FCA har forbudt kryptobaserede derivater og børshandlede noter i Storbritannien

Det Financial Conduct Authority (FCA) har nu frigivet en længe forventet dom om status for kryptobaserede finansielle produkter i Storbritannien.

6. januar 2021 vil kryptobaserede derivater og børshandlede sedler (ETN’er) blive forbudt fra at blive tilbudt til detailinvestorer i Storbritannien.

Kryptobaserede derivater og ETN’er

Et derivat er et finansielt produkt, der ‘afleder’ sin værdi fra et andet aktiv – såsom kryptovalutaer. Det mest almindelige eksempel på dette er den voksende popularitet af Bitcoin futures.

Mens det underliggende aktiv muligvis ikke er et værdipapir, betragtes og reguleres derivater som værdipapirer. Som sådan bringer dette dem under tilsyn af regulerende organer som Financial Conduct Authority (FCA).

Et ETN er derimod en usikret gældssikkerhed udstedt af en bank. Disse finansielle instrumenter er bygget til at give investorer eksponering for visse aktiver gennem sporing af ‘benchmarkindekser’.

Hvorfor er de forbudt??

Der er ingen eneste grund bag FCA’s beslutning om at forbyde sådanne produkter. FCA påstår, at investorer ikke har evnen til, “pålideligt at vurdere værdien og risiciene ved derivater og børshandlede noter, der henviser til visse kryptoassets.” Det giver følgende eksempler på, hvorfor det mener, at dette er tilfældet.

  • Arten af ​​de underliggende aktiver, som ikke har nogen iboende værdi og derfor adskiller sig fra andre aktiver, der har fysisk anvendelse, lover fremtidige pengestrømme eller er lovligt accepteret som penge
  • Tilstedeværelse af markedsmisbrug og økonomisk kriminalitet (inklusive cybertyverier fra cryptoasset-platforme) på cryptoasset-markeder
  • Ekstrem volatilitet i kryptoassetpriser
  • Utilstrækkelig forståelse af kryptoassets fra detailforbrugere og manglen på et klart investeringsbehov for investeringsprodukter, der henviser til dem.

Ingen iboende værdi

Hvis forbuddet mod kryptoderivater kommer ud for at være hårdt, så er FCA’s holdning til den indre værdi af kryptoassets lige så; “… vi tror, ​​at uregulerede kryptoassets ikke har nogen iboende værdi. De adskiller sig fra andre aktiver, der har fysisk anvendelse, lover fremtidige pengestrømme eller accepteres lovligt som penge. ”

Populær kryptovalutaudveksling, Kraken, udgav for nylig en rapport om den indre værdi af Bitcoin. Vi kiggede på denne rapport og fremhævede nogle vigtige takeaways for, hvorfor Bitcoin faktisk giver stærk, omend unik, værdi.

Er det et ekko?

Interessant nok minder meget af rationaliteten bag denne beslutning fra FCA om følelser, der deles af Securities and Exchange Commission.

Kampen om en Bitcoin-baseret ETF har foregået i årevis i USA nu, hvor SEC lukker hvert forsøg. I lighed med FCA består begrundelsen bag hver benægtelse typisk af følgende punkter.


  • Marked umodenhed
  • Volatilitet
  • Utilstrækkelige værdiansættelsesmetoder
  • Depotrisiko

Selv om en ETF konsekvent er blevet lukket ned af SEC, ser regulatorer i USA ud til at have en mere fordomsfri holdning med hensyn til godkendelse af visse kryptoderivater. Dette er blevet tydeligt gennem forskellige tilbud af Bitcoin- og Ethereum-futureskontrakter. Produkter som dette kan findes gennem forskellige virksomheder, såsom,

Mulling det over

Det skal bemærkes, at dette ikke var en hurtig beslutning fra FCA. Processen, der førte til denne konklusion, fandt sted i løbet af et år, da regulatoren overvejede risiciene og fordelene.

Det oprindelige forslag til dette forbud blev fremsat i juli 2019. I tiden siden åbnede FCA forslaget til en kommentarperiode fra offentligheden, hvilket resulterede i hundreder af indlæg. Der var tydeligvis ikke nok overbevisende argumenter til at svinge FCAs oprindelige beslutning.

Exodus?

Mens denne beslutning blev taget under påskud af at beskytte investorer, har der allerede været et råb fra mange, der fordømmer beslutningen.

Don Guo, CEO for Broctagon FinTech Group, talte om beslutningen, og hvad det betyder for britiske baserede investorer at komme videre. Siger han,

”FCA har leveret et betydeligt slag mod den britiske investorfrihed. Ved at forbyde handel med kryptoderivater kan vi forvente, at britisk handelsplads flytter andre steder. Efterspørgslen efter disse værdipapirer fortsætter med at stige, med kryptoderivatmængder, der når nye højder i sommer. Det er en mistet mulighed for Storbritannien … Vi mener bestemt, at der bør være foranstaltninger til at beskytte forbrugerne, men dette skridt ser bort fra den stigende efterspørgsel blandt detailforbrugere om at deltage i kryptokurrencyområdet. “

Financial Conduct Authority (FCA)

FCA er en regulator for finansielle tjenester med base i Det Forenede Kongerige. Siden oprettelsen i 2013 har FCA arbejdet med at udvikle og håndhæve regler, der sikrer fair og gennemsigtige kapitalmarkeder.

Administrerende direktør, Nikhil Rathi, har i øjeblikket tilsyn med operationer i FCA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map