Mikä on Litecoin (LTC)

Kryptovaluutat ovat saamassa suurempaa suosiota joka ikinen päivä. Yksi ensimmäisistä luotuista kryptovaluutoista oli Litecoin, joten se on yksi suosituimmista kolikoista. Olet todennäköisesti kuullut tästä kryptovaluutasta aiemmin ja koska olet täällä, mietit todennäköisesti mitä Litecoin on. Tässä on mitä opit:

Mikä on Litecoin?

Litecoin (LTC) on yksi tunnetuimmista salausketjuista ja digitaalisista hyödykkeistä kryptovaluuttamarkkinoilla. Virtuaalivaluutan loi Charlie Lee jo vuonna 2011, ja sitä pidetään Bitcoinin kullan hopeana.

Yksi Litecoinin takana olevista organisaatioista on Litecon-säätiö. Sen mukaan Litecoin on digitaalinen omaisuus, joka perustuu nopeaan vahvistusaikaan ja alhaisiin transaktiomaksuihin. Siksi Litecoinia käytetään tavaroiden ja palveluiden maksamiseen.

Litecoin on myös yksi vanhimmista virtuaalivaluutoista avaruudessa ja oli yksi tärkeimmistä Bitcoin-kilpailijoista vuosia sitten. Nykyään Litecoin on viidenneksi suurin kryptovaluutta markkina-arvoltaan Bitcoinin (BTC), Ethereumin (ETH), XRP: n ja Bitcoin Cashin (BCH) jälkeen..

Charlie Lee – LTC-luoja

Charlie Lee on Litecoinin perustaja. Hän on suorittanut kandidaatin ja maisterin tutkinnot tietojenkäsittelytieteessä ja valmistui vuonna 2000. Poistuessaan MIT: stä hän työskenteli useissa fintech-yrityksissä, mukaan lukien Google ja Guidewire Software.

Herra Lee alkoi oppia Bitcoinista Silk Road -artikkelista vuonna 2011, kuten hän sanoi heinäkuussa 2018 Twitterissä. Tuolloin hän työskenteli Googlessa erilaisissa projekteissa, mukaan lukien YouTube Mobile tai Chrome OS.

Lee alkoi kaivaa Bitcoinia, samoin kuin monet muut tietotekniikan tutkijat, jotka olivat kiinnostuneita Bitcoinista ja koko lohkoketjutilasta. Siksi hän päätti luoda oman digitaalisen omaisuuden Bitcoinin mallin mukaisesti.

Kuinka Litecoin toimii?

Yritettyään luoda oman digitaalisen omaisuuden nimeltä Fairbix, Lee julkaisi Litecoinin. Fairbix ei onnistunut, Litecoin kuitenkin herätti monien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Vaikka virtuaalivaluutta oli hyvin samanlainen kuin Bitcoin, sillä oli huomattavia eroja jälkimmäisen kanssa.

Litecoin julkaistiin avoimen lähdekoodin asiakkaana GitHubissa 7. lokakuuta 2011. Muutama päivä myöhemmin Litecoin otettiin käyttöön.

Litecoiniin verrattuna Bitcoiniin on saatavana yhteensä 84 miljoonaa kappaletta, Scrypt-niminen kaivosalgoritmi ja 2,5 minuutin lohkot. Sen sijaan Bitcoinilla on kokonaismäärä 21 miljoonaa, kaivosalgoritmi nimeltä SHA-256 ja estoaika 10 minuuttia.

Litecoin-verkko säätää vaikeuksiaan joka vuoden 2016 lohkojen tai kolmen ja puolen päivän välein. Tämä tarkoittaa sitä, että kaivostyöläisten Litecoin-vaikeudet säätyvät yleensä nopeammin kuin Bitcoin, jossa vaikeudet sopeutuvat kahden viikon välein.

Vaikka Bitcoin ja Litecoin toimivat samalla tavalla, Litecoin on jäljessä halvausten suhteen. Bitcoin kokee kolmannen puolikkaansa ensi vuonna, ja Litecoin on äskettäin kokenut toisen lohkopalkkionsa. Neljän vuoden välein sekä Bitcoin että Litecoin kokevat kaivostyöläisten saaman palkkion vähenemisen, mikä on eräiden kryptovaluuttojen, erityisesti Proof-of-Work (PoW) -valuuttojen tärkeimpiä ominaisuuksia. Kolikoiden uutta liikkeeseenlaskua vähennetään 50% Litecoinin 840 000 ja Bitcoinin 210 000 kortin jälkeen.

Kun digitaalisen valuutan liikkeeseenlasku on vähäisempää ja kysyntä kasvaa, virtuaalivaluutan hinnan odotetaan nousevan nopeammin, jos markkinoilla on kysyntäshokki. Kaivostyöläisiltä on saatavana vähemmän LTC: tä, jotka on vapautettu markkinoille suuremmalle määrälle sijoittajia.

