5 tärkeintä takeawayta SEC: n uudesta sijoittajasuojasäännöstä – ajattelupäälliköt

Vaikuttaa siltä, ​​että SEC: n äskettäin hyväksytyn ympäristön kiistat Asetuksen parhaan edun sääntö (Reg BI), jatkaisi keskeistä asemaansa, vaikka se tulee voimaan ensi kesänä. Sääntely on huipentuma vuosikymmenen pituiselle prosessille, joka alkoi vuonna 2010 heti suuren taantuman jälkeen. Samana vuonna hyväksytty Dodd-Frank-laki valtuutti SEC: n 913 §: n nojalla ottamaan käyttöön luottamusstandardin ja parhaan edun säännön välittäjä-jälleenmyyjien ja sijoitusneuvojien hallinnoinnissa yksityisten sijoittajien kanssa.

Reg BI: n käyttöönoton jälkeen sidosryhmät, valtion sääntelyviranomaiset, sijoitusneuvojat ja välittäjä-jälleenmyyjät ovat punninneet useita tekijöitä, jotka voivat heikentää tai parantaa sen tehokkuutta.

5 keskeistä takeaways 

  1. Välittäjät Jälleenmyyjien on noudatettava uutta “parhaan edun” standardia
  2. Asettaa Yhdysvaltain työministeriön (DOL) synkronoimaan sääntöjen tekemistä (myöhemmin tänä vuonna)
  3. Suuri voitto välittäjäkauppiaille → vielä suurempi rahoituspalveluille
  4. Uudet yleiset raportointistandardit (CRS) sanovat, että välittäjä = neuvonantaja → hämmennys välittäjän ja luottamusneuvojan välillä
  5. Keskity käänteisesti välittäjäroolin suojaamiseen kuin kuluttaja = enemmän sekaannusta 

Ennen kuin korostamme näitä takaiskuja, katsotaanpa ensin luottamuksellisen vakioselvityssäännön sisältö.

Takeaways from SEC’s Regulation Best Interest Rule -sääntö

SEC aikoo aihe välittäjä-jälleenmyyjät, joiden on tällä hetkellä täytettävä vain soveltuvuusstandardit luottamusstandardien mukaisesti.

Toisaalta luottamusstandardit säätelevät tällä hetkellä taloudellisten neuvonantajien ja heidän asiakkaidensa suhdetta. Ja se odottaa, että ensimmäiset tarjoavat vain palveluja, jotka ovat jälkimmäisen edun mukaisia. Toisaalta soveltuvuusstandardit vaativat välittäjiä varmistamaan, että heidän suosittelemansa sijoitus sopii asiakkailleen.

Pohjimmiltaan säännön tarkoituksena on laajentaa varainhoitosääntöä välittäjä-jälleenmyyjille, jotka ovat yhä enemmän rahoitusneuvojina, kun heidän ensisijaisena tehtävänään on myydä sijoitustuote määrätyn palkkion perusteella. Soveltuvuusstandardin mukaan välittäjän on laillista suositella sijoitustuotetta, joka käyttää häntä hyvänä palkkiona, niin kauan kuin tuote sopii asiakkaalle.

Vaikka tämä on itsestään selvää, se aiheuttaa myös eturistiriidan. On mahdollista, että on halvempia sijoitustuotteita, joilla on samanlaiset ominaisuudet kuin välittäjän suosittelema, mutta vähemmän houkuttelevalla palkkiolla. Tämä eturistiriita on se, mitä Reg BI näyttää poistavan, koska se vaatii välittäjiä asettamaan asiakkaan edut heidän etujensa yläpuolelle.

Tätä varten sääntö pakottaisi välittäjät ilmoittamaan nimenomaisesti tärkeitä tietoja, kuten kannustimia ja palkkioita, jotka voivat vaikuttaa heidän suosituksiinsa. Enemmän, se kieltää jossain määrin teollisuuden käytännöt, kuten loman muodossa olevat kannustimet, mikä voisi kannustaa välittäjiä pettämään asiakkaidensa etuja.

