Rebloc – hajautettujen kiinteistötietojen tulevaisuus

Jokaisella kryptovaluuttaprojektilla, jonka tarkoituksena on hyödyntää blockchain-tekniikan etuja, on yksi yhteinen piirre – ne kaikki pyrkivät ratkaisemaan reaalimaailman ongelman. ReBlocin tapauksessa hajauttamisilmiön tavoitteena on mullistaa tietojen jakaminen kiinteistöalalla. Pohjimmiltaan saavutamme tämän, mikä helpottaa kiinteistöalan sidosryhmien alustaa tietojen jakamiseen ja jakamiseen tokenisoituun kannustinmalliin. Tulemme siihen pian – mutta ensin katsotaanpa hetki, jotta voimme tarkastella teollisuuden kohtaamaa ongelmaa.

Kiinteistötietoihin liittyvät ongelmat

Globaalina monen biljoonan dollarin teollisuus, kiinteistöalan sidosryhmät luottavat suuresti tietoihin. Tämä voi tapahtua kiinteistöarvioinneina tietyllä alueella, tyhjien asuntojen määrällä tietyllä alueella, niiden asuntojen omistajien prosenttiosuuden, jotka laiminlyövät asuntolainansa, tai keskimääräisistä maakustannuksista kaupunkikohtaisesti. Nämä tiedot tukevat myöhemmin asianomaisia ​​sidosryhmiä heidän päätöksenteossaan. Keskeinen ongelma, jonka nämä sidosryhmät kohtaavat, on se, että uskottavaa tietoa on erittäin vaikea saada.

Tällä hetkellä, jos yksikkö tarvitsee tiettyä tietojoukkoa, se voi yleensä yrittää käyttää kolmea tapaa. Ensinnäkin on pieni mahdollisuus, että tiedot saattavat olla julkisia. Julkisten tietojen avainkysymykset ovat, että ne ovat usein erittäin epäluotettavia. Tietojen paikkansapitävyyden varmistamiseksi ei ole suojakeinoja, eikä useimmissa tapauksissa ole kannustimia motivoida näitä julkisia alustoja pitämään ne ajan tasalla. Yksi tällainen esimerkki tästä on verkko-omaisuuden arvostusalusta Zillow.

Lyhyesti sanottuna Zillow tarjoaa alustan miljoonille yhdysvaltalaisille kiinteistöille, jonka avulla käyttäjät voivat nähdä arvioidun arvonsa. Nämä tiedot perustuvat kuitenkin algoritmisiin laskelmiin, joiden monet väittävät olevan erittäin epätarkkoja. Itse asiassa äskettäisen mukaan Washington Post julkaisussa, Zillow’n arviot ovat joskus niin mutkikkaita, että ne ovat usein 20-30% liian matalia tai korkeita – harhaanjohtavia käyttäjiä.

Tämän seurauksena, vaikka tiedot ovat ilmaisia, jotkut uskovat, että ne eivät tarjoa todellista arvoa, koska arviot ovat usein virheellisiä.

Toinen vaihtoehto kiinteistötietojen hakijoille on maksetun / tilauspalvelun tarjoajan kautta. Vaikka nämä tietojoukot voivat toisinaan tarjota arvoa, iso ongelma on, että tietojen hankkimiseen käytetyssä menetelmässä ei ole avoimuutta. Toisin sanoen, mistä ostaja tietää, että tiedot ovat uskottavia?

Lopuksi, ja luultavasti tärkein on alan johtajien hallussa oleva tieto. Nämä ovat tosiasiassa alalla toimivia organisaatioita, joihin voi kuulua kiinteistönvälittäjiä, pankkeja, maanmittaajia, asuntolainanantajia, rakennusyrityksiä ja arkkitehteja. Syynä tähän on se, että nämä sidosryhmät ovat saaneet tietoja ensisijaisesta lähteestä erityisesti siksi, että se keskittyy heidän päivittäiseen toimintaansa.

Suurin kysymys on, että alan johtajat pitävät usein hallussaan olevia tietoja, koska ei ole motivaatiota jakaa niitä julkisesti tai muiden kiinteistökumppaneidensa kanssa.

Edellä mainitut tekijät, jotka johtavat ajantasaisten, tarkkojen ja uskottavien tietojen saatavuuteen, perustuvat yksinomaan kyvyttömyyteen tarkistaa tietojen jakajan uskottavuutta sekä kannustimien puutteeseen jakaa niitä. Näin ReBloc aikoo tarjota ratkaisun.

https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*xVjOFWTSShdAXU6TCbJMjQ.png

Kuinka uudelleenlukitus luo kiinteistöpäivämäärän jakamisen ekosysteemin?

Rebloc uskoo, että ratkaisu aiemmin keskusteltuihin ongelmiin on luoda hajautettu foorumi, joka kykenee hyödyttämään sekä tiedonhakijaa että tiedon tarjoajaa. Tätä varten joukkue asensi kannustinmallin palkitsemaan niitä, jotka jakavat hallussaan olevat tiedot. Koska tämä helpotetaan lohkoketjuprotokollan avulla, sen muuttumattomilla ominaisuuksilla varmistetaan, että tiedot ovat erittäin turvallisia.

Kun tiedot on tallennettu, tiedonhakijat voivat ostaa niitä. Kun ReBloc käyttää tokenoitua ekosysteemiä, ostajat maksavat tiedoista natiivin ReBloc-tunnuksen avulla. Ennen kuin hakija saa pyytämänsä tiedot, taustalla oleva lohkoketjumekanismi yrittää ensin päästä yksimielisyyteen tietojen oikeellisuudesta. Jos yksimielisyyteen päästään, palveluntarjoaja saa tunnuksen ja tämän jälkeen tiedonhakija saa maksamansa tiedot. Päinvastoin, jos blockchain-protokolla ei pääse yksimielisyyteen annettujen tietojen oikeellisuudesta, ostajaa ei veloiteta. Lisäksi virheellisten tietojen jakamisesta vastuussa olevalle taholle annetaan pieni rangaistus, jonka tarkoituksena on kannustaa heitä säilyttämään alustan eheys.

Havainnollistamaan kuinka paljon mielenkiintoa kiinteistöalan sidosryhmillä on tällaisen mallin suhteen, ReBloc on jo saanut vilkasta kiinnostusta useilta merkittäviltä toimialan johtajilta, mukaan lukien muun muassa Bank of Montreal, The Real Estate Board of New York , Toronton kiinteistövälityslautakunta, MLS Long Island ja Canaccord Genuity. Tiimi toivoo sisällyttävänsä mahdollisimman monen kiinteistöalan sidosryhmän lopullisena tavoitteena luoda maailman kattava alusta saumattomille, tarkoille ja erittäin uskottaville kiinteistötiedoille.

 


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map