Litecoin on myös toteuttanut atomivaihtoja, joiden avulla henkilöt voivat vaihtaa kolikoita ketjun yli ilman, että heidän tarvitsee luottaa kolmanteen osapuoleen. Toteuttamalla hajautettuja aikalukosopimuksia on mahdollista lähettää maksut ennalta sovitun määräajan jälkeen.

Litecoinin ja Decredin (DCR) ja Vertcoinin (VTC) välillä suoritettiin joitain atomivaihtoja..

Todistus Litecoinin työalgoritmista

Litecoinilla olevan PoW-algoritmin avulla on mahdollista pitää verkko hajautettuna ja suorittaa myös vahvistavia tapahtumia. Kaivostyöntekijät käyttävät laskentatehoa, jonka he tarvitsevat ratkaistakseen salauspalapelit. Kun kaivosmies on löytänyt lohkon ja kaikki tapahtumat on käsitelty, tämä kaivosmies saa palkkion LTC: ssä, joka on tällä hetkellä 12,5 LTC lohkoa kohti.

Bitcoin-kaivostyöläisten on ostettava ASIC-nimisiä koneita, jos he haluavat kaivaa suosituimman digitaalisen omaisuuden. Tarvitset myös erikoislaitteita Litecoinin tehokkaaseen louhintaan ja pysymällä kilpailukykyisenä kaivosteollisuudessa.

Kuten aiemmin mainittiin, Litecoin käyttää Scrypt-algoritmia verrattuna SHA 256: ta käyttävään Bitcoiniin. Scrypt-algoritmin tavoitteena on varmistaa, että kaikki pystyvät louhimaan Litecoinia eikä vain muutamia ASIC-kaivostyöntekijöitä. Vaikka Litecoinia oli mahdollista louhita suorittimilla ja grafiikkasuorittimilla, se on nykyään hyvin tehotonta ja Scrypt ASIC hallitsevat markkinoita.

Tämän artikkelin kirjoittamisen aikana Litecoinin hajautusaste nousi huomattavasti vuoden 2019 alusta. Vuoden 2018 lopussa hajautusaste oli 146 TH / s. Muutama päivä sitten verkon hajautusaste oli 523 TH / s, mikä tarkoittaa 258 prosentin kasvua joulukuusta lähtien.

Tapahtumanopeudet ja palkkiot

Litecoinilla on nopeampi tapahtumanopeus kuin Bitcoinilla, ja se toimii halvemmilla maksuilla. Litecoin-lohkoajat ovat yleensä lähellä 2,5 minuuttia, vaihtelevat tiukalla alueella 2,2 – 2,75 minuuttia. Tämä on erittäin hyödyllinen monille kauppiaille ja Litecoinia hyväksyville, jotka saavat digitaalisen omaisuuden kahdella vahvistuksella vain 5 minuutissa.

Tämä on etu verrattuna Bitcoiniin, joka vaatii kymmenen minuuttia voidakseen saada yhden vahvistuksen. Lisäksi käyttäjien maksamat maksut ovat paljon halvempia kuin Bitcoin-verkossa. Keskimääräinen maksu per LTC-tapahtuma on tällä hetkellä 0,059 dollaria, kun taas Bitcoinin keskimääräinen maksutapahtuma on 1,54 dollaria.

Lisäksi Litecoin on myös yksi digitaalisista valuutoista, joilla on markkinoiden suurin likviditeetti. Se on mahdollista ostaa tai myydä eri pörsseissä ympäri maailmaa nopeasti ja turvallisesti.

Voidakseen lisätä tapahtumien määrää, joita verkko voi käsitellä, Litecoin esitteli erillisen todistajan (SegWit), jonka avulla tapahtumien koko voi olla pienempi, mikä johtaa enemmän tilaa lohkoa kohti.

Vaikka digitaalinen valuutta tarjoaa nopeita ja halpoja tapahtumia, Charlie Lee ja Litecoin -kehittäjien piti työskennellä voidakseen välttää tulva-iskut. Nämä hyökkäykset liittyvät haitalliseen yksikköön, joka käsittelee useita tapahtumia verkon ruuhkauttamiseksi. Tämä nostaa maksuja ja hidastaa myös koko verkkoa.

Luottamukselliset liiketoimet

Luottamukselliset tapahtumat ovat yksi odotetuimmista ominaisuuksista Litecoin-verkossa. Nykyään digitaaliset varat, kuten Bitcoin, Ethereum ja Bitcoin Cash, rekisteröivät kaikki tapahtumansa, jotka on käsitelty niiden lohkoketjuissa. Tämä ei salli käyttäjien pysyä yksityisinä aina, kun he tekevät siirron.

On todellakin mahdollista nähdä, mikä osoite lähetti varoja, mikä oli tapahtuman summa, maksetut palkkiot ja kuka vastaanotti tapahtuman. Blockchain-tietojen analysoinnista vastaavat yritykset voivat linkittää IP-osoitteet, sähköpostit ja muut tiettyihin osoitteisiin.

