Mitä ovat hyödykkeet?

Elinkeinonharjoittajana sinulla on valtava valikoima omaisuutta kauppaa varten. Yksi suosituimmista omaisuusluokista on hyödykkeet. Nämä ovat luonnonvaroja tai maataloustuotteita ympäri maailmaa, joilla käydään kauppaa tietyissä pörsseissä.

Hyödykkeisiin pääseminen on suosittu reitti kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kaupankäynnistä. Olitpa aivan uusi kaupankäynnissä tai kokenut kauppias, tarkastelemme yksityiskohtaisesti, miten pääset hyödykekauppaan, minkä tyyppisiä hyödykkeitä on kauppaa varten ja mitä sinun on tiedettävä markkinoista..

Hyödykekaupan perusteet

Ensimmäiseksi on huomattava, että hyödykemarkkinat koostuvat sekä luonnonmateriaaleista että maataloustuotteista, joita myydään irtotavarana. Tuottajat myyvät niitä yleensä markkinoilla ja ostavat yritykset, joiden on käytettävä näitä materiaaleja. Hyödykemarkkinat ovat myös suosittu kauppapaikka keinottelijoille, koska niillä käydään kauppaa. Hyödyketuotteet ovat omaisuusluokka, joka kilpailevat osakkeet, joukkovelkakirjat, valuuttamarkkinat ja muut ovat sijoittajien suosituimpia.

Vaikka hyödykkeillä tarkoitetaan kaupankäynnin kohteena olevia luonnollisia raaka-aineita ja maataloustuotteita, löydät ne yleensä kahteen luokkaan. Pehmeät hyödykkeet ja kovat hyödykkeet.

Pehmeiden hyödykkeiden ryhmästä löydät maataloustuotteita, kuten sokeria, kahvia, puuvillaa, maissia ja paljon muuta. Löydät myös karjan tästä kategoriasta.

Kovien hyödykkeiden osalta ne sisältävät jalometalleja, kuten kultaa, hopeaa, palladiumia ja platinaa sekä öljyä, kaasua ja muuta. Tämä luokka voitaisiin myös täsmentää tarkemmin termeillä, kuten energiahyödykkeet, jalometallitavarat ja teolliset hyödykkeet.

Kuinka ja missä voit käydä kauppaa hyödykkeillä

Vaikka valuuttamarkkinat ovat hajautettuja, hyödykekaupalla on maailmassa erityisiä pörssejä, joilla käydään kauppaa hyödykkeillä. Suurimmat hyödykekauppaa koskevat esimerkit maailmassa ovat:

  • New Yorkin tavarapörssi (NYMEX)
  • Shanghain metallipörssi (SHME)
  • ICE Futures Europe (aiemmin LIFFE)

Nämä pörssit toimivat samalla tavalla kuin mikä tahansa pörssi, mikä mahdollistaa hyödykesopimusten kaupankäynnin markkinoilla.

Huomaa, että tässä käytetty termi on “sopimukset”. Tämä johtuu siitä, että hyödykkeillä käydään kauppaa futuurisopimusten muodossa. Futuurisopimukset ovat periaatteessa sopimuksia tietyn hyödykkeen määrätyn määrän ostamisesta sovittuun hintaan ja tulevana ajankohtana.

Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että jos käydään kauppaa jollakin hyödykkeellä, et omista välittömästi kohde-etuutta. Tämä tarkoittaa, että voit käydä kauppaa suurilla määrillä hyödykkeitä tarvitsematta omistaa omaisuutta fyysisesti.

Sinulla on kuitenkin sopimus, jonka voimassaoloaika on päättynyt. Kun tämä viimeinen päivä on saavutettu, maksusi erääntyy ja sinun on toimitettava todellinen kauppatavara. Tämä on hyvin epätodennäköinen tilanne, ja raaka-aineiden futuurihinnat seurataan tyypillisesti hyödykkeen todellisten spot-hintojen rinnalla.

