En begynderguide til wanchain

Selvom mainstream-vedtagelse endnu ikke er ankommet, er der ingen mangel på aktive blockchain-projekter. Fra og med nu er der 2081 kryptokurver noteret på CoinMarketCap. Og det tager kun højde for projekter med deres egen kryptokurrency.

Manglen på interoperabilitet mellem alle disse forskellige netværk vil i sidste ende vise sig at være en vejspærring. Denne vejspærring kan stå i vejen for blockchain at nå masserne. Det er også, hvad Wanchain ønsker at tage fat på, og grunden til, at projektet er meget begejstret.

Wanchain, kondenseret

Så hvad er Wanchain? Forestil dig netværk som Bitcoin og Ethereum er deres egne private øer. Wanchain er broen mellem disse øer.

Hvis du har været i krypto og blockchain i nogen tid, har du måske oplevet, hvor fragmenteret landskabet er. Du har brug for et dusin forskellige tegnebøger, og du skal bruge en masse forskellige børser. Praktisk brug af kryptokurrency, hvad enten det er som hjælpeprogrammer eller til regelmæssige køb, er et endnu større problem.

Wanchain præsenterer en måde at overføre mellem forskellige blokkæder eller distribuerede hovedbøger på. Ved sine bare knogler er det en DEX-protokol (decentral udveksling). En måde for nogen at udveksle Bitcoin til Ethereum uden at skulle finde nogen, der er villige til at bytte deres Ethereum til din Bitcoin.

Værdipropositionen for Wanchain strækker sig forbi kryptoswaps. Det er også designet til at lette udvekslingen af ​​data mellem forskellige hovedbøger. Dette rejser meget mere betydningsfulde konsekvenser for, hvad Wanchain kan gøre.

Hvis det lykkes (de skal være i stand til at løse de gamle problemer med skalerbarhed / sikkerhed / privatliv), kan det give apps eller programmer, der er bygget på forskellige blokkæder, mulighed for at kommunikere med hinanden. Resultatet er et blockchain-økosystem, der i stedet for at eksistere i bits og stykker er sammenkædet på en måde, der gør det let for verden at vedtage.

En baggrund for Wanchain

Projektet blev oprettet af det kinesiske teknologivirksomhed Wanglu Tech. Det drives nu af non-profit Wanchain Foundation. Selve netværket er en fork af Ethereum-koden.

Fondet kørte en ICO, der blev afsluttet i oktober 2017, hvilket skabte mere end 120.000 ETH. De lancerede Wanchain-mainnet i begyndelsen af ​​2018 og konverterede ERC-20-tokens distribueret i tokensalget til native WAN-tokens.

Udviklingskøreplanen for Wanchain har flere faser. Wanchain 1.0 – mainnet-udgivelsen – kom i januar 2018. Wanchain 2.0 landede i midten af ​​2018 og bragte operabilitet mellem Wanchain-netværket og Ethereum. Wanchain 3.0 planlægger det samme for Bitcoin.

I 2017 blev Wanchain en del af Blockchain Interoperability Alliance sammen med ICON og Aion. Gruppen er et forsøg på at trække sig sammen for at fremme transaktioner på tværs af kæder og forbindelse mellem forskellige kæder. Hvert projekt bringer dette fokus til et andet område i verden, med Wanchain fokuseret på det kinesiske marked.

Wanchain brugssager

Et af de største positive ved Wanchain er, at det tilbyder et næsten ubegrænset antal potentielle brugssager. Da det skubber operabilitet mellem netværk, i modsætning til at målrette mod en brugssag, er Wanchains potentiale lige så højt som selve blockchain.


Wanchain Foundation Medium-konto skitserer flere eksempler på brugssager:

Finansiere

Den nemmeste måde, vi kan se Wanchain implementeret på, er at muliggøre transaktion og udveksling af forskellige mønter på tværs af kæder. Hvis almindelig brug af kryptokurrency stiger, kan der være et problem med behov for 50 forskellige mønter til 50 forskellige tjenester. Forestil dig – du går ud om morgenen og betaler for din kaffe med Bitcoin. Derefter betaler du for gas med Litecoin. Når det er tid til frokost, betaler du regningen med Dash, og når du kommer hjem, betaler du din husleje med Ethereum. Det betyder, at du behøver at holde alle disse mønter, hvilket ikke er ideelt.

Wanchain tager denne situation væk ved at tillade bytte af mønter på tværs af forskellige kæder. For eksempel kan du holde Litecoin og betale for alt med Litecoin, uanset hvilken valuta sælgeren accepterer.

Forsyningskæde

Virksomheder kan spore deres forsyningskæde for at finde kilden til eventuelle problemer, uanset hvilken kæde andre parter i forsyningskæden bruger. Det nedbryder igen negativerne fra konkurrerende blockchains, hvilket kan tvinge virksomheder til kun at handle med leverandører eller distributører, der bruger systemer, der er kompatible med deres egne.

