Electrum Wallet: Master The Crypto User Review Guide

electrum gennemgang

Sådan bruges, opbevares og tilmeldes med Electrum Bitcoin Wallet

Electrum er en populær bitcoin-tegnebog tilgængelig til desktop- og Android-brugere. Det er også en af ​​bitcoins ældste tegnebøger. Find ud af alt hvad du behøver at vide om Electrum i dag i vores guide og gennemgang.

Hvad er Electrum?

Electrum er en brugervenlig bitcoin-tegnebog, der først blev udgivet i november 2011, hvilket gør den til en af ​​de første bitcoin-tegnebøger i samfundet. I årenes løb har Electrum opretholdt et ry for gennemsigtighed og pålidelighed. Det fortsætter med at være en af ​​de mest populære desktop bitcoin tegnebøger i verden for alle typer brugere.

hvad er electrum

Tegnebogen er tilgængelig som gratis download via Electrum.org. Du kan installere det på en offline computer til opsætning af kold opbevaring. Eller du kan opbevare dine midler på en almindelig online computer og bruge din Electrum-tegnebog til daglige udgifter. Electrum kommer godt overens med alle større hardware-tegnebøger, hvilket betyder, at det nemt kan integreres i enhver opsætning af tegnebogen, du kører. Det er kendt for sine sikkerhedsfunktioner, genopretningstilgivelse, øjeblikkeligt tændt, ingen låsning eller nedetid, kontrol af kontrol og fordele ved kold opbevaring offline.

I modsætning til visse andre kryptobøger understøtter Electrum ikke flere kryptovalutaer. Det understøtter ikke engang flere gafler af bitcoin: det understøtter bare bitcoin (BTC). Imidlertid har brugere ændret Electrums software gennem årene for at oprette versioner som Electron Cash eller Electrum LTC. Electron Cash er et helt separat projekt fra Electrum lavet af et separat sæt udviklere, selvom det bruger det meste af den samme kodning. Electron Cash er en af ​​de mest populære Bitcoin Cash (BCH) desktop tegnebøger.

Selvom de fleste mennesker kender Electrum som en desktop bitcoin-tegnebog, har holdet også frigivet en Android-app. Appen er tilgængelig via Google Play Butik eller som en .apk som en gratis download.

En af de største klager over Electrum er, at det for nylig blev ramt af en af ​​de mest alvorlige sikkerhedsbrud i kryptohistorien. I november 2017 blev et sikkerhedsproblem afsløret for Electrum-teamet. Problemet havde påvirket Electrums software siden marts 2016 (version 2.6). Udnyttelsen tillod et ondsindet websted at få kontrol over din Electrum-tegnebog og stjæle al din bitcoin (hvis din tegnebog ikke var krypteret med en adgangskode). Selvom din tegnebog havde en adgangskode, kunne en hacker stadig omdirigere krypterede bitcoin-nøgler fra tegnebogen til deres adresse. Nyheder om udnyttelsen raslede over bitcoin-samfundet. At gøre problemet endnu værre var, at det ikke blev løst indtil januar 2018. Det er ukendt, hvor mange Electrum-brugere, der mistede bitcoin på grund af udnyttelsen – hvis nogen. Alle Electrum-brugere, der ikke har opdateret deres software siden version 2.6 (f.eks. Dem med midler, der opbevares i kølerum) er stadig sårbare.

Derefter, i april 2019, Electrum stod over for et andet alvorligt sikkerhedsproblem. Electrum-brugere mistede millioner af dollars under et DoS-angreb mod netværket. Over 140.000 maskiner angreb netværket med et phishing-angreb, der styrede brugerne mod en falsk version af softwaren. Hackere implementerede også deres egne Electrum-servere, der var vært for kompromitterede versioner af Electrum. Enhver, der bruger Electrum-versioner ældre end 3,3, blev berørt af angrebet.

Med disse alvorlige bedrifter i fortiden bevæger Electrum sig fortsat som en af ​​de bedste og mest sikre desktop bitcoin tegnebøger til rådighed i dag.

