Bitcoin Lighting Network Explained: Hyödyt ja haitat

Lähes kuka tahansa, jolla on innokas kryptovaluutta, tietää, että yksi suurimmista ongelmista useimmissa blockchain-projekteissa liittyy skaalattavuuden puutteeseen. Bitcoin, tähän mennessä suosituin ja arvokkain kryptovaluutta, ei ole muukalainen skaalautuvuusongelmista, koska se kamppailee edelleen valtavien päivittäisten tapahtumamäärien kanssa.

Jokin aika sitten ajateltiin, että tekniikka kutsui Erillinen todistaja (SegWit) pystyy ratkaisemaan suurimman osan skaalautuvuusongelmista, joita Bitcoin-verkko oli käynnissä. Kuitenkin, kuten aika osoitti, SegWit oli aivan liian rajoitettu käsittelemään tällaista mammuttitehtävää tehokkaasti. Juuri tästä syystä Salamaverkko, älykäs “toisen kerroksen” maksuprotokolla, käynnistettiin 6. joulukuuta 2017.

Mikä on Salamaverkko?

Yksinkertaisesti sanottuna The Lightning Network on kyse siitä, että autamme Bitcoinia lisäämään kykyään skaalata ja käsitellä suurempia tapahtumamääriä, säilyttäen silti rakenteensa ennallaan. Salamaverkoston avulla ihmiset voivat lähettää ja vastaanottaa maksuja melkein välittömästi ja pitää samalla transaktiopalkkiot mahdollisimman pieninä.

Itse asiassa The Lightning Network ei ole muuta kuin älykäs sopimusjärjestelmä. Se on rakennettu perustason Bitcoin-lohkoketjun päälle ja mahdollistaa nopeat ja halvat maksut kahden osapuolen välillä.

Salama

Kuinka se toimii?

Lightning Networkin toiminnan ymmärtämiseksi on tärkeää huomata, että järjestelmä käyttää useita vaiheita havaitun tuloksen saavuttamiseksi.

Jotta se toimisi, se edellyttää, että ainakin yksi osapuolista on asettanut monen allekirjoituksen lompakon. Lompakon osoite tallennetaan sitten julkiseen Bitcoin-lohkoketjuun taseen rinnalle. Tämä tase osoittaa, kuinka suuri osa omaisuuserästä kuuluu kenelle.

Tästä lähtien osapuolet voivat tehdä rajoittamattoman määrän tapahtumia pyytämättä koskaan lohkoketjuun tallennettuja tietoja. Jokaisella tapahtumalla molemmat osapuolet muuttavat tasetta osoittamaan tarkasti, kuinka paljon lompakossa on valuuttaa ja kenelle se kuuluu. Lyhyesti sanottuna lähettäjä ja vastaanottaja voivat valita suorittaakseen suorat tapahtumansa.

Sen sijaan, että ladattaisiin lohkoketjuun, molemmat osapuolet pitävät tätä päivitettyä tasetta. Jos maksukanava on suljettu, molemmat osapuolet maksavat osuutensa lompakosta keskinäisesti oikaistulla taseella. Siksi Bitcoin-pääverkkoa käytetään suurten tapahtumien käsittelemiseen, kun taas Lightning Network on vastuussa mikrotapahtumien käsittelystä.

Käyttäjille tarjotaan mahdollisuus käydä kauppaa minkä tahansa muun verkkoon kytketyn käyttäjän kanssa useiden hyppyjen kautta. Vain muutama solmu tarvitaan kaikkien verkkoyhteyksien yhdistämiseksi.

Salama2

The Lightning Networkin edut ja haitat:

Plussat:

Salamaverkon avulla maksutapahtumat ovat paitsi nopeammat, myös pienet maksut ovat mahdollisia. Pienetkin maksut suoritetaan välittömästi. Tämä auttaa Bitcoinia tulemaan entistä suositummaksi kryptovaluutaksi ja laajemmin hyväksytyksi maksutapaksi.


Toinen merkittävä etu on se, että The Lightning Network alentaa maksuja. Vaikka tämä on erittäin hyvä asia, se voi olla myös hieman huono asia Bitcoinin tulevaisuudelle. Bitcoinilla on edelleen kaivospalkkioita, mutta ajan myötä saavutetaan piste, jolloin palkkiot ovat ainoat jäljellä olevat palkkiot. Voidaan väittää, että Bitcoinin verkon kestävyys perustuu itse asiassa maksuihin.

Toinen suuri etu Lightning Networkista on se, että se parantaa Bitcoinin yleistä yksityisyyttä. Tapahtumat ovat nimettömiä ja salattuja, ja ne tallennetaan estoketjuun vasta maksukanavien sulkemisen jälkeen ja loppu maksetaan molemmille osapuolille.

Miinukset:

Kuten kaikissa asioissa, Salamaverkko ei ole täydellinen, joten siinä on pari rajoitusta.

Koska järjestelmä on suunniteltu käsittelemään enimmäkseen pieniä ja keskisuuria liiketoimia, se ei ole varustettu käsittelemään suuria maksuja. Toinen tärkeä asia on keskittäminen. Jotkut salauksen asiantuntijat uskovat, että tämän tyyppinen verkko saattaa todella kannustaa keskittämistä maksukeskuksiin, prosessi, joka on melko samanlainen kuin kaivostyöntekijöiden keskitys.

Salamaverkko ei tue offline-maksuja. Vertaisyhteyksien kohdalla tilanne on samanlainen. Jos joku ikäisistä ei vastaa, käyttäjät saattavat joutua odottamaan tuntikausia ennen kuin he voivat saada takaisin varojaan uudelleen.

Toinen haittapuoli liittyy järjestelmän käyttäjäystävällisyyteen. Siksi Lightningilla toimivat sovellukset eivät ole aivan aloittelijoiden käytettävissä. Lopuksi, koska kyseessä on edelleen melko uusi projekti ja verkkoa ei ole testattu kaikissa päivittäisissä olosuhteissa, on vielä nähtävissä, kuinka hyvin se selviytyy tulevaisuudessa.

Vaikka liiketoimien käsittely ketjun ulkopuolella on kiitettävää, ilmeinen haittapuoli on se, että näitä tapahtumia ei seurata pääkanavan kautta, mikä saattaa lopulta johtaa joihinkin yksityisyyteen liittyviin ongelmiin.

Johtopäätös

Salamaverkosto on epäilemättä erittäin tärkeä kehitys Bitcoinin tulevaisuuden kehitykselle. Se näyttää olevan erittäin suotuisa ratkaisu ratkaisemaan Bitcoinin loputtomat skaalautuvuus- ja ruuhkaongelmat. Se ei kuitenkaan tule ilman kohtuullista osuutta negatiivisista.

Tietenkin projektissa on varmasti parannuksia seuraavalla ajanjaksolla. Jos tekniikka osoittautuu tehokkaaksi vuoden aikana, ei ole epäilystäkään siitä, että The Lightning Network voisi mullistaa täysin tavan, jolla Bitcoinia käyttävät yksityishenkilöt ja tärkeät rahoituslaitokset kaikkialta maailmasta..

Silti on vielä nähtävissä, osoittautuuko tämä ratkaisu riittävän kykeneväksi Bitcoiniin, ja on mielenkiintoista nähdä, onko sillä sama usko kuin erillisellä todistajalla (SegWit).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map