Mikä on salamaverkko ja miten se toimii?

Salamaverkko on toisen kerroksen protokolla, joka mahdollistaa melkein välittömät, suuret Bitcoin-tapahtumat. Tämä hajautettu järjestelmä hyödyntää ketjun ulkopuolisia henkilökohtaisia ​​maksukanavia ruuhkien poistamiseksi ja antaa käyttäjille mahdollisuuden suorittaa luotettavia maksuja kahden osapuolen välillä. Monet pitävät tätä protokollaa Bitcoinin parhaana mahdollisuutena hillitä skaalautuvuutta.

Mitä ongelmia salamaverkko yrittää korjata?

Salamaverkko on kehitetty tukahduttamaan skaalautuvuuskysymykset jotka edelleen vaivaa Bitcoinin blockchainia. Nämä asiat alkoivat tulla etualalle vuonna 2015. Bitcoinin ruuhkaongelmat saavuttivat kuitenkin huimaavan tason vasta vuonna 2017, salauksen alkamisvuoden aikana..

Verkon ruuhkautuminen

Hajautetussa verkossa ruuhkat voivat johtaa vakaviin ongelmiin. Bitcoinin tapauksessa se tarkoitti, että tapahtuman suorittaminen voi viedä päiviä. Tämä viive oli valtava ongelma käyttäjille, koska Bitcoin on tunnetusti epävakaa. Verkon volatiliteetin ja viivästyneiden tapahtumien yhdistelmä oli liikaa käyttäjien hyväksyttävissä.

Bitcoin-transaktiopalkkiot vuosina 2017-2018

Bitcoin-transaktiopalkkiot vuosina 2017-2018

Erityisesti kauppiaat havaitsivat, että ei ollut mitään tapaa hyväksyä Bitcoinia ottamatta valtavaa riskiä. Kuvittele, että myyt tuotetta asiakkaallesi ja menetät 20% arvosta siihen mennessä, kun sait maksun. Tämä skenaario toistettiin lukemattomia kertoja tänä ruuhkautumisjaksona. Pohjimmiltaan Bitcoin oli epäonnistunut ensimmäisessä yrityksessään toimia päivittäisessä kassajärjestelmässä keskimääräiselle henkilölle.

Palkkiot

Viivästysten ohella lisääntyivät verkkomaksut. Bitcoin-verkossa maksat maksun houkutellaksesi kaivostyöläisiä sisällyttämään tapahtumasi estohyväksyntään. Markkinoiden ruuhkautumisen aikana käyttäjien on korotettava näitä maksuja siirtääkseen tapahtumiaan kohtuullisessa ajassa. Valitettavasti tämä johti tapahtumiin, joiden palkkiot olivat yli lähetetyn summan. Se johti myös hyväksymättömiin tapahtumiin, joissa alhaisemmat palkkiot istuivat päiviä ennen vahvistuksen vastaanottamista.

Salamaverkon edut

Salamaverkko eliminoi kaikki nämä huolenaiheet säilytysyhteisön vapaan, välittömän ja suurten mikromaksuverkoston kautta, joka asuu Bitcoin-lohkoketjun huipulla. Tämä ketjun ulkopuolinen protokolla mahdollistaa “salamannopeat” maksut, jotka maksavat vain murto-osan heidän ketjussa olevista vastineistaan. Tässä on joitain suurimpia etuja, joita markkinat saavat Lightning-verkosta.

Skaalautuvuus

Salamaverkon tärkein etu on sen skaalautuvuus. Koska verkko on olemassa Bitcoinin lohkoketjun päällä, sitä eivät sido tekniset rajoitukset, jotka haittaavat Bitcoinin suorituskykyä. Salamaverkko on näin ollen erittäin laajennettavissa. Tällä hetkellä alusta voi sallia miljoonia tapahtumia sekunnissa vertaisverkon avulla Bitcoin-lohkoketjun päällä.


Mikromaksut

Toinen suuri salamaverkon etu on se, että se mahdollistaa mikromaksut. Nämä pienet maksut ovat ihanteellisia useista syistä. Ne sopivat täydellisesti päivittäisiin tapahtumiin, joihin kuluttajat ovat riippuvaisia. Kuvittele esimerkiksi, että ostat .50 dollarin paketin kumia Bitcoinilla. Jos yrität ostaa tätä verkkopalvelussa, palkkiosi ovat suuremmat kuin tapahtumasi.

Lightning Labsin toimitusjohtaja Elizabeth Stark

Lightning Labsin toimitusjohtaja Elizabeth Stark

Samojen ajatusten mukaisesti mikrotransaktiot mahdollistavat uuden vuorovaikutuksen alueen blockchainin ja tavallisten liiketoimintajärjestelmien välillä. Yksi alue, jolla mikrotransaktiot loistavat, on pelaaminen. Käyttäjät voivat nyt ansaita todellisen Bitcoinin osallistumalla Lightning Network -pelialustoihin. Tämä tekniikka kiinnostaa edelleen kaikkia autovalmistajista POS-järjestelmiin, jotka pyrkivät integroimaan mikