Hvad renteniveauet på næsten nul betyder for stablecoins, og hvorfor det ikke vil hæmme dets vækst

Oversigt

Ekstraordinære tiltag i ekstraordinære tider, og det kan også betyde at føre til ekstraordinære kølvandet. Selvom vi først har set aktivermarkederne genoprettet efter koronavirus-udsalget, er pandemien dog langt fra forbi, og frygten for at have en global recession har været stigende.

Vandet, der bærer båden, er det samme, som sluger den. De ultralette foranstaltninger, der vedtages af globale centralbanker og beslutningstagere, kan på en eller anden måde indeholde den økonomiske skade, men det kan også skabe andre udfordringer.

Både det traditionelle marked og kryptomarkedet er tilsyneladende stigende bekymring for at have negative rater i USA, og for nylig var der meget flere samtaler om dette emne blandt beslutningstagere. Hvis vi ser negative renter i USA, hvordan vil denne ekstreme foranstaltning påvirke stablecoin-markedet og dets forretningsmodel og kryptokurrencymarkedet generelt?

Pandemi sender hastighed til næsten nul

Den amerikanske centralbank og andre centralbanker har truffet modige foranstaltninger til at dæmpe indvirkningen af ​​coronavirus på den globale økonomi og de finansielle markeder. Efter de to overraskelsesrentesatser 3. marts og 15. marts, rentesatsen for fodrede fonde er nu reduceret til 0-0,25%, niveauer som markederne ikke har set siden den globale finanskrise. Desuden på 23. marts, Fed annoncerede genoptagelsen af ​​kvantitativ lempelse uden begrænsning og åbnede døren for købeaktiver, der “var nødvendige for at understøtte en velfungerende markedsfunktion."

Figur 1: Amerikanske føderale fonde retter sig mod øvre og nedre intervaller (Kilde: Bredden af ​​guvernører for Federal Reserve System; St. Louis Fed.)

Reaktioner fra finansmarkederne har fanget analytikernes opmærksomhed. Renterne i USA 1 måned og 3 måneder er faldet i det negative område. Faldet kom ikke længe efter, at Fed gjorde sit "QE uendelig" bekendtgørelse. Selvom de begge er kommet lidt tilbage fra lavprisen, har markederne stadig ikke helt udelukket, at renterne kunne blive tilbage til negative.

Figur 2: US 1M og 3M udbytter blev negative (Kilde: Tradingview)

Negative rentesatser i USA for ægte?

I kølvandet på dette har diskussionerne omkring at have den fodrede fondsrente været negative, markederne og politikerne har haft nogle meget forskellige synspunkter.

På en pressekonference den 15. marts, Fed-formand Jerome Powell advarede at amerikansk økonomisk vækst sandsynligvis ville være "svag" i 2. kvartal. Alligevel vil centralbanken “ikke bruge negative renter til at bekæmpe coronaviruspandemien.” Powell tilføjede, at “Vi ser ikke negative styringsrenter som sandsynligt at være et passende politisk svar her i USA,”

Nogle andre Fed-embedsmænd synes at have vist en blødere holdning til dette spørgsmål. Neel Kashkari, præsident for Minneapolis Federal Reserve, sagde negative renter er usandsynlige, men ikke umulige.


I mellemtiden virker præsident Donald Trump mere som en tilhænger af den negative satsepolitik. Tilbage i World Economic Forum, Trump sagde, ”Vi er tvunget til at konkurrere med nationer, der får negative renter, noget meget nyt, hvilket betyder, at de får betalt for at låne penge, noget jeg meget hurtigt kunne vænne mig til. Elsker det."

For nylig frigav Federal Reserve Bank of St. Louis Economic Research en undersøgelse om centralbanker, der har negative renter, og muligheden for, at den amerikanske Fed bliver negativ.

Så vil USA gå negativt? Det ser ud til, at der ikke er noget kort svar på det, i det mindste på kort sigt, men intet er virkelig væk fra bordet i den nuværende situation. Men hvordan reagerer det USD-centrerede stablecoin-marked, når et negativt rentemiljø i USA realiserede sig?

Renter, dollar og stablecoin

Dollaren er længe blevet betragtet som en sikker havnevaluta i stressede tider, og den nylige COVID-ledede markedsurmo er et klassisk eksempel. På bagsiden af ​​virusproblemet steg Dollarindekset fra de øverste 94 håndtag til 102-området under toppen af ​​udsalget.

Stablecoin bærer et lignende koncept, USD-bundet stablecoins som USDT og USDC blev betragtet som et sikrere kryptoaktivt i forhold til andre kryptovalutaer, når markedet tumler.

Markedsværdien af ​​større stablecoins er steget markant i marts. Påskønnelserne fremhævede risikofri stemningen på det tidspunkt, hvor BTC-priserne faldt fra USD9200 til så lave som USD3850 i løbet af en uge. Andre indikatorer, såsom on-chain transaktionsvolumen og antal, malede også det billede af havnefterspørgsel.

Figur 3: Markedsværdi for større stablecoins indtil 31. marts (Kilde: DeFiPrime; Messari)

USD-bundne stablecoins er følsomme over for efterspørgslen af ​​dollars på grund af dets natur, og det er umuligt at ignorere det generelle markedets syn på greenback, rentesituationen i Fed og andre relaterede faktorer, når man diskuterer USD-bundne stablecoins.

Da USD og dollar stablecoin er 1: 1 i værdi, udsteder stablecoin depositum deres kunders penge på traditionelle bankkonti, når de udsteder det tilsvarende beløb på USD stablecoin. Udstedere tjener på at samle renter genereret af disse penge, og dette har været den største indtægtskilde for stablecoin-udstedere.

Nu har vi nedbragt sine benchmarkrenter til næsten nul, hvilket betyder, at bankerne også vil sænke det årlige procentafkast på sparekonti, der svarer til Fed’s træk. Stablecoin-udstedere får nu sandsynligvis mindre indtægter fra rentebetalinger. Forestil dig, at hvis den fodrede pengesats blev negativ, kunne sparere endda skulle betale bankerne for at beholde deres penge, som Europa og Japan, og stablecoin-udstedere vil ikke være immune over for det.

Stablecoins er kommet for at blive og bliver større

Det nuværende miljø med lave renter kan skubbe stablecoin-udstedere til at forfølge andre indtægtskilder, som at lægge kundernes penge i ikke-nul-risiko-investeringskøretøjer, mens nogle andre udstedere kan begynde at opkræve gebyrer fra brugerne, men det betyder ikke, at stablecoin-udstedere går ud af drift når som helst snart. Det kan være den anden vej.

Institutionel interesse i stablecoin har været blomstrende, især inden for pengebevægelse, betalinger i områder med værdipapirtransaktion. JP Morgans JPM Coin er et glimrende eksempel på en større investeringsbank, der ønskede at udnytte blockchain-teknologien for at muliggøre øjeblikkelig overførsel af betalinger. Det er dog bare mellem deres institutionelle kunder.

Det faktum, at ikke kun bankgiganter ønsker at drage fordel af blockchain-teknologi, centralbanker har også vist voksende interesse. PBOC har arbejdet med en digital form for yuanen, og den kommer efter sigende tættere på lancering. Rapporter indikerer også, at centralbanken ser digital valuta som et “praktisk værktøj til dens nul og negative rente.” I mellemtiden har Fed, ECB, BOE og BOJ også intensiveret deres indsats på dette område.

Selvom CBDC og stablecoins fungerer muligvis ikke på samme måde, centralbankers bevidsthed om blockchain betyder, hvordan denne forstyrrende teknologi kan ændre måden at afvikle på en mere praktisk måde, og det er her stablecoin kommer ind.

DeFi kunne være et andet lyspunkt for stablecoin. I lyset af den nylige gæld på 4 mio. USD boble på grund af prisfaldet på ETH, som næsten gjorde MakerDAO til en nødlukning, har stemmen til at have en USD-central sikkerhed i DeFi-systemet været stigende.

Paolo Ardoino, CTO hos Tether, fortalte Coindesk det, "Du kan ikke have algoritmiske stablecoins, der kun er afhængige af selve kryptoaktiverne," Ardoino tilføjede, at centraliseret sikkerhed i USD kunne give en "sikkert skuldersæt" til DeFi-økosystemet.

Da DeFi forventes at fortsætte sin vækst, tror vi, at der snart vil være stigende samtaler omkring dette, og det er noget, som stablecoin-overvågere ikke vil gå glip af.

Konklusion

Det nuværende rentemiljø på næsten nul kan sætte stablecoin-udstedere i en lidt proaktiv position med hensyn til styring af deres reserver. Dette er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting. I et større billede har stablecoin været en væsentlig del af det bredere kryptorum; dens betydning er blevet udvidet og vil fortsætte på den måde. Som en individuel investor kunne stablecoin give ly under grove markedsforhold. På det tidspunkt, hvor stablecoin-markedet bliver mere konkurrencedygtigt, kan handlende og investorer udforske de muligheder, de har inden for stablecoin-rummet. OKEx for nylig de top 10 kryptoer til USDC par, inklusive BTC, LTC, ETH og XRP, lanceringen kom efter USDC markedsværdi overgået USD 680 mio. I slutningen af ​​marts sammenlignet med kun USD 439 mio. I februar.

Følg OKEx på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map