Aloittelijan opas Wanchainiin

Vaikka yleinen hyväksyminen ei ole vielä saapunut, aktiivisista blockchain-projekteista ei ole pulaa. Tällä hetkellä CoinMarketCapissa on 2081 kryptovaluutta. Ja siinä otetaan huomioon vain projektit, joilla on oma kryptovaluutta.

Kaikkien näiden verkkojen yhteentoimivuuden puute osoittautuu lopulta esteeksi. Tämä tiesulku voi olla esteenä lohkoketjulle, joka saavuttaa massat. Se on myös se, mihin Wanchain haluaa puuttua, ja syy siihen, että projekti on erittäin innoissaan.

Wanchain, tiivistetty

Joten mikä on Wanchain? Kuvittele, että verkot, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat omia yksityisiä saariaan. Wanchain on silta näiden saarten välillä.

Jos olet ollut salaus- ja estoketjussa pitkään aikaan, saatat kokea kuinka hajanainen maisema on. Tarvitset kymmenkunta erilaista lompakkoa ja sinun on käytettävä joukko erilaisia ​​vaihtoja. Kryptovaluutan käytännön käyttö, olipa apuohjelman rahakkeita tai säännöllisiä ostoksia, on vielä suurempi ongelma.

Wanchain tarjoaa tavan tehdä siirtoja eri lohkoketjujen tai jaettujen kirjanpitojen välillä. Paljain luin se on DEX (decentralized exchange) -protokolla. Tapa jollekin vaihtaa Bitcoin Ethereumiin tarvitsematta löytää joku halukas vaihtamaan Ethereuminsa Bitcoiniin.

Wanchainin arvolupaus ulottuu aiempien salausvaihtosopimusten ulkopuolelle. Se on myös suunniteltu helpottamaan tietojen vaihtoa eri kirjanpitojen välillä. Tämä herättää paljon merkittävämpiä vaikutuksia siihen, mitä Wanchain voi tehdä.

Jos se onnistuu (heidän on kyettävä ratkaisemaan ikivanhat ongelmat skaalautuvuuteen, turvallisuuteen / yksityisyyteen), se voi antaa eri lohkoketjuille rakennettujen sovellusten tai ohjelmien olla yhteydessä toisiinsa. Tuloksena on lohkoketjun ekosysteemi, joka sen sijaan, että se olisi paloina, on kaikki yhdistetty toisiinsa tavalla, joka helpottaa maailman omaksumista.

Tausta Wanchainille

Projektin loi kiinalainen teknologiayritys Wanglu Tech. Sitä johtaa nyt voittoa tavoittelematon Wanchain Foundation. Itse verkko on Ethereum-koodin haarukka.

Säätiö toimi ICO: lla, joka valmistui lokakuussa 2017, keräten yli 120000 ETH: ta. He julkaisivat Wanchain-mainnetin vuoden 2018 alussa, muuntamalla merkkikaupassa jaetut ERC-20-merkit alkuperäisiksi WAN-tunnuksiksi.

Wanchainin kehittämissuunnitelmassa on useita vaiheita. Wanchain 1.0 – pääversio – julkaistiin tammikuussa 2018. Wanchain 2.0 laskeutui vuoden 2018 puolivälissä ja toi toimintakyvyn Wanchain-verkon ja Ethereumin välillä. Wanchain 3.0 suunnittelee saman Bitcoinille.

Vuonna 2017 Wanchainista tuli osa Blockchain Interoperability Alliancea ICONin ja Aionin rinnalla. Ryhmä on yritys yhdistää ketjujen välisiä tapahtumia ja yhteydenpitoa eri ketjujen välillä. Jokainen projekti tuo tämän painopisteen eri alueille maailmassa, ja Wanchain keskittyy Kiinan markkinoihin.

Wanchainin käyttötapaukset

Yksi Wanchainin suurimmista positiivisista seikoista on, että se tarjoaa lähes rajattoman määrän mahdollisia käyttötapauksia. Wanchainin potentiaali on yhtä suuri kuin itse lohkoketjun, kun se työntää verkkojen välistä toimivuutta, toisin kuin yhden käyttötapauksen kohdentaminen..


