Matthew Le Merle, viidennen aikakauden ja Keiretsu Capitalin perustaja ja toimitusjohtaja – Haastattelusarja

Matthew Le Merle on yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Viides aikakausi ja Keiretsu Capital – aktiivisimmat varhaisen vaiheen pääomasijoittajat, jotka tukevat lähes 200 yritystä vuodessa. Hän on Securitizen (Eurooppa) ja CAH: n puheenjohtaja, SFOX: n varapuheenjohtaja ja neuvonantaja Warburg Pincuksessa.

Hän on myös kirjan kirjoittaja Blockchainin kilpailuetu, kirja, jota suosittelemme sekä yrittäjille että sijoittajille Amazonin, Applen ja Smashwordsin saatavilla olevissa tiloissa kovakantisena ja pehmeäkantisena, e-kirjana ja kuultavana.

Olet ollut varhaisen vaiheen teknologiasijoittaja Piilaaksossa vuosikymmenien ajan, muun muassa Keiretsussa ja Band of Angelsissä. Onko tässä sinulle ensimmäinen tapa tutustua blockchainiin, ja mikä innostaa sinua alun perin tekniikasta?

Vaikka sekä Alison Davis (vaimoni että liikekumppani) ja minä olemme olleet varhaisessa vaiheessa sijoittajia Piilaaksossa 1990-luvun lopusta lähtien, keskityimme Internetiin, digitaaliseen sisältöön ja Fintechin sijoittamiseen. Minulle tämä sisälsi sijoittamisen toimitusjohtajana Keiretsussa – aktiivisimmat varhaisen vaiheen sijoittajat Yhdysvalloissa – ja jäsenenä Enkelien yhtye. Olemme tehneet useita kymmeniä sijoituksia kyseiseen aikatauluun ja nähneet satoja muita sijoittajia, joiden kanssa teemme läheistä yhteistyötä.

Alison kuitenkin innostui ensin blockchainista. Hän on ollut julkisen hallituksen johtaja vuosikymmenien ajan, muun muassa RBS: ssä, Fiservissä, Collibrassa ja Oomassa. Entinen (RBS), jossa hän toimii hallituksen innovaatio- ja teknologiakomitean puheenjohtajana, johti siihen, että hänen tarvitsi ymmärtää Bitcoinia vuonna 2013. Hän meni omalle löytöretkelleen, joka lopulta johti hänen liittymiseensä Bartin, Brad Stephensin ja Spencer Bogartin joukkoon. Blockchain Capitalissa neuvottelukunnan puheenjohtajana.

Omalta osaltani vastustin aluksi blockchain-ajatusta. 1990-luvulta lähtien olin työskennellyt sellaisten yritysten kanssa kuin Cisco, eBay, Google, Microsoft, PayPal ja muut, jotka ajavat Internetiä eteenpäin, ja olin epävarma kiipeämään kaistalla ihmisten kanssa, jotka sanoivat, että estoketju olisi suurempi kuin Internet. Aikanaan ymmärsin, että kun siirrymme maailmaa kohti täysin digitaalista tulevaisuutta, tarvitsemme mahdollistavia tekniikoita, kuten lohkoketju, matkan loppuunsaattamiseksi. Meidän on ratkaistava Internetin nykyiset ongelmat, mukaan lukien turvallisuus, identiteetti, keskittyminen ja alkuperäisten digitaalisten rahojen ja varojen puute.

Vuoteen 2016 mennessä olin täysin laivalla. Parempi myöhään kuin ei koskaan, kuten sanotaan.

Sen lisäksi, että olen aktiivinen sijoittaja avaruuteen, olen Securitizen puheenjohtaja Euroopassa ja varapuheenjohtaja SFOX. Sanoisin, että se, että olen lähellä johtavaa digitaalisten arvopapereiden maailmanlaajuista ratkaisua ja johtava salauksen päävälittäjä, on antanut minulle oivalluksia, jotka antavat suurta tietoa Blockchain Coinvestors -sijoitustyöstämme.

Kirjassa mainitset, että sijoittajat usein kaipaavat metsää puiden varalta, voisitteko kertoa, mitä tarkoitat tällä?

En muista tarkalleen missä Blockchainin kilpailuedussa sanomme sen. Sijoittajat pyrkivät kuitenkin keskittymään hyvin sijoituksiinsa ja mielentilaansa täyttäviin investointeihin. Useimmille sijoittajille se tarkoittaa kiinteitä tuottoja, julkisia investointeja ja joitain suurikokoisia kiinteistöjä. Mutta poikkeuksetta nämä ovat suhteellisen matalan tuoton omaisuusluokkia. Viimeisen 25 vuoden aikana niiden vuotuinen IRR on ollut noin 3%, 9-10% ja 8%. Samaan aikaan aikamme liikkeellepanevat voimat ovat maailmamme ja kaiken sen digitalisointi sekä biotieteiden vallankumous, joka muuttaa elämän ydintä (hyvään tai huonompaan suuntaan). Siksi saman 25 vuoden aikana vuotuinen riskipääoman nettotuotto on kasvanut 24% ja vaikuttava 32% Yhdysvaltain riskipääoman alkuvaiheessa.

Näemme, että suurin osa sijoittajista ympäri maailmaa sijoittaa suurimman osan rahastaan ​​helposti saataviin, alhaisen tuoton ja suhteellisen tehokkaisiin omaisuusluokkiin. Se on ironista, koska meille kaikille opetettiin, että vain tehottomilla markkinoilla voimme toivoa parempaa tuottoa.

Viimeisten kahdenkymmenen vuoden ylivoimaiset tuotot, ja uskomme seuraavien, saadaan tekniikkaa hyödyntäviltä yrityksiltä, ​​jotka ajavat digitaalista tulevaisuutta ja hyödyntävät uutta häiritsevää tekniikkaa, kuten Tekoäly, Suuri data, esineiden internet, blockchain ja niin edelleen.


Emme voi ymmärtää, miksi niin monet ammattimaisista sijoittajista sijoittavat suurimman osan pääomastaan ​​matalan tuoton omaisuusluokkiin, kun kaikki tietävät intuitiivisesti, että tulevaisuus ei ole sama kuin menneisyys.

Kutsut tätä ennennäkemättömän innovaation ja häiriön ajanjaksoa viidenteen aikakauteen. Voisitko tarkentaa tätä?

Alison ja minä olimme hyvin huolissamme kuullessamme ensimmäistä kertaa termiä “neljäs teollinen vallankumous”, jota käyttivät monet hallitusten johtajat ja ylemmät johtajat, joiden kanssa työskentelemme ja vietämme aikaa. He näyttivät ajattelevan, että maailman innovaattorit ja innovatiivisimmat yritykset kehittivät vain teollisuusmaailmaa eteenpäin. Siirtyminen vähitellen eteenpäin polulla, jonka maailma aloitti noin kaksisataa vuotta sitten, kun se löysi massatuotannon, uudet energialähteet ja organisaatiomallin keskittyen mittakaava- ja laajuusetuihin. Puhuessamme näiden ystävien kanssa huomasimme, että tämä ajattelutapa johti heitä henkisiin poluihin, joista ei ollut apua.

Tämä ei ole menneisyyden kehitys tai uusi vaihe teollisessa vallankumouksessa. Pikemminkin olemme siirtymässä täysin uuteen ihmisen olemassaolon aikakauteen, jossa teollisen aikakauden hyvin käsitteelliset perustelut haastetaan ja monissa tapauksissa heikennetään..

Uskomme, että jos hyväksyt tämän käsityksen siitä, että tulevaisuus tulee olemaan erilainen kuin teollinen aikakausi, josta me olemme menossa, niin omaksut luonnollisesti ajattelutavan, jonka avulla voit paremmin nähdä tulevan muodon – puu puille ‘jos haluat.

Joten nimitimme tämän uuden tulevaisuuden kirjassa “Viides aikakausi”Yritysinnovaatiot viidennessä aikakaudessa“.

Kuinka sijoittajat voivat parhaiten hyödyntää tätä viidennen aikakauden alkua?

Se on samalla sekä erittäin helppoa että vaikeaa.