Tietäen hyvin, että välittäjät voivat löytää keinon kiertää tämän vaatimuksen ilmoittamalla eturistiriidat teknisin termein tai laajassa asiakirjassa, SEC otti käyttöön myös toisen vaatimuksen, joka voisi torjua tällaisia ​​käytäntöjä. Vaatimuksen mukaan välittäjien on hahmoteltava eturistiriidat ja niiden korvausrakenne selkeällä englanniksi ja ytimekkäästi asiakirjaan nimeltä CRS.

Välittäjät dokumentoivat myös sijoitustuotetta tarjoavaa yritystä tai sen rahoitusalan ammattilaisia ​​vastaan ​​tehtyjen oikeudellisten tai kurinpidollisten toimien historian. Toinen säännön tärkeä piirre on hoitovelvollisuus. Tämä vaatimus edellyttää, että talousneuvojat varmistavat huolellisesti ja huolellisesti, että suosituksensa ovat asiakkaidensa etujen mukaisia.

Viimeinen vaatimus on eturistiriidan velvoite. Se edellyttää sellaisten palkkioiden hallintaa ja lieventämistä, jotka voivat muodostaa taloudellisen eturistiriidan.

Asetuksen etua koskevan säännön vaikutusten hajauttaminen

Odotetusti vasemmalla ja oikealla kriitikolla on leikattu SEC: n Reg BI, ja merkittävä väite, jonka monet ovat nostaneet esiin, on säännön sumuisuus. Ensinnäkin jotkut kriitikot ovat tuomittu SEC: n haluttomuus määritellä selvästi, mitä se tarkoittaa “parhaan edun” avulla, toimet, jotka viittaavat siihen, että sijoitusneuvoja ei ole vaatimusten mukainen, ja miten lieventää taloudellista eturistiriitaa.


Mahdollisuudet ovat, että välittäjä-jälleenmyyjät etsivät keinoa kiertää tätä sääntöä ainakin siihen saakka, kunnes SEC alkaa panna täytäntöön kurinpitotoimia vaatimustenvastaisia ​​sijoitusneuvojia vastaan. Lisäksi Reg BI: llä ei näytä olevan täytäntöönpanolihasta. On epätodennäköistä, että noudattamatta jättäminen johtaisi ryhmäkanteisiin ja oikeudenkäynteihin.

Lisäksi on valitettavaa, että SEC: n sääntö ei ole tehnyt mitään selvittääkseen sijoittajille sijoitusneuvojien ja välittäjien välittäjien rooleja. Huomaa, että suurin osa välittäjistä-jälleenmyyjistä on rekisteröity SEC: ssä. Teknisesti tämä tarkoittaa, että he voisivat ottaa rekisteröidyt sijoitusneuvojat (RIA), mutta silti he eivät ole uskottuja.

Huolestuttavampaa on se, että CRS-lomaketta koskeva vaatimus ei juurikaan muuta status quoa. Tämä käsitys johtuu siitä, että opinnot osoitti, että kuluttajien oli vaikea ymmärtää TPJ-lomakkeiden sisältöä.

SEC: n puheenjohtaja Jay Clayton vastasi moniin Reg BI: tä vastaan ​​esitettyihin arvosteluihin totesi että “esitettiin erilaisia ​​näkemyksiä siitä, pitäisikö standardin olla enemmän periaatteisiin perustuva vai määrittelevämpi – ja erityisesti, annetaanko säännön tekstissä” paras etu “yksityiskohtainen, erityinen, tilannekohtainen määritelmä.” 

