-mobilenheder i starten af ​​2018.

NANO-konkurrenter

NANO baserer sin styrke i at tilbyde en decentral løsning, der giver brugerne hurtige transaktioner ved hjælp af blockchain-teknologi. To af de nærmeste konkurrenter med hensyn til ydeevne til NANO er ​​XRP og XLM. Disse to kryptokurver arbejder i deres egne miljøer, henholdsvis Ripple og Stellar Network. 

XRP og XLM tilbyder hurtige og billige transaktioner til enkeltpersoner og finansielle institutioner rundt om i verden. Imidlertid kritiseres disse to digitale valutaer for at være centraliseret sammenlignet med NANO eller andre kryptoer på markedet. Grundlæggerne af begge netværk har stadig store mængder af udbuddet af disse mønter, hvilket gør systemet meget mere centraliseret. 

Det er værd at nævne, at hastighedsforskellene mellem disse tre digitale valutaer er ubetydelige, hvilket også kan ses i de gebyrer, der betales af brugerne. Hovedforskellen mellem disse tre projekter er adoption og hvordan projekterne håndteres. Ripple og Stellar styres af organisationer, der har mulighed for at finansiere udvidelsen af ​​deres projekter og vedtagelsen af ​​XRP og XLM. 

Hvis du vil vide mere om disse projekter, kan du læse vores guide om Hvad er Stellar (XLM).

Flere finansielle institutioner arbejder med både Ripple og Stellar, hvilket er meget positivt for kryptorummet. NANO har dog ikke denne fordel. NANO bliver nødt til at forbedre sig med hensyn til vedtagelse, og hvordan det ville være i stand til at nå et større antal brugere, der i sidste ende ville begynde at nyde fordelene ved gratis og hurtige blockchain-transaktioner. 

I fremtiden kan der være andre kryptokurver med lignende tjenester leveret af NANO og med en central struktur som Ripple og Stellar, der giver det nye digitale aktiv mulighed for at udvide sine tjenester rundt om i verden. Derfor er det meget vigtigt for NANO-samfundet at arbejde og udvide viden om NANO til markedet. 

Konklusion

Hvad NANO sigter mod at opnå er simpelt. For at erstatte den konventionelle delte hukommelsesdatastruktur med den meddelelsesoverførselsmodel, hvor brugerne har deres blockchains, der kun synkroniseres med hovednetværket. NANO er ​​den eneste kryptokurrency, der anvender blokgitteret (multidimensionel blockchain), der frigør brugerne fra at betale gebyrer til minearbejdere, venter på opdatering af netværksbogen og undgår også lange transaktionsbekræftelsestider.

Med den løsning, NANO præsenterer, vil kryptokurver, især NANO, være den digitale valuta, der erstatter fiat-valutaer til daglig brug.

Selvom forslagene er meget interessante fra et teknisk synspunkt, vil samfundet være nødt til at arbejde hårdere for at øge indførelsen af ​​denne virtuelle valuta rundt om i verden af ​​både enkeltpersoner og institutioner. 

Kryptonetværk som Stellar og Ripple har muligheden for at finansiere deres aktiviteter og fremme brugen af ​​deres virtuelle valutaer. 

Ikke desto mindre er NANO fortsat en af ​​de mest innovative og avancerede kryptokurver på markedet, og den er klar til at øge sin adoption verden over.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map