Se on helppoa, koska sinun tarvitsee vain muuttaa allokaatiot korko-osuuksien, julkisten osakkeiden ja suurten yhtiöiden kiinteistöjen hallitsevasta asemasta suurelle kohdentamiselle yksityisiin investointeihin ja erityisesti varhaisen vaiheen teknologiayritysten sijoituksiin. Aivan kuten parhaat sijoittajat ovat tehneet vuosia sitten. Esimerkiksi rahastojen joukossa jokainen on kuullut, kuinka Harvard, Stanford ja Yale kohdensivat enemmän varhaisen vaiheen yksityisiin investointeihin noin 20 vuotta sitten ja joista on tullut aikamme parhaiten menestyviä yliopistosijoittajia..

Mutta useimmat lahjoitukset globaalisti tekevät vain vähän investointeja, vaikka he ovat kuulleet tarinan vuosia. Miksi?

Koska se on myös vaikeaa. Paljon vaikeampaa kuin luoda julkisesti noteerattujen osakkeiden ja ETF: n yhdistelmiä ja permutaatioita. Ja paljon vaikeampaa päästä, kun otetaan huomioon, että suurilla neuvonantajilla, varainhoitajilla, pankeilla ja niin edelleen on pääsy vain kiinteisiin korkoihin, julkisiin osakkeisiin ja suurten yhtiöiden kiinteistöihin. Niiden avulla on helppo pitää pääomasi näissä omaisuusluokissa. He kertovat tarinan siitä, että tehokkaimpiin omaisuusluokkiin on erittäin vaikea päästä ja että niiden suorituskyky on ”väärennetty” tai ”harhainen”. Joten käytännössä on vaikea astua ulos ja tulla erityyppiseksi sijoittajaksi. Mutta lähinnä siksi, että uskot sen olevan vaikeaa, joten monissa tapauksissa älä yritä kovin kovasti muuttaa sijoitustapaa – se on ajattelutapa.

Niille meistä, jotka ovat keskittyneet pääsyn luomiseen itsellemme, olemme tehneet niin. Olivatpa sitten enkeleitä, pääomasijoittajia tai varhaisen vaiheen sijoitusrahastojen sijoittajia, olemme löytäneet tavan saada pääoma kaikkein kyvykkäimpien innovaattoreiden ja heidän yritystensa käsiin.

Mutta helppo tapa sijoittaa on keskittyä pääsyyn, jonka muut antavat sinulle, ja aina suuriin, tehokkaisiin omaisuusluokkiin, jotka edustavat menneisyyttä eikä tulevaisuutta.

Kirjassa kerrot yksityiskohtaisesti sekä DAPP- että blockchain-projektien nykyisistä “hyväksymisen esteistä”. Mitkä ovat mielestäsi digitaalisten arvopapereiden nykyiset “käyttöönoton esteet”?

Uskomme suurimmaksi osaksi, että maailman pääoma virtaa edelleen suurimpien instituutioiden kautta, jotka hoitavat pääomaa muiden puolesta (eläkerahastot, säätiöt, vakuutusyhtiöt jne.) Ja että se sijoitetaan maailman johtavan omaisuuden luomiin tuotteisiin johtajat. Ja että nämä virrat ovat edelleen tiukasti säänneltyjä ja sisältävät perinteisiä välittäjiä, vaihtoa ja niin edelleen.

Vaikka tämä ei ehkä ole suosittu näkemys blockchain-yhteisössä, ja olemme samaa mieltä siitä, että vertaisvertaisesta ja suorasta pääsystä tulee paljon tärkeämpää myös tulevaisuudessa, pidämme sitä näkemystä, että suurin osa maailman omaisuudesta kulkee perinteisten pelaajien kautta.

Joten digitaalisten turvallisuusratkaisujen massa on toimitettava nykyisten sijoitusekosysteemien muutoksen yhteydessä. Tämä on merkittävä haaste, ei pelkästään siksi, että meidän on otettava käyttöön uusia teknologiaratkaisuja digitaalisten arvopapereiden luomiseksi, vaan meidän on myös ratkaistava turvallisuus, identiteetti, luottamus ja niin edelleen. Lisäksi meidän on tehtävä tämä nykyisten toimijoiden kanssa ja nykyisten sääntelyrakenteiden yhteydessä. Tämä on hyvin monimutkainen tehtävä koulutuksessa, kehittämisessä ja yhdenmukaistamisessa maailmanlaajuisesti. Tämän tehtävän Securitize-tiimi on ottanut vastaan, ja olemme erittäin innoissamme auttaessamme heitä tässä suhteessa.

