Opas liikkuvien keskiarvojen ymmärtämiseen teknisessä analyysissä

Sijoittajat luottavat yleensä perustutkimukseen arvioidakseen arvopaperin ja sen sisäisen arvon (ja analysoidakseen sen tulevaisuuden potentiaalia), kun taas kauppiaat käyttävät tekninen analyysi maksimoimaan suoran tuoton. Tekninen analyysi tutkii kaavioita ja indikaattoreita kaupankäyntimahdollisuuksien ja potentiaalisten tuottojen havaitsemiseksi. Tämän oppialan yleisimpiä työkaluja ovat liikkuvat keskiarvot, MACD, suhteellinen vahvuusindeksi, Bollingerin nauhat ja muut.

Monimutkaisilla kryptovaluuttamarkkinoilla oleminen vaatii teknisen laskennan ja taloudellisen tiedon yhdistelmän, joten kaupankäyntitekniikoiden oppiminen on välttämätöntä.

Ihmisten ainutlaatuisten persoonallisuuksien takia he käyvät kauppaa eri tavoin – jotkut suosivat aggressiivisempaa ja riskialtista lähestymistapaa, toiset valitsevat rennommat, hitaammat ja turvallisemmat tyylit. On olemassa useita kaupankäyntityylejä, jotka ovat jonkin verran päällekkäisiä; kuitenkin nämä neljä tyyliä ovat suosituimpia asemakauppa, swing-kauppa, päiväkauppa ja päänahan kauppa.

Hyödyllisten teknisen analyysin kaupankäyntivälineiden osalta yksi vanhimmista ja suosituimmista on liukuva keskiarvo. Se on indikaattori, joka analysoi menneisyyden ja viimeaikaisia ​​tietoja (erityisesti hinta) summaamalla ja keskiarvoistamalla eri ajanjaksoilla. Se näyttää keskiarvot, ja sitä kutsutaan “liikkuvaksi”, koska se lasketaan toistuvasti uudelleen, kun uutta tietoa tulee saataville. Kun se etenee, se pudottaa vanhimman arvon ja lisää viimeisimmän arvon. Tämä kuvaa prosessia, jota kutsutaan “tasoitukseksi”, jolla se vähentää väliaikaisten tietojen vaihtelujen tasoittamista viivaksi, näyttää trendin selkeämmin ja korostaa arvoja ylä- ja alapuolella.

Liukuvat keskiarvot ovat trendin seuraamisen tai viivästymisen indikaattoreita, koska ne kuvaavat jo tapahtuneita tapahtumia. Niitä käytetään myös perustana muille indikaattoreille, kuten liukuvan keskiarvon lähentymisen divergenssi (MACD), Bollingerin bändit, prosenttiosuusoskillaattori ja muut. Liikkuvien keskiarvojen käyttö sisältää trendin vahvistamisen, sen suunnan tai mahdollisten käänteiden määrittämisen sekä tasaisten markkinoiden tunnistamisen.

Liikkuvan keskiarvon laskemiseen käytetty ensisijainen parametri on jakso tai jaksojen määrä. Pääasiassa liukuvat keskiarvot perustuvat päätöskursseihin.

Liukuvien keskiarvojen tyypit

Yksinkertainen liukuva keskiarvo on alkein ja todennäköisesti eniten käytetty muoto liukuvista keskiarvoista. Se määritellään tietojen painottamattomana keskiarvona (arvojen summa jaettuna arvojen lukumäärällä) kiinteänä ajanjaksona. Kun uusi arvo saapuu joukkoon uudella jaksolla, vanhin putoaa pois, joten uusi laskenta vaaditaan.

Eksponentiaalinen liukuva keskiarvo

Se käyttää monimutkaisempaa laskutoimitusta kuin yksinkertainen liukuva keskiarvo, koska se painottaa enemmän arvoryhmän uusimpia tietoja ja laskee keskiarvon kaikista analysoiduista historiallisista tiedoista poistamatta aikaisempia merkintöjä, kun viimeisin saadaan saataville. Kunkin edellisen arvon painotus pienenee eksponentiaalisesti (vaihe ei ole vakioluku).

Painotettu liukuva keskiarvo

Se on indikaattori, joka jälleen korostaa viimeisempiä hintatietoja varmistaakseen, että niillä on merkittävämpi vaikutus tulokseen kuin vanhempiin merkintöihin. Jokaisen merkinnän paino laskee aritmeettisessa etenemisessä, mikä tarkoittaa, että datapisteiden välinen ero on kiinteä ja 1 on yleisimmin käytetty luku.

Vinkkejä liukuvien keskiarvojen tulkitsemiseksi

– Harkitse käyttämiesi jaksojen pituutta. Liukuvan keskiarvon laskemiseksi sinulla pitäisi olla tietty määrä päätöshintoja. Tämä saattaa olla ongelma aivan uusille omaisuuserille.

– Liikkuvat keskiarvot ovat jäljessä, trendi seuraa indikaattoreita, mikä tarkoittaa, että ne ovat aina askelta jäljessä. Vaikka ne varmistavat, että olet nykyisen trendin mukainen, mutta viivästyneiden signaalien riski on edelleen olemassa. Mitä pidempi liukuva keskiarvo, sitä suurempi viive.


– Liukuvat keskiarvot voidaan laskea paitsi päätöshinnoilla myös kuukausihinnoilla, viikkohinnoilla, avaushinnoilla tai jopa päivänsisäisillä hinnoilla.

– Pidä mielessä, että mitä korkeampi hintavaihtelu on, sitä suurempi on väärien signaalien mahdollisuus. Liikkuvat keskiarvot ovat hyviä tunnistaa tärkeimmät trendit, mutta on mahdollista saada useita vääriä signaaleja tai menettää sijainteja ennen kuin se tapahtuu. Liukuvat keskiarvot ovat välttämättömiä muille työkaluille. Yhdistä työkalut aina vahvistusta varten.

Haluatko oppia lisää teknisen analyysin strategioita? Voit lukea oppaamme vetäytymisten kaupasta RSI: n avulla täältä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map