Medicinsk

I øjeblikket opbevares patienternes medicinske data sikkert i en enheds optegnelser. Dette er med god grund, da det er data, der skal være private og fortrolige. Alligevel indbyder det komplikationer og forsinkelser, hvis patienten skal søge behandling på et andet anlæg. Wanchain, der leverer betjening mellem de to netværk, betyder, at de kan overføre oplysningerne, hvor de er nødvendige, med hastighed og privatliv intakt.

Identifikation

Identifikation og verificering af id’er bliver overskyet, når du involverer internationale grænser. Det kan ændre sig, når lande vedtager blockchain for at registrere identiteter, men kun for lande, der bruger den samme platform. Beskyttelse af privatlivets fred betyder, at en offentlig hovedbog ikke kan bruges i dette tilfælde, så et land, der har adgang til ID-databasen for et andet, er vanskelig.

Wanchain giver en mere effektiv løsning til identifikationsbekræftelse på tværs af grænser. Nationer kan bruge en privat blockchain for at sikre, at id’er er gyldige. ID’erne kan forblive gyldige i forskellige nationer med forskellige systemer takket være Wanchains tværgående dataprotokol.

WanLabs

En anden del af Wanchain-økosystemet er deres blockchain-inkubator, WanLabs. Fremhævelse af antallet af ICO’er og blockchain-startups, der kæmpede eller døde fuldstændigt, Wanchain Foundation ønsker at yde støtte til kommende projekter i blockchain-rummet.

For projekter, der består kontrolfasen, hjælper fonden med områder som:

 • Blockchain rådgivere
 • Teknisk vejledning
 • Juridisk support
 • Resourcing
 • Marketing
 • Finansiering

Alt dette kommer under Wanchains overordnede forudsætning, som er at fremme det bredere blockchain-økosystem, ikke kun deres egen kæde.

WanLabs-projekter

Efter meddelelsen af ​​WanLabs tidligere i 2018 annoncerede Wanchain også flere projekter, der ville være en del af WanLabs-systemet. Disse projekter er:

 • Freedium: en platform, der bruger blockchain til at låse op for finansielle tjenester for alle, især dem i nye nationer.
 • CryptoCurve: et firma, der leverer blockchain-applikationer og udviklingsløsninger, der begynder med Curve Wallet.
 • Theia: en digital asset management platform.
 • BlockMedx: et firma, der bygger sundhedsinfrastruktur og farmaceutisk teknologi på blockchain.
 • AllSpark: en intelligent kontraktbaseret platform til oprettelse og distribution af indhold.
 • Intellos: et decentralt, samfundsdrevet økonomisk økosystem.

Wanchains team

Leder af Wanchain Foundation er administrerende direktør og grundlægger Jack Lu, også administrerende direktør og medstifter af Wanglu Tech. Før han startede Wanglu Tech, var Lu medstifter og CTO hos Factom, en anden blockchain-opstart. Factom går stadig stærkt i dag og sidder i top 80 i kryptomarkedsværdi.

Resten af ​​Wanchains team er stort set baseret i Kina, selvom projektet spredes for at tilføje mere international dækning. Især har de baser i Singapore og Austin, Texas (hvor WanLabs hovedkvarter er placeret).

Fremtiden for Wanchain

Fra 4. kvartal 2018 er Wanchain halvvejs gennem deres planlagte frigivelsesfaser. Wanchain 1.0 og 2.0 er frigivet, og 3.0 er planlagt til udgangen af ​​2018. Wanchain 4.0, den nøgleudgivelse, der vil fuldføre Wanchains oprindelige køreplan, er markeret i slutningen af ​​2019. Denne udgivelse inkluderer driftsmuligheder med private kæder, som er centralt i projektets slutspil. Forvent en betydelig stigning i værdi, hvis 4.0 frigøres med få hikke, da Wanchain vil begynde at være i stand til at levere på nogle virkelige brugssager.

En anden vigtig milepæl foran os er en plan om at skifte til en PoS-model med masternoder i 2019. Flytningen har været planlagt i nogen tid, men indtil videre er der kun få detaljer tilgængelige, til en vis uro i Wanchain-samfundet. Hvis de er i stand til at levere i begyndelsen af ​​2019, kan dette være endnu et positivt skridt for Wanchain og WAN-mønt. Kombiner PoS-indsats og vellykket Bitcoin / Ethereum-interoperabilitet, og fremtiden ser lys ud.

Kunne Wanchain mislykkes? Bestemt, ethvert blockchain eller kryptoprojekt kan. Og Wanchain er i en position, hvor dens værdi er næsten parallel med hele blockchain-økosystemets værdi. Specifikt forbliver tilfældet med blockchain lukket, som det er i dag. Hvis blockchain ikke kommer ind i mainstream-virksomheder, eller hvis en platform rejser sig for at dominere markedet, har Wanchain muligvis ikke meget af en grund til at eksistere.

Vi er stadig nødt til at se den endelige form for Wanchain for at vide, om det virkelig vil være en forstyrrende kraft i kommerciel blockchain-adoption. Alligevel ser det ud til at have brikkerne på plads og de klare brugssager at være en vigtig aktør i blockchain, når udviklingsplanen er fuldt ud realiseret.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map