Salaussanasto: Blockchain-sanaston termien määritelmät

salaussanasto

Bitcoin, lohkoketju ja suurempi kryptovaluutan sanavarasto voivat olla hämmentäviä, jos et ole uusimpien salaustermien ja määritelmien mukainen. Tässä on täydellinen käyttöoppaan sanakirja käytettäväksi:

#

1 tunti: Kuten nimestä voi päätellä, termi ”1 tunti” tarkoittaa aikaikkunaa, jonka aikana tiettyyn tekniikkaan (kuten digitaaliseen valuuttaan, alustaan ​​jne.) Liittyviä tietoja seurataan ja kootaan.

24h: Kuten edellä mainitussa esimerkissä, ”24h” tarkoittaa tietyn digitaalisen tekniikan yhdistämistä viimeisten 24 tunnin aikana.

51% hyökkäys: Jos suurinta osaa (eli yli viisikymmentä prosenttia) tietokoneverkon laskentatehosta tai kaivostoiminnan tiivistysnopeutta ohjaa yksi henkilö (tai yksi ryhmä), se tarkoittaa, että 51%: n hyökkäys on käynnissä. Tämä johtuu siitä, että yksittäisellä hallintoyksiköllä on nyt täydellinen hallinta järjestelmän alkuperäisessä ekosysteemissä ja sillä on täysi valta ottaa vastaan ​​alustan kaivostoiminta, sisäiset liiketoimet jne..

A

Osoite: Osoitteen voidaan ajatella olevan digitaalinen paikannin (yleensä kirjainten ja numeroiden muodossa), jonka avulla käyttäjät voivat lähettää / vastaanottaa kryptovaluuttoja virtaviivaisella ja vaivattomalla tavalla. Lisäksi siinä mainitaan myös, että käyttäjät voivat jakaa salauksen osoitteensa julkisesti joko tekstin tai QR-koodin muodossa.

Pudottaa lentokoneesta: Se on pohjimmiltaan markkinointitaktiikkaa, jota monet startupit käyttävät yleisesti hyppyjen rakentamiseen sekä tiettyjen kryptovaluuttatuotteiden (kuten kolikon, alustan jne.) Suosion lisäämiseksi. Useimmissa lentoputkikampanjoissa käytetään samaa kaavaa, toisin sanoen ne tarjoavat käyttäjilleen rahakkeita vastineeksi yksinkertaisista tehtävistä, kuten tiettyjen tietojen jakamisesta, uusien rekrytointien aloittamisesta, uusien viittausten helpottamisesta jne..

Algoritmi: Se on joukko sääntöjä, jotka tietyn digitaalisen alustan, tietokoneen tai laitteen kehittäjä on suunnitellut kapean laskelmien tai toimintojen ratkaisemiseksi..

Kaikkien aikojen korkein (ATH): Kuten nimestä selvästi käy ilmi, ATH viittaa korkeimpaan hintapisteeseen (yleisen markkina-arvon kannalta) tietyillä kryptovaluutan todistajilla koko elinkaarensa ajan.

Kaikkien aikojen matala (ATL): All-Time-Low on täsmälleen päinvastainen kuin termi ATH – mikä on tietyn kryptovaluutan alin hintapiste koko sen elinkaaren aikana.

Altcoin: Koska Bitcoinia pidetään laajalti maailman ensimmäisenä kryptovaluuttana, kaikkia muita siitä lähtien seuranneita digitaalisia hyödykkeitä kutsutaan nyt altcoineiksi (lyhenne termistä ‘vaihtoehtoiset kolikot’)..

Anarkokapitalismi: Tämä on filosofia (tai ajattelukoulu), joka ei usko keskitetyn omaisuuden omistuksen käsitteeseen. Tältä osin siinä mainitaan, että moniin ihmisiin, jotka ottivat Bitcoinin käyttöön lapsenkengissään, viitataan anarkokapitalisteina – koska he uskovat, että kryptovaluutat auttavat antamaan omaisuuden kokonaan omistajalle.

Rahanpesun torjunta (AML): Termi AML viittaa joukkoihin intl. säännöt ja määräykset, jotka on suunniteltu rahanpesuun liittyvän rikollisen toiminnan rajoittamiseksi (salaus käteiseksi ja päinvastoin).


API: API on lyhenne sanoista ”Application Programming Interface”. Yksinkertaisesti sanottuna se viittaa sarjaan protokollia ja toimintatyökaluja, joita kehittäjät tarvitsevat ohjelmistosovellusten rakentamiseen. Teknisemmästä näkökulmasta voimme nähdä, että API: t auttavat myös hallitsemaan tapaa, jolla sisäiset ohjelmistomoduulit ovat vuorovaikutuksessa ja käyttäytyvät keskenään.

Välimiesmenettely: Se on yleinen käytäntö, jonka tarkoituksena on auttaa päivittäiskauppiaita hyödyntämään hinnanvaihteluja (joita esiintyy suhteessa tiettyyn hyödykkeeseen) eri kryptovaluutanvaihtojen välillä kulloinkin.

Ashdraked: Se on tilanne, jossa henkilö menettää kaiken rahansa oikosulun bitcoinista. Termi perustuu todelliseen tapaukseen, jossa romanialainen kauppias jatkoi BTC: n lyhentämistä sen jälkeen, kun se nousi 300 dollarista 500 dollariin – perustuen siihen, että hän oli ansainnut voittoa tekemällä niin historiallisesti.

ASIC: ASIC (Application Specific Integrated Circuit) viittaa kaivoslaitteisiin, jotka on suunniteltu erityisesti tietyn kryptovaluutan hankkimiseen. GPU: iin verrattuna nämä laitteet ovat erittäin erikoistuneita, koska ne tarjoavat omistajilleen useita laskennallisia ja muistipohjaisia ​​etuja.

Astroturfaus: Tämä on käytäntö, jota digitaaliset valuuttamarkkinat pitävät varjoisina. Perusajatuksessaan Astroturfing edellyttää projektia markkinoivan yrityksen olevan globaalin salausyhteisön tukema ja tukema, vaikka se ei olekaan.

Atomivaihto: Se on tekniikka, jonka avulla salauksen omistajat voivat käydä kauppaa yhdellä omaisuudella toiselle (eri lohkoketjussa tai ketjun ulkopuolella) ilman vaihtoa, kaupankäyntialustaa tai välittäjää.

Todistuskirja Kuten nimi näyttää viittaavan, todistuskirja on periaatteessa tietueyksikkö, joka auttaa antamaan käyttäjille todisteita yksittäisistä tapahtumista, joita he ovat saattaneet tehdä aiemmin.

B

Laukku: Termi laukku tarkoittaa kiinteää määrää kryptovaluutta. Tältä osin on huomattava, että käsite laukunhaltija kuvaa periaatteessa henkilöä, jolla on suuri määrä (eli laukkuja) tiettyä digitaalista omaisuutta.

Karhu: Tätä termiä käytetään kuvaamaan henkilöä, joka ei ole varma tietyn markkinan (esim. Kryptovaluutat) tulevaisuudesta ja odottaa sen arvon laskevan tulevassa tulevaisuudessa.

Karhun ansa: Tämä on tekniikka, jota kauppiasryhmä käyttää joskus tietyn kryptovaluutan hinnan manipuloimiseksi. Tämä saavutetaan myymällä suuri amt. tiettyä omaisuuserää seuraten markkinoita uskomaan, että lasku on horisontissa. Tämä johtaa siihen, että muut elinkeinonharjoittajat purkavat kyseisen tunnuksen alennettuun hintaan – antaen siten alkuperäiselle ryhmälle komeen voiton koko tapahtumasta.

Bitcoin-pankkiautomaatti (BTM): Tämä on kone, jonka avulla salauksen haltijat voivat nostaa Bitcoinia.

Bitcoinin parannusehdotus (BIP): BIP viittaa tekniseen asiakirjaan, jolla pyritään joko ehdottamaan uusia ominaisuuksia, prosesseja tai muita teknisiä parannuksia Bitcoinin nykyiseen protokollaan.

BitLicense: Kuten nimestä selvästi käy ilmi, Bitlicense viittaa liike-elämän lisenssiin, jonka New Yorkin kryptovaluuttayritykset vaativat BTC-kaupankäynnin aloittamiseen. Asiakirjaa on vaikea hankkia, ja sen on myöntänyt vain New Yorkin osavaltion finanssiministeriö (NYSDFS)..

Bittiä: Se on BTC: n perusyksikkö – eli 1 000 000 bittiä muodostaa yhden bitcoinin.

Lohko: Se on pohjimmiltaan tietosäiliö, joka sisältää tietoja tapahtumista, jotka tapahtuvat kulloinkin tietyllä lohkoketjulla.

Lohkoketju: Lohkoketju viittaa jatkuvasti kasvavaan luetteloon tietueista, jotka on linkitetty toisiinsa käyttämällä monia salausmenetelmiä.

Estä Explorer: Tämä on työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat tarkastella kaikkia tapahtumia, jotka on tapahtunut tietyllä lohkoketjulla. Paitsi että, se antaa myös käyttäjille mahdollisuuden seurata muita erityistietoja, kuten verkon hajautusnopeus, tapahtumien kasvu jne.

Estä korkeus: Termi viittaa ketjussa läsnä olevien lohkojen kokonaismäärään tiettynä ajankohtana.

