Mikä on NANO? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

NANO virallisesti uudistettu tuotemerkki RaiBlocksista tammikuun 2018 lopussa. Salausvaluutan takana oleva tiimi, RaiBlocks ilmoitti, että kolikko on merkitty NANO: lle.

NANO seuraa Bitcoins“Alkuperäinen suunnitelma on korvata perinteiset valuutat, jolloin siitä tulee digitaalista rahaa päivittäiseen käyttöön.

NANO pyrkii Bitcoinin haltuunotossa käsittelemään Bitcoin-verkon aiheuttamia elintärkeitä ongelmia:

  • Skaalautuvuusongelmat, jotka antavat käyttäjille huolta transaktiomaksujen noususta Bitcoin-verkossa.
  • Laskennalliset kysymykset, jotka liittyvät tapahtumien viiveeseen, joka on keskimäärin 164 minuuttia.
  • Energiankulutus nousee voimakkaasti, kun Bitcoin-kaivos kuluttaa enemmän sähköä kuin 159 maata.

Vastatakseen näihin haasteisiin NANO tarjoaa ratkaisun, joka antaa salausvaluutan ja edun Bitcoiniin nähden lohkoverkkorakenteellaan, joka tuottaa nollamaksullisia tapahtumia ja kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin Bitcoinin.

Kuinka järjestelmä toimii

Toisin kuin muut blockchain-tekniikat, monet kryptovaluutat mukautuvat, jokaisella tilillä on oma blockchain. Jokainen tiliketju, johon tilinomistaja myös viittaa, päivittää tilinomistajan ja vuorostaan ​​päivittää asynkronisesti loput lohkoverkoista, mikä johtaa nopeaan transaktioaikaan. Koska kukin käyttäjä päivittää lohkojensa lähettämisen ja vastaanottamisen, tarvitaan kaksi tapahtumaa; lähetystapahtuma, joka vähentää lähettäjän lähettämän summan saldostaan, samoin vastaanottotapahtuma, joka lisää lähettäjältä saadun määrän tilitaseeseensa. Näiden kahden tapahtuman ei tarvitse olla samanaikaisesti; vastaanottaja voi hyväksyä tapahtuman milloin tahansa.

Block-Lattice -arkkitehtuurin selittäminen

NANO käyttää suunnattua asyklistä kuvaa (DAG) lohko-ristikkoarkkitehtuuria, jossa jokaiselle yksilölle määritetään lohkoketju. Toisin kuin muu lohkoketjuarkkitehtuuri, joka seuraa tapahtumamääriä, lohkoverko tallentaa tilin saldot. Tämä menetelmä pienentää tietokannan karsimisen avulla tallennettuja tietoja. Jokainen estoketju heijastaa yksilön tiliin liittyviä tietoja, ja vain omistaja päivittää ne. sitten jokainen lohkoketju päivitetään asynkronisesti muuhun lohkoverkkoon.

Koska jokainen käyttäjä kontrolloi estoketjuaan, ei käytetä protokollia, kuten työn todistusta (PoW) tai todistusta panosta (PoS), kun päätetään kirjanpidon tilasta..

Luo tili

Käyttäjien on aloitettava avoin tapahtuma. Tämä tapahtuma on ensimmäinen jokaisesta tiliketjusta ja se luodaan vastaanotettaessa ensimmäinen tapahtumalohko.

Tilin saldot

Kaikki saldot kirjataan käyttäjien tiliketjuun. Tapahtuman määrän tallentamisen sijaan vahvistamisprosessi edellyttää edellisen lähetyslohkotaseen ja nykyisen eron tarkistamista. Uusi lohko kasvaa tai pienenee uuden vastaanottolohkon loppusaldon myötä. Tämä parantaa käsittelynopeutta ladattaessa suuria määriä tapahtumalohkoja.

Lähettäminen tililtä

Lähetysosoitteella on jo oltava avoin lohko ja siten saldo. Kun tapahtuma on aloitettu, sitä ei voi peruuttaa, kun se on vahvistettu. Kun tapahtuma on lähetetty verkkoon, varat vähennetään välittömästi lähettäjien saldosta ja odottavat, kunnes vastaanottava osapuoli allekirjoittaa eston varojen hyväksymiseksi. Hyväksyntää odotettaessa varat on katsottava käytetty lähettäjätilille, vaikka niitä ei ole saatu, koska lähettäjä ei voi peruuttaa tapahtumaa.