Vaikka pitkällä hännällä voi olla helpompaa tuoda digitaalisten arvopapereiden pisteratkaisuja tietyille sijoittajaryhmille uusien digitaalisten kanavien kautta, emme usko, että ne edustavat tilaa, joka lopulta tulee avaruuteen. Ne ovat erittäin tärkeä esimerkki siitä, mikä on mahdollista, ja haluamme sijoittaa myös näihin pelaajiin. SFOX: lla olemme onnekkaita työskennellessämme johtavan salauksen päämyyjän rakentaneen tiimin kanssa, ja on hämmästyttävää nähdä, kuinka he ovat paitsi yhdistäneet maailman pörssit ja OTC-välittäjät luomaan ennennäkemättömän likviditeetin Bitcoinissa ja muissa kaupankäynnin kohteena olevissa kriitikoissa, mutta myös tarjota alhaisimmat hinnat ja parhaat kaupan edut asiakkailleen. Jälleen kerran emme voi ymmärtää hitautta, joka johtaa siihen, että sijoittajat käyttävät korkeampihintaisia ​​ja vähemmän kykeneviä ratkaisuja.

Mutta koira on nykyisten sijoitusmarkkinoiden muutos, kun taas pyrstö on uusien häiritsevien sijoitusmarkkinoiden luominen.

Sinä ja Alison olet Blockchain Coinvestors -yrityksen kumppaneita, jotka sijoittavat sijoitusvälineiden kautta tunnettuihin blockchain-yrityksiin painottaen varhaisessa vaiheessa tapahtuvaa pääomasijoittamista. Voisitteko kertoa meille hieman enemmän tämän rahaston koosta ja yrityksistä, joihin se sijoittaa??

Lain mukaan en voi puhua itse rahastosta yleisölle, jota en tunne, mutta voin jakaa sijoitusstrategiamme.

Yksinkertaisesti sanottuna uskomme, että varhaisen vaiheen sijoittamisen parhaat käytännöt ovat edelleen totta ja ovat myös arvokehityksen vetureita blockchain-investoinneissa. Nämä ovat yksinkertaisia ​​sanoa, mutta vaikea toteuttaa. Sijoita aikaisin parhaisiin joukkueisiin parhaiden avaruuteen keskittyvien sijoittajien rinnalla. Hanki mahdollisimman laaja ja monipuolisin kattavuus poikkeamatta tästä ydinstrategiasta. Tee se maailmanlaajuisesti. Varmista, että yhdistetyllä yritysportfolialla, johon olet sijoittanut, on pääsy ominaisuuksiin, suhteisiin ja muihin etuihin, jotka merkitsevät voittajia myös juoksuista. Sitten etsi investointimahdollisuuksia, kun syntyvät yksisarviset alkavat tulla esiin.

Sillä Blockchain-kolinasijoittajat tämä tarkoittaa sitä, että olemme sijoittajia 10-15 parhaan blockchain-pääomasijoittajan joukossa ympäri maailmaa, mukaan lukien 1vahvistus, 1kx, Blockchain Capital, Blockchain Ventures, BluFolio, Castle Island, DCG, Fabric, Future / Perfect, Ideo, Pantera ja muut. Meillä on yhdistetty salkku nyt lähestymässä 100 blockchain-yritystä ja olemme tämän strategian kautta sijoittajia yhdeksässä 15: stä blockchain-yksisarvisesta.

Pääsyn rakentamiseen on kulunut kuusi vuotta, ja olemme erittäin innoissamme voidessamme käyttää pääomaa tällä tavalla. Olemme aina kiinnostuneita puhumaan sijoittajille, jotka haluavat oppia lisää.

Kun tarkastelet sijoitusmahdollisuuksia, haluat ennustaa alan tilan kymmenessä vuodessa. Voisitteko kuvata tulevaisuuden, jonka kuvittelet digitaalisten arvopapereiden käyttöön kymmenen vuoden kuluttua??