Electrum Wallet-funktioner

Electrum Wallet-funktioner

Nøglefunktioner i Electrum bitcoin-tegnebog inkluderer alt af følgende:


Sikker: Electrum krypterer dine private nøgler, og disse private nøgler forlader aldrig din computer. Så længe du forbliver i kontrol over din computer (og ingen har adgang til dit frø), er dine penge helt under din kontrol.

Ingen låsning: Electrum låser ikke dine private nøgler i softwaren. Du kan eksportere dine private nøgler til andre bitcoin-tegnebøger.

13-ords adgangssætning: Hvis du mister adgang til din computer, eller hvis din computer går ned, kan du inddrive dine midler ved hjælp af en adgangssætning. Bare download Electrum, og indtast din 13-ords frase sætning for at få adgang til dine midler igen. Du får en 13-ords adgangssætning, når du opretter en ny Electrum-tegnebog for første gang.

Ingen nedetid: Electrums servere er decentrale og overflødige for at forhindre nedetid, hvilket betyder, at din Electrum-tegnebog aldrig går ned.

Beviskontrol via SPV: Electrum verificerer alle transaktioner i din historie ved hjælp af (Simple Payment Verification (SPV).

Multi-Sig support: Du kan dele tilladelsen til at bruge dine mønter mellem flere tegnebøger. Med en multi-sig tegnebog skal flere personer bekræfte en transaktion, før pengene sendes.

Kølig opbevaring: Electrum fungerer godt med opsætninger til køleopbevaring. Du kan nemt installere Electrum på en computer, der aldrig har været forbundet til internettet.

Watch-Only tegnebøger: Hvis du holder dine private nøgler offline via en Electrum-opbevaring til kold opbevaring, kan du stadig spore disse nøgler med en kun tegnebog.

Tredjeparts tilføjelser og plugins: Electrum understøtter tredjeparts plugins som multi-sig-tjenester og hardware-tegnebøger (Ledger og Trezor), blandt andre.

Understøtter flere hardware tegnebøger: Electrum understøtter alle populære hardware-tegnebøger, herunder Trezor, Ledger Nano og KeepKey.

Fås til flere stationære systemer: Electrum er tilgængelig til Linux, Windows og OS X. Du kan også installere det via Python.

Tilgængelig til Android: Electrum er tilgængelig som en Android-app til Android version 5.0 og nyere. Du kan downloade the.apk fra Electrum.org eller downloade det fra Google Play Butik som enhver app.

exodus bitcoin tegnebog app

Open Source: Electrum har over 9.000 forpligtelser på GitHub. En del af grunden til, at Electrum er så betroet, er på grund af dets blomstrende open source-samfund. Samlet set er det et af de mest aktivt udviklede softwareprojekter i kryptorummet.

Større sikkerhedsudnyttelse i gamle versioner: I januar 2018 afslørede Electrums udviklere en stor sårbarhed i softwaren. Denne sårbarhed blev først afsløret (privat) for udviklerne i november 2017, skønt den havde været til stede i Electrum-softwaren siden marts 2016. Det er ukendt, hvor mange bitcoin der blev stjålet gennem denne udnyttelse, hvis nogen, selvom den stadig er et af de største potentialer katastrofer i bitcoin-historien. Gamle versioner af Electrum – som dem, der kører på kølelagermaskiner, der ikke har været forbundet til internettet eller opdateret i årevis – er stadig sårbare over for denne udnyttelse.

Skrevet i Python: Electrums kode er kort, skrevet i Python og let for alle at gennemgå. Det hele er tilgængeligt open source via GitHub.

Hvordan fungerer Electrum?

elektrum-tegnebog-sikkerhed

Electrum er tilgængelig som en gratis download til Windows, Linux, OS X og Android.

Efter installation af tegnebogen opbevarer Electrum dine private nøgler på din computer som krypterede filer. Tasterne sendes ikke til nogen eksterne servere. Du kan bruge Electrum på en online computer. Eller du kan installere Electrum på en offline-computer til en løsning til kold opbevaring.

Electrum er en letvægts Bitcoin-klient, hvilket betyder, at du ikke behøver at installere hele 200 GB bitcoin-blockchain for at bruge tegnebogen.

