IRISnet ja OKExChain tekevät yhteistyötä kehittääkseen DeFi-sovelluksia sekä Interchain-ekosysteemiä

Hajautetusta rahoituksesta (DeFi) on muodostumassa yksi lupaavimmista blockchainin käyttötapauksista, ja IRISnet on aktiivisesti mukana edistämässä koko ekosysteemin kehitystä. Viime vuodesta lähtien IRISnet ja OKExChain ovat kehittäneet DeFi-sovelluksen estoketjua ja ketjujen välistä ekosysteemiä.

Cosmos on epäilemättä yksi innovatiivisimmista ketjunvälisistä hankkeista. Se on tuonut kolme elintärkeää panosta blockchain-teollisuudelle: Tendermint, Cosmos SDK ja IBC (Inter Blockchain Communication). IBC: tä testataan parhaillaan pelialueilla (GoZ). Cosmos SDK tukee tehokkaiden sovelluskohtaisten lohkoketjujen rakentamista käyttämällä Tendermintia yksimielisenä moottorina. Sitten IBC tukee näitä sovelluslohkoketjuja toimimaan ja muodostamaan estoketjujen Internet.

Vuodesta 2017 lähtien IRISnetin ydinkehitystiimi Bianjie aloitti osallistumisen Cosmos SDK: n avoimen lähdekoodin kehittämiseen. Joukkueen panos Cosmos-ekosysteemiin on ollut eri yhteistyökumppanit pitivät sitä suuressa arvossa. IRISnet (mainnet IRIS Hub) oli ensimmäinen Cosmos SDK: n avulla kehitetty ulkoinen sovelluksen lohkoketju ja ensimmäinen Cosmos-ekosysteemissä käynnistetty mainnet. IRISnet on ketjujen välinen palvelukeskus, joka tarjoaa perustan seuraavan sukupolven hajautetuille sovelluksille. Palveluinfrastruktuuri (iService) ei pelkästään merkkien välistä ketjun siirtoa, vaan myös tietoja ja monimutkaisia ​​laskelmia, joita voidaan kutsua heterogeenisissä järjestelmissä. Lisäksi se tukee myös julkisten ketjujen, konsortioketjujen ja jopa perinteisten järjestelmien yhteentoimivuutta.

DeFi on yksi odotetuimmista blockchain-tekniikan käyttötapauksista. IRIS Hub esitteli ketjunvälisen palvelukeskuksen, joka tukee monimutkaisia ​​hajautettuja sovelluksia monia ydintoimintoja, jotka voivat vahvistaa DeFi: tä viime vuonna. Viime aikoina tähän toimintoon on sisältynyt myös a Coinswap (on-chain flash exchange) -testiversio, joka voi toimia IBC: n kanssa. IRFi-verkko ja OKExChain ovat myös sitoutuneet syvempään yhteistyöhön DeFi-ekosysteemikehityksen kanssa tukeakseen edelleen DeFi-sovellusten kehittämistä Cosmos-ekosysteemissä.

Osallistuvina Cosmos SDK: n ja IRISnetin kehittäjinä olemme erittäin tyytyväisiä nähdessämme, kuinka Cosmos SDK kehitti OKExChainin onnistuneesti siirtyessään testnet-vaiheeseen, ja uskomme, että OKExChainin OpenDEX tarjoaa uutta arvoa ketjun ylittävälle ekosysteemille. Meillä on kunnia kutsua tulemaan OKExChainiksi ensimmäinen ekosysteemikumppani ja odotan IBC-protokollan mahdollistamaa vieläkin toisiinsa liittyvää tulevaisuutta. Tällä hetkellä IRISnet ja OKExChain ovat jo työskennelleet seuraavilla alueilla:

1. IRISnet-tiimi kutsuttiin antamaan teknistä tukea OKExChainin kehittämiseen:

OKExChain on kehitetty myös Cosmos SDK: lla ja käyttää Tendermint Bysantin konsensusmekanismia. Vuonna 2019 IRISnet-ydinryhmä kutsuttiin tarjoamaan Cosmos-teknistä koulutusta OKExChain-tiimille – mukaan lukien lohkoketjun kehittäminen, stressitestit, solmujen käyttö ja ylläpito jne. OKExChain-tiimi kutsui myös IRISnet-ytimiä antamaan teknistä neuvontaa teknisten ratkaisujen ratkaisemisessa haasteita kehitysprosessin aikana.

2. OKExChain ja IRISnet-tiimi tekevät yhteistyötä Zone-pelissä

Game of Zones Challenge pyrkii varmistamaan Cosmosin IBC-ketjun rajat ylittävän protokollan laajamittaisesti ennen julkaisua. Peli on nyt kolmannessa vaiheessa ja sekä IRISnet-tiimi että OKExChain-tiimi työskentelevät yhdessä. Tästä lähtien IRISnet-tiimi on osallistunut Relayerin kannustimien suunnitteluun kilpailuun, auttanut löytämään useita vikoja ja julkaisen GoZ-verkon tilaselain ja ristiketjuinen lompakko Rainbow-GoZ-lompakko.

GoZ-verkon tilaselain[GoZ-verkon tilaselain]

Rainbow-GoZ-lompakko integroi ketjunsiirtotoiminnon Coinswapin (ketjussa olevan salamanvaihdon) kanssa ja täydentää telakointia OKExChainilla. Rainbow-GoZ-lompakko on nyt ladattavissa ja käyttäjät voivat kokea IRIS Hubin ja OKExChainin ketjunvälisen siirron GoZ-testnet-ympäristössä. Ketjussa tapahtuvan flash-vaihdon kautta OKExChain-tunnukset voidaan vaihtaa IRIShubin alkuperäisen tunnuksen, IRIS Tokenin, sekä muiden IRIShubiin kytkettyjen vyöhykkeiden tunnusten kanssa. On odotettavissa, että kun IBC käynnistetään virallisesti, nämä tapahtumat näkyvät pääverkkoympäristössä.

Innolla enemmän ketjujen välistä ekosysteemien yhteistyötä

1. iService voi tarjota ketjujenvälisiä laskenta- ja datapalveluita DeFi-sovelluksille OKExChainilla

IRIS Hub on suunniteltu perustaksi seuraavan sukupolven hajautetuille sovelluksille, ja sen iService voi kätevästi tukea ketjun ulkopuolisten tai ketjujen välisten resurssien, mukaan lukien tietojenkäsittely ja data, integrointia. iService voi tukea keskitettyä järjestelmää ja heterogeenistä lohkoketjua (myös lohkoketjuja, jotka eivät perustu Tendermintiin) yhteentoimivuuden toteuttamiseksi.


Äskettäin IRISnet-tiimi solmi kumppanuuden Chainlinkin kanssa ja hankki avoimen IRIS iService- ja Chainlink-integraatiokoodin Githubista. Tämän integraation avulla muiden lohkoketjujen / vanhojen järjestelmien sovellukset voivat kuluttaa kätevästi Oracle-datapalveluja. Tulevaisuudessa OKExChain-sovellusten on mahdollista käyttää IRIS-keskuksen tarjoamia data- ja laskentapalveluja, muihin esimerkkeihin kuuluvat lohkoketjun, kuten PlatON, IRISnet-ekosysteemissä tarjoamat yksityisyyden laskentapalvelut, ketjun ulkopuolella kulkevat tiedonlouhintapalvelut laskea tietyt markkinariskitekijät jne.

2. Kun Rainbow Digital Wallet integroituu OKExChainin kanssa

Rainbow digitaalinen lompakko (www.rainbow.one), jonka on kehittänyt IRISnetin ydinryhmä, ja se tukee myös delegointia ja tietojenvaihtoa valitsemalla luotettavien verkon validointilaitteiden, jotka perustuvat perinteisen salatun digitaalisen lompakon salaisen avaimen ja tunnusten hallintaan, ylläpitämällä verkon vakautta ja saamalla palkkioita merkinnöistä lohkotuotannosta. Käyttäjät voivat äänestää ketjuista myös Rainbow-järjestelmän kautta, mikä johtaa hajautetumpaan verkon kehittämisprosessiin ja eri käyttäjien erilaisiin tarpeisiin. Rainbow-digitaalinen lompakko tukee myös lohkoketjuun perustuvaa punaisen kirjekuoren lahjatoimintoa. Avainten suojausta on myös parannettu kylmän lompakon / kellon lompakon avulla. HD-lompakkoon perustuva Rainbow ID helpottaa käyttäjien hallita moniketjuisia osoitteita kerralla.

Mainnet-lompakon lisäksi Rainbow testnet-lompakko tuo usein esiin myös uusia ja innovatiivisia ominaisuuksia. Rainbow-IBC vuonna 2019 ja Rainbow-GoZ vuonna 2020 ovat ensimmäiset, jotka tuovat IBC: n ketjujen välisen siirron ja ketjun välisen flash-vaihdon maailmanlaajuiseen Cosmos-ekosysteemiin ketjun ylittävän lompakon muodossa..

Rainbow-digitaalinen lompakko tukee tällä hetkellä sekä IRIS Hubia että Cosmos Hubia. Tulevaisuudessa, kun OKExChain integroidaan Rainbowiin, käyttäjät voivat suorittaa yllä mainitut toiminnot helposti OKExChainilla.

3. Kun IRISplorer-selain integroi OKExChainin

IRISplorer-selain (irisplorer.io) on kehittänyt IRISnet-ydin Bianjie-tiimi, ja se tukee tällä hetkellä IRISnetin blockchain-tilan, ketjun hallinnan ja muun tiedon kysämistä. Selkeällä ja yksityiskohtaisella tavalla visualisoidun IRISplorerin avulla ketjun reaaliaikaiset datamuutokset voidaan visuaalisesti välittää käyttäjille.

Tulevaisuudessa, kun OKExChain integroidaan IRISplorer-selaimeen, käyttäjät voivat: tarkastella OKExChainin lohkoketjun tilaa reaaliajassa, selata niiden lohkotietoja, tapahtumadataa, todentajan solmutietoja, tarkistaa OKExChainin lohkonkorkeuden, tapahtumahajautuksen, osoitetiedot, Suorita aiheeseen liittyviä hakuja, katso aiheeseen liittyvät omaisuusluokittelusivut ja luettelo 100 parhaasta osoitteesta OKExChainin avulla.

Käyttäjät voivat myös kysellä OKExChain-hallintoa koskevia ehdotuksia, äänestyksen hallintaprosesseja ja muita hallintaparametreja.

[Ketjun hallintotietojen visualisointi] [Ketjun hallintotietojen visualisointi (uusi versio tulossa pian)]

Lähde: IRISnet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map