Estä palkinto: Se on taloudellinen kannustin, joka tarjotaan kaivosmiehelle sen sijaan, että hän onnistuneesti laskee kelvollisen hashin lohkossa. Lisäksi palkkio varmistaa myös, että krypto-kaivostyöläiset toimivat lohkoketjun parhaaksi sen sijaan, että yrittäisivät hakkeroida sitä.

Bollinger-yhtye: Se on työkalu, joka auttaa käyttäjiä tunnistamaan järjestelmällisiä malleja, joita voi esiintyä eri digitaalisten valuuttojen hintahistoriassa.

Botit: Nämä ovat kaupankäyntityökaluja, jotka on automatisoitu suorittamaan tilauksia käyttämällä monia algoritmisia prosesseja (kuten ennalta suunnitellut osto-myynti-protokollat)..

Brute Force Attack (BFA): BFA: ta voidaan pitää kokeilu- / virhetyökaluna, jota automaattinen ohjelmisto käyttää halki jonkun salasanan tai perusturvakerroksen..

Kupla: Taloudellisessa terminologiassa kupla viittaa tiettyyn tilanteeseen, jossa tietyn markkinan osallistujat ovat ylittäneet tietyn arvon selvästi sen todelliseen hintaan. Kun kupla saavuttaa huippunsa, hyödykkeen hinta etenee nopeasti – tapahtuma, jota kutsutaan markkina-kaatumiseksi.

Bug Bounty: Tämä on palkinto, jota tarjotaan kehittäjille, valkoisten hattujen hakkereille, jotka pystyvät löytämään haavoittuvuuksia, uhkia tai muita vastaavia ongelmia tietystä tietokonekoodista. Salauskäynnistimet tarjoavat yleensä vikapalkkion mahdollisten porsaanreikien tunnistamiseksi ennen kuin kolmannen osapuolen väärintekijät hyödyntävät niitä..

Sonni: Yleinen termi, jota käytetään viitattaessa henkilöön, joka suhtautuu optimistisesti tiettyjen markkinoiden tulevaisuuteen (olipa kyse osakkeista, kryptovaluutoista, joukkovelkakirjoista jne.).

Härkäloukku: Kuten nimestä voi päätellä, härkäloukku on väärä markkinasignaali, jossa tiettyyn omaisuuteen liittyvä laskeva trendi näyttää muuttuvan parempaan suuntaan, mutta ei toteudu.

Osta seinä: Se viittaa tilanteeseen, jossa suuri limiittijärjestys on annettu, kun omaisuuserästä tulee tietty arvo.

Palanut: Tätä konseptia käytetään, kun tietystä salausresurssista on tehty pysyvästi kuluttamaton tai käyttökelvoton.

Bysantin kenraalien ongelma (BGP): BGP viittaa tilanteeseen, jossa kaikkien tietyn ryhmän jäsenten on päästävä yksimielisyyteen yhtenäisestä strategiasta tietystä digitaalialustasta..

Bysantin vikatoleranssi (BFT): BFT voidaan pohjimmiltaan ajatella ominaisuudeksi, joka liittyy ”vikasietoisiin hajautettuihin tietojenkäsittelyjärjestelmiin”, joiden tavoitteena on päästä yksimielisyyteen, vaikka yksi tai useampi järjestelmän komponentti saattaa olla altis toimintahäiriöille.

C

Kynttilänjalat: Tätä tekniikkaa käytetään yleisesti luomaan kaavioita, jotka auttavat käyttäjiä visualisoimaan tiettyyn omaisuuteen liittyvät hintamuutokset kiinteänä ajanjaksona. Teknisestä näkökulmasta voimme nähdä, että jokainen kynttilänmuodostus tarjoaa käyttäjilleen 4 pistetietoa, mukaan lukien avaamishinta, sulkuhinta, korkea ja matala.

Käteinen raha: Käteinen on rahaa fyysisessä toistossaan. Se on saatavana eri muodoissa, mukaan lukien setelit, kolikot jne.

Keskitetty: Keskittämisen käsite viittaa verkkoon, jota ohjaa pieni ryhmä solmuja.

Keskuspankki: Kuten nimestä selvästi käy ilmi, se on keskusrekisterijärjestelmä (jota käytetään erilaisten taloudellisten verojen kirjaamiseen), jota ylläpitää keskushallintoviranomainen.

Keskusyksikkö (CPU): Suorittimen voidaan ajatella olevan tietojärjestelmän ydinkomponentti. Lisäksi se auttaa ylläpitämään myös muiden koneeseen liittyvien osien alkuperäisiä toimintoja. Suorittimen nopeus mitataan gigahertseinä.

Muuttaa: Kun BTC-siirtoja helpotetaan, ne tehdään kokonaisuutena. Loput varat palautetaan käyttäjälle muutoksena.

Takaisinperintä: Luottokorttioperaattori on pyytänyt jälleenmyyjää korvaamaan kaikki petoksesta / riidanalaisesta tapahtumasta mahdollisesti aiheutuneet tappiot.

Ketjunjako: Tätä termiä käytetään rutiininomaisesti kovan / pehmeän haarukan tilalla.

Salaus: Tätä termiä käytetään yleisesti digitaalisissa salauspiireissä kuvaamaan algoritmia, jota voidaan käyttää tiettyjen tietojen salaamiseen tai salauksen purkamiseen..

Kiertävä tarjonta: Se on termi, jota käytetään yleisesti kuvaamaan kolikoiden kokonaismäärää (liittyy tiettyyn kryptovaluuttaan), jotka saattavat liikkua markkinoilla tiettynä ajankohtana..

Asiakas: Se on ohjelmisto, jota voidaan käyttää pääsyyn (samoin kuin prosessointiin) tiettyihin blockchain-tapahtumiin paikallisella laitteella. Tällaisen ohjelmiston yleinen käyttötapa on altcoin-ohjelmistolompakko.

Kiinni: Termi ”Sulje” viittaa taloudelliseen käsitteeseen, jota kutsutaan sulkuhinnaksi.

Pilvikaivostoiminta: Se viittaa salauksen kaivostyyliin, joka suoritetaan käyttämällä etäkäsittelytehoa (hankittu yrityksiltä, ​​jotka toimivat maissa, joissa sähkön kustannukset ovat alhaiset).

Kolikko: Kolikko edustaa alkeellisinta merkitystään kryptovaluutta, jota voidaan käyttää helpottamaan rahansiirtoja itsenäisesti.

Kolikkopohja: Coinbase on pohjimmiltaan digitaalinen tapahtuma, joka lisätään pakollisesti tietyn kryptovaluutan lohkoon. BTC-ekosysteemin osalta lippulaivan valuuttarahapohjan syöttökoko on 100 tavua.

Kylmävarasto: Kylmävarastointiyksikkö on offline-salauslompakko, jolla on vain vähän yhteyttä Internetiin kytkettyihin laitteisiin 24/7. Tämän seurauksena nämä laitteet pystyvät tarjoamaan omistajilleen korkean omaisuuden turvallisuuden ja yksityisyyden.

Vahvistukset: Vahvistuksen käsite tulee esiin, kun tapahtuma on lisättävä tiettyyn lohkoketjuun. Tältä osin on huomattava, että erilaiset kaupankäyntialustat tarvitsevat vaihtelevan määrän vahvistuksia salaustoimien viimeistelemiseksi.

Yhteisymmärrys: Kuten nimestä voi päätellä, yksimielisyys on, kun kaikki tietyn verkon osallistujat pääsevät sopimukseen järjestelmän yleisestä järjestyksestä ja sisällöstä.

Konsortio Blockchain: Se on blockchain-ekosysteemi, jonka omistaa yksityinen yksikkö, jonka sisältö ei ole yleisön saatavilla.

Korjaus: Korjauksen voidaan ajatella negatiivisen arvon liikkeen (vähintään 10%), joka tapahtuu suhteessa tiettyyn kryptovaluuttaan.

Allekirjoittaja: Se viittaa henkilöön, jolla on osittainen määräysvalta digitaalisen valuutan lompakkoon.

Salausresurssi: Nämä ovat digitaalisia arvovarastoja, jotka käyttävät salaustekniikoita, hajautettuja kirjanpitoja ja muita p2p-tekniikoita toimiakseen.

Salausvaluutta: Se on digitaalinen tapahtumaväline, joka käyttää salausmenetelmiä varmistaakseen rahansiirrot.

Salaus: Se on tutkimuksen ala, joka käsittelee yksinomaan arkaluonteisten tietojen arvopaperistamista.

Salaus Hash-toiminto: Perusajossaan voidaan ajatella kryptografisia hajautuksia digitaalisina keinoina, jotka auttavat tuottamaan kiinteäkokoisen / yksilöllisen hajautusarvon tapahtumalähteestä, joka voi vaihdella sen koon mukaan.

Salausliitäntä: Tätä tekniikkaa hakkerit käyttävät tavallisesti kaivamaan kryptovaluuttoja jonkun toisen tietokoneella ilman heidän lupaansa.

Vankeusrangaistus: Huoltoasetus on sellainen, jossa käyttäjän yksityiset avaimet ovat palveluntarjoajan hallussa.

Cypherpunk: Cypherpunk on digitaalinen aktivisti, joka tukee voimakkaasti kryptografisten ratkaisujen / tekniikoiden käyttöä erilaisten sosiaalisten ja poliittisten syiden edistämiseen.

D

Syvä verkko: Tämä on Internetin puoli, jota hakukoneet eivät indeksoi ja jota voidaan tarkastella vain erikoistuneiden työkalujen (kuten Tor-selain) avulla..

