Bitcoin Lighting Network forklaret: Fordele og ulemper

Næsten alle med en stor passion for kryptokurrency ved, at et af de største problemer i de fleste blockchain-projekter er relateret til manglen på skalerbarhed. Bitcoin, den mest populære og mest værdifulde kryptokurrency til dato er ikke fremmed for skalerbarhedsproblemer, da den fortsætter med at kæmpe med enorme daglige transaktionsvolumener.

For et stykke tid siden troede man, at en teknologi kaldte Segregated Witness (SegWit) kunne løse de fleste af de skalerbarhedsproblemer, som Bitcoin-netværket gennemgik. Men som tiden beviste, var SegWit alt for begrænset til at kunne håndtere en sådan enorm opgave effektivt. Dette er netop derfor The Lightning Network, en smart betalingsprotokol “andet lag” blev lanceret den 6. december 2017.

Hvad er The Lightning Network?

Enkelt sagt handler The Lightning Network om at hjælpe Bitcoin med at øge dets evne til at skalere og håndtere større transaktionsvolumener, alt imens den stadig bevarer sin struktur uændret. Lightning Network giver folk mulighed for at sende og modtage betalinger næsten øjeblikkeligt, alt imens transaktionsgebyrer holdes så lave som muligt.

Faktisk er The Lightning Network intet andet end et smart kontrakter system. Det er bygget oven på basen af ​​Bitcoin blockchain og giver mulighed for hurtige og billige betalinger mellem to involverede parter.

Lyn

Hvordan virker det?

For bedre at forstå, hvordan Lightning Network fungerer, er det vigtigt at bemærke, at systemet bruger flere trin for at opnå det opfattede resultat.

For at den skal fungere, kræves det, at der oprettes en multi-signatur tegnebog af mindst en af ​​de involverede parter. Tegnebogens adresse gemmes derefter på den offentlige Bitcoin blockchain sammen med en balance. Denne balance viser, hvor meget af det inkluderede aktiv, der tilhører hvem.

Fra nu af kan de to parter udføre et ubegrænset antal transaktioner uden nogensinde at anmode om de oplysninger, der er gemt på blockchain. For hver transaktion ændrer begge parter balancen for nøjagtigt at vise, hvor meget valuta tegnebogen har, og hvem det tilhører. Kort sagt kan afsenderen og modtageren vælge at udføre deres direkte transaktioner.

I stedet for at blive uploadet til blockchain opbevares denne opdaterede balance af begge parter. Hvis betalingskanalen er lukket, bruger begge parter den gensidigt justerede balance til at betale deres andel af tegnebogen. Derfor bruges Bitcoin-hovednetværket til at behandle de store transaktioner, mens The Lightning Network er ansvarlig for at håndtere mikrotransaktioner.

Brugere får mulighed for at handle med enhver anden bruger, der er forbundet til netværket via flere humle. Kun få knudepunkter er nødvendige for at forbinde alle inden for netværket.

Lyn2

Fordele og ulemper ved Lightning Network:

Fordele:

Ved hjælp af Lightning Network er ikke kun transaktioner hurtigere, men også små betalinger er mulige. Betalinger, uanset hvor små de er, afregnes med det samme. Dette vil yderligere hjælpe Bitcoin med at blive en endnu mere populær kryptokurrency og en mere bredt accepteret betalingsform.


En anden stor fordel er, at The Lightning Network sænker gebyrer. Selvom dette er en meget god ting, kan det også være en lidt dårlig ting for Bitcoins fremtid. Bitcoin har stadig minedriftbelønninger, men med tiden går der til sidst et punkt, hvor gebyrerne er de eneste belønninger tilbage. Man kan argumentere for, at Bitcoins netværksbæredygtighed faktisk er baseret på gebyrer.

En anden stor fordel ved The Lightning Network er, at det forbedrer Bitcoins samlede privatliv. Transaktioner er anonyme og krypterede, og de gemmes kun i blockchain, efter at betalingskanalerne er lukket, og saldoen udbetales til begge parter.

Ulemperne:

Som med alle ting er The Lightning Network ikke perfekt, derfor er der et par begrænsninger.

Da systemet er designet til hovedsagelig at håndtere små til mellemstore transaktioner, er det ikke udstyret til at håndtere store betalinger. Et andet vigtigt emne er centraliseringen. Nogle kryptoeksperter mener, at denne type netværk faktisk kan tilskynde til centralisering i betalingshubs, en proces, der ligner minearbejdercentralisering.

Lightning Network understøtter ikke offline betalinger. Det er en lignende situation, når det kommer til peer-forbindelser. Hvis en af ​​jævnaldrende ikke reagerer, kan brugerne måske blive tvunget til at vente i timevis, før de kan få fat i deres midler igen.

En anden ulempe er relateret til systemets brugervenlighed. Derfor er apps, der kører på Lightning, ikke ligefrem nybegyndere. Da det stadig er et ret nyt projekt, og netværket ikke er testet under alle daglige forhold, er det stadig at se, hvor godt det vil klare i fremtiden.

Selvom begrebet håndtering af transaktioner uden for kæden er prisværdigt, er den åbenlyse ulempe det faktum, at disse transaktioner ikke spores gennem hovedkanalen, hvilket i sidste ende kan føre til nogle privatlivsrelaterede problemer.

Konklusion

The Lightning Network er uden tvivl en meget vigtig udvikling for Bitcoins fremtidige udvikling. Det ser ud til at være en meget gunstig løsning til løsning af Bitcoins uendelige skalerbarhed og problemer med overbelastning. Det kommer dog ikke uden en rimelig andel af negativer.

Naturligvis er projektet bundet til at se nogle forbedringer i den følgende periode. Hvis teknologien viser sig at være effektiv i løbet af året, er der ingen tvivl om, at The Lightning Network fuldstændigt kunne revolutionere den måde, Bitcoin bruges af enkeltpersoner og vigtige finansielle institutioner fra hele verden..

Det er stadig at se, om denne løsning viser sig at være i stand nok til Bitcoin, og det vil være interessant at se, om den vil dele den samme tro som Segregated Witness (SegWit) -programmet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map