Hvad er Litecoin (LTC)

Cryptocurrency bliver højere popularitet hver eneste dag. En af de første kryptovalutaer, der blev oprettet, var Litecoin, derfor er den blandt de mest populære mønter. Du har sandsynligvis hørt om denne kryptovaluta før, og da du er her, spekulerer du sandsynligvis på, hvad der er Litecoin. Her er hvad du vil lære:

Hvad er Litecoin?

Litecoin (LTC) er en af ​​de mest anerkendte blockchains og digitale aktiver på kryptokurrencymarkedet. Den virtuelle valuta blev oprettet af Charlie Lee tilbage i 2011, og den anses for at være sølv til Bitcoins guld.

En af organisationerne bag Litecoin er Litecon Foundation. Ifølge det er Litecoin et digitalt aktiv, der bygger på forudsætningen for hurtige bekræftelsestider og lave transaktionsgebyrer. Dette er grunden til, at Litecoin bruges til at betale for varer og tjenester.

Litecoin er også en af ​​de ældste virtuelle valutaer i rummet og var en af ​​de største Bitcoin-konkurrenter for mange år siden. I dag er Litecoin den femte største kryptokurrency med hensyn til markedsværdi efter Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP og Bitcoin Cash (BCH).

Charlie Lee – LTC-skaberen

Charlie Lee er grundlægger af Litecoin. Han fik bachelor- og kandidatgrad i datalogi, og han dimitterede i 2000. Efter at have forladt MIT arbejdede han for forskellige fintech-virksomheder, herunder Google og Guidewire Software..

Mr. Lee begyndte at lære om Bitcoin fra en artikel om Silk Road i 2011, som han sagde tilbage i juli 2018 på Twitter. På det tidspunkt arbejdede han i Google på forskellige projekter, herunder YouTube Mobile eller Chrome OS.

Lee startede minedrift af Bitcoin, som mange andre computerforskere, der var interesserede i Bitcoin og hele blockchain-rummet. Dette er grunden til, at han besluttede at oprette sit eget digitale aktiv efter Bitcoins model.

Hvordan fungerer Litecoin?

Efter at have forsøgt at oprette sit eget digitale aktiv kaldet Fairbix, frigav Lee Litecoin. Fairbix var ikke i stand til at få succes, Litecoin tiltrak dog opmærksomheden hos mange individer rundt om i verden. Selvom den virtuelle valuta var meget lig Bitcoin, havde den mærkbare forskelle med sidstnævnte.

Litecoin blev offentliggjort som en open source-klient på GitHub den 7. oktober 2011. Et par dage senere gik Litecoin live.

Sammenlignet med Bitcoin har Litecoin en samlet forsyning på 84 millioner, en minealgoritme kaldet Scrypt og 2,5 minutters blokke. Bitcoin har i stedet en samlet forsyning på 21 millioner, en minedriftsalgoritme kaldet SHA-256 og en bloktid på 10 minutter.

Litecoin-netværket justerer sine vanskeligheder hver 2016-blokering eller tre og en halv dag. Dette betyder, at minearbejdere har tendens til at få justeret deres Litecoin-vanskeligheder hurtigere sammenlignet med Bitcoin, hvor vanskeligheden justeres hver anden uge.

Selvom Bitcoin og Litecoin fungerer på samme måde, er Litecoin bagud med hensyn til halvings. Bitcoin vil opleve sin tredje halvering næste år, og Litecoin har for nylig oplevet sin anden blokbelønningsreduktion. Hvert fjerde år oplever både Bitcoin og Litecoin en reduktion i de belønninger, som minearbejdere modtager, hvilket er en af ​​de vigtigste egenskaber for nogle kryptokurver, specielt for Proof-of-Work (PoW) valutaer. Den nye udstedelse af mønter reduceres med 50% efter 840.000 blokke for Litecoin og 210.000 blokke for Bitcoin.


Med en lavere udstedelse og en øget efterspørgsel efter den digitale valuta forventes prisen på den virtuelle valuta at stige hurtigere, hvis der er et efterspørgselschok på markedet. Der kommer færre LTC til rådighed fra minearbejdere, der frigives til markedet for et større antal investorer.

Litecoin har også implementeret atomswaps, som gør det muligt for enkeltpersoner at foretage en krydskædeudveksling af mønter uden at være afhængig af en tredjepart. Ved at implementere hashede timelock-kontrakter er det muligt at sende betalinger efter en forud aftalt deadline.

Der blev udført nogle Atomic Swaps mellem Litecoin og Decred (DCR) og Vertcoin (VTC).

Bevis for arbejdsalgoritme på Litecoin

Med PoW-algoritmen, som Litecoin har, er det muligt at holde netværket decentraliseret og også køre bekræftende transaktioner. Minearbejdere bruger den beregningskraft, de har, til at løse kryptografiske gåder. Når en blok er fundet af en minearbejder og alle de behandlede transaktioner, modtager denne minearbejder en belønning i LTC, som i øjeblikket er 12,5 LTC pr. Blok.

Bitcoin minearbejdere skal købe specialmaskiner kaldet ASIC, hvis de ønsker at udvinde det mest populære digitale aktiv. Det samme har du brug for specialudstyr til at udvinde Litecoin effektivt og forblive konkurrencedygtig i minesektoren.

Som nævnt tidligere bruger Litecoin en Scrypt-algoritme sammenlignet med Bitcoin, der bruger SHA 256. Målet bag Scrypt-algoritmen er at sikre, at alle er i stand til at udvinde Litecoin snarere end blot et par individer med ASIC-minearbejdere. Selv om det var muligt at udvinde Litecoin med CPU’er og GPU’er, er det i dag meget ineffektivt, og Scrypt ASIC’er dominerer markedet.

På tidspunktet for skrivningen af ​​denne artikel steg Litecoins hashrate betydeligt siden begyndelsen af ​​2019. Ved udgangen af ​​2018 nåede hash-frekvensen 146 TH / s. For et par dage siden havde netværket en hashrate på 523 TH / s, hvilket svarer til en stigning på 258% siden december.

Transaktionshastigheder og -gebyrer

Litecoin har hurtigere transaktionshastigheder end Bitcoin, og det fungerer til billigere gebyrer. Litecoin-blokeringstider har tendens til at være tæt på 2,5 minutter, der svinger i et tæt interval mellem 2,2 og 2,75 minutter. Dette er meget nyttigt for mange købmænd og dem, der accepterer Litecoin, der modtager det digitale aktiv med to bekræftelser på bare 5 minutter.

Dette er en fordel i forhold til Bitcoin, som kræver ti minutter for at kunne modtage en enkelt bekræftelse. Desuden er de gebyrer, der betales af brugerne, meget billigere end på Bitcoin-netværket. Det gennemsnitlige gebyr pr. LTC-transaktion er i øjeblikket $ 0,059, mens Bitcoin har et gennemsnitligt transaktionsgebyr på $ 1,54.

Desuden er Litecoin også en af ​​de digitale valutaer med markedets største likviditet. Det er muligt at købe det eller sælge det på tværs af forskellige børser rundt om i verden på en hurtig og sikker måde.

For at kunne øge antallet af transaktioner, som netværket kan behandle, introducerede Litecoin Segregated Witness (SegWit), som gør det muligt for transaktioner at være mindre i størrelse, hvilket resulterer i mere plads pr. Blok.

Selvom den digitale valuta tilbyder hurtige og billige transaktioner, måtte Charlie Lee og Litecoin-udviklere arbejde for at kunne undgå oversvømmelsesangreb. Disse angreb er relateret til en ondsindet enhed, der behandler flere transaktioner for at overbelaste netværket. Dette øger gebyrerne, og det gør også hele netværket langsommere.

Fortrolige transaktioner

Fortrolige transaktioner er en af ​​de mest ventede funktioner på Litecoin-netværket. I dag registrerer digitale aktiver som Bitcoin, Ethereum og Bitcoin Cash alle de transaktioner, der behandles på deres respektive blokkæder. Dette er noget, der ikke tillader brugere at forblive private hver eneste gang de foretager en overførsel.

Det er faktisk muligt at se, hvilken adresse der sendes penge, hvilket var det transaktionsbeløb, de betalte gebyrer og hvem der modtog transaktionen. Virksomheder, der har ansvaret for at analysere blockchain-data, kan linke IP’er, e-mails og mere til specifikke adresser.

