Isossa-Britanniassa toimiva yritys, joka on kytketty salakirjoitukseen, joka osallistuu rahanpesutoimintaan

Isossa-Britanniassa toimiva yritys on yhdistetty kryptovaluutanvaihtoon BTC-e, jota on tutkittu väitetysti rahanpesutoiminnan jälkeen. Tämä brittiläinen yritys tunnetaan nimellä Mayzus Financial Services tai MFS, ja sitä tutkitaan parhaillaan. Tiedot olivat vapautettu kirjoittanut NameCoinNews muutama päivä sitten.

Isossa-Britanniassa toimiva yritys, joka on yhteydessä BTC-e-rahanpesutoimintaan

Rahanpesutoimintaan liittyvä BTC-e -vaihtotapaus ei ole läheskään päättynyt, ja se tuottaa edelleen uusia otsikoita ja tietoja. Tällä kertaa NameCoinNews ilmoitti, että Venäjän omistama MFS on kytketty salausvaihtoon BTC-e.

Korruption vastainen kansalaisjärjestö Global Witness analysoi tapausta ja keräsi tarvittavat tiedot tällaisen johtopäätöksen tekemiseksi. BTC-e on tutkittu, koska sitä on käyttänyt hakkerointiryhmä nimeltä Fancy Bear.

Raportin mukaan Venäjän hallitus maksoi näille hakkereille suorittamaan useita kyberhyökkäyksiä. Lisäksi BTC-e on ollut valvonnassa rahanpesutoiminnan harjoittamisesta, joka auttoi hakkereita pesemään varoja Mt. Gox-hakkerointi, joka tapahtui vuoden 2013 lopussa ja vuoden 2014 alussa.

On syytä huomauttaa, että Mt. Gox oli tuolloin suurin pörssi, ja hakkerointi vaikutti voimakkaasti koko kryptovaluuttamarkkinoihin ja niiden uskottavuuteen. Alusta menetti 850 000 BTC: tä, jotka olivat tuolloin yli 450 miljoonaa dollaria. Monet näistä BTC: stä pestiin ja vaihdettiin BTC-e-alustalla, jota on tutkittu sen jälkeen.

BTC-e oli myös yksi markkinoiden suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, joka käsitteli noin 9 miljardia dollaria kryptovaluuttatapahtumista sen julkaisemisen jälkeen vuonna 2011. Samanaikaisesti alusta oli erittäin tärkeä ja hyödyllinen fiat-to-crypto gateway, koska se auttoi kauppiaita vaihtamaan euronsa, Yhdysvaltain dollarinsa ja Venäjän ruplansa kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Namecoin, Novacoin, Peercoin, Dash ja myös Ethereum (ETH).

Raportissa selitetään, että Mayzus Financial Services Ltd. on venäläisen liikemiehen Sergey Mayzuksen omistama yritys, joka sijaitsee tällä hetkellä Kyproksella. Samalla tämä yritys toimii Money Polo -nimellä, joka toimii tällä hetkellä 130 eri maassa ja jolla on noin 400 000 konttoria ympäri maailmaa. MoneyPolo tarjoaa palveluja yksityishenkilöille ja yrityksille, jotka haluavat siirtää rahaa rajojen yli turvallisella, välittömällä ja edullisella tavalla.

Tämä tilanne vaikeuttaa oikeudellista tutkimusta, kun otetaan huomioon uusien osapuolten osallistuminen. On tärkeää seurata tarkasti tapauksen kehitystä ja miten se ratkaistaan.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa Financial Conduct Authority (FCA) on vastuussa rahansiirtoyritysten valtuuttamisesta rahan siirtämiseen kansainvälisesti ja kotiuttamiseen. FCA: n maine on vankka markkinoilla, joita on jatkuvasti säänneltävä ja valvottava.

Kryptovaluutat, joihin rikolliset vaikuttavat

Rikolliset ovat aina käyttäneet Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja rahanpesuun tai laittomaan toimintaan. Tämä johtuu siitä, että nämä digitaaliset varat tarjoavat enemmän yksityisyyttä kuin perinteiset rahoituspalvelut ja maksut, ja niitä on myös helpompi siirtää rajojen yli fiat-valuuttoihin verrattuna.

