Mining Dash vuonna 2018: Täydellinen opas

Dash on yksi suosituimmista ja menestyneimmistä altcoineista tähän mennessä. Aikaisemmin nimeltään “Xcoin”, kun se lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2014, siitä tuli myöhemmin “Darkcoin”, ennen kuin lopulta laskeutui kaikki tänään tiedossa oleva nimi, Dash.

Dash oli ensimmäinen omarahoitteinen ja itsehallinnollinen protokolla, samoin kuin yksi ensimmäisistä DAO: sta, lyhenne hajautetuista autonomisista organisaatioista. Kehitetty ratkaisemaan suurin osa Bitcoiniin yleensä liittyvistä ongelmista, sen tärkeimmät myyntipisteet ovat välitön tapahtuma (InstantSend), parannettu yksityisyys (PrivateSend) ja suojaus (tapahtumat vahvistetaan 200 TerraHash-algoritmilla).

Tämän kirjoituksen aikaan Dash (DASH) on 15. sijalla KolikkoMarketCap, joiden markkina-arvo on yhteensä 1 654 703 119 dollaria, käypä hinta 200,73 dollaria ja kiertävä 8 243 632 DASH-kolikkoa. Dash kehitettiin siten, että kokonaismäärä voi olla vain 18 miljoonaa kolikkoa. Yhtiö toivoo saavuttavansa 18 miljoonan rajan noin vuonna 2030.

Alta käyttäjät löytävät oppaan, joka selittää kuinka Dashia louhitaan, sekä kaikki tämän prosessin suorittamiseen tarvittavat laitteistot ja ohjelmistot.

Dashin konsensusmekanismi

Dash käyttää Proof-of-Work (PoW) -konsensusmekanismia ja hash-algoritmia nimeltä X11. Dash-ytimen kehittäjän Evan Duffieldin kehittämä algoritmi saa nimensä kaikista 11 käyttämästään peräkkäisestä hajautusalgoritmista. Tämän algoritmin tärkein etu oli, että se vaati vähemmän laskentatehoa ja energiankulutusta verrattuna Bitcoinin SHA-256 PoW -algoritmiin.

Dash Mining selitetty

Jos PoW kuulostaa tutulta, se johtuu siitä, että se on sama kuin Bitcoin. Sama perusperiaate pätee: jotta kaivostyöläiset ansaitsisivat palkintoja kaivostoiminnan aikana, heidän on ratkaistava vaikeita matemaattisia tehtäviä, jotka sitten muiden on hyväksyttävä samassa verkossa. Tämä voidaan saavuttaa käyttämällä erikoistuneiden ohjelmisto- ja laitteistoelementtien yhdistelmää.

Yksi toinen huomionarvoinen osa Dashia on se, että se käyttää avoimen lähdekoodin algoritmia, joka säätää jatkuvasti kaivosvaikeuksia, nimeltään DGW, lyhyt sanoista Dark Gravity Wave. Tämä algoritmi varmistaa, että vaikeustaso säädetään jokaiselle lohkolle eikä kerran vuodessa 2016, kuten Bitcoinille. Kolikossa on vaihteleva kello, jonka on asetettu laskevan noin 7,1%: n vuosivauhdilla.

DGW-järjestelmä on kehittynyt vuosien varrella saavuttaen kolmannen versionsa, ja sitä on päivitetty ratkaisemaan suurin osa ongelmista, jotka yleensä liittyvät aikaerojen hyödyntämiseen, liukulukujen tarkkuuteen ja vaikeuksiin uudelleen kohdentamisessa..

Dashin kaksitasoisessa verkossa kaivosmies jakaa lohkopalkinnon masternodeille ja järjestelmälle. Kaivosmies saa 45%, masternodit myös 45%, ja loput 10% menee järjestelmän tukemiseen. Nämä 10 prosenttia käytetään maksamaan verkkosopimuksia, joilla pyritään kehittämään ja investoimaan Dash-ekosysteemiin. Solmuja käytetään verkon ylläpitoon ja suojaamiseen suorittamalla transaktiotarkistuksia ja valuutan luomisia.

