Kommissær Hester Peirce tildelt 2. periode ved SEC

Fra nu til 2025 kan blockchain-verdenen se frem til mindst et venligt ansigt, der er bosat i Securities and Exchange Commission. Tidligere på ugen var kommissær Hester Peirce det stemt med succes ind i en efterfølgende periode på reguleringsorganet.

Senatgodkendelse

Afstemningen, der fandt sted den 6. august 2020, blev afsluttet af det amerikanske senat. Selvom intet resultat nogensinde er sikret, var denne beslutning forventet i flere måneder nu, da den oprindelige nominering blev fremsat seks måneder før, den 6. februar.

En historie om uenighed

Mens der er en række forskellige grunde til, at blockchain og kryptokurrency-samfundet er blevet forelsket i kommissær Peirce – der tjener hende til moniker af ‘Crypto Mom’ – er det mest åbenlyse hendes tidligere udsagn om uenighed.

En erklæring om uenighed refererer simpelthen til udtryk for en tro, i modsætning til andres og deres handlinger. I de sidste par år har kommissær Peirce givet udtryk for sin uenighed ved flere lejligheder.

Winklevoss Bitcoin Trust, 2018

Den første erklæring om uenighed, udsendt af kommissær Peirce, drejede sig om benægtelse af en Bitcoin-baseret børshandlet fond (ETF) -ansøgning i 2018. Mens SECs vigtigste mandat er at beskytte investorer, følte kommissær Peirce, at deres handlinger gjorde det modsatte . Hun angivet, “… Jeg er bekymret over, at Kommissionens tilgang underminerer investorbeskyttelse ved at udelukke større institutionalisering af bitcoin-markedet. Mere institutionel deltagelse ville forbedre mange af Kommissionens bekymringer over bitcoinmarkedet, der ligger til grund for dens afvisningsordre. ”

Børshandlede fonde (ETF), 2020

I begyndelsen af ​​2020 gentog kommissær Peirce sin modsatte holdning til kryptokurver og ETF-produkter. I tiden mellem hendes oprindelige erklæring om Winklevoss-fonden i 2018 og nu var SEC fortsat med at nægte forskellige ansøgninger – i det væsentlige fordoblet deres holdning. Hun angivet, ”… Jeg advarede om, at Kommissionens tøven med at omfavne nye produkter og teknologier hindrer innovation i dette land og truer med at føre iværksættere og de muligheder, de skaber, til andre jurisdiktioner. Kommissionens handlinger på dette område i løbet af de sidste atten måneder bekræfter disse bekymringer. I mellemtiden vokser investorernes interesse i at få eksponering for bitcoin fortsat. ”

Telegram, 2020

Dette eksempel er det seneste af de tre. Kommissionær Peirce fandt sted i juli 2020 under en tale på Blockchain Week i Singapore, hvorfor hun troede, at SEC’s handlinger mod Telegram var mangelfulde. Mens hendes holdning ikke blev afsløret i en officiel erklæring om uenighed, var det alligevel klart. Hun angivet, ”Telegram valgte at afslutte sin juridiske kamp ved at bilægge os. Jeg støttede ikke forliget, fordi jeg ikke støttede den underliggende handling. Jeg støtter ikke meddelelsen om, at distribution af tokens i sig selv involverer en værdipapirtransaktion. ”

Store planer

Selv om det kan være let at være uenig med ens kammerater, har kommissær Peirce sørget for, at hun har leveret mere end blot kritik. Mest bemærkelsesværdigt er kommissær Peirces ‘Safe Harbor-forslag’. I Safe Harbor-forslaget ville virksomheder have gavn af “en tre-årig afdragsfri periode, inden for hvilken de kunne lette deltagelse i og udvikling af et funktionelt eller decentralt netværk, undtaget fra registreringsbestemmelserne i de føderale værdipapirlove, så længe betingelserne er mødt.” Dette er en interessant og vigtig tilgang; tiden har bevist, at selvom mange blockchain-baserede aktiver kan begynde deres liv som værdipapirer, kan de senere omdannes til en anden aktivklasse. Et sådant eksempel er den meget populære, Ethereum.


Ethereum, som havde en ICO tidligt i sin livscyklus, er siden blevet en funktionel decentral platform og token. Denne enkle overgang, som altid var planlagt, tillod Ethereum at transformere sig fra at være en sikkerhed til blot et symbol.

Ved at implementere et sådant forslag ville innovative og velmenende virksomheder have mere spillerum til at producere næste generations produkter uden frygt for konsekvenser fra SEC (forudsat at virksomhederne opfylder alle betingelserne). Kommissær Peirces Safe Harbor-forslag kan læses detaljeret her.

Nyt lederskab?

På trods af at SEC bevarer et velkendt ansigt hos kommissær Peirce, kan reguleringsorganet snart se helt anderledes ud.

Selvom samtalen er død i øjeblikket, bliver den nuværende SEC-formand Jay Clayton flydt som kandidat til en stilling som den amerikanske advokat for det sydlige New York. Hvis denne afgang skulle ske, ville kommissær Peirce uden tvivl være en spændende potentiel erstatning for formandsposten.

Et sådant skridt ville uden tvivl ledsages af forskellige tilgange til blockchain- og kryptomarkeder, da kommissær Peirce har gjort det klart, at hun mener, at markederne er her i det lange løb. Tiden vil vise, om kommissær Peirce finder ud af at fylde disse sko.

Securities and Exchange Commission

Securities and Exchange Commission (SEC) er et amerikansk baseret reguleringsorgan, der har til opgave at sikre retfærdige og gennemsigtige markeder. Dette gøres gennem oprettelse og håndhævelse af forskellige love omkring brugen af ​​værdipapirer.

Formand, Jay Clayton, fører i øjeblikket tilsyn med operationer i SEC.

I andre nyheder

I begyndelsen af ​​2020 var vi heldige at have gennemført et eksklusivt interview med kommissær Peirce selv. I denne diskussion lærte vi mere om hendes tilgange til krypto og blockchain såvel som SEC. For dem, der er interesserede i at lære mere om kommissær Peirce, kan dette interview findes i sin helhed HER.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map