Wanchain Foundation Medium -tili esittelee useita esimerkkejä käyttötapauksista:

Rahoittaa

Helpoin tapa nähdä Wanchain toteutetaan on mahdollistaa ketjujen välinen kaupankäynti ja erilaisten kolikoiden vaihto. Jos kryptovaluutan yleinen käyttö lisääntyy, voi olla ongelma, että tarvitset 50 erilaista kolikkoa 50 eri palvelulle. Kuvittele – menet ulos aamulla ja maksat kahvistasi Bitcoinilla. Sitten maksat kaasusta Litecoinilla. Kun on aika lounaalle, maksat laskun Dashilla ja palattuasi kotiin maksat vuokraasi Ethereumilla. Tämä tarkoittaa, että on tarpeen pitää kaikki nämä kolikot, mikä ei ole ihanteellista.

Wanchain vie tilanteen pois sallimalla kolikoiden vaihdon eri ketjujen välillä. Voit esimerkiksi pitää Litecoinia ja maksaa kaikesta Litecoinilla riippumatta siitä, minkä valuutan myyjä hyväksyy.

Toimitusketju

Yritykset voivat jäljittää toimitusketjunsa löytääkseen ongelmien lähteen riippumatta siitä, mitä ketjua toimitusketjun muut osapuolet käyttävät. Se hajottaa jälleen kilpailevien lohkoketjujen negatiivit, mikä saattaa pakottaa yritykset tekemään liiketoimintaa vain sellaisten toimittajien tai jakelijoiden kanssa, jotka käyttävät omiensa kanssa yhteensopivia järjestelmiä..

Lääketieteellinen

Tällä hetkellä potilaiden lääketieteelliset tiedot säilytetään turvallisesti yhden laitoksen rekisterissä. Tämä on hyvästä syystä, koska tietojen on oltava yksityisiä ja luottamuksellisia. Silti se aiheuttaa komplikaatioita ja viivästyksiä, jos potilas haluaa hakea hoitoa toisessa laitoksessa. Wanchain, joka tarjoaa toimintakyvyn kahden verkon välillä, tarkoittaa, että ne voivat siirtää tietoja tarpeen mukaan nopeasti ja yksityisyydellä ehjinä.

Henkilöllisyystodistus

Tunnistaminen ja henkilöllisyystodistusten tarkistaminen hämärtyy, kun osallistut kansainvälisiin rajoihin. Se voi muuttua, kun maat ottavat käyttöön blockchainin identiteettien rekisteröimiseksi, mutta vain maille, jotka käyttävät samaa alustaa. Tietosuojaongelmat tarkoittavat sitä, että julkista pääkirjaa ei voida käyttää tässä tapauksessa, joten toisen maan ID-tietokantaan pääsy on hankalaa.

Wanchain tarjoaa tehokkaamman ratkaisun rajat ylittävään henkilöllisyyden todentamiseen. Kansakunnat voivat käyttää yksityistä lohkoketjua varmistaakseen henkilötodistusten voimassaolon. Tunnukset voivat pysyä voimassa eri maissa eri järjestelmillä Wanchainin ketjunvälisen dataprotokollan ansiosta.

WanLabs

Toinen osa Wanchain-ekosysteemiä on heidän blockchain-hautomonsa, WanLabs. Korostamalla ICO: iden ja blockchain-aloittajien määrää, jotka kamppailivat tai kuolivat kokonaan, Wanchain Foundation haluaa tarjota tukea tuleville ja tuleville projekteille blockchain-tilassa.

Tarkastusvaiheen läpäisseissä hankkeissa säätiö avustaa muun muassa seuraavilla aloilla:

 • Blockchain-neuvonantajat
 • Tekniset ohjeet
 • Oikeudellinen tuki
 • Resurssien hankinta
 • Markkinointi
 • Rahoitus

Tämä kaikki kuuluu Wanchainin kattavaan lähtökohtaan, joka on laajemman blockchain-ekosysteemin edistäminen, ei vain oma ketju.

WanLabs-projektit

WanLabs ilmoitti aiemmin vuonna 2018, että Wanchain ilmoitti myös useista hankkeista, jotka olisivat osa WanLabs-järjestelmää. Nämä projektit ovat:

 • Freedium: foorumi, joka käyttää lohkoketjua avatakseen rahoituspalvelut kaikille, etenkin kehittyvissä maissa.
 • CryptoCurve: yritys, joka tarjoaa blockchain-sovelluksia ja kehitysratkaisuja, alkaen Curve Walletista.
 • Theia: digitaalinen omaisuudenhoitoalusta.
 • BlockMedx: yritys, joka rakentaa terveydenhuollon infrastruktuuria ja lääketekniikkaa lohkoketjuun.
 • AllSpark: älykäs sopimuspohjainen sisällönluonti- ja jakelualusta.
 • Intellos: hajautettu, yhteisölähtöinen taloudellinen ekosysteemi.

Wanchainin tiimi

Wanchain-säätiön johtaja on toimitusjohtaja ja perustaja Jack Lu, myös Wanglu Techin toimitusjohtaja ja perustaja. Ennen Wanglu Techin aloittamista Lu oli toisen blockchain-käynnistyksen Factomin perustaja ja CTO. Factom jatkuu edelleen vahvana tänään, kun se on 80 parhaan joukossa salausmarkkinoiden markkina-arvossa.

Loput Wanchainin tiimistä sijaitsevat suurelta osin Kiinassa, vaikka projekti on levinnyt lisäämään kansainvälistä kattavuutta. Erityisesti heillä on tukikohdat Singaporessa ja Austinissa, Texasissa (missä WanLabsin pääkonttori sijaitsee)..

Wanchainin tulevaisuus

Vuoden 2018 viimeisestä vuosineljänneksestä lähtien Wanchain on suunnitellun julkaisuvaiheen puolivälissä. Wanchain 1.0 ja 2.0 on julkaistu, ja 3.0 on suunniteltu vuoden 2018 loppuun. Wanchain 4.0, avainjulkaisu, joka täydentää Wanchainin alkuperäisen tiekartan, on merkitty vuoden 2019 loppuun. Tämä julkaisu sisältää käytettävyyden yksityisten ketjujen kanssa, mikä on keskeinen osa projektin loppupeliä. Odottaa merkittävää arvon nousua, jos 4.0 julkaistaan ​​muutamalla hikkauksella, koska Wanchain alkaa pystyä toimittamaan joitain reaalimaailman käyttötapauksia.

Toinen merkittävä maamerkki on suunnitelma siirtymisestä PoS-malliin masternodeilla vuonna 2019. Siirtymistä on suunniteltu jonkin aikaa, mutta toistaiseksi muutamia yksityiskohtia on saatavilla, joihinkin Wanchain-yhteisön levottomuuksiin. Jos he pystyvät toimittamaan alkuvuodesta 2019, tämä voi olla toinen positiivinen askel Wanchain- ja WAN-kolikoille. Yhdistä PoS-panostus ja onnistunut Bitcoin / Ethereum-yhteentoimivuus, ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

Voisiko Wanchain epäonnistua? Varmasti mikä tahansa lohkoketju tai salausprojekti voi. Ja Wanchain on tilanteessa, jossa sen arvo on melkein samanlainen kuin koko blockchain-ekosysteemin arvo. Erityisesti tapaus, jossa lohkoketju pysyy hiljaisena, kuten se on tänään. Jos estoketju ei pääse tavallisiin yrityksiin tai jos yksi foorumi nousee hallitsemaan markkinoita, Wanchainilla ei ehkä ole paljon syytä olla olemassa.

Meidän on vielä katsottava Wanchainin lopullinen muoto, jotta voimme tietää, tuleeko se todella häiritsevä voima kaupallisessa blockchain-käyttöönotossa. Silti näyttää siltä, ​​että palaset ovat paikallaan ja selkeät käyttötapaukset ovat merkittävä toimija blockchainissa, kun kehitysohjelma on täysin toteutettu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map