Kuten voitte kuvitella, masternodit ovat erittäin tärkeitä Dashin ekosysteemille. Masternoden määrittämiseksi ja ajamiseksi käyttäjien on varmistettava, että heillä on 1000 DASH-kolikkoa ja että niillä on joko virtuaalinen yksityinen palvelin (VPS) tai Linux-palvelin sekä DASH-lompakko. 1000 kolikon on pysyttävä aina lompakossasi masternodin suorittamiseksi, koska jos sinulla on vähemmän kuin edellä mainittu numero, masternode poistetaan Dash-verkosta.

Dash Mining Hardware

Aivan kuten useimmat muut kryptovaluutat, myös Dash voidaan louhita. Vaikka alkuaikoina kaivostoiminta oli mahdollista vain yksinkertaisella tietokoneella, CPU- ja GPU-kaivokset eivät nykyään ole enää kannattavia.

Dashin kaivamiseksi käyttäjät tarvitsevat erikoistuneen ASIC-kaivosmiehen. Yksi parhaista Dash-kaivostyöläisistä on Antminer D3, jonka on kehittänyt ja julkaissut Bitmain vuonna 2017. Se käyttää samaa algoritmia kuin Dash (X11), ja sen hajautusvoima on 19,3 Gh / s ja virrankulutus noin 1350 W. Varsinaisen kaivostyöläisen lisäksi käyttäjien on ostettava myös virtalähde, virtalähde.

Dash Cloud Mining

Tietenkin kaiken tämän erikoislaitteiston ostaminen maksaa. Toinen, kustannustehokkaampi vaihtoehto on pilvikaivostoiminta. Yleensä prosessointitehoa tarjoavat erilaiset tietokoneet, jotka sijaitsevat matalien energiakustannusten maissa. Käyttäjät voivat siis vuokrata hajautusvoiman näiltä tiloilta vastineeksi fiat-valuutasta. Jotkut luotettavimmista pilvikaivostoimittajista ovat Bitminer, MinerGate, CoinMine, ja NiceHash.

Dash-lompakot

Oman laitteiston ostaminen kaivoslaitteista tai liittyminen kaivosalueeseen on vain osa koko kaivosprosessia. Dashin louhimiseksi käyttäjät tarvitsevat myös lompakon Dash-kolikoidensa pitämiseen. Jotkut parhaat Dash-lompakot, virallisen verkkosivuston suositusten mukaisesti Viivaydin, Dash Electrum, Exodus, ja Jaxx työasemille ja Dash-lompakko, Dash Core iOS, Edge-lompakko (Android ja iOS), Coinomi, ja Jaxx iOS) mobiililaitteille.

Tietoturvaa tajuavat käyttäjät voivat myös valita erilaisista laitteistolompakoista, kuten Ledger Nano S, ja Trezor.

Kuinka kannattavaa Dash Mining on nykyään?

Dashin maailmanlaajuinen hashrate on nähnyt ylä- ja alamäkiä parin viime vuoden aikana. Kannattavuus ei ole yhtä korkea kuin ensimmäisinä vuosina. X11-algoritmi on kuitenkin suhteellisen helppo louhittava algoritmi verrattuna muihin siellä oleviin kryptoihin, ja hajautusnopeus liittyy kolikon hintaan.

Lopulliset ajatukset

Yhteenvetona voidaan todeta, että Dash-kaivostoiminta voi silti olla kannattavaa, kunhan käyttäjät vievät aikaa tutkia tarvittavat kaivoslaitteet perusteellisesti sekä laskea kokonaiskustannukset ja voittopotentiaali. Lue niin paljon kuin mahdollista Dash-kaivostoiminnasta ja varmista, ettet koskaan anna sinun houkutella rikastumisnopeutta. Älä unohda, että Dash-kaivostoiminta on turvallista, jos käytät oikeita kanavia ja oikeita laitteita.

Saat lisätietoja Dash-kaivostoiminnasta tutustumalla Dash-alustan omistettuun osioon virallinen nettisivu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner