Επαναπροσδιορισμός του οικοσυστήματος OKExChain χωρίς περιθώρια

Λίγο μετά την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου δημόσιου blockchain OKExChain, τελικά έγινε ανοιχτού κώδικα και ο κώδικάς του μεταφορτώθηκε στο Github στις 16 Απριλίου 2020. Πώς συμβάλλει αυτό στο οικοσύστημα OKExChain συνολικά?

Τεχνολογία πολλαπλών αλυσίδων: Κλειδί για το οικοσύστημα OKExChain

Το OKExChain έχει σχεδιαστεί με βάση πρωτότυπες τεχνολογίες και έννοιες όπως η τεχνολογία cross-chain και η λειτουργία πλήρους κόμβου OpenDEX του δικτύου blockchain peer-to-peer. Αφού γίνει ανοιχτού κώδικα, το OKExChain θα είναι σε θέση να παρέχει ένα αποτελεσματικό, δωρεάν και απεριόριστο δημόσιο οικοσύστημα αλυσίδας για τους κόμβους του.

Η αρχιτεκτονική του OKExChain αναπτύσσεται στην κορυφή του Cosmos SDK και υιοθετεί τον κώδικα δικτύου και συναίνεσης της Tendermint. Αυτό που κάνει το OKExChain να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά του να επιτρέπει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση πολλαπλών οικοσυστημάτων. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μοναδικές απαιτήσεις από τις αποκεντρωμένες ανταλλαγές (DEX) που βασίζονται στο OKExChain, οι λειτουργικές μονάδες διακυβέρνησης και εκλογών του OKExChain έχουν επανασχεδιαστεί για να υποστηρίξουν διαφορετικές επιχειρηματικές λογικές.

Όσον αφορά την επιλογή τεχνολογίας, η ξεχωριστή διακυβέρνηση του OKExChain μετά από διασταυρούμενη αλυσίδα και άμεση επιβεβαίωση βάσει της συναίνεσης DPoS βοηθά στην πραγματοποίηση της αξίας και της μετάδοσης δεδομένων μεταξύ πολλαπλών ισομερών αλυσίδων. ο "εργαλειοθήκη πολλαπλών αλυσίδων" Αυτή τη στιγμή παρέχεται από το OKExChain περιέχει διάφορα πρωτόκολλα διασταυρούμενης αλυσίδας, τα οποία ουσιαστικά σπάζουν το κλείσιμο και το νησί μεταξύ αλυσίδων. Για παράδειγμα, προς το παρόν, το OKExChain έχει πραγματοποιήσει τη σύνδεση με το οικοσύστημα Cosmos μέσω του πρωτοκόλλου ρελέ IBC. Στο μέλλον, θα εφαρμόσει επίσης διασταυρούμενες λύσεις με mainstream δημόσιες αλυσίδες όπως το Bitcoin και το Ethereum με πιο διαφορετικά εργαλεία αλυσίδας.

Το πιο σημαντικό, το πρωτόκολλο διακλαδικής επικοινωνίας του OKExChain έχει πραγματοποιήσει άμεσες συναλλαγές και μεταφορά πληροφοριών σε διαφορετικές αλυσίδες, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την ανεξαρτησία τους. Όχι μόνο σπάζει τα εμπόδια μεταξύ των μπλοκ αλυσίδων και διατηρεί την πληρότητα ενός διασταυρούμενου οικοσυστήματος, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι τα συμμετέχοντα ιδρύματα και άτομα μπορούν να εκτελέσουν την εφαρμογή τους.

Με βάση αυτήν την ειδική ιδέα αλυσίδας, το OKExChain έχει σχηματιστεί τρία μοναδικά και διακριτικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

  1. Αναπτύχθηκε ως βασικό παζλ του παγκόσμιου σχεδίου οικοσυστήματος της OKEx, το OKExChain περνά από την υποκείμενη αρχιτεκτονική blockchain για βελτιστοποίηση για διαφορετικά σενάρια χρηματοοικονομικής εφαρμογής.
  2. Με το πρωτόκολλο IBC της Cosmos, κάθε σημαντική εφαρμογή που αναπτύχθηκε στο OKExChain μπορεί να κατέχει το αποκλειστικό blockchain, διατηρώντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα.
  3. Χάρη στον πολυεπίπεδο σχεδιασμό δεδομένων, το OKExChain μειώνει το κόστος των δεδομένων blockchain και βελτιώνει την αποδοτικότητα, υποστηρίζοντας έτσι τη δημοσίευση εφαρμογών μεγάλης κλίμακας.

Ένα πραγματικά αποκεντρωμένο blockchain

Το OKExChain εφαρμόζει υψηλό βαθμό διαφάνειας και πλήρη αποκέντρωση, δίνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες κόμβους ίση κατάσταση και δικαιώματα. Κάθε συμμετέχων μπορεί να παίξει πλήρως τις ικανότητές του, να δημοσιεύσει και να εκτελέσει μια ποικιλία αποκεντρωμένων εφαρμογών χωρίς εμπόδια.

σε αντίθεση με το "σύστημα προτάσεων" παραδοσιακών δημόσιων αλυσίδων, όπου κάθε ενέργεια κόμβων απαιτεί πρόταση να υποβληθεί στον κυβερνήτη, το OKExChain παραβιάζει αυτόν τον κανόνα υιοθετώντας το "OpenDEX" έννοια.


Πρώτον, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει την αποκεντρωμένη πλατφόρμα συναλλαγών του στο OKExChain και μπορεί να αποφασίσει εντελώς ποια κρυπτονομίσματα και ζεύγη συναλλαγών θα καταχωριστούν.

Δεύτερον, όταν οι δρομείς κόμβων θέλουν να δημιουργήσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές ή DEX ή να παραθέσουν ζεύγη συναλλαγών στο OKExChain, δεν απαιτείται πρόταση για υποβολή. Όλα τα DEX που βασίζονται στο OKExChain εκτελούνται στο δίκτυο peer-to-peer του blockchain, καθιστώντας το ένα πραγματικό οικοσύστημα χωρίς άδεια.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα DEX αναπτύχθηκαν σε παραδοσιακές δημόσιες αλυσίδες εκτελούνται συνήθως σε κεντρικούς διακομιστές όχι μόνο αποκλίνει από τη φύση της αποκέντρωσης του blockchain, αλλά επίσης θέτει τα περιουσιακά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στους κόμβους που εκτίθενται σε μεγάλους κινδύνους ασφαλείας. Ως το πρώτο της βιομηχανίας, το OKExChain πέτυχε να επιτρέψει σε όλα τα DEX να λειτουργούν σε ένα δίκτυο blockchain peer-to-peer, το οποίο αναμφίβολα έχει τεράστιο επαναστατικό αντίκτυπο στη βιομηχανία.

Για την πλήρη εφαρμογή της έννοιας του "OpenDEX", Το OKExChain πρότεινε επίσης την ιδέα του "Χειριστής DEX" (ο κόμβος που μοιάζει με πορτραίτο στο σχήμα).

Εάν ένα DEX έχει μόνο έναν χειριστή, η οικολογία της δημόσιας αλυσίδας είναι αναμφισβήτητα κλειστή και η ανάπτυξή της θα είναι πολύ περιορισμένη. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ανοιχτό οικοσύστημα DEX, οι φορείς εκμετάλλευσης της δημόσιας αλυσίδας δεν μπορούν να αναλάβουν όλες τις λειτουργίες DEX. Η εισαγωγή του φορέα είναι μια πρόκληση και καινοτομία στο σχεδιασμό της δημόσιας αλυσίδας. Το OKExChain επέτρεψε σε όλους τους χειριστές DEX να χρησιμοποιούν πόρους OKExChain με δίκαιο και ανεπτυγμένο τρόπο.

Οικολογική εταιρική σχέση – Η "Εμπορική Συμμαχία Αλυσίδων «

Βάσει του σχεδιασμού της τεχνολογίας cross-chain, το OKExChain στοχεύει στην προώθηση της οικολογικής εφαρμογής συμπληρωματικών εφαρμογών και πρωτοστάτησε στην ιδέα μιας επιχειρηματικής συμμαχίας. Θα προωθηθεί η μεγάλης κλίμακας εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain. Προς το παρόν, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της οικολογικής συνεργασίας εταίρων, που περιλαμβάνει 5 κύριες κατευθύνσεις οικολογικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων αλυσίδων, πορτοφολιών, εξερευνητών, ορυχείων και ασφαλειών.

Όσον αφορά τις δημόσιες αλυσίδες, η OKExChain ξεκίνησε μια σε βάθος ολοκλήρωση στους τομείς της τεχνολογίας cross-chain, της κοινότητας προγραμματιστών, της συμμαχίας BTC cross-chain και άλλων. Μεταξύ αυτών, συνολικά 10 παγκοσμίου φήμης δημόσιες αλυσίδες και ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των Bytom, Certic, Conflux και Ontology, προσγειώθηκαν στο οικοσύστημα OKExChain.

Στον χώρο του πορτοφολιού, οι οικολογικοί εταίροι θα υποστηρίξουν την αποθήκευση των OKB και OKT, τις λειτουργίες της χαρτογράφησης OKT, της ψηφοφορίας κόμβων, της πρότασης OKExChain, του DEX κ.λπ. Συνολικά 5 εταιρείες έχουν συνεργαστεί με το OKExChain. Όσον αφορά τον εξερευνητή blockchain, οι συνεργάτες πρόκειται να υποστηρίξουν την εμφάνιση ύψους μπλοκ, συναλλαγών και άλλων δεδομένων, δεδομένων υπερκειμένου OKExChain (πράκτορας), συνάρτησης OKExChain πρόταση και δεδομένων συναλλαγών στο openDEX του OKExChain.

Τι γίνεται με τις πισίνες εξόρυξης; Επί του παρόντος υπάρχουν τρεις οικολογικοί συνεργάτες που γίνονται supernodes του OKExChain και θα παρέχουν σχετικά προϊόντα στοιχήματος. Εκτός αυτού, υπάρχουν αρκετά γνωστά ιδρύματα ασφαλείας που βρίσκονται στη λίστα οικολογικών εταίρων του OKExChain.

Ακολουθήστε το OKEx στο:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map