Julkaisupäivä (DOL): Termi viittaa tiettyyn aikaan ja päivämäärään, jolloin ICO-projekti asettaa tunnuksensa julkiseen hankintaan.

Kuolleen kissan pomppu: Se on käsite, joka merkitsee tietyn kryptovaluutan arvon väliaikaista palautumista sen jälkeen, kun se on kärsinyt massiivisesta hinnanlaskusta.

Hajautettu: Termi viittaa digitaalisen järjestelmän ominaisuuteen, jota hallitsee hajautettu solmujoukko eikä jokin keskitetty viranomainen.

Hajautetut sovellukset (dApps): Kuten nimestä selvästi käy ilmi, dApps ovat digitaalisia sovelluksia, jotka käyttävät hajautettua operatiivista verkkoa.

Hajautetut autonomiset alkuperäiset kolikkotarjoukset (DAICO): Se on varainhankintamenetelmä hajautetuille hankkeille, jossa käytetään hajautettujen autonomisten organisaatioiden (DAO) ja alkuperäisten kolikoiden (ICO) käsitteitä..

Hajautetut autonomiset organisaatiot (DAO): Se on digitaalinen organisaatio, jota hallitaan puhtaasti älykkäiden sopimusten avulla.

Hajautettu vaihto (DEX): Peer-to-peer -vaihto, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä kryptovaluuttoja (samoin kuin muita vastaavia omaisuuseriä) käyttämättä keskusvälittäjää.

Salauksen purku: Lukemattomaksi (muuten salaukseen liittyvien prosessien kautta) tehtyjen tietojen muuttaminen takaisin salaamattomaan muotoon.

Deflaatio: Se on taloudellinen termi, joka käsittelee tietyn hyödykkeen yleistä hinnanalennusta.

Delegoitu panos (dPOS): Se on konsensusprotokolla, jonka avulla verkon osallistujat voivat äänestää sellaisten edustajien puolesta, joille on annettu tehtäväksi tuottaa lohkoja tietylle lohkoketjulle.

Syvyyskaavio: Se on kaavio, joka on piirretty käyttämällä ostotarjouksia ja myyntipyyntöjä rajoitustilausten perusteella. Maallikon kannalta kaaviossa pyritään esittämään kohta, jossa markkinat hyväksyvät tietyn rahansiirron.

Johdannainen: Toinen yleisesti käytetty termi globaalin rahoituksen maailmassa, johdannainen voidaan ajatella sopimukseksi, joka saa arvonsa kohde-etuuden taloudellisesta tuloksesta.

Johdannaismarkkinat: Se on julkinen markkina, jossa ostetaan ja myydään rahoitustuotteita, kuten johdannaisia, futuurisopimuksia, optioita.

Deterministinen lompakko: Se on eräänlainen digitaalisen tallennuksen ykseys, joka käyttää siemenfraasia, jota ihmiset voivat käyttää varmuuskopioimaan ja palauttamaan tilansa virtaviivaisella, vaivattomalla tavalla.

Vaikeus: Se on pohjimmiltaan suhteellinen mittari siitä, kuinka vaikeaa kaivostyöläisten on löytää uusi tietolohko. Bitcoinin POV: sta lasketaan valuutan alkuperäinen vaikeusosuus säännöllisesti suhteessa järjestelmän yleiseen hajautusvoimaan.

Digitaalinen hyödyke: Se on aineeton hyödyke, jolla on tietty rahallinen arvo ja joka voidaan siirtää vain sähköisen välineen avulla.

Digitaalinen valuutta: Se on sähköinen rahamuoto, jonka avulla sen omistajat voivat helpottaa välittömiä, rajat ylittäviä liiketoimia erittäin virtaviivaisella tavalla.

Digitaalinen henkilöllisyys: Termi edustaa henkilöön liittyviä henkilötietoja, kuten nimeä, osoitetta, sosiaaliturvatunnusta jne. Kaikki nämä tiedot kuitenkin digitalisoidaan ja niitä voidaan käyttää henkilöllisyyden tarkistamisen helpottamiseen erittäin nopeasti ja turvallisesti.

Digitaalinen allekirjoitus: Se on sähköinen koodi, joka luodaan avainkoodausprotokollalla ja liitetään sähköisesti lähetettyyn asiakirjaan. Sitä voidaan käyttää useisiin eri tarkoituksiin, mukaan lukien datapakettien todentaminen sekä henkilötodennusten tarkistaminen.

Suunnattu asyklinen kaavio (DAG): DAG edustaa olennaisesti kaaviota, joka perustuu yksisuuntaisiin + ei-toistuviin ominaisuuksiin.

Dildo: Dildo on kynttilän muotoinen palkkikoko, joka on joko vihreää tai punaista (riippuen kyseisen kryptovaluutan hintatoiminnasta).

Hajautettu konsensus: Se on käsite, joka käsittelee verkon eri tietokoneita yhdessä saavuttaakseen yhteisen konsensuksen ilman keskushallintoyksikön käyttöä.

Hajautetun palvelunestohyökkäyksen (DDoS) hyökkäys: Hakkerit ovat hyökkäysmenetelmä, jonka avulla koneen alkuperäiset resurssit eivät ole käytettävissä sen omistajille. Paitsi, DDoS-hyökkäykset myös häiritsevät isäntäkoneen palveluja ylikuormittamalla järjestelmän natiivipyyntöjoukkoa.

Jaettu pääkirja: Se on pääkirja, johon tietoja tallennetaan useille hajautetuille sijainneille (tai solmuille).

Hajautettu kirjanpitotekniikka (DLT): Tämä on hajautettujen kirjanpitojen taustalla oleva kehys, jonka avulla ne voivat toimia yhtä hyvin kuin ne.

Hajautettu verkko: Se on digitaalinen ekosysteemi, jonka prosessointiteho ja tieto on jaettu joukolle solmuja. Tällainen verkko ei vaadi keskushallintaprotokollan käyttöä.

Delfiini: Termi viittaa henkilöön, joka omistaa kohtuullisen määrän salausvaroja. Valaisiin verrattuna näitä tiloja pidetään kuitenkin varsin vähäisinä.

Hallitsevuus: Joskus kutsutaan nimellä BTC Dominance, termi vertaa periaatteessa BTC: n kokonaispääomaa muihin markkinoilla oleviin digitaalisiin valuuttoihin milloin tahansa.

Tuplakulut: Se on tilanne, jossa tietty rahamäärä käytetään kahdesti laittomasti.

Kaatopaikka: Se on kaikkien digitaalisten omaisuuksien myynti kerralla. Vastaavasti termi polkumyynti viittaa merkittävään markkinoiden myyntiin (mikä johtaa yleensä tietyn omaisuuserän hintojen laskuun alaspäin).

Pölytapahtumat: Nämä ovat erittäin pieniä tapahtumia, jotka aloittavat ilkeät henkilöt, jotka haluavat häiritä tietyn verkon normaalia TX-virtaa.

DYOR: Se on periaatteessa lyhenne sanoista “Tee oma tutkimus”. Se tarkoittaa, että ihmisten tulisi tutkia jotain tarkasti ennen sellaisen päätöksen tekemistä, joka saattaa vaikuttaa heihin myöhemmin kielteisesti.

E

ELI5: Se on lyhenne lauseelle “Selitä kuin olen 5”, joka edellyttää periaatteessa käsitteen levittämistä sen yksinkertaistetussa merkityksessä.

Enterprise Ethereum Alliance (EEA): Se on ETH-kehittäjien, startup-yritysten ja muiden yritysten yhteenliittymä, joka pyrkii auttamaan Ethereumin laajaa käyttöönottoa yrityssovelluksissa ympäri maailmaa.

Päästö: Se on pohjimmiltaan nopeus, jolla salausprojekti luo ja vapauttaa natiivimerkit. Termiä kutsutaan myös yleisesti päästökäyräksi ja päästöaikatauluksi.

ERC-20: Se on symbolinen hallintastandardi, joka liittyy Ethereum-projektiin. ERC-20-kolikot on suunniteltu yhteensopiviksi älykkäiden sopimusten kanssa, ja niitä käytetään tiettyjen sääntöjen mukaan.

ERC-721: Aivan kuten ERC-20, tämä on merkkistandardi, joka on suunniteltu ensisijaisesti ei-korvattaville Ethereum-rahakkeille. Standardi otettiin käyttöön maailmalla EIP: n kautta, joka otettiin käyttöön vuonna 2017. Lisäksi siinä mainitaan myös, että tämä token-standardi antaa älykkäille sopimuksille mahdollisuuden toimia vaihdettavissa olevina merkkeinä.

Escrow: Se on termi, jota finanssialan jäsenet käyttävät yleisesti. Tavanomaisessa merkityksessä escrow-sopimuksen voidaan ajatella olevan sopimusjärjestely, jossa kolmas osapuoli vastaanottaa ja maksaa rahaa tai asiakirjoja, jotka liittyvät kaikkiin tiettyyn kauppaan osallistuviin ensisijaisiin henkilöihin (riippuen ennalta suunnitelluista sopimusehdoista sopimus).

Eetteri: Se on keskeinen digitaalinen valuutta, jota käytetään liiketoimien helpottamiseen koko Ethereumin ekosysteemissä.

Ethereumin parannusehdotus (EIP): Kuten nimestä voi päätellä, Ethereum Improvement Ehdotus (EIPs) on asiakirja, joka pyrkii muuttamaan joitain Ethereum-alustan keskeisiä periaatteita (kuten protokollaspesifikaatioita, API: ta jne.).

Ethereumin virtuaalikone (EVM): Teknisesti ottaen se on Turingin täydellinen virtuaalikone, joka pystyy suorittamaan ohjelmoidut koodit täsmälleen niiden aiotulla tavalla.

Vaihto: Salausvaluutanvaihto (jota kutsutaan joskus myös digitaaliseksi valuutanvaihdoksi) on alusta, jonka avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa salausvaroillaan fiat-valuutoille (ja päinvastoin).

Pörssinoteerattu rahasto (ETF): Se on arvopaperi, joka on luotu seuraamaan erilaisten rahoitusvarojen (mukaan lukien osakkeet, salaus, joukkovelkakirjat) kehitystä. ETF: ää voidaan kuitenkin käydä kauppana yhtenä kokonaisuutena, mikä tarjoaa omistajille paljon joustavuutta.

F

Hana: Se on palkintojärjestelmä (liittyy kryptovaluuttoihin), jota yleensä mainostetaan verkkosivustojen ja muiden sovellusten kautta.

Fiat: Rahoituslingoissa fiat-valuutta viittaa lailliseen maksuvälineeseen, jota tukee keskuksen virasto (kuten paikallinen hallitus), joka käyttää omaa pankkijärjestelmäänsä. Lisäksi siinä mainitaan myös, että fiat-rahaa voidaan esittää sekä fyysisesti että digitaalisessa muodossa.

Fiat-sidottu kryptovaluutta: Kuten nimessä selvästi viitataan, sidottu salaus on sellainen, jossa kyseinen omaisuus on pankin liikkeeseen laskemalla valuutalla – mikä tarkoittaa periaatteessa, että omaisuudella on aina tietty käteisarvo.

Kalastaa: Kala viittaa yksilöön, jolla on erittäin pieni määrä salausta ja joka on usein armoilla niiden omistuksessa, jotka omistavat huomattavia summia digitaalisia resursseja.

Flippening: Termi viittaa kuvitteelliseen tilanteeseen, jossa Ethereum ylittää jonain päivänä Bitcoinin kokonaismarkkina-arvon.

Kääntäminen: Se on perussijoitusstrategia, jossa sijoittaja ostaa erityisen hyödykkeen ainoana tarkoituksena myydä omaisuuserä myöhemmin rivillä huomattavan voiton saamiseksi. Tällaisen kaupan aikaikkuna on yleensä melko pieni.

FOMO: Se on pohjimmiltaan lyhenne, joka laajennettuna tarkoittaa “pelkoa puuttua”. Sijoitusnäkökulmasta FOMO viittaa tunteeseen, jonka monet sijoittajat saattavat kohdata, kun he menettävät kannattavan sijoitusmahdollisuuden.

Haarukka: Haarukka, jota kutsutaan myös ketjunjakautumiseksi, voidaan olennaisesti ajatella prosessina, joka mahdollistaa vanhemman lohkoketjun vaihtoehtoisen version luomisen. Lisäksi ohjelmistohaarukka on sellainen, jossa itsenäiset kehittäjät käyttävät olemassa olevaa lähdekoodia täysin uuden projektin luomiseen (esim. Litecoin Bitcoinista).

FUD: Lyhenne tarkoittaa “pelkoa, epävarmuutta ja epäilyksiä”. Sitä voidaan ajatella strategiana, joka on suunniteltu vaikuttamaan yleiseen käsitykseen tietystä salaustuotteesta, projektista levittämällä järjestelmällisesti vääriä tietoja.

Koko solmu: Termi viittaa solmuihin, jotka sisältävät tietyn lohkoketjun koko historian yhdessä paikassa.

Perusanalyysi (FA): Menetelmä, jolla henkilö voi tutkia omaisuuserän taustalla olevan arvon. Tämä tehdään käyttämällä useita indikaattoreita, kuten tarjottavaa tekniikkaa, alustan takana olevaa tiimiä, alustan tulevia kasvunäkymiä jne..

Futuurit: Se on laillinen sopimus, joka edellyttää tietyn hyödykkeen ostamista / myyntiä ennalta vahvistetulla hinnalla.

G

Voitot: Se on yleinen termi, joka viittaa tietyn omaisuuden (olipa se fiat- tai salauspohjainen) arvon nousuun tietyn ajanjakson aikana.

Kaasu: Termiä käytetään yleisesti Ethereum-alustan yhteydessä – koska se puhuu kokonaislaskennan vaivasta, jota vaaditaan ETH-pohjaisten tapahtumien suorittamiseen.

Kaasuraja: Se on termi, joka tarkoittaa “kaasukynnystä”, jonka henkilö voi olla halukas kuluttamaan suhteessa tiettyyn ETH-pohjaiseen liiketoimeen.

Kaasun hinta: Termi viittaa periaatteessa kokonaishintaan, jonka yksityishenkilö voi olla valmis maksamaan Ethereumin tapahtuman käsittelystä. Aiheesta on huomautettava, että korkeampi kaasun hinta tarkoittaa yleensä sitä, että kaivostyöntekijöille tarjotaan enemmän kannustimia suorittaa kauppa loppuun.

Genesis-lohko: Kuten nimi näyttää viittaavan, se on ensimmäinen tietolohko, joka on käsitelty ja validoitu suhteessa uuteen lohkoketjun ekosysteemiin.

Kultatakainen kryptovaluutta: Se on salakohde, jonka takana on todellinen kulta – siten, että jokaisella ostetun digitaalisen valuutan yksiköllä on yhtä suuri edustus fyysistä kultaa jonnekin.

Graafinen prosessori (GPU): Sitä kutsutaan yleisesti näytönohjaimeksi. Laitetta käytetään tavallisesti tietokonejärjestelmissä 3D-kuvien käsittelyyn, mutta viime aikoina yhä useammat salauksen harrastajat käyttävät sitä kaivostarkoituksiin.

Ryhmäkaivos: Se on termi, jota käytetään vaihtokelpoisesti kaivosaltaan sijasta.

Gwei: Se on rahayksikkö, jota käytetään eetteripohjaisen liiketoimen kustannusten esittämiseen.

H

Hakkerointi: Yleinen termi, joka kuvaa prosessia, jolla laitetta käytetään laittomasti pääsyyn kolmannen osapuolen tietokoneeseen.

Puolittaminen: Termi viittaa tapahtumaan, jossa palkittujen bitcoinien kokonaismäärä vahvistettua lohkoa kohti pienennetään puoleen entisestä koosta.

Kova korkki: Se on kokonaissumma, jonka tietty ICO pyrkii keräämään suunnitellun elinkaarensa loppuun mennessä.

Kova haarukka: Termi Hard Fork viittaa muutokseen protokollassa, joka validoi olennaisesti kaikki tapahtumat, joita aiemmin pidettiin kelpaamattomina, ja päinvastoin. Teknisestä näkökulmasta on huomattava, että tämän tyyppinen haarukka vaatii kaikki tietyn verkon solmut ja käyttäjät päivittämään haarukkaisen protokollan uusimpaan versioon. Prosessin päättymisen jälkeen kryptovaluutta jakautuu kahteen osaan.

Hash-toiminto: Se on mikä tahansa digitaalinen toiminto, jota voidaan käyttää mielivaltaisen koon tietojen kartoittamiseen kiinteämpään.

Hash-voima: Kutsutaan myös nimellä Hash Rate, se on termi, jota käytetään mittaamaan koko laskentateho, jota lohkoketjuverkko käyttää keskeytyksettä, jatkuvasti.

Hierarkkinen deterministinen lompakko (HD-lompakko): Se on eräänlainen varastointiratkaisu, joka käyttää pääsiementä, joka koostuu 12 muistilauseesta.

Piilotettu korkki: Se viittaa julkistamattomaan rahasummaan, jonka ICO: n projektit valitsevat keräävänsä tukijoidensa kautta.

HODL: Yleinen termi, jota salauksen harrastajat käyttävät kuvaamaan strategiaa, jossa sijoittaja pitää salausvarojaan pitkiä aikoja (riippumatta hinnanvaihteluista, joita voi tapahtua välivaiheen aikana).

Isännöity lompakko: Se on salattu lompakko, jota hallinnoi luotettu kolmannen osapuolen yksikkö.

Kuuma varastointi: Se on eräänlainen online-tallennusjärjestelmä, joka käyttää yksityisiä avaimia, jotta käyttäjät pääsevät nopeasti käsiksi digitaalisiin omaisuuksiinsa.

Hybridi PoW / PoS: Se on operatiivinen protokolla, joka käyttää sekä todistusta että työn todistamista koskevaa konsensusmekanismia. Lähestymistapa on erittäin hyödyllinen digitaalisen alustan yleisen turvallisuuden vahvistamiseksi.

Hyperledger: Se on projekti, jonka Linux Foundation aloitti vuonna 2015. Se koostuu useista avoimen lähdekoodin lohkoketjuista ja muista vastaavista työkaluista.

Minä

Muuttumaton: Termillä tarkoitetaan järjestelmän omaisuutta suhteessa siihen, että se on muuttumaton myös pitkän ajan jälkeen.

Inflaatio: Rahoitus termi, joka tarkoittaa yleistä hintojen nousua ja rahan ostoarvon laskua.

Alkuperäinen kolikoiden tarjoaminen (ICO): Se on joukkorahoitusväline, jonka avulla yksittäiset liikemiehet ja startup-omistajat voivat kerätä rahaa suunnitelluille hankkeilleen.