Monilla tärkeimmillä hyödykkeillä voidaan tyypillisesti käydä kauppaa CFD: nä useimpien parhaiden forex-välittäjien kanssa, mukaan lukien sellaiset eToro.


Kuka yleensä käy kauppaa hyödykkeillä?

Kuten edellä mainittiin, raaka-aineiden tai tuotteiden tuottajat, kuten maanviljelijät, ja kaivostyöläiset sekä kuluttajat, jotka tarvitsevat näitä irtomateriaaleja liiketoimintaansa, käyvät kauppaa hyödykkeillä futuurimarkkinoilla. Tässä on katsaus joihinkin yleisiin esimerkkeihin:

Esimerkki

  • Jotkut viljelijät saattavat päättää myydä tiettyjä satoja futuurimarkkinoilla. Tämä antaa heille vakaan hinnan, joka ei ole markkinavaihtelun alaista, kun heidän satonsa myydään tulevaisuudessa ostajalle.
  • Öljyntuottajat ovat valtavia hyödykemyyjiä futuurimarkkinoilla. Tämän öljyn ostavat yleensä jalostamot ja muut, joilla on pääsy jalostamoihin.

Tämä ei tarkoita, että hyödykemarkkinoilla ei ole tilaa yksittäisille kauppiaille. Itse asiassa markkinat ovat yleensä täynnä keinottelijoita. Tämä voi tapahtua CFD-kaupankäynnissä välittäjän kanssa tai suoraan futuurimarkkinoilla.

Spekulatiiviset kauppiaat ostavat hyödykesopimuksen toivoen, että hyödykkeen hinta nousee ja se voidaan myydä ennen viimeistä käyttöpäivää.

Mikä vaikuttaa hyödykkeiden hintoihin?

Raaka-aineiden hintoihin vaikuttavat monet tekijät. Tämän sanotaan, että hyödykekaupan hintavaikutuksiin liittyy aina kaksi vakiota muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Toimittaa: Tarjonta ja kysyntä vaikuttavat tyypillisesti hyödykkeiden hintaan samalla tavalla kuin useimmat muut varat. Jos toimitusta rajoitetaan, keskeytetään tai vähennetään jostain syystä, hyödykkeiden hinta nousee poikkeuksetta. Vastaavasti hinnan lasku on todennäköistä, jos kysyntää on puutetta tai ylitarjonta. Raakaöljyn hinta on yksi selkeä esimerkki siitä, kuinka tarjontaa voidaan muuttaa tietyn hintatason saavuttamiseksi.

USA: n dollari: Koska suurin osa hyödykkeistä hinnoitellaan Yhdysvaltain dollareilla, dollarin arvolla voi olla merkittävä vaikutus hyödykkeiden hintoihin. Dollarilla ja useimmilla hyödykemarkkinoilla on yleensä käänteinen suhde. Tämä tarkoittaa, että kun dollari on heikko, raaka-aineiden hinnat yleensä nousevat ja päinvastoin.

Näihin sääntöihin on tietysti tehty poikkeuksia, ja on otettava huomioon monia muita tekijöitä. Hyödykemarkkinoilla voi olla myös tietty arvaamattomuus. Tämä näkyy viimeaikaisessa esimerkissä öljyn futuurien negatiivisista hinnoista COVID-19-pandemian aikana. Tämä johtui hämmästyttävän alhaisesta kysynnästä yhdistettynä ostetun raakaöljyn varastotilan puutteeseen ympäri maailmaa.

Lopulliset ajatukset

Hyödykkeet ovat paitsi eräitä maailman tärkeimpiä raaka-aineita ja luonnonvaroja myös yrityksille, mutta ne ovat myös yksi markkinoiden aktiivisimmista markkinoista sijoittajille maailmanlaajuisesti..

Vaikka tähän liittyy samat riskit ja markkinoiden vaihtelut, joita voit nähdä monilla muilla markkinoilla, se voi silti tarjota mahdollisuuden, jos haluat hajauttaa salkkuasi edelleen kokeillulla tavalla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map