Sellaisenaan virasto päätyi huolellisen harkinnan jälkeen siihen tulokseen, että sääntöön sovellettu periaatteisiin perustuva lähestymistapa on “yleinen ja tehokas tapa käsitellä lain mukaisia ​​velvollisuuksia erityisesti silloin, kun yksittäisten suhteiden tosiasiat ja olosuhteet voivat vaihdella suuresti ja muuttua aikaa, myös innovaatioiden seurauksena “

Edellä tarkastelluista Reg BI: n yksityiskohdista päätellen ei ole epäilystäkään siitä, että säännöllä on elementtejä varainhoitosäännöstä, jonka Obaman hallinto ehdotti työministeriön kautta. Erona on, että jälkimmäinen pyrki luokittelemaan kaikki sijoitusammattilaiset varajäseniksi. Toisin sanoen asiakas voi päättää haastaa sijoitusneuvonantajansa tai välittäjänsä, kun hän huomaa mahdolliset ristiriidat, jotka viittaavat siihen, että sijoituspäällikön toimet eivät parhaiten palvele hänen etujaan..

Muistakaamme, että tämä sääntö osui tiesulkuun nykyisen hallinnon aikana, kun arvopaperiteollisuus haastoi sen elinkelpoisuutta tuomioistuimessa. Ja vaikka DOL on myös ilmoitettu että se pyrkii uuteen luottamussääntöön, ei voida taata, että sen tulevalla ehdotuksella olisi sama karkeus kuin edellisellä. Tämä väite on todennäköinen, kun otetaan huomioon todennäköisyys, että asianajaja Eugene Scalia, joka johti asian DOL: n edellisen luottamusmääräyksen vastaisesti, uudeksi työministeriksi.

Lisäksi on tärkeää huomata, että Certified Financial Planner Standards Board of Standards suunnittelee täytäntöönpanoa eettinen koodi tämä merkitsisi sitä, että sen 84 000 jäsentä noudattaa luottamusstandardeja riippumatta niitä ohjaavista sääntelykehyksistä. Mielenkiintoista on, että tämän koodin käyttöönottopäivä on sama kuin Reg BI: n.

Vielä tärkeämpää on, että jotkut osavaltiot harkitsevat asioiden ottamista omiin käsiinsä asettamalla erilliset luottamussäännöt, jotka korjaavat Reg BI: n ilmeiset puutteet. Esimerkiksi New Jerseyn turvallisuusvirasto on vapautettu sääntöehdotus, joka luokittelee välittäjät nimenomaisesti uskottuihin. Muut valtiot, jotka ovat kulkeneet samanlaista polkua, ovat Nevada ja Massachusetts.

Vastauksena tähän kehitykseen SEC: n puheenjohtaja Jay Clayton, totesi “Minä ja monet muut uskon, että hajautettu lähestymistapa vähittäissijoitusneuvonnan laajojen markkinoiden sääntelyyn lisää kustannuksia, rajoittaa yksityissijoittajien valinnanvaraa ja vaikeuttaa valvontaa ja täytäntöönpanoa. Toivon, että sääntelykollegamme jatkavat kanssamme yhteistyötä epäjohdonmukaisuuksien minimoimiseksi ja kollektiivisten ponnistelujemme maksimoimiseksi. “

SEC: n puheenjohtaja Jay Clayton talousneuvojien uusista säännöistäSEC: n puheenjohtaja Jay Clayton talousneuvojien uusista säännöistä

Katso tämä video YouTubessa

Reg BI: n porsaista ja valtion sääntelyviranomaisten vastauksia herättäneistä kiistoista huolimatta uskon, että SEC: n ehdotus on askel oikeaan suuntaan sijoittajien suojaamiseksi. 

Sijoittajille on kysymys oikeista kysymyksistä: 

  1. Kuka maksaa välittäjän palkkion?
  2. Kuinka paljon hänelle maksetaan kannustamisesta ostamaan sijoitustuote. 
  3. Oletko uskottu?
  4. Kuinka välittäjä soveltaa sijoittajansuojaa koskevia sääntöjä? 

Tässä annetut tiedot ovat henkilökohtaisia ​​mielipiteitä ja tarjoavat vain subjektiivisen mielipiteen SEC: n antamista säännöistä ja sääntelyohjeista. Sitä ei pidä lukea laki- tai vaatimustenmukaisuusneuvona. Kysy lisätietoja vaatimustenmukaisuuden asiantuntijalta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map