Ensimmäisen tunnuksen tarjoaminen (ITO): Aivan kuten ICO: t, myös ITO: t antavat käyttäjilleen mahdollisuuden kerätä rahaa, mutta keskitytään enemmän tarjoamaan sijoittajille salaustunnuksia.

Instamine: Se kuvaa lyhyen ajanjakson (tyypillisesti heti valuutan käyttöönoton jälkeen), jonka aikana valtava määrä kaivettavia kolikoita tai rahakkeita hankitaan ja jaetaan tietyn projektin sijoittajille.

Välittäjä: Hän on henkilö, joka toimii keskimiehenä helpottaakseen sopimusta sujuvimmalla mahdollisella tavalla.

J

JOMO: Se on kirjaimellisesti päinvastainen termille FOMO. Laajennettuna JOMO lukee “Joy of Missing Out”.

K

KYC: Se on lyhenne termille ”Tunne asiakkaasi”. Prosessi edellyttää yleensä, että finanssilaitos kerää asiakkaisiinsa liittyviä tärkeitä tietoja estääkseen rahanpesuongelmat tulevaisuudessa.

L

Ledger: Se on tietuetietokanta, joka sisältää tietoja erilaisista salausalustaan ​​liittyvistä rahoitustapahtumista. Tietoja ei voida muuttaa millään tavalla, mutta ne voidaan liittää uudempiin tapahtumiin.

Vipu: Välittäjän tarjoama laina pörssissä marginaalikaupan aikana varojen saatavuuden lisäämiseksi kaupoissa.

Salamaverkko: Se on toisen tason maksuprotokolla, joka toimii nykyisen Bitcoin-kehyksen päällä. Ydinolennossaan se sallii rahapoliittisten transaktioiden tapahtuvan nopeammin, skaalautuvammin.

Rajajärjestys: Termi viittaa toimeksiantoihin, jotka elinkeinonharjoittajat ovat tehneet ostamaan / myymään tiettyä salaustekniikkaa sen jälkeen, kun se on saavuttanut ennalta määrätyn hinnan. Tässä suhteessa siinä mainitaan, että markkinatilauksia myydään salausvaroihin parhaalla mahdollisella hinnalla.

Likviditeetti: Se on helppous, jolla tiettyä kryptovaluutta voidaan ostaa ja myydä ilman, että omaisuuden kokonaismarkkina-arvoon vaikuttaa merkittävästi.

Pitkä: Se on tilanne, jossa henkilö hankkii tietyn digitaalisen valuutan toivoen myyvänsä sen myöhemmin (toivottavasti kunnollisen voittomarginaalin saamiseksi).

M

Mainnet: Se on riippumaton lohkoketju, joka voi käyttää verkkoaan sekä hallintaprotokollia.

Markkinoida: Se on yleinen termi, jota käytetään erilaisten finanssialojen (kuten kryptovaluutat, osakkeet) määrittelemiseen, joita sijoittajat säännöllisesti harjoittavat..

Markkina-arvo: Se mittaa valuutan kokonaismarkkinoiden arvoa – toisin sanoen mitä enemmän omaisuuserä aktivoidaan, sitä arvokkaampi se on.

Markkinatilaus: Se on tietyn kryptovaluutan paras saatavilla oleva myyntihinta.

Marginaali: Vakuusmaksun käsite tulee voimaan, kun sijoittajan tili laskee alle tietyn hintakynnyksen. Tällä hetkellä välittäjä alkaa vaatia ylimääräistä rahaa ylläpitääkseen vähimmäishuolta, jotta sijoittaja voi jatkaa digitaalisen omaisuuden ostamista / myyntiä.

Marginaalikauppa: Se viittaa käytäntöön, jossa salauskauppias käyttää lainattuja varoja helpottaakseen digitaalisia ostoksiaan.

Masternodit: Masternode viittaa tiettyyn projektiin liittyvään keskuspalvelimeen, jota projektin omistaja ylläpitää suoraan. Lisäksi voidaan kuvitella masternodeja olevan täysi solmuja, mutta lisäominaisuuksilla, kuten valta anonymisoida tx: t, tyhjentää tietyt rahansiirrot jne..

Suurin tarjonta: Kuten nimestä käy selvästi ilmi, termin voidaan ajatella olevan sellaisten merkkien kokonaismäärä, jotka ovat koskaan olemassa suhteessa tiettyyn kryptovaluuttaan sen koko elinkaaren aikana.

Merkle-puu: Se on puumainen rakenne, jota käytetään yleisesti salauksessa kuvaamaan tiettyä digitaalista ekosysteemiä. Osana kaaviota yksi lehti merkitsee hash natiivin datalohkon tiedot, kun taas jokainen muu kuin lehti komponentti viittaa lapsisolmujensa etikettien salaukseen.

MicroBitcoin: Se on yksinkertaisesti bitcoinin murto-osuus (miljoonas tai 0.000001 BTC tarkalleen).

Mikrotransaktio: Se on varma rakenne, jossa yksittäiset henkilöt voivat helpottaa pieniä rahamaksuja hankkiakseen joukon erilaisia ​​digitaalisia tuotteita ja palveluita. Käsitettä käytetään laajalti useilla aloilla, mukaan lukien pelit, verkkokauppa, markkinointi jne.

Louhittava: Se on tiettyjen kryptovaluuttojen ominaisuus, jonka kaivostyöläiset voivat hankkia hankkimalla tiettyjä tietokoodeja sekä luomalla tietolohkoja.

Kaivostyöläiset: Nämä ovat yksilöitä, jotka edistävät tietyn lohkoketjun kasvua kaivosprosessin kautta. Siinä mainitaan myös, että kaivostyöläiset voivat joko työskennellä itsenäisesti tai yhdessä vakiintuneen suuren organisaation kanssa.

Kaivostoiminta: Yleinen termi, jota käytetään kuvaamaan prosessia, jolla datalohkot lisätään tiettyyn lohkoketjun ekosysteemiin tarkistamalla yksittäiset tapahtumat. Vastaavasti “kaivostoiminta” kuvaa myös prosessia, jonka kautta BTC ja tietyt muut altcoiinit syntyvät.

Kaivosurakka: Se on termi, jota käytetään vaihtokelpoisesti “pilvikaivoksen” sijasta. Teknologia edellyttää kaivoskapasiteetin vuokraamista / investoimista useiden digitaalisten online-vaihtoehtojen kautta.

Kaivosallas: Kaivosallas on pohjimmiltaan kokoonpano, jossa joukko kaivostyöläisiä kokoontuu yhdistämään laskentatehonsa salausvarojen kaivamiseksi yhdessä. Tällaisen toiminnan edut jaetaan yleensä tiettyjen ennalta määrättyjen sopimusten mukaisesti eturistiriitojen välttämiseksi myöhemmin.

Kaivospalkinto: Se on kannustin, joka poistetaan yksilöltä vastineeksi hänen panoksestaan ​​- lähinnä laskentaresursseista – tiettyyn salausekosysteemiin liittyvien lohkoketjujen käsittelyyn. Lisäksi on huomattava, että tällaiset palkkiot koostuvat uusista liikkeeseen lasketuista kolikoista sekä aiemmin hankituista veropalkkioista.

Kaivoslautta: Se on tietokone, jota käytetään yksinomaan digitaalisten valuuttojen hankkimiseen kaivosprosessin avulla.

Mutu: Se on yleinen termi, jota käytetään viittaamaan henkilöön, jolla on erittäin pieni määrä salausta.

Sekoituspalvelu: Kutsutaan myös nimellä Tumbler, se on foorumi, joka pyrkii parantamaan salaustapahtumaan liittyvää yksityisyyttä / nimettömyyttä – ensisijaisesti sekoittamalla mahdollisesti tunnistettavissa olevat digitaaliset valuutat niihin, jotka ovat joko syntymässä tai joilla ei ole pilaantunutta menneisyyttä niitä.

Muistitekniikka: Nämä ovat muistin apuvälineitä, jotka voivat auttaa käyttäjiä muistamaan tiettyjä lauseita. Tältä osin on huomautettava, että muistisano on lause, joka koostuu luettelosta sanoista, joita henkilö voi käyttää kryptovaluuttavarojensa käyttämiseen.

Rahanlähetin: Kuten nimessä viitataan, rahanlähetin on henkilö / biz-yksikkö, jonka avulla ihmiset voivat siirtää rahansa (olipa kyseessä fiat-varat tai kryptovaluutat) muille erittäin virtaviivaisella tavalla.

Kuu: Salausnäkökulmasta termi viittaa tilanteeseen, jossa digitaalisen valuutan hinnan tasaista nousevaa liikettä havaitaan pitkään.

Liukuva keskiarvo Lähentyminen Divergenssi: Yleisesti kutsutaan MACD: ksi, se on pohjimmiltaan analyyttinen työkalu, jota salauksen harrastajat käyttävät yleisesti kahden erillisen hinnan liikkuvan keskiarvon välisen suhteen luomiseen. Teknisestä näkökulmasta voimme nähdä, että MACD-laskenta tehdään vähentämällä tietyn omaisuuserän 26 päivän EMA sen 12 päivän EMA: sta.

Mt. Gox: Se oli yksi maailman ensimmäisistä kryptovaluutanvaihdoista, jotta salauksen harrastajat saivat vapaasti käydä kauppaa Bitcoinilla täysin suoraviivaisella tavalla. Vuonna 2014 alusta pakotettiin sulkemaan, kun kävi ilmi, että hakkerit pääsivät tiensä yli 850 000 BTC: llä yhtiön omistuksista.