Nämä rikolliset ovat myös käyttäneet vaihtoa rahan pesuun, koska varat on muutettava kryptovaluutoista fiatiksi, jos rikolliset haluavat käyttää niitä päivittäin. Siksi sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat tutkineet ja tutkineet vaihtoa ja muita salaukseen liittyviä alustoja.

Esimerkiksi Yhdysvallat on vahvistanut salaukseen liittyvien yritysten tiukat säännöt toiminnan aloittamiseksi. Jotkut osavaltiot vaativat salauspalveluita tarjoavia yrityksiä hakemaan lisenssiä, jota voi olla hyvin vaikea saada.

Lisäksi useat hallitukset ja lainkäyttöalueet alkoivat toteuttaa Know-Your-Client (KYC) – ja rahanpesun vastaisia ​​(AML) käytäntöjä. Lopulta he ovat myös luoneet terrorismin vastaista rahoitusta (ATF) koskevia sääntöjä, joita pörssien ja muiden salauspalvelujen tarjoajien on noudatettava tiiviisti.


Suuri joukko rikollisiin ja rahanpesuun liittyviä tapauksia on koskenut salausvaluutatilan ja koko salausteollisuuden legitiimiyttä. Tästä huolimatta pieni osa kaikista liiketoimista käytetään laittomaan toimintaan.

Noin 2% Bitcoin-tapahtumista katsotaan laittomiksi ja 21% liiketoimista on laillisia. Loput 77% on edelleen luokittelematon, koska toisinaan on vaikea ymmärtää kuka on tapahtumien lähettäjä ja vastaanottaja.

Samaan aikaan suuret pankit ja muut lainkäyttöalueiden rahoituslaitokset ovat myös olleet mukana rahanpesutoiminnassa viime vuosina. Monet heistä joutuivat maksamaan suuria sakkoja rikollisjärjestöjen auttamiseksi rahanpesussa.

HSBC, BNP Paribas tai JP Morgan ovat kaikki olleet mukana erilaisissa laittomissa toiminnoissa, kuten huumeista peräisin olevan rahan käsittelyssä, verojen kiertämisessä ja muussa. Tämä osoittaa, että huolimatta nykyisestä negatiivisesta narratiivista Bitcoinin ja kryptovaluuttojen suhteen, pankit ovat olleet myös suosikkityökaluja, joita rikolliset ovat käyttäneet käsitellessään laittomista lähteistä.

Ymmärtäminen kryptovaluutoista

Kryptovaluutat voivat olla erittäin hyödyllisiä ja hyödyllisiä monille sijoittajille ja yksityishenkilöille. Ne ovat nopeita ja yksinkertaisia ​​käyttää, eikä keskitetyn viranomaisen tarvitse käsitellä niitä. Tämä on varmasti myönteinen asia, kun otetaan huomioon, että rahoitusjärjestelmä voi ensimmäistä kertaa perustua hajautettuihin valuuttoihin, jotka eliminoivat kaikki välittäjät.

Vaikka rikolliset ovat käyttäneet pörssejä ja alustoja, se ei tarkoita, että koko salamarkkinat liittyvät rikollisiin. BTC-e: n on ratkaistava oikeudelliset kysymyksensä tulevaisuudessa ja löydettävä ratkaisu saatuihin syytöksiin. Tämä ei ole helppo tehtävä, eikä Yhdistyneen kuningaskunnan yrityksen osallistuminen helpota asioita.

Säännöt kryptovaluuttamarkkinoilla olisivat erittäin hyödyllisiä auttaakseen pörssejä ja muita yrityksiä käyttäytymään lain edellyttämällä tavalla ja tarjoamaan avoimuutta koko salaustilalle, joka tarvitsee tällä hetkellä selkeitä sääntöjä ja tietoja.

Jotkut maat johtavat jo tilaa näissä asioissa. Jotkut maista, joilla on selkeät säännökset, ovat Sveitsi ja Malta. Samaan aikaan muut lainkäyttöalueet yrittävät luoda ystävällisen ja selkeän kehyksen, joka auttaisi yrityksiä ja yrityksiä tarjoamaan palveluita salauksen käyttäjille markkinoilla ja vähentäisi myös avaruuden epävarmuutta..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map