KYC / AML – Hvem er proaktiv? Hvem er under brand?

AML (hvidvaskning af penge) henviser til de love, forskrifter og politikker, der anvendes af finansbaserede institutioner til at overvåge og screene kundernes finansieringskilde og for at sikre, at midlerne opnås lovligt; AML fungerer som afskrækkende virkning for kriminelle, der ønsker at skjule og flytte ulovlige penge.

En delmængde under den større AML-paraply er KYC (know-your-client / customer). KYC er indsamling af data foretaget af finansielle institutioner for at kende sine kunder bedre og etablere en kundeprofil, der beskriver en kundes risikotolerance, økonomiske stilling og finansielle læsefærdigheder. Dokumenter, der ofte indsamles i KYC-processen, er notariserede pas og regninger, ansættelsesstatus, nettoværdi, kilde og beskrivelse af midler osv. KYC bruges til at beskytte den finansielle institution og kunden.

Mens KYC / AML spiller en vigtig rolle i investering, er ikke alle finansielle institutioner lige så grundige i indsamlingen af ​​KYC / AML-data. Der har været flere virksomheder i den digitale aktivindustri, der er kommet under beskydning for slap tilgang til KYC / AML-verificeringsprocessen. Derimod er der også flere tilfælde af virksomheder i den digitale aktivindustri, der har taget proaktive tilgange.

Hvorfor er KYC og AML praksis vigtige?

Selvom det ville være rart at leve i en verden, der mangler dårlige skuespillere, er dette simpelthen ikke virkelighed. KYC / AML spiller en rolle i at skabe sikre og retfærdige finansielle markeder for alle. De giver også et middel til at gøre brug af dem, der viser sig at handle i ond tro.

Der er dog ulemper ved at forsøge at fremme retfærdige markeder – især et tab af privatlivets fred. Ja, ærlige investorer kan få bedre sikkerhed, men de er også tvunget til at opgive vigtige identificerende oplysninger om sig selv. Dette er en gyldig bekymring; når du opgiver personlige data, overlader du, at det vil blive beskyttet sikkert af den modtagende enhed. Desværre er finansielle institutioner ikke immune over for databrud, som det for nylig blev tydeligt fremlagt af Canada Revenue Agency der havde overtrådt mere end 48.500 konti.

Lax dataindsamling

På trods af de bemærkede fordele ved KYC / AML er der mange virksomheder, der har valgt en halvhjertet tilgang til denne praksis. Følgende er kun to nylige eksempler i en pulje af mange, der fremhæver dette.

Binance sagsøgt

En af de største kryptokurrencyudvekslinger i verden, man antager det Binance ville deltage i god KYC / AML-praksis. Dette er imidlertid ikke tilfældet i den japanske udveksling, Zaif. Denne mindre kendte børs sagsøger Binance på grund af sin ‘slappe’ KYC / AML-praksis. Retssagen stammer fra et hack af Zaif i 2018, hvilket resulterede i, at omkring 60 millioner dollars stjålne aktiver blev hvidvasket gennem Binance – en begivenhed, som Zaif mener ikke ville have fundet sted, hvis de anvendte KYC / AML-procedurer var op til par.

ePayments Shut Down af FINRA

I dette tilfælde gik betalingsbehandleren, ePayments, under en FINRA-pålagt lockdown i begyndelsen af ​​2020. Selvom virksomheden har været ret tæt på begrundelsen for dette, er det kendt, at lockdown stammer fra en slap tilgang til KYC / AML. I de seneste dage har ePayments leveret en lille opdatering, der indikerer, at den snart påbegynder en genstart af platformen – omend med ophør af understøttelse af kryptokurver – efter flere måneders revision af KYC / AML-tilgangen.

Læring ved eksempel

Selv om der er dem, der ikke har lagt tilstrækkelig vægt på KYC / AML, har andre set og lært af disse overtrædelser. Følgende er eksempler på dette, der viser både serviceudvikling og adoption.


BnkToTheFuture investerer i / vedtager Blockpass

Denne nylige meddelelse er mere end bare en investering. BnkToTheFuture vil inkorporere en skræddersyet løsning af Blockpass, der skal lette omfattende og effektive KYC / AML-procedurer.

Securitize gør KYC let

Brancheførende, Securitize, lancerede for nylig en ny tjeneste, kaldet ‘Securitize ID’. Denne service blev bygget for at give KYC / AML-procedurer ny effektivitet. Det gør det i det væsentlige muligt for en investor at blive ‘hvidlistet’ efter at have gennemført KYC / AML-processer gennem Securitize. At blive hvidlistet indebærer tildeling af et unikt investor-ID, som derefter anerkendes af samarbejdsvillige virksomheder – hvilket betyder, at processen ikke behøver at gentages utallige gange.

En voksende industri

Hvis noget kan udledes af disse forskellige eksempler, er det, at blockchain-verdenen skal tage KYC / AML alvorligt. Selvom der muligvis ikke har været tjenester, der passer til disse behov på et tidspunkt, er dette ikke længere tilfældet. Fremadrettet kan du forvente øget anvendelse af disse tjenester, der er skræddersyet til KYC / AML, da virksomheder ser ud til at undgå regulators vrede og sikre fair markeder for kundekreds.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map