Meille on käsittämätöntä, että tulevaisuudessa tulee olemaan KAIKKI paperipohjaisia ​​arvopapereita. Huolimatta siitä, että nykyään yli puolet maailman varoista on paperilla – suurin osa kiinteistöistä, suurin osa rahastoista, suurin osa yksityisistä yrityssijoituksista, monet korkosijoitukset ja niin edelleen – se ei voi olla tulevaisuus.

Joten olemme ehdottoman varmoja siitä, että tulevaisuudessa KAIKKI arvopaperit ovat digitaalisia.

Tietysti kysymys on siitä, mikä on tie digitaaliseen tulevaisuuteen ja mikä on ajoitus omaisuusluokittain ja maantieteellisesti.

Seuraavien kymmenen vuoden aikana uskomme, että maailman suurimmat finanssikeskukset ovat kaikki omaksuneet digitalisaation kaikissa omaisuusluokissa ja että näiden maailmanlaajuisten finanssikeskusten parhaat liikkeeseenlaskijat, sijoittajat, välittäjät ja pörssit ovat tehneet siitä pitkän matkan kohti tulevaisuutta. Johtavien globaalien finanssikeskusten on oltava innovaatiojohtajia pysyäkseen johtavassa asemassa. Kun puhumme New Yorkin, Lontoon, Zürichin, Tokion, San Franciscon, Chicagon, Hongkongin ja niin edelleen johtoon, kuulemme heidän sanovan juuri tämän meille.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kymmenen vuoden kuluttua KAIKKI arvopaperit ovat digitaalisia. Aivan kuten voit silti ostaa vinyylilevyjä tai klassisia autoja, olemme varmoja, että voit silti ostaa paperia joltakin, jos haluat pitää pääomasi tässä muodossa.

Vaikka emme ole varmoja, miksi haluat.

Securities.io -sivustolla kohtaamme usein projekteja, jotka lupaavat merkitä kaiken riskipääomarahastoista taiteeseen ja kiinteistöihin. Minkä tyyppiset tokenointiprojektit ovat sinulle järkevimpiä, ja niillä on eniten potentiaalia reaalimaailman massamarkkinoiden käyttöönottoon?

Uskomme, että sijoittajat haluavat laadukkaita omaisuuseriä, jotka he tietävät edustavan hyviä sijoituksia sinisen sirun nimistä, jotka takaavat heille, ovat valmiita varmistamaan laadukkaan liikkeeseenlaskun, säilytyksen, kaupankäynnin ja selvityksen jne. Joten meille on laadulla merkitystä sijoituksissa. Joten on vähemmän kysymys siitä, mikä omaisuusluokka, ja enemmän kysymys siitä, onko tietty sijoitus laadukas.

Hyvä uutinen on, että Securitizessa ja SFOX: ssa työskentelemme pelaajien kanssa, jotka haluavat tuoda maailman houkuttelevimmat omaisuuslajit alkuperäiseen digitaaliseen muotoon, ja sinun pitäisi odottaa näkemänne tämäntyyppiset tarjoukset myöhemmin tänä vuonna ja vuonna 2021.

Onko sinulla lopullisia sanoja sijoittajille avaruudessa?

Tärkeimmät ajatukset, jotka haluaisimme jättää lukijoillesi, ovat:

– Tulevaisuuden investointien on oltava parempia kuin menneisyydessä

– Suurimmat tuotot syntyvät varhaisen vaiheen teknologiainvestoinneista. Tämä on tosiasia, ei vain väite

– Sinulla on pääsy, jos haluat. Mutta se ei tule perinteisiltä pelaajilta, jotka haluavat pitää pääomasi helposti saatavilla olevissa, tehokkaissa ja huonosti tuottavissa omaisuusluokissa

– Lopuksi, koko maailman omaisuus on digitaalista digitaalisessa maailmassa, ja lohkoketju on tärkeä osa tämän toteuttamisessa

Jos haluat oppia lisää siitä, kuinka Matthew näkee sijoitusmahdollisuudet blockchain-tilassa, suosittelemme lukemaan Blockchainin kilpailuetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map