Mitä lähellä nollakorkoa tarkoitetaan stablecoineille ja miksi se ei haittaa sen kasvua

Yleiskatsaus

Ylimääräiset toimenpiteet satunnaisia ​​aikoja varten, ja se voi tarkoittaa myös satunnaisia ​​seurauksia. Vaikka olemme nähneet, että omaisuusmarkkinat ovat alun perin toipuneet koronaviruksen myymisestä, pandemia ei ole vielä kaukana, ja pelko maailmanlaajuisesta taantumasta on kasvanut.

Veneen kantama vesi on sama, joka nielaisee sen. Maailmanlaajuisten keskuspankkien ja päättäjien toteuttamat erittäin keventävät toimenpiteet voivat jotenkin hillitä taloudellisia vahinkoja, mutta ne voivat myös luoda muita haasteita.

Sekä perinteiset että salausmarkkinat ovat ilmeisesti kasvamassa huolestuneisuudesta negatiivisten korkojen esiintymisestä Yhdysvalloissa, ja äskettäin poliittisista päättäjistä käytiin paljon enemmän keskusteluja tästä aiheesta. Jos näemme negatiivisia korkoja Yhdysvalloissa, miten tämä äärimmäinen toimenpide vaikuttaa stablecoin-markkinoihin ja niiden liiketoimintamalliin sekä kryptovaluuttamarkkinoihin yleensä?

Pandemia lähettää nopeuden lähes nollaan

Yhdysvaltain keskuspankki ja muut keskuspankit ovat toteuttaneet rohkeita toimenpiteitä lieventääkseen koronaviruksen vaikutusta maailmantalouteen ja rahoitusmarkkinoihin. Kahden yllätyskoron alennuksen jälkeen 3. maaliskuuta ja 15. maaliskuuta, Fed-rahastojen korko on nyt laskettu 0-0,25 prosenttiin, tasolle, jota markkinat eivät ole nähneet maailmanlaajuisen finanssikriisin jälkeen. Lisäksi 23. maaliskuuta, Fed ilmoitti määrällisen keventämisen jatkumisesta ilman rajoituksia, mikä avasi oven sellaisille omaisuuserille, jotka “tarvitsivat markkinoiden sujuvan toiminnan tukemiseksi."

Kuva 1: Yhdysvaltain liittovaltion rahastojen tavoite ylemmälle ja alemmalle alueelle (lähde: Federal Reserve Governors of Broad; St Louis Fed.)

Rahoitusmarkkinoiden reaktiot ovat herättäneet analyytikoiden huomion. Yhdysvaltain yhden ja kolmen kuukauden tuotot ovat laskeneet negatiiviselle alueelle. Lasku tapahtui liian kauan sen jälkeen, kun Fed teki sen "QE ääretön" ilmoitus. Vaikka molemmat ovatkin palanneet hieman matalasta, markkinat eivät ole kuitenkaan täysin sulkeneet pois mahdollisuutta, että tuotot voivat palata negatiivisiksi.

Kuva 2: Yhdysvaltain 1M- ja 3M-tuotot menivät negatiivisiksi (Lähde: Tradingview)

Negatiiviset korot Yhdysvalloissa, tosiasiallisesti?

Tämän seurauksena keskustelut fededoitujen varojen koron menemisestä negatiivisiksi ovat lisääntyneet, markkinoiden ja päättäjien mielipiteet ovat olleet hyvin erilaisia.

Lehdistötilaisuudessa 15. maaliskuuta Fedin puheenjohtaja Jerome Powell varoitti että Yhdysvaltain talouskasvu todennäköisesti olisi "heikko" 2Q. Silti keskuspankki “ei käytä negatiivisia korkoja koronaviruspandemian torjumiseksi”. Powell lisäsi, että “emme näe negatiivisia politiikkatasoja todennäköisesti sopivana poliittisena vastauksena täällä Yhdysvalloissa”

Jotkut muut Fedin virkamiehet näyttävät osoittaneen pehmeämmän kannan tässä asiassa. Neel Kashkari, Minneapolisin keskuspankin pääjohtaja, sanoi negatiiviset korot ovat epätodennäköisiä, vaikka eivät mahdottomia.


Sillä välin presidentti Donald Trump näyttää olevan enemmän negatiivisten korkopolitiikkojen kannattaja. Takaisin Maailman talousfoorumiin, Trump sanoi, “Meidän on pakko kilpailla kansojen kanssa, jotka saavat negatiivisia korkoja, jotain hyvin uutta, mikä tarkoittaa, että heille maksetaan lainaa, mihin voin tottua hyvin nopeasti. Rakastan sitä."

Äskettäin St. Louisin keskuspankki julkaisi a tutkimus keskuspankeista, joilla on negatiiviset korot, ja Yhdysvaltain keskuspankin mahdollisuus menee negatiiviseksi.

Joten, tuleeko USA negatiiviseksi? Näyttää siltä, ​​että siihen ei ole olemassa lyhyttä vastausta, ainakin lyhyellä aikavälillä, mutta mikään ei ole oikeastaan ​​pöydän ulkopuolella nykytilanteessa. Kuitenkin, miten Yhdysvaltain dollarikeskeiset stablecoin-markkinat reagoivat, kun negatiivinen korkoympäristö Yhdysvalloissa toteutuu?

Korot, dollari ja vakiomäärä

Dollaria on pitkään pidetty turvapaikan valuuttana stressaavina aikoina, ja viimeaikainen COVID-johtoinen markkinatoiminta on klassinen esimerkki. Virushuolen takana dollari-indeksi nousi 94 ylemmästä kahvasta 102-alueelle myyntitapahtuman aikana.

Stablecoinilla on samanlainen käsite, USD-sidotut stablecoinit, kuten USDT ja USDC, katsottiin turvallisemmaksi salaustekijäksi verrattuna muihin kryptovaluuttoihin, kun markkinat romahtivat.

Tärkeimpien vakiovalmisteiden markkina-arvo on noussut merkittävästi maaliskuussa. Arvioinnit korostivat riskialttiutta ilmapiiriä tuolloin, kun BTC: n hinnat laskivat 9200 dollarista niinkin alhaiseen kuin 3850 USD viikossa. Muut indikaattorit, kuten ketjutapahtumien määrä ja määrä, myös maalasivat tämän haven-demand-kuvan.

Kuva 3: Suurimpien valkosipulimarkkinoiden markkina-arvo 31. maaliskuuta asti (Lähde: DeFiPrime; Messari)

USD-sidotut stablecoinit ovat luonteeltaan herkkiä dollarin kysynnälle, ja on mahdotonta sivuuttaa markkinoiden yleistä näkemystä greenbackistä, Fedin korkoasennetta ja muita asiaan liittyviä tekijöitä keskustellessaan USD-sidottujen stablecoineiden kanssa.

Koska USD: n ja dollarin stablecoinin arvo on 1: 1, stablecoinin liikkeeseenlaskijat tallettaa asiakkaidensa rahaa perinteisille pankkitileille laskettaessa liikkeeseen vastaavaa määrää USD-stablecoinia. Liikkeeseenlaskijat hyötyvät keräämällä tämän rahan tuottamia korkoja, ja tämä on ollut suurin tulonlähde stablecoin-liikkeeseenlaskijoille.

Nyt Fed on laskenut vertailukorkonsa lähelle nollaa, mikä tarkoittaa, että pankit laskevat myös Fedin muutosta vastaavien säästötilien vuotuista prosenttiosuutta. Stablecoin-liikkeeseenlaskijat saavat nyt todennäköisesti vähemmän korkotuloja. Kuvittele, jos syötettyjen varojen korko laskisi negatiiviseksi, säästäjät saattavat joutua jopa maksamaan pankeille rahojensa säilyttämisestä, kuten Eurooppa ja Japani, eikä stablecoin-liikkeeseenlaskijat ole immuuneja siitä.

Stablecoinit ovat täällä jäädäkseen ja isommiksi

Nykyinen matalan korkotason ympäristö voi ajaa stablecoin-liikkeeseenlaskijoita tavoittelemaan muita tulolähteitä, kuten sijoittamaan asiakkaiden rahat nollariskittömiin sijoitusvälineisiin, kun taas jotkut muut liikkeeseenlaskijat voivat alkaa kerätä käyttäjiltä maksuja, mutta se ei tarkoita, että stablecoin-liikkeeseenlaskijat ovat lopettamassa liiketoiminnan milloin tahansa pian. Se voi olla toisinpäin.

Institutionaalinen etu stablecoinissa kukoistaa erityisesti rahaliikkeessä, maksuissa arvopaperikaupan alueilla. JP Morganin JPM-kolikko on erinomainen esimerkki suuresta investointipankista, joka halusi hyödyntää blockchain-tekniikkaa maksujen välittömän siirtämisen mahdollistamiseksi. Se on kuitenkin vain heidän institutionaalisten asiakkaidensa välillä.

Se, että paitsi pankkijättiläiset eivät halua hyödyntää blockchain-tekniikkaa, keskuspankit ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta. PBOC on työskennellyt juanin digitaalisessa muodossa, ja se on tiettävästi lähestymässä tuoda markkinoille. Raportit osoittavat myös, että keskuspankki näkee digitaalisen valuutan olevan “kätevä työkalu sen nollan ja negatiivisen koron saavuttamiseksi”. Samaan aikaan myös Fed, EKP, BOE ja BOJ ovat tehostaneet toimiaan tällä alalla.

Siitä huolimatta CBDC ja stablecoinit eivät välttämättä toimi samalla tavalla, keskuspankkien tietoisuus blockchainista tarkoittaa, kuinka tämä häiritsevä tekniikka voi muuttaa tapaa suorittaa selvitys käytännönläheisemmällä lähestymistavalla, ja siellä stablecoin tulee sisään.

DeFi voisi olla toinen kirkas paikka stablecoinille. Äskettäisen 4 miljoonan dollarin velan valossa kupla ETH: n hinnanlaskun takia, joka teki MakerDAO: sta melkein hätäpysäytyksen, USD: n keskitetyn vakuuden ääni DeFi-järjestelmässä on kasvanut.

Paolo Ardoino, Tetherin teknologiajohtaja, kertoi Coindesk, "Sinulla ei voi olla algoritmisia vakiomalleja, jotka luottavat vain itse salausvaroihin," Ardoino lisäsi, että USD: n keskitetty vakuus voisi tarjota a "turvallinen hartiasarja" DeFi-ekosysteemiin.

Koska DeFi: n odotetaan jatkavan kasvua, uskomme, että tämän ympärillä on pian lisääntyvää keskustelua, ja se on jotain, jota stablecoin-katsojat eivät halua jättää väliin.

Johtopäätös

Nykyinen lähes nollakorkoympäristö saattaa asettaa stablecoin-liikkeeseenlaskijat hieman ennakoivaan asemaan varantojensa hallinnassa. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole huono asia. Suuremmassa kuvassa stablecoin on ollut olennainen osa laajempaa salaustilaa; sen merkitys on kasvanut ja tulee jatkamaan. Stablecoin voi yksittäisenä sijoittajana tarjota suojaa karkeissa markkinaolosuhteissa. Tuolloin, kun stablecoin-markkinat ovat kiristyneet, kauppiaat ja sijoittajat voivat tutkia vaihtoehtoja, joita heillä on stablecoin-tilassa. OKEx äskettäin 10 parasta salausta USDC-parille, mukaan lukien BTC, LTC, ETH ja XRP, käynnistys tapahtui USDC: n markkina-arvon jälkeen ylitti USD 680 miljoonaa maaliskuun lopulla, kun vastaava luku helmikuussa oli vain 439 miljoonaa USD.

Seuraa OKExia:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map