Electrum er en open source-tegnebog. Derfor er dens kode blevet tilpasset til andre tegnebøger – som Electron Cash for Bitcoin Cash (BCH).

Electrum lader dig oprette flere typer tegnebøger ved hjælp af softwaren. Du kan oprette en standard tegnebog, for eksempel en tegnebog med 2FA eller en multi-signatur tegnebog. Du kan også importere en eksisterende tegnebog til Electrum. Da mønter i Electrum ikke er låst inde, kan du også overføre dine mønter mellem forskellige tegnebogsoftware.

Electrum fungerer i en klient / server konfiguration, hvor tegnebogen (klienten) er som standard programmeret til at oprette forbindelse til et netværk af jævnaldrende for at kontrollere, at transaktionerne er gyldige.

electrum-bitcoin-tegnebog-funktioner

Samlet set fungerer Electrum på samme måde som enhver lokalt baseret bitcoin-tegnebog. Du kan nemt sende og modtage transaktioner gennem tegnebogen, opbevare tegnebøger i kølerum, tilslutte Electrum til hardware-tegnebøger eller bruge Electrum som din daglige hot-tegnebog på en internetforbundet computer.

Electrum-priser

Electrum er helt gratis at downloade og bruge.

Som med alle bitcoin-tegnebøger skal du betale bitcoin-netværksgebyrer, når du sender eller modtager bitcoin. Electrum giver dig mulighed for at tilpasse gebyrer, som du vil, inklusive billigere gebyrer for transaktioner med lavere prioritet og højere gebyrer for transaktioner med højere prioritet. Mens tegnebøger som Mycelium giver dig mulighed for at vælge en lav, medium eller høj gebyrindstilling, lader Electrum dig vælge forskellige gebyrniveauer sammen med en skyder.

Sådan bruges Electrum

Electrum er ligetil for begyndere og avancerede bitcoin-brugere at bruge. Her er trin for trin proces:

Trin 1) Download Electrum

Besøg Electrum.org og klik ‘Hent’ øverst på skærmen.

hvordan man downloader electrum

Du får vist flere downloadindstillinger for forskellige desktopoperativsystemer. Der er også links til Android APK og Google Play Butik notering. Med henblik på denne vejledning antager vi, at du installerer Windows-versionen af ​​Electrum.

hvordan du opsætter electrum bitcoin-tegnebog

Klik på ‘Windows Installer’ og download filerne.

Trin 2) Kør installationsfiler

Electrum er installeret ligesom enhver standard.exe eller Windows-applikation. Åbn den fil, du downloadede, og følg derefter vejledningen på skærmen.

installation af electrum tegnebog

Trin 3) Opret en ny tegnebog

Efter installation af Electrum bliver du bedt om automatisk at oprette forbindelse til en server eller vælge en server manuelt. De fleste brugere har det godt med indstillingen auto-forbindelse.

hvordan man bruger electrum bitcoin-tegnebogadresser

Derefter bliver du bedt om at oprette en ny tegnebog eller gendanne en eksisterende.

electrum bitcoin tegnebog tutorial

Klik på indstillingen ‘Opret en ny tegnebog’ for at oprette en ny tegnebog. Eller gendan en tegnebog ved at indtaste din frøsætning.

backup electrum tegnebogsproces

Du kan vælge mellem flere tegnebøger, herunder en standard tegnebog, en tegnebog med 2FA, en multi-signatur tegnebog eller en hardware tegnebog.

muligheder for backup af electrum-tegnebog

Trin 4) Opsæt din gendannelses- og frøfrase

På det næste trin viser Electrum din sætning til genopretningsfrø. Du ser 13 ord vises i et felt. Du skal skrive disse ord ned og opbevare dem på et sikkert sted. Du kan bruge disse 13 ord til at gendanne adgang til din bitcoin hvor som helst og når som helst.

genopretning af electrum-tegnebog

Du bliver bedt om at indtaste de 13 ord på næste side igen. Du kan ikke kopiere og indsætte ordene. Du skal skrive dem ned.

Hvis din computer går ned, eller hvis du af en eller anden grund mister adgang til din computer (som en husbrand), mister du ikke adgang til din bitcoin. Så længe du har kontrol over din enhed eller husker sætningen på 13 ord, har du fuld kontrol over de penge, der er gemt i din Electrum-tegnebog.

Trin 5) Opret en adgangskode

Endelig beder Electrum dig om at oprette en adgangskode og bekræfte den.

Trin 6) Afslut installationen

For at afslutte installationsprocessen vil Electrum spørge, hvilken server du vil oprette forbindelse til. Hvis dette er din første Electrum-tegnebog, skal du bare klikke på ‘automatisk forbindelse’.

electrum tegnebog hjælp

Til sidst skal du klikke på ‘Næste’ for at fuldføre opsætningen af ​​tegnebogen.

Trin 7) Afsendelse og modtagelse af Bitcoin

At sende og modtage bitcoin med Electrum desktop tegnebog er lige så let som det er med enhver mobil tegnebog-app.

electrum bitcoin-udveksling

For at modtage bitcoin skal du åbne Electrum-appen og klikke på fanen ‘Modtag’. Du ser en række tegn ud for etiketten “Modtagende adresse”. Dette er din offentlige tegnebogsadresse. Du kan sende denne adresse til nogen, og de kan sende bitcoin til dig. Klik på knappen ‘Kopier symbol’ for at kopiere den offentlige nøgle til dit udklipsholder, og indsæt den derefter, hvor du har brug for det. Du kan også sende bitcoin via QR-kode, hvilket kan være den nemmere mulighed, hvis du bruger en mobilapp.

electrum bitcoin-betalinger

For at sende bitcoin skal du åbne Electrum og klikke på fanen ‘Send’. Du får vist et felt, der siger “Betal til”. Indtast den adresse, som du sender bitcoin til her, og tilføj derefter en beskrivelse (valgfri) og mængden af ​​BTC, du vil sende. Tilpas dit gebyr fra lav til høj baseret på din prioritet. Når du har bekræftet og dobbeltkontrolleret alle detaljer, skal du klikke på ‘Send’ for at sende din bitcoin.

For at kontrollere dine transaktioner til enhver tid skal du bare klikke på ‘Historik’.

electrum bitcoin tegnebog historie

Om Electrum

Electrums udviklingsteam er organiseret under navnet Electrum Technologies GmbH. Til dato har Electrum over 9.000 forpligtelser på GitHub.

Du kan kontakte udviklingsteamet via e-mail på [email protected] Projektets GitHub-side er her: https://github.com/spesmilo/electrum. Der er også #electrum-kanalen på Freenode og projektets officielle Twitter @ElectrumWallet.

Electrum frigives under MIT-licensen.

Kontakt Electrum Wallet Support

Electrum kundesupportsystem til brugere af bitcoin-tegnebøger er lidt anderledes, end de fleste er vant til. Electrum twitter konto håndterer de officielle meddelelser, mens det originale bitcoin-forum (bitcointalk.org) og Reddit kanal her kan du stille spørgsmål og modtage svar. De tilbyder også hjælp i form af Electrum tegnebogsdokumentation forklarer alle de forskellige facetter af opsætningen af ​​bitcoin-opbevarings tegnebog.

Sidste ord

Electrum er en af ​​de bedste og mest populære bitcoin-tegnebøger, der er tilgængelige i dag. Siden 2011 har Electrum været en grundpiller i bitcoin-samfundet på trods af nye populære muligheder, der er opstået som Trezor og Ledger i de sidste par år. I dag er versioner af Electrum tilgængelige til flere desktop-operativsystemer (Windows, Linux og Mac OS). En Android-app er også tilgængelig. Når du sammenligner Electrum med Mycelium eller Exodus, kan du se fordelene og forskellige effekter af hver metode og proces til lagring af et digitalt aktiv.

Bortset fra en seriøs sikkerhedsudnyttelse har den lette Electrum bitcoin-tegnebog konsekvent været en af ​​bitcoins mest betroede tegnebøger til både kold og varm opbevaring.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map