Rebloc – fremtiden for decentraliserede ejendomsdata

Hvert kryptokurrencyprojekt, der har til formål at udnytte fordelene ved blockchain-teknologi, har en ting til fælles – de sigter alle mod at løse et virkeligt problem. I tilfælde af ReBloc er vores underliggende mål gennem decentraliseringens fænomen at revolutionere datadeling inden for ejendomsbranchen. I det væsentlige opnår vi dette, hvilket letter en platform for ejendomsinteressenter til både at bidrage og dele data gennem en tokeniseret-baseret incitamiseringsmodel. Vi kommer snart til det – dog først, lad os tage et øjeblik til at se på det problem, branchen står over for.

Spørgsmålene vedrørende ejendomsdata

Som en global multi-billion dollarindustrien, ejendomsinteressenter er stærkt afhængige af data. Dette kan være i form af ejendomsværdiansættelser i et bestemt distrikt, mængden af ​​tomme boliger i et bestemt kvarter, den procentdel af boligejere, der misligholder deres pant eller de gennemsnitlige jordomkostninger by-for-by. Disse data understøtter efterfølgende relevante interessenter i deres forretningsbeslutningsproces. Imidlertid er det vigtigste problem, som disse interessenter står over for, at troværdige data er ekstremt vanskelige at få med sig.

På nuværende tidspunkt, hvis en enhed har brug for et bestemt datasæt, er der generelt tre veje, som de kan forsøge at tage. For det første er der en lille chance for, at dataene er tilgængelige i det offentlige domæne. De vigtigste problemer med offentlige data er, at de ofte er meget upålidelige. Der er ingen sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at dataene er korrekte og i de fleste tilfælde ingen incitamenter til at motivere disse offentlige platforme til at holde dem opdateret. Et sådant eksempel på dette er online ejendomsvurderingsplatformen Zillow.

I en nøddeskal giver Zillow en platform til millioner af amerikanske baserede ejendomme, der giver brugerne mulighed for at se deres estimerede værdiansættelse. Disse data er dog baseret på en algoritmisk beregning, som mange hævder er meget unøjagtig. Faktisk ifølge en nylig Washington Post offentliggørelse, er Zillow-estimater undertiden så egensindige, at de ofte er 20-30% for lave eller høje – efterfølgende vildledende brugere.

Som et resultat, selvom dataene er gratis, mener nogle, at de ikke giver nogen reel værdi, da estimaterne ofte er ukorrekte.

Den anden mulighed, der er tilgængelig for ejendomssøgere, er via en betalings- / abonnementsudbyder. Selvom disse datasæt til tider kan give værdi, er det store problem, at der ikke er gennemsigtighed med hensyn til den metode, der blev brugt til at indhente dataene. Med andre ord, hvordan ved køberen, at dataene er troværdige?

Endelig, og sandsynligvis det vigtigste, er de data, som branchens ledere har. Dette er de organisationer, der rent faktisk opererer i branchen og kan omfatte ejendomsmæglere, banker, landmåler, realkreditudbydere, byggefirmaer og arkitekter. Årsagen til dette er, at disse interessenter har indhentet data fra en primær kilde, især fordi de centrerer om deres daglige drift.

Det største spørgsmål her er, at branchens ledere ofte opbevarer de data, de har, fordi der ikke er nogen motivation for at dele det, hverken i det offentlige domæne eller med deres kolleger til fast ejendom.

Alt i alt er de ovennævnte faktorer, der fører til utilgængelighed af ajourførte, nøjagtige og troværdige data, udelukkende baseret på manglende evne til at verificere datadelings troværdighed samt manglende incitament til at dele det. Sådan planlægger ReBloc at levere en løsning.

https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*xVjOFWTSShdAXU6TCbJMjQ.png

Hvordan opretter ReBlock et økosystem med deling af fast ejendom?

Rebloc mener, at løsningen på de tidligere diskuterede problemer er at skabe en decentral platform, der har kapacitet til at gavne både datasøgeren og dataudbyderen. Til dette formål installerede teamet en incitamenteringsmodel for at belønne dem, der deler de data, de har. Da dette vil blive gjort lettere gennem blockchain-protokollen, sikrer dens uforanderlige egenskaber, at dataene er meget sikre.

Når dataene er gemt, vil de datasøgende kunne købe dem. Da ReBloc driver et tokeniseret økosystem, betaler købere for dataene ved hjælp af et oprindeligt ReBloc-token. Inden den søgende modtager de data, de anmodede om, vil den underliggende blockchain-mekanisme dog først forsøge at nå til enighed om dataens nøjagtighed. Hvis der opnås enighed, modtager udbyderen tokenet og derefter datasøgeren modtager de data, som de har betalt for. Tværtimod, hvis blockchain-protokollen ikke opnår enighed om nøjagtigheden af ​​de leverede data, vil køberen ikke blive opkrævet. Desuden ville den enhed, der var ansvarlig for deling af de unøjagtige data, modtage en lille sanktion med henblik på at tilskynde dem til at bevare platformens integritet.

For at illustrere, hvor meget en appetit vi tror på, at ejendomsinteressenter vil have en sådan model, har ReBloc allerede modtaget stor interesse fra en række bemærkelsesværdige brancheledere, herunder men ikke begrænset til Bank of Montreal, The Real Estate Board of New York , The Toronto Real Estate Board, MLS Long Island og Canaccord Genuity. Holdet håber at indarbejde så mange ejendomsinteressenter som muligt med det ultimative mål at skabe verdens go-to-platform for problemfri, nøjagtige og meget troværdige ejendomsdata.

 


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map