Moni-allekirjoitus: Nämä yksilölliset tunnisteet, joita kutsutaan myös multisig-osoitteiksi, auttavat tarjoamaan käyttäjille ylimääräisen suojaustason.

N

Verkko: Yleinen termi, joka viittaa kaikkien solmujen kokoelmaan, joita voi olla läsnä tietyssä salausekosysteemissä kulloinkin.

Solmu: Se on lähinnä blockchain-komponentti, joka sisältää täydellisen kopion järjestelmän pääkirjatiedoista.

Ei-coiner: Ei-coiner on henkilö, joka ei omista digitaalista omaisuutta rahoitussalkussaan ja on sitä mieltä, että salausmarkkinoiden on tarkoitus romahtaa pian.

Vankeusrangaistus: Se on termi, jota käytetään yleisesti puhuttaessa lompakon avainten tallentamisesta. Tässä suhteessa ei-säilöönottokokoonpano on sellainen, jossa tiettyyn tiliin liittyvät yksityiset avaimet ovat omaisuuden omistajan hallussa, eikä joku kolmas osapuoli..

Seksuaalirikollinen: Termiä nonce käytetään yleisesti, kun kaivostyöläinen on hajauttanut tietyn TX: n.

O

Pääkirjan valuutta: Se on digitaalinen omaisuus, joka on suunniteltu tietyn blockchain-pääkirjaa lukuun.

Offline-varastointi: Se on käsite, joka käsittelee salausresurssien tallentamisen laitteeseen, joka ei ole millään tavalla aktiivisesti yhteydessä Internetiin. Tämä antaa käyttäjille paremman suojan kolmansien osapuolten hakkerointiyrityksiltä.

Pääkirjavaluutta: Se on digitaalinen omaisuus, joka luodaan ja käytetään samassa lohkoketjujärjestelmässä. Bitcoin on täydellinen esimerkki tällaisesta valuutasta,

Verkkotallennus: Se on tapa tallentaa digitaaliset omistuksesi laitteeseen, joka on kytketty Internetiin. Vaikka tällaisia ​​alustoja on kätevä käyttää, ne ovat yleensä alttiimpia kolmansien osapuolten tunkeutumisille.

Yksi peruuttaa toisen tilauksen: Yleisesti lyhennettynä OCO: ksi, se on skenaario, jossa pari ostotilausta tehdään yhdessä samalle kryptovaluutalle.

Avaa sulje: Avoin viittaa aikaikkunaan, kun bitcoinin (tai minkä tahansa salauksen) hinta avataan yleisölle säännöllistä kauppaa varten. Samoin sulke rajaa mahdollisuuksien ikkunan, joka on täsmälleen päinvastainen kuin termi ”avoin” edustaa.

Avoin lähdekoodi: Se on tietyntyyppinen ohjelmisto, jota kuka tahansa voi vapaasti muuttaa, levittää ja tutkia mistä tahansa syystä, joka hänen mielestään sopii.

Vaihtoehto: Pohjimmiltaan ‘optio’ on pohjimmiltaan sopimus, joka antaa sijoittajille luvan ostaa tai myydä kohde-etuutta tietyllä toteutushinnalla. Tältä osin on huomattava, että on olemassa amerikkalaisia ​​ja eurooppalaisia ​​vaihtoehtoja – joista ensimmäinen on käytettävissä käytettäväksi milloin tahansa ennen sen voimassaolon päättymistä, kun taas jälkimmäiset voivat olla palveluksessa vain sen voimassaolon päättyessä.

Optiotori: Se on julkinen kaupankäyntialusta, jossa optioita voidaan vaihtaa vapaasti. Paitsi, että optiomarkkinat tarjoavat ostajille mahdollisuuden ostaa / myydä salausvaroja määritetyillä lakkoarvoilla (myös kyseisenä ennalta määritettynä vaihtopäivänä).

Oracle: Nämä ovat digitaalisia kokonaisuuksia, joille on annettu vastuu löytää ja tarkistaa tiettyjä blockchainiin liittyviä tietoja.

Orpo: Digitaalisessa kielessä termi viittaa periaatteessa kelvolliseen tietolohkoon tietyllä lohkoketjulla, joka ei ole sidoksissa suoraan pääketjuun. Tällaiset yksiköt syntyvät yleensä, kun kaksi kaivostyöläistä tuottavat eston samanaikaisesti tai kun huono toimija yrittää peruuttaa liiketoimia laittomalla tavalla.

Yliostettu: Yleisesti käytetty termi, joka tarkoittaa valuuttaa, jonka yhä useammat sijoittajat ovat hankkineet tietyn ajanjakson aikana.

Yli myyty: Kuten nimestä selvästi käy ilmi, termi ylimyyty tulee voimaan, kun yhä useammat sijoittajat ovat myyneet kryptovaluutta tietyn ajanjakson aikana – omaisuuden hinnan laskiessa edellä mainitun keston aikana.

Tiskin ulkopuolella: Yleisesti lyhennettynä OTC-termillä termiä käytetään kuvaamaan liiketointa, jota helpotetaan itsenäisesti (pääasiassa P2P-tavalla) ilman välitetyn kryptovaluutan vaihtoa. Tätä siirtotapaa käytetään yleisesti maissa, alueilla, joissa digitaaliset kaupankäyntialustat eivät ole laillisia.

P

Pari: Perusajatuksessaan pari tarkoittaa kauppaa, joka tapahtuu kahden erillisen rahoitusvarallisuuden (esimerkiksi BTC / USD, BTC / ETH) välillä..

Paperilompakko: Se on fyysinen salaustallennusratkaisu, joka sisältää käyttäjän yksityisen avaimen.

Peer to Peer (P2P): Se on hajautettu vuorovaikutustapa, joka tapahtuu kahden hajautetussa verkossa toimivan osapuolen välillä.

Sallittu pääkirja: Kuten nimestä selvästi käy ilmi, se on kirjanpitojärjestelmä, joka on valmiiksi rakennettu tietyin rajoituksin, jotta vain harvat vaaditulla valtuutuksella olevat henkilöt voivat käyttää sitä.

Alusta: Se on epämääräinen termi, jota voidaan käyttää kuvaamaan tiettyä digitaalista palvelua, kryptovaluutan vaihtoa tai muuta mediaa, joka liittyy joukkoon määriteltyjä teknologia-alueita.

Ponzi-huijaus: Se on petollinen järjestelmä, jonka yritys tai käynnistysyritys on syyllistynyt. Se merkitsee sitä, että sijoittajille luvataan hyviä palkkioita / kannustimia uusien rekrytointien aloittamiseen.

Salkku: Se on kokoelma digitaalisia valuuttoja, jotka ovat joko yksityishenkilön tai sijoitusryhmän (kuten hedge-rahaston) hallussa..

Esikaivos: Termiä esikaivos käytetään, kun murto-osa (tai koko määrä) projektin tunnussyistä syntyy ennen sen julkista käynnistämistä. Käytäntöä käytetään yleensä esimerkiksi joukkorahoitukseen ja markkinointiin.

Ennakkomyynti: Kuten nimestä voi päätellä, se on myynti, jota helpotetaan ennen kuin ICO annetaan massojen saataville.

Yksityinen avain: Se on digitaalinen koodi, joka syntyy käyttämällä erilaisia ​​epäsymmetrisiä salausprosesseja. Yksityistä avainta, kun sitä käytetään yhdessä julkisen avaimen kanssa, voidaan käyttää tiettyjen arkaluontoisten tietojen salauksen purkamiseen.

Auktoriteetti: Salauspiireissä kutsutaan PoA: ksi, se on konsensusmekanismi, jonka tiedetään tarjoavan käyttäjille nopeat tx-nopeudet (samalla kun kyseessä on osallistujan henkilöllisyys)..

Palotodistus: PoB on yksimielisyysmekanismi, joka pyrkii käynnistämään yhden lohkoketjun toiselle varmistamalla, että tietyt kustannukset peritään natiivimerkkien polttoprosessin aikana..

Kehittäjän todiste: Se on blockchain-konsensusprotokolla, joka tarjoaa käyttäjille todisteita todellisen, elävän ohjelmistokehittäjän osallistumisesta tietyn kryptovaluutan luomiseen.

Panosnäyttö (PoS): Yksi nykypäivän yleisimmin käytetyistä blockchain-konsensusmekanismeista, PoS-protokolla käyttää uutta toimintakehystä, jossa lohkon luoja valitaan satunnaisesti valitsemalla tiettyjä avaintekijöitä, kuten varallisuus, sidottujen kolikoiden ikä jne..

Työtodistus (PoW): Se on lohkoketjun konsensusmekanismi, joka vaatii käyttäjiä ratkaisemaan tietyt matemaattiset pulmat ja koodit natiivien tapahtumien validoimiseksi (samoin kuin uusien lohkojen luomiseksi).

Protokolla: Se on yleinen termi, jolla pyritään määrittelemään joukko sääntöjä, joita käytetään hallitsemaan tiettyjä vuorovaikutuksia tietyssä digitaalisessa ekosysteemissä. Salausnäkökulmasta protokolla edellyttää tiettyjen konsensusmekanismien, tx-validointilaitteiden jne. Käyttöä.

Salanimi: Se on englanninkielinen termi, joka kuvaa nimettömän henkilöllisyyden käyttöä yksityisyydestä erilaisiin syihin (esimerkki: Satoshi Nakamoto)

Julkinen osoite: Se on digitaalinen sijainti, jonka avulla käyttäjät voivat helpottaa maksupyyntöä virtaviivaisella ja vaivattomalla tavalla. Teknisemmästä näkökulmasta voimme määritellä julkisen osoitteen salaukseksi, joka liittyy tiettyyn julkiseen avaimeen.

Julkinen estoketju: Se on blockchain-verkko, johon kuka tahansa pääsee käsiksi riippumatta hänen turvallisuusvaltuutuksestaan ​​ja selvityksestään.

Pumppu- ja kaatopaikkajärjestelmä: Se on eräänlainen petos, jossa kryptovaluutan hinta paisutetaan keinotekoisesti niin, että näyttää siltä, ​​että omaisuus olisi nousussa. Kun markkinakäsitys valuutasta on muuttunut, osapuolet jatkavat omaisuuden polkumyyntiä korkeammalla hinnalla.

Q

QR koodi: Se on digitaalinen tarra, jonka infrapunakone voi tulkita hankkiakseen joukon tärkeitä tietoja, jotka liittyvät kyseiseen hyödykkeeseen. Salaustoiminnan yhteydessä QR-koodeja käytetään yleisimmin lompakon osoitteiden jakamiseen käyttäjien välillä.

R

Raiden-verkko: Se on suosittu skaalausratkaisu, joka toimii täysin ketjun ulkopuolella. Teknisestä näkökulmasta on huomattava, että Raiden-verkko sallii melkein välittömien telekommunikaatioiden suorittamisen samalla kun käyttäjiltä peritään pienet käsittelykustannukset

Replikoitu pääkirja: Se on pohjimmiltaan kopio verkon natiivista jaetusta pääkirjasta.

Sijoitus: Termi viittaa salaustuotteen suhteelliseen markkina-asemaan sen kokonaismarkkina-arvoon nähden.

REKT: Yleinen slangi, joka on lyhennetty versio sanasta ”tuhoutunut”. Sitä käytetään yleisesti, kun sijoittajalle aiheutuu valtavia tappioita huonojen sijoitusvalintojensa vuoksi.

Peruutusilmaisin: Käänteinen indikaattori viittaa henkilöön, jonka markkinavalinnat ovat niin huonot, että häntä voidaan käyttää esimerkkinä siitä, miten varoja ei sijoiteta.

Sormuksen allekirjoitus: Se on digitaalinen protokolla, joka yhdistää useisiin allekirjoittajiin liittyvät tulot alkuperäisen lähettäjän tuloihin järjestelmän yleisen turvallisuuden lisäämiseksi.

ROI: Termillä, jota kutsutaan myös nimellä “sijoitetun pääoman tuotto”, viitataan periaatteessa nettotuloksen ja investointikustannusten väliseen suhteeseen.

Suhteellinen vahvuusindeksi: RSI on tekninen kaavio, jonka avulla käyttäjät voivat mitata eri kryptovaluuttoihin liittyviä nopeuksia ja hintaliikkeitä. Lisäksi on korostettava, että analyysityökalun on suunnitellut J. Welles Wilder.

S

Satoshi: Se on pienin mahdollinen Bitcoinin nimellisarvo. Jokainen Satoshi edustaa arvoa 0,00000001 BTC.

Satoshi Nakamoto: Salanimetön Bitcoinin luoja, jonka todellista henkilöllisyyttä ei ole vahvistettu tähän päivään saakka.

Huijaus: Vilpillinen järjestelmä, joka käyttää väärennettyä kryptovaluuttaa tai varainhankintatietä (kuten ICO).

Scrypt: Se on PoW-pohjainen algoritmi, joka toimii täydellisenä vaihtoehtona SHA-256 -protokollalle, jota käytetään laajalti Bitcoin-kaivoksessa. Teknisestä näkökulmasta siinä mainitaan, että algoritmi on ensisijaisesti riippuvainen tietokoneen muistista eikä sen prosessointitehosta.

Toisen kerroksen ratkaisut: Nämä ovat erilaisia ​​ratkaisuja, jotka on kehitetty olemassa olevien julkisten lohkoketjujen päälle niiden nykyisen skaalautumispotentiaalin ja yleisen tehokkuuden parantamiseksi. Salamaverkko on täydellinen esimerkki tällaisesta työkalusta.

Arvopaperikomissio: SEC on yhdysvaltalainen sääntelyvirasto, joka pyrkii panemaan täytäntöön arvopaperi- ja osake- / optiomarkkinoihin liittyvät paikalliset lait.

Siemenet: Sitä pidetään lähtökohtana, jossa henkilö pyrkii saamaan pääsyn lompakkoonsa (tarkalleen deterministinen lompakko). Tältä osin on huomattava, että siemenlause koostuu joukosta sanoja, joiden avulla käyttäjät voivat joko varmuuskopioida tai palauttaa yhden olemassa olevista lompakkoistaan.

Erillinen todistaja: Se on Bitcoin Improvement Ehdotus (BIP), joka on suunniteltu ratkaisemaan Bitcoin-verkostoa pitkään vaivannut TX-muovattavuuskysymys. Teknisemmästä POV: stä SegWit yritti muuttaa yksittäisiin tietolohkoihin liittyviä todistajatietoja erottamalla allekirjoituksen ja lohkosisällön.

Itsekäs kaivos: Kuten nimessä selvästi viitataan, Selfish Mining viittaa tilanteeseen, jossa kaivosmies hankkii uuteen lohkoon liittyviä tietoja lähettämättä näitä tietoja muille verkon osanottajille.

Myy seinä: Myyntiseinä viittaa tilanteeseen, jossa on saavutettu massiivinen limiittitilaus (tietyn krypto-omaisuuden myynnin osalta). Elinkeinonharjoittajat käyttävät taktiikkaa saadakseen näyttämään siltä, ​​että tietyn salausresurssin kysyntä ei ole kovin suuri, vaikka tosiasiassa valuutta voi olla erittäin suosittu ja haluttu.

Sivuketju: Se viittaa hajautettuun pääkirjajärjestelmään, joka toimii yhdessä ensisijaisesti lohkoketjun kanssa. Tärkeä huomionarvoinen asia on kuitenkin se, että sivuketju pystyy toimimaan itsenäisesti keskuslohkoketjusta käyttämällä omia protokollia ja toimintamekanismeja.

Yksinkertaistettu maksun vahvistus: Se on muistiintensiivinen asiakas, jota voidaan käyttää lohkoketjutapahtumien tarkistamiseen ilman lohkon otsikoihin ja POI-tietoihin liittyvää tiedonkeruuta..

SHA-256: Se on hash-toiminto, joka käyttää 256-bittistä kryptografisesti suojattua allekirjoitusta. NSA kehitti tämän algoritmin peruskehyksen.

Sirpale: Käsite, joka pyrkii auttamaan lohkoketjun ekosysteemin optimaalisessa skaalauksessa jakamalla sen sisältävät tilat ja tapahtumahistoria – jotta molemmat entiteetit voidaan käsitellä rinnakkain toistensa kanssa.

Shillinki: Se viittaa yksittäisen henkilön tai ryhmän toimintaan, joka edistää tiettyä salausprojektia liian innostuneesti.

Shitcoin: Salausvaluutta, johon ei liity näennäistä käyttötapaa.

Lyhyt: Elinkeinonharjoittajien yleisesti käyttämä tekniikka, jossa he lainaa omaisuuden ainoana tavoitteena myydä se. Jotta asennus todella toimisi, kyseisen omaisuuden arvon on kuitenkin edelleen laskettava.

Silkkitie: Suosittu syvä verkkokauppa, jonka FBI sulki pari vuotta sitten. Silk Roadia käyttämällä monet huonoista toimijoista voivat helpottaa verkkotapahtumiaan BTC: n (samoin kuin muun muun digitaalisen omaisuuden) avulla.

Älykäs sopimus: Älykäs sopimus on tietokoneprotokolla, jonka tarkoituksena on helpottaa, tarkistaa tai panna täytäntöön sopimus blockchainissa ilman kolmannen osapuolen välittäjän tarvetta.

Pehmeä korkki: Se on vähimmäisraha, jonka ICO-projekti haluaa kerätä. Aiheesta on huomattava, että jos ICO ei saavuta tätä kynnysarvoa, projekti voidaan romuttaa kokonaan.

Pehmeä haarukka: Se on protokollapäivitys, jossa tietylle alustalle liittyvät vanhemmat kelvolliset tapahtumat mitätöidään. Jotta tällainen muutos voidaan panna täytäntöön, useimpien kaivostyöläisten, jotka ovat yhteydessä tiettyyn salausekosysteemiin, on päivitettävä kaivosohjelmistonsa samanaikaisesti.

Vakavuus: Se on ohjelmointikielen nimi, jota Ethereum-pohjaiset kehittäjät suunnittelevat ainutlaatuisia älykkäitä sopimuksia.

Piste: Se on sopimus, johon liittyy kryptovaluuttojen ostaminen / myyminen. Tältä osin spot-markkinalla tarkoitetaan julkista kaupankäyntialustaa, jossa salausvaroja voidaan vaihtaa välitöntä selvitystä varten.

Stablecoin: Salausresurssi, jonka arvo on sidottu reaalimaailman omaisuuteen, kuten fiat-valuutta tai jalometalli. Tämän seurauksena stablecoinilla on erittäin alhainen volatiliteetti.

Panos: Se on menetelmä, jossa henkilö laittaa merkkinsä linjalle toimimaan validoijana tietylle lohkoketjun ekosysteemille.

Vanhentunut lohko: Tietolohko, joka on louhittu onnistuneesti, mutta ei sisälly nykyiseen pisin lohkoketjuun. Tämä tapahtuu yleensä seurauksena siitä, että toinen (samalla korkeudella oleva) lohko lisätään ensisijaiseen ketjuun.

Valtion kanava: Toinen suosittu toisen tason skaalausratkaisu, joka auttaa vähentämään tiettyyn lohkoketjuekosysteemiin liittyvien ketjutapahtumien kokonaismäärää.

Symboli: Se on digitaalinen tunniste, joka liittyy tiettyyn kryptovaluuttaan. Esimerkiksi Bitcoinin symboli on BTC.

T

Pilata: Se viittaa tietyn tilin hallussa olevan salausvaluutan kokonaisprosenttiin (joka puolestaan ​​voidaan jäljittää toiselle tilille.)

Vyyhti: Se on blockchain-vaihtoehto, jonka IOTA on suunnitellut. Järjestelmä käyttää DAG: itä (suunnatut asykliset kaaviot) ja on kvanttilaskennan kestävä.

Testnet: Termi ”Testnet” viittaa vaihtoehtoiseen lohkoketjuun, jota kehittäjät käyttävät tavallisesti vain testaustarkoituksiin.

Tekninen analyysi: Se on arviointimenetelmä, joka käyttää tietyn markkinasektorin toimintaan liittyviä tilastotietoja. Teknologiaan liittyvien työkalujen avulla käyttäjät voivat eristää tietyt erityiset mallit, joita voidaan sitten käyttää tekemään hyvin tietoisia sijoituspäätöksiä.

Ajattele pitkällä aikavälillä: Se on ajattelutapa, jossa sijoittaja ajattelee kuukausina tai vuosina (eikä päivinä) suhteessa sijoitukseensa.

Tunnus: Se on lyhennetty symboli (ed BTC), jota käytetään yleisesti kryptovaluuttojen yhteydessä tunnistustarkoituksiin.

Aikaraja: Esiasetettu ehto, joka pyrkii siirtämään tapahtuman vasta sen jälkeen, kun se on saavuttanut tietyn lohkon tai jos tietty aikaikkuna on saavutettu.

Aikaleima: Moduuli, jonka avulla tiettyyn tapahtumaan liittyvät id-tiedot voidaan tarkastella saumattomasti.

Tunnus: Se on digitaalinen vaihtoyksikkö, joka on suunniteltu omistamaan tietyt transaktio-ominaisuudet ja jota voidaan käyttää suuremmassa salausekosysteemissä. Lisäksi on huomattava, että tunnuksella ei ole luonnostaan ​​potentiaalia toimia arvovarastona, mutta sitä voidaan käyttää luomaan uusia ohjelmistoratkaisuja sen ympärille.

Tunnuksen luomistapahtuma: Aika, jolloin tunnus myönnetään ja asetetaan joukkojen saataville hankintaa varten.

Tokenize: Se viittaa prosessiin, jolla reaalimaailman varat voidaan muuntaa digitaalisiksi kokonaisuuksiksi. Tämä mahdollistaa fyysisten hyödykkeiden tarjoamisen eri omistajille täysin suoraviivaisella ja virtaviivaisella tavalla.

Tor: Ilmainen ohjelmisto, jonka avulla käyttäjät voivat surffata verkossa erittäin turvallisella ja yksityisellä tavalla. Tor-selain käyttää vapaaehtoisten viestien verkkoa piilottaakseen joukon sen käyttäjiin liittyviä sijaintiin / evästeisiin liittyviä tietoja..

Tarjonta yhteensä: Kuten nimestä selvästi käy ilmi, termi ”kokonaistarjonta” viittaa projektiin liittyvien kolikoiden enimmäismäärään, joka voi olla olemassa tietyllä hetkellä. Summa ei kuitenkaan sisällä kolikoita, jotka on voitu todistaa todistettavasti palaneiksi.

Kaupan määrä: Se on tiettyyn projektiin liittyvän salauksen kokonaismäärä, jolla on käynyt kauppaa viimeisten 24 tunnin aikana.

Tapahtuma: Lyhennettynä tx: ksi se on teko, jonka avulla kaksi salauksen haltijaa voi vaihtaa digitaalista omaisuutta keskenään.

Palvelumaksu: Pieni maksu, joka on suoritettava, jotta tapahtuma voidaan käsitellä lohkoketjussa.

Luotettava: Blockchain-alustan ominaisuus on helpottaa tapahtumia ilman, että kenenkään osallistujien on luotettava toisiinsa.

Juomalasi: Se on toinen termi, jota käytetään sekoituspalvelun kuvaamiseen.

Turing-Complete: Turing-complete on käsite, joka käsittelee laitteen kykyä suorittaa tiettyjä laskelmia, joita kukaan muu kone ei kykene käsittelemään. Ethereumin virtuaalikone on erinomainen esimerkki tällaisesta laitteesta.

U

Vahvistamaton: Se viittaa tilaan, jossa tiettyä rahalaitosta ei ole vielä liitetty lohkoketjuun.

Käyttämätön pääkirja: Toinen termi, joka viittaa periaatteessa luonteeltaan täysin julkiseen lohkoketjuun.

Käyttämättömän tapahtuman tulos: UTO on lohkoketjutapahtumaan liittyvä lähtö, joka ei ole vielä käytetty, joten sitä voidaan käyttää tuloprotokollana uudemmille tx: lle.

UTC-aika: Se on aikastandardi, jota useimmat yritykset ympäri maailmaa käyttävät helpottaakseen globaalia viestintäänsä systemaattisesti.

V

Vahvistin: Henkilö, joka on mukana tietolohkojen validoinnissa (kannustintarkoituksia varten) PoS-lohkoketjun ekosysteemissä.

Vanity-osoite: Se on julkinen lompakon osoite, joka käyttää mukautettuja kirjaimia ja numeroita, jotka tallennusratkaisun omistaja on poiminut.

Vaporware: Projekti, joka ei koskaan näe päivänvaloa.

Pääomasijoitus: Eräänlainen pääomasijoitus, jota yleensä kiusataan startup-yrityksille ja muille pienille yrityksille, joiden katsotaan tulevan valoisan tulevaisuuden edessä.

Neitsyt Bitcoin: Bitcoin, joka on koskematon ja jota ei ole koskaan käytetty minkään rahansiirron helpottamiseen (olipa se laitonta tai muuta).

Volatiliteetti: Termi viittaa valuutan luontaiseen potentiaaliin todistaa voimakkaita hintavaihteluita tietyn ajanjakson aikana.

Äänenvoimakkuus: Tietyn ajanjakson aikana tapahtuneen salauksen kokonaismäärä (esim. 24 tuntia, 7 päivää jne.). Teknisestä näkökulmasta voimme nähdä, että volyymi heijastaa suuntaa, johon tietty omaisuuserä (tai koko markkinat) voi olla suuntaan.

W

Lompakko: Se on digitaalinen tallennuslaite, jota voidaan käyttää kryptovaluuttojen tallentamiseen. Paitsi, lompakkoa voidaan käyttää myös digitaalisten resurssien lähettämiseen / vastaanottamiseen saumattomasti ja vaivattomasti. Ne voidaan ensisijaisesti jakaa kahteen keskeiseen luokkaan, nimittäin isännöityyn ja kylmään lompakkoon.

Pese kauppa: Markkinan petostaktiikka, jonka avulla sijoittajat voivat luoda keinotekoisen toiminnan myymällä / ostamalla tiettyjä digitaalisia hyödykkeitä samanaikaisesti.

Tarkkailulista: Kuten nimestä voi päätellä, tarkkailulista viittaa pieneen salaustekniikkaan, jota käyttäjä haluaa seurata päivittäin. Nykyään ominaisuus on sisällytetty useisiin kuuluisiin salauskauppapaikkoihin ja verkkosivustoihin.

Heikot kädet: Henkilö, jonka tiedetään olevan paniikkia myydä milloin tahansa, hintojen lasku ilmestyy horisonttiin.

Wei: Se on ETH-tunnuksen pienin jaettavissa oleva yksikkö. Yksi eetteri on 100000000000000000000 Wei.

Valas: Yleinen termi, jota käytetään kuvaamaan sijoittajaa, joka omistaa valtavan määrän salausta – niin paljon, että hän voi helposti manipuloida markkinoita yhdellä suurella myynnillä.

Sallittujen luettelo: Se viittaa kokoelmaan henkilöitä, jotka osallistuvat ICO: han tarkoituksenaan ostaa kunnollinen määrä rahakkeita.

Valkoinen paperi: Tekninen asiakirja, jonka salauksen käynnistyksen jäsenet ovat laatineet selkeän näkemyksen saamiseksi projektinsa tavoitteista lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

Y

YTD: Se on lyhenne termille “vuosi-päivä”.

Z

Nolla vahvistus tapahtuma: Se on käsite, jota voidaan käyttää keskenään sanan “vahvistamaton tapahtuma” sijasta.

Zero Knowledge Proof: Se on käsite, jota käytetään yleisesti salauksessa. Yksinkertaisesti sanottuna ZKP pyrkii helpottamaan kahden osapuolen välisiä veroja ilman, että lähettäjän tarvitsee paljastaa mitään siirron sisältöä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map