Dette er grunden til, at Charlie Lee skrev på Twitter, at svaghed er den eneste egenskab ved sunde penge, der i øjeblikket mangler fra Bitcoin og Litecoin. Dette er grunden til, at han besluttede at fokusere på at gøre Litecoin mere fungibelt ved at tilføje fortrolige transaktioner.

For at gøre det oplever netværket en soft-fork. Desuden udforsker de også at gøre skudsikker MimbleWimble med forlængelsesblokke, hvilket er et lignende koncept som sidekæder. Selvom der ikke er nogen specifik dato for lancering, er hensigten at gøre det engang i 2019, som Mr. Lee forklarede.

Med denne implementering vil Litecoin være i stand til at bevare privatlivets fred for de transaktionsfonde og beskytte deres data, herunder de transaktioner, der er truffet. Selvom dette er meget positivt for hele netværket, er det værd at nævne, at der vil være en væsentlig stigning i transaktionsomkostningerne.

Sådan køber du, og hvor du kan opbevare Litecoin?

Den digitale valuta kan erhverves i mange kryptokurrencyudvekslinger rundt om i verden. Da Litecoin ikke er en lille virtuel valuta, og den har fungeret på markedet i meget lang tid, er det muligt at købe den på et stort antal kryptoplatforme.

Nogle af de bedste steder at købe Litecoin er blandt andet Binance, Coinbase, Bibox, Huobi Global og KuCoin. Det er normalt for begyndere at vide korrekt, hvor de kan købe LTC. Derfor har vi skrevet en guide til folk og investorer, der er interesserede i at købe Litecoin.

Via Binance er det muligt at købe LTC med Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) og Tether (USDT). Litecoin tegner sig for 2,5% af den samlede handelsvolumen i Binance.

Brugere, der ønsker at have LTC, kan gøre det ved hjælp af en kryptovaluta-tegnebog, der understøtter Litecoin. Selvom børser giver brugere tegnebøger, administreres de private nøgler af børsen, hvilket betyder, at hvis de er hacket eller børsen holder op med at fungere, vil pengene være væk.

Litecoin pris og værdi

Litecoin er en af ​​de mest effektive digitale valutaer på markedet. Dette er grunden til, at Litecoin-værdien normalt har været blandt de ti bedste, siden den blev frigivet til markedet. I løbet af de sidste måneder er Litecoin blevet handlet mellem 8. og 4. position.

Den højeste pris, Litecoin nåede, var tilbage den 12. december 2017, da den digitale valuta oversteg 420 $ pr. Mønt. På det tidspunkt var hele kryptovalutamarkedet begejstret for, hvilken der var den højeste pris, den digitale valuta kunne have.

Herefter trådte værdien af ​​Litecoin ind på et bjørnemarked, der varede indtil december 2018. Den 14. december 2018 blev Litecoin handlet tæt på $ 22, det laveste punkt på mere end et helt år. Siden det øjeblik steg Litecoin-værdien til $ 140, og den handles i øjeblikket omkring $ 50 per LTC.

Litecoin-pris

Med hensyn til BTC er Litecoin også steget over 0,025 BTC, og det faldt under 0,00023 BTC pr. LTC. Nu handles Litecoin i øjeblikket omkring 0,007705 BTC. I det meste af sin historie blev Litecoin handlet over dette niveau. I øjeblikket har Litecoin en markedsværdi på $ 5,87 mia. Ifølge CoinMarketCap.

Hvis du vil vide mere om, hvad prisen på Litecoin er, kan du læse vores forudsigelse af Litecoin-priser.

Konklusion

Litecoin er en af ​​de mest anerkendte og ældste digitale valutaer i rummet. Det viste, at det er muligt at være modstandsdygtig gennem årene, og hvordan det er muligt at følge Bitcoin og foreslå flere forbedringer. Denne digitale valuta har implementeret mange opdateringer, som senere blev brugt af Bitcoin, herunder Segregeret vidne, og i fremtiden, Fortrolige transaktioner eller Atomiske swaps.

Litecoin er for nylig halveret, og mange eksperter mener, at der vil være en tyrkørsel på kryptokurrencymarkedet i den nærmeste fremtid. Litecoin Foundation arbejder også med mange enheder og organisationer for at fortsætte med at fremme Litecoin og udvide adoption.

Det er klart, at Litecoin har været blandt de største digitale aktiver, og det forventes at forblive på denne måde i de kommende år. hvad er litecoin hvad er litecoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map