Tapahtumien vastaanottaminen

Tapahtumaprosessin loppuun saamiseksi vastaanottaja luo tililleen lohkon, joka hyväksyy lähetetyn rahan. Kun lohko on luotu ja lähetetty, tilin saldo päivitetään uudella saldolla.

Mikä on mielenkiintoista lohkoverkkoinfrastruktuurissa

Kevyen protokollan ja solmun ylläpitämisen kustannusten takia tapahtumat käsitellään ilman maksuja. Jokainen verkon tapahtuma sovitetaan UDP-pakettiin ja käsitellään itsenäisesti, jolloin estetään lohkokoon liittyvät ongelmat.

Lompakot välimuistissa myös seuraavaa tapahtumaa varten, kun tapahtuma on lähetetty, mikä tekee tapahtumista välitöntä, koska sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on todiste työstä valmiina.

BitGrail Hack

Yksi tärkeimmistä NANOn historiaan liittyvistä asioista liittyy BitGrailin kokemaan hakkerointiin. Tällä kryptovaluutanvaihdolla oli tuolloin suurin likviditeetti RaiBlocksille, mikä mahdollisti käyttäjien ostaa ja myydä digitaalisia omaisuutensa nopeasti ja helposti. 

Helmikuussa 2018 BitGrail hakkeroitiin menettämällä 195 miljoonaa dollaria. Yritys ilmoitti menettäneensä 17 miljoonaa XRB: tä (NANO). Tämä vaikutti selvästi NANOn hintaan, joka oli yksi tuolloin suurimmista kryptovaluutoista. Hakkeroinnin jälkeen tämän digitaalisen omaisuuden hinta laski melkein 12 dollarista kolikkoa kohti 9,12 dollariin muutama tunti myöhemmin. 

Vaikka koko kryptovaluuttamarkkinat olivat tuolloin karhutrendissä, se vaikutti tämän digitaalisen valuutan maineeseen ja vahingoitti tämän digitaalisen omaisuuden tulevaa kasvua. 

Tuolloin BitGrail ilmoitti käyttäjilleen, että luvattomia tapahtumia tehtiin yhdestä heidän lompakostaan ​​ja että he varoittivat viranomaisia ​​tästä asiasta. Samalla heidän mukaansa poliisi alkoi tutkia asiaa. 

Tämä oli yrityksen julkaisema lausunto:

“BitGrail S.r.l ilmoittaa käyttäjilleen, että sisäiset tarkastukset paljastivat luvattomia tapahtumia, jotka johtivat 17 miljoonan nanovajeeseen, joka on osa BitGrail S.r.l: n hallinnoimaa lompakkoa. Tänään toimivaltaisille viranomaisille on esitetty syytös petollisesta toiminnasta, ja se on nyt poliisin tutkinnan alla. “

Hakkerin jälkeen pörssi keskeytti toimintansa, mukaan lukien nostot ja talletukset. Menettely toteutettiin käyttäjien ja heidän turvallisuutensa hoitamiseksi. 

Tietenkin muut pörssit, kuten Binance, alkoivat tarjota apua talletusten estämisessä ja jäädyttämisessä tunnistetuista osoitteista. 

Siitä hetkestä lähtien Firenzen tuomioistuin tutkii BitGrail-hakkeroinnin tapausta. He työskentelevät ymmärtääkseen, miten käyttäjien varat saadaan takaisin, mitä seuraamuksia pörssin omistajille määrätään ja miten koko tilanne ratkaistaan.. 

NANO-yhteisö jakautui kriittisen valuutanvaihtoa tukeviin ja niihin, jotka uskoivat NANO-tiimin osallistuvan hakkerointiin. Pörssin yhden omistajan, Francesco Firanon mukaan, NANO-protokollan protokollassa oli virhe, jonka avulla hakkerit saivat rahat pörssistä. 

Jonkin sisällä blogipostaus The Nano Core Team julkaisi, he kertoivat, että heillä on riittävä syy uskoa, että Firano on johtanut Nano Core -tiimiä ja yhteisöä harhaan bitGrail-vaihdon vakavaraisuudesta huomattavan pitkän ajan. 

Tuomioistuin selitti vuoden 2019 alussa, että Francesco Firanon on maksettava takaisin viime vuonna kadonnut 170 miljoonan dollarin arvoinen kryptovaluutta. Kaikki varat tallennettiin ilmeisesti “kuumaan lompakkoon” eikä kylmäsäilytysratkaisuun. Tämä on vaikuttanut myös käyttäjien pörssiin tallentamien varojen turvallisuuteen.  

Tällä hetkellä NANO-käyttäjät odottavat uutta tietoa rahoistaan ​​ja siitä, pystyvätkö he palauttamaan osan pörssissä menetetyistä varoista. 

NANOn hinta ajan myötä

NANO (edustettuna XRB-symbolina useimmissa pörsseissä) on ollut vakaa, melkein staattinen alimmillaan alusta lähtien. Vasta äskettäin, vuoden 2017 loppupuolella, näimme hintapiikin, koska se nousi korkeimmaksi 4,02 dollariksi 12. joulukuuta 2017. Se on sittemmin jatkanut valtavia voittoja kaikkien aikojen korkeimmillaan 33,14 dollaria. Tällä hetkellä 13,27 dollaria vetämisen jälkeen.

NANO: lla oli erittäin suuri hinnankorotus, joka alkoi vuoden 2017 lopussa, marraskuussa. Digitaalinen valuutta muutti alle 0,13 dollarista 37,62 dollariin vain muutama kuukausi myöhemmin, tammikuussa 2018, CoinMarketCapin mukaan. Tämä edustaa yli 23400 prosentin hinnankorotusta, mikä on hintansa huomattava piikki. 

Asiat kuitenkin muuttuivat, eikä NANO pystynyt ylläpitämään hintaa. Tämä tapahtui paitsi NANO: lle myös monille muille kryptovaluuttamarkkinoiden altcoineille. Alkuperäinen kolikkotarjous (ICO) -hulluus loppui ja suurin osa näistä projekteista hävisi. 

Koko vuoden 2018 laskun jälkeen NANO on käynyt kauppaa marraskuusta 2018 lähtien 1,8 ja 0,75 dollarin välillä. NANO: n alin hinta sen jälkeen, kun se nousi takaisin vuonna 2017, oli helmikuussa 2018, jolloin se putosi alle 0,75 dollariin lyhyeksi ajaksi. Se merkitsisi yli 98 prosentin hinnanlaskua 13 kuukaudessa. 

Tämän artikkelin kirjoittamisen ajankohtana NANO: lla käydään kauppaa noin 0,963 dollaria ja sen markkina-arvo on 128 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaa, että tämä digitaalinen valuutta on 43. suurin salausvaluuttamarkkinoilla. 

BTC: n suhteen NANO: lla oli samanlainen suorituskyky. Se muutti 0,00001957 BTC: stä / NANO marraskuussa 2017 0,00281076 BTC: iin kolikkoa kohden tammikuussa 2018. Tuosta hetkestä lähtien NANO saavutti BTC-arvon alimman pisteen muutama viikko sitten, kun se laski 0,00008661 BTC: hen kolikkoa kohden, mikä merkitsi BTC-hinnan laskua lähes 97%. 

Kuten aiemmin mainittiin, NANOn hintakokemus näkyy monissa muissa salausvaluuttamarkkinoiden digitaalisissa hyödykkeissä. Tämä osoittaa, että vuonna 2018 karhumarkkinat vaikuttivat useimpiin altcoineihin. Lisäksi Bitcoin on kasvattanut markkina-asemaansa, joka on nyt lähes 70%, suurin vuoden 2017 alusta.. 

Koko kryptovaluuttamarkkinat odottavat tällä hetkellä parannusta altcoinien suorituskyvyssä, jotka ovat olleet karhutrendissä Bitcoinia vastaan ​​pitkään. Lisäksi monet heistä eivät pystyneet nousemaan uudelleen dollareina mitattuna huolimatta Bitcoinin viime kuukausien hinnankorotuksesta. 

Stellariin ja Rippleen verrattuna NANO ei pysty parantamaan adoptiota käyttämällä vakiintunutta organisaatiota, joka pyrkii erityisesti lisäämään NANO-digitaalisen omaisuuden käyttöönottoa. Yhteisöllä on oltava erittäin tärkeä rooli NANOn käyttöönoton tukemisessa, jos he haluavat nähdä hintojen paranemisen eikä koko markkinatunnetta noudattavaa kehitystä ja se perustuu spekulointiin. 

Mistä ostaa NANO

NANO on sittemmin lisätty merkittäviin vaihtoihin sen tuotemerkin jälkeen. NANO voidaan vaihtaa suuriin kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoin, Eetteri, Binance-tunnus, Sidonta USDT, Doge, ja fiat-valuutat.

NANO voidaan vaihtaa Binance, Kucoin, RightBTC, Bit-Z, Mercatox, OKEx, ja KolikkoFalcon vaihdot. Voit myös ostaa NANO: n käteisellä BitFlip-pörssissä.

Yksi suosituimmista pörsseistä NANO: n ostamiseen ja myyntiin on Binance. Kryptovaluutan vaihto on tunnustettu olevan yksi suurimmista altcoinien likviditeetin suhteen. Tämä tarkoittaa, että se tarjoaa myös yhden NANOn parhaista hintatarjouksista. 

CoinMarketCapin mukaan Binance edustaa yli 20% NANOn koko kaupankäyntimäärästä ympäri maailmaa. Mercatox, jossa on tunnus XRB ja kaupankäyntiparit XRB / BTC, on pörssi, jolla on suurin likviditeetti NANO: lle, ja sen osuus on lähes 24% tämän virtuaalivaluutan koko kaupankäyntimäärästä ympäri maailmaa.. 

Binancella on neljä erilaista kauppaparia NANO: n kauppaa varten, mukaan lukien NANO / BNB, NANO / BTC, NANO / ETC ja NANO / USDT. Nämä neljä kaupankäyntiparia edustavat 0,08% Binance-pörssin koko kaupankäyntimäärästä. Viimeisen 24 tunnin aikana Binance rekisteröi kaupankäyntimäärän 561 miljoonaa dollaria. 

Jos haluat ostaa NANO: ta Binancella, sinun on lähetettävä varat (BTC, ETH, USDT tai BNB) toisesta pörssistä tai lompakosta salausvaihtoon. Binancella on kuitenkin käynnistettiin uusi palvelu, jonka avulla ihmiset voivat ostaa valittuja kryptovaluuttoja luottokortilla. Tällä tavalla voisit ostaa Bitcoin-, Ethereum- tai Binance-kolikoita luottokortilla ja vaihtaa ne NANO: ksi. 

Kuten aiemmin mainittiin, on olemassa monia muita kryptovaluutan vaihtoa, joiden avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä NANO: ta. Edellisessä osassa kirjoitimme BitGrailin hakkeroinnista. Siihen asti, kunnes hakkerointi tapahtui, BitGrail oli alusta, jolla oli suurin NANO-kaupankäyntimäärät. Jos pörssi alkaa toimia uudelleen samalla tavalla kuin se yritti aiemmin, parasta olisi pysyä kaukana siitä. 

NANO-yhteensopivat lompakot

NANO-salausvaluutalla on muutama vaihtoehto tallentamiseen ja kaupankäyntiin. Voit pitää NANO-laitettasi seuraavissa lompakoissa:

  • On virallinen web-lompakko, jota isännöidään raiwallet.com.
  • RaiWalletBot on sähep botti, joka hallitsee käyttäjän yksityisiä avaimia, antaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää, lähettää ja vastaanottaa NANO-kolikoita sähkeohjelmassa.
  • Desktop-lompakon voi ladata kaikista käyttöjärjestelmistä osoitteesta tässä.
  • Voit käyttää myös Ledger Hardware -lompakko pitää NANO-salausvaluuttasi.

Yksi parhaista tavoista pitää NANO on laitteistolompakon kautta, jota ei ole kytketty Internetiin ja joka on suojattu hakkeroilta ja hyökkäyksiltä. NANO: n pitäminen kryptovaluutanvaihdossa ei ole paras tapa tehdä sijoittajille, jotka haluavat pitää virtuaalivaluuttoja pitkään. 

Ledger Nano S antaa käyttäjille mahdollisuuden asentaa Nano-sovellus Ledger-laitteisiinsa ja hallita NANOa NanoVault-verkkosovelluksella, jonka Nano-yhteisö on kehittänyt ja tukee. Jos haluat tietää enemmän siitä, voit lue lisää täältä

On olemassa myös muita kryptovaluutta-lompakoita, jotka auttavat pitämään digitaalisten omaisuuksien yksityisiä avaimia ja joiden avulla voit käsitellä NANO-kolikkoa turvallisesti. Vaihto on tavallisesti sellaisten hyökkäysten ja hakkerointien kohde, jotka voivat lopulta päättyä käyttäjien varojen menetykseen.

Pöytälompakot ovat yleensä turvallisempia kuin matkapuhelimet, kunhan käyttäjällä on kolikoidensa yksityiset avaimet. Hakkeroinnit voivat myös vaikuttaa säilytyslompakkoihin samalla tavalla kuin vaihdot.

Tulevaisuudensuunnitelmat

NANO pyrkii mullistamaan itse blockchain-arkkitehtuurin, ja sillä on epäilemättä valoisa tulevaisuus.

Yhteisö on auttanut saamaan kryptovaluutan useilla pörsseillä, ja meidän pitäisi odottaa vielä paljon enemmän pian.

Mobiililompakoita testataan parhaillaan, ja ne julkaistaan ​​iPhone- ja Android-mobiililaitteille vuoden 2018 alussa.

NANO-kilpailijat

NANO perustaa vahvuutensa tarjoamalla hajautetun ratkaisun, joka tarjoaa käyttäjille nopeat tapahtumat blockchain-tekniikkaa käyttäen. Kaksi lähintä kilpailijaa NANOn suorituskyvyn suhteen ovat XRP ja XLM. Nämä kaksi kryptovaluuttaa toimivat omissa ympäristöissään, Ripple ja Stellar Network. 

XRP ja XLM tarjoavat nopeita ja halpoja tapahtumia yksityishenkilöille ja rahoituslaitoksille ympäri maailmaa. Näitä kahta digitaalista valuuttaa kritisoidaan kuitenkin keskitetyksi verrattuna NANO: han tai muihin markkinoilla oleviin kryptoihin. Molempien verkkojen perustajilla on edelleen suuria määriä näiden kolikoiden tarjontaa, mikä tekee järjestelmästä paljon keskitetymmän. 

On syytä mainita, että näiden kolmen digitaalisen valuutan nopeuserot ovat vähäisiä, mikä näkyy myös käyttäjien maksamissa maksuissa. Suurin ero näiden kolmen projektin välillä on hyväksyminen ja projektien käsittely. Rippleä ja Stellaria hallinnoivat organisaatiot, joilla on mahdollisuus rahoittaa projektien laajentamista sekä XRP: n ja XLM: n käyttöönottoa. 

Jos haluat tietää enemmän näistä projekteista, voit lukea oppaamme Mikä on tähti (XLM).

Useat rahoituslaitokset työskentelevät sekä Ripplen että Stellarin kanssa, mikä on erittäin positiivista salaustilalle. NANO: lla ei kuitenkaan ole tätä etua. NANO: n on parannettava adoptiota ja miten se pystyy tavoittamaan suuremman määrän käyttäjiä, jotka lopulta alkavat nauttia ilmaisten ja nopeiden blockchain-tapahtumien eduista. 

Tulevaisuudessa saattaa olla muita kryptovaluuttoja, joilla on NANOn tarjoamia vastaavia palveluja ja keskitetty rakenne, kuten Ripple ja Stellar, jotka antaisivat uuden digitaalisen omaisuuden laajentaa palvelujaan ympäri maailmaa. Siksi on erittäin tärkeää, että NANO-yhteisö työskentelee ja laajentaa NANO-tietämystä markkinoille. 

Johtopäätös

Se, mitä NANO pyrkii saavuttamaan, on yksinkertaista. Korvaa tavanomainen jaetun muistin tietorakenne sanomanvälitysmallilla, jossa käyttäjillä on lohkoketjut, jotka synkronoituvat vain pääverkon kanssa. NANO on ainoa kryptovaluutta, joka käyttää lohkoverkkoa (moniulotteinen lohkoketju), joka vapauttaa käyttäjät maksamasta kaivostyöläisille maksuja, odottamalla verkkopäiväkirjapäivitystä ja välttäen myös pitkiä tapahtuman vahvistusaikoja.

NANO-ratkaisun avulla salausvaluutat, erityisesti NANO, on digitaalinen valuutta, joka korvaa fiat-valuutat jokapäiväiseen käyttöön.

Vaikka ehdotukset ovat teknisestä näkökulmasta erittäin mielenkiintoisia, yhteisön on tehtävä enemmän töitä voidakseen lisätä tämän virtuaalivaluutan käyttöönottoa ympäri maailmaa sekä yksilöiden että instituutioiden keskuudessa. 

Salausverkoilla, kuten Stellar ja Ripple, on mahdollisuus rahoittaa toimintaansa ja edistää virtuaalivaluuttansa käyttöä. 

Siitä huolimatta NANO on edelleen yksi markkinoiden innovatiivisimmista ja edistyneimmistä kryptovaluutoista, ja se on valmis lisäämään käyttöönottoa maailmanlaajuisesti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map