Siksi Charlie Lee kirjoitti Twitterissä, että vaihdettavuus on ainoa terveen rahan ominaisuus, joka puuttuu tällä hetkellä Bitcoinista ja Litecoinista. Siksi hän päätti keskittyä tekemään Litecoinista paremmin korvattavissa lisäämällä Luottamuksellisia tapahtumia.

Tätä varten verkossa on pehmeä haarukka. Lisäksi he tutkivat myös luodinkestävyyttä MimbleWimble jatkolohkoilla, mikä on samanlainen käsite kuin sivuketjut. Vaikka julkaisulle ei ole tarkkaa päivämäärää, se on tarkoitus tehdä joskus vuonna 2019, kuten Mr. Lee selitti.

Tämän toteutuksen avulla Litecoin pystyy säilyttämään varoja käsittelevien yksityisyyden ja suojaamaan heidän tietojaan, mukaan lukien liiketoimet. Vaikka tämä on erittäin positiivista koko verkostolle, on syytä mainita, että transaktiokustannukset kasvavat merkittävästi.

Litecoinin ostaminen ja säilyttäminen?

Digitaalisen valuutan voi hankkia monista kryptovaluutanvaihdoista ympäri maailmaa. Koska Litecoin ei ole pieni virtuaalivaluutta ja se on toiminut markkinoilla jo pitkään, on mahdollista ostaa se lukuisille salausalustoille.

Jotkut parhaista paikoista ostaa Litecoinia ovat muun muassa Binance, Coinbase, Bibox, Huobi Global ja KuCoin. Aloittelijoille on yleensä tiedettävä, mistä ostaa LTC. Siksi olemme kirjoittaneet oppaan ihmisille ja sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan Litecoinia.

Binancen kautta on mahdollista ostaa LTC Bitcoinilla (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) ja Tether (USDT). Litecoinin osuus Binancen kokonaiskaupasta on 2,5%.

Käyttäjät, jotka haluavat pitää LTC: tä, voivat tehdä sen käyttämällä kryptovaluutta-lompakkoa, joka tukee Litecoinia. Vaikka pörssit tarjoavat käyttäjille lompakoita, vaihto hallinnoi yksityisiä avaimia, mikä tarkoittaa, että jos ne hakkeroidaan tai vaihto lakkaa toimimasta, varat ovat kadonneet.

Litecoinin hinta ja arvo

Litecoin on yksi markkinoiden parhaiten menestyvistä digitaalisista valuutoista. Siksi Litecoin-arvo on yleensä ollut kymmenen parhaan joukossa sen julkaisemisen jälkeen. Viime kuukausien aikana Litecoinia on vaihdettu 8. ja 4. sijan välillä.

Litecoinin korkein hinta oli takaisin 12. joulukuuta 2017, jolloin digitaalinen valuutta ylitti 420 dollaria kolikkoa kohden. Tuolloin koko kryptovaluuttamarkkinat olivat innoissaan siitä, mikä oli korkein hinta, jonka digitaalinen valuutta voisi olla.

Tämän jälkeen Litecoinin arvo tuli karhumarkkinoille, jotka kesti joulukuuhun 2018 asti. 14. joulukuuta 2018 Litecoinilla käytiin kauppaa lähellä $ 22: n matalinta pistettä yli koko vuoden. Siitä hetkestä lähtien Litecoinin arvo nousi 140 dollariin ja sillä käydään tällä hetkellä kauppaa noin 50 dollaria per LTC.

Litecoin-hinta

BTC: n suhteen Litecoin on myös noussut yli 0,025 BTC: n ja se putosi alle 0,00023 BTC: tä / LTC. Nyt Litecoinilla käydään kauppaa tällä hetkellä noin 0,007705 BTC: llä. Suurimman osan historiansa ajan Litecoinia vaihdettiin kyseisen tason yläpuolella. Tällä hetkellä Litecoinin markkina-arvo on 5,87 miljardia dollaria CoinMarketCapin mukaan.

Jos haluat tietää enemmän Litecoinin hinnasta, voit lukea Litecoinin hintaennusteen.

Johtopäätös

Litecoin on yksi avaruuden tunnetuimmista ja vanhimmista digitaalisista valuutoista. Se osoitti, että on mahdollista olla joustava läpi vuosien ja kuinka on mahdollista seurata Bitcoinia ja ehdottaa useita parannuksia. Tämä digitaalinen valuutta on toteuttanut monia päivityksiä, joita Bitcoin käytti myöhemmin, mukaan lukien Erillinen todistaja, ja tulevaisuudessa, Luottamukselliset liiketoimet tai Atomivaihto.

Litecoin on hiljattain puolittunut ja monet asiantuntijat katsovat, että kryptovaluuttamarkkinoilla tapahtuu lähitulevaisuudessa härkä. Litecoin-säätiö toimii myös monien yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa jatkaakseen Litecoinin mainostamista ja laajentaakseen adoptiota.

Litecoin on ollut selvästikin yksi suurimmista digitaalisista hyödykkeistä, ja sen odotetaan pysyvän tällä tavalla tulevina vuosina. mikä on litecoin mikä on litecoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner