Todellisen maailman omaisuus DeFi: n vakuudeksi, joka on mahdollista MakerDAO: n kanssa

Kryptovaluuttatila syntyi halusta luoda parempi rahoitusjärjestelmä ja infrastruktuuri, joka on osallistava kaikille, missä tahansa.

Salausala on kypsynyt merkittävästi vuodesta 2010, jolloin Bitcoin aloitti uuden aallon, joka tänään synnytti kokonaan uuden teollisuuden. Salausyhteisö eteni jatkuvasti uusien työkalujen ja ominaisuuksien rakentamisen myötä.

Siitä huolimatta nämä nopeamman toimitusajan, luotettavan globaalin saavutettavuuden ja rakeisen omaisuudenhallinnan lupaavat ominaisuudet ovat jääneet enimmäkseen salattuihin alueisiin.

Yhdistetään reaalimaailma ja salausvarat

Nyt tavoitteena on poistaa kuro reaalimaailman omaisuuden ja kryptovaluuttojen välillä. Erityisesti DeFi-tilassa, jonka tavoitteena on tarjota rajaton rahoitusinfrastruktuuri, tehdään ensimmäisiä vaiheita tuomaan reaalimaailman varat vakuudeksi lainojen liikkeeseenlaskulle.

MakerDAOn yhteisö, joka on DAI-stablecoinin takana, joka on epäilemättä yksi suosituimmista DeFi-projekteista, on vahvistanut äänestyksen siitä, sallitaanko reaalimaailman omaisuus sisällyttää vakuusvaihtoehtoihin.

Tämä tapahtuu käynnistys Centrifugen johdolla, joka kehitti protokollan, jonka avulla käyttäjät voivat muuttaa todelliset varat arvopapereiksi, joita vastaan ​​voidaan antaa ERC20-rahakkeita. Tämä mahdollistaa reaalimaailman omaisuuden arvopaperistamisen, koska nämä rahakkeet ovat korollisia ja lasketaan liikkeeseen NFT: nä (Non-Fungible Token).

DeFi-sovellukset, jotka on rakennettu enimmäkseen Ethereumin lohkoketjun päälle, lupaavat antaa useammille ihmisille mahdollisuuden lainata, lainata ja muita palveluita, koska ne poistavat tarpeen käydä kauppaa rahoituslaitoksen kautta. 

MakerDAO: n tapauksessa Makerilla (MKR) ja DAI: lla rakennetun järjestelmän avulla käyttäjät voivat tallettaa kryptovaluutta-määräisiä vakuuksia ottamaan lainoja, jotka ovat Yhdysvaltain dollariin sidottua Stablecoin DAI: ta.. 

Vaikka äskettäin DeFi-tila juhli valtavaa virstanpylvästä, jossa miljardi dollaria oli lukittu erilaisiin sovelluksiin kaikkialla, DeFi-palveluun osallistuminen on nykyään rajallista, koska se edellyttää, että käyttäjillä on puhtaasti salakirjoitettuja omaisuuksia.

Todellisuusvarojen saaminen mukaan DeFi-teollisuuteen on sitä, mitä Centrifuge tavoittaa Ethereum Dapp -nimellä nimeltä Tinlake. Sovellus sallii reaalimaailman omaisuuden arvopaperistamisen ja esittää ne lohkoketjussa rahakkeina, joita puolestaan ​​voidaan käyttää DeFi-palveluiden saamiseen.

Mikä on omaisuuden Tokentization?

Omaisuusmerkinnällä tarkoitetaan toimintaa, jossa todellisen omaisuuden omistajuus muutetaan digitaaliseksi tunnukseksi. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, mutta kaikki johtavat laillisesti ylläpitämään siltaan fyysisen omaisuuden ja sen edustavan tunnuksen välillä.

Dokumentit, otsikot ja varmenteet ovat kaikki tunnuksen perinteisiä versioita. Taloon tehty teko edustaa kyseisen talon omistusta. Tunnus viittaa digitaalisesti natiiviin omaisuuteen, joka edustaa itse reaalimaailman omaisuutta.


 Ensimmäiset kaksi tokenointiin käytettävissä olevaa omaisuustyyppiä ovat PaperChainin mahdollistamat musiikin suoratoiston rojaltit ja ConsolFreightin rahtikuljetuslaskut.

MakerDAO-yhteisön myönteisellä äänestyksellä kuka tahansa – olipa sitten yksityishenkilö tai yritys – kykenee hyödyntämään tulevaisuuden kassavirrat musiikin suoratoiston rojalteista tai lähetyslaskuista vakuudeksi esimerkiksi lainojen ottamiseen.

Centrifugen Lucas Vogelsang toteaa, että kumppanuus voi olla maailman ensimmäinen DeFin sovellus reaalimaailman liiketoimintaan. Erityisesti ratkaisu auttaa varmistamaan taiteilijoiden ja toimitusketjun yritysten nopean maksuvalmiuden ilman vaivaa perinteisten rahoitusmenetelmien läpi. 

MakerDAO: n Rune Christensenillä on myös ollut erittäin optimistinen näkemys, koska nämä kaksi ehdotusta ovat ensimmäinen askel kohti DeFin käyttöalueen laajentamista:

“Näitä tulisi pitää kahtena ensimmäisenä [RWA: na] suurimmalla omaisuuserillä, joka on koskaan rakennettu. Se on vasta ensimmäinen askel. Niiden rinnalla on tuhansia ja tuhansia omaisuuksia. “

Reaalimaailman omaisuuden arvopaperistamiseen liittyy uusia kysymyksiä ja rajoituksia, jotka aiheuttavat uusia riskejä DeFi-tilalle.

Esimerkiksi Centrifugen tokenointiprosessi sovelluksensa kautta kuuluu edelleen arvopaperilain alaisuuteen. Koska sekä Paperchain että ConsolFreight sijaitsevat Yhdysvalloissa, vain akkreditoiduilla sijoittajilla on pääsy näihin varoihin.

Toinen kompromissi, joka tehtiin reaalimaailman omaisuuden tuomiseksi DeFi: iin, on Centrifuge, joka perustaa erityiskäyttöön tarkoitetun ajoneuvon (SPV), johon omaisuus liittyy oikeudellisesta näkökulmasta. Lainanantajien olisi maksukyvyttömyystilanteessa luotettava oikeusjärjestelmään vakuuksiensa puolustamiseksi pikemminkin kuin automaattiseen älykkääseen sopimukseen, joka voi tehdä sen ketjussa olevilla varoilla.

Vaikka tämä on välttämätöntä vaatimuksen saamiseksi tokenoidusta reaalimaailman omaisuudesta, se edustaa yhden pisteen epäonnistumista. Mutta tämä on kompromissi, jonka sentrifugin Lucas Vogelsang sanoo olevan välttämätön reaalimaailman omaisuuden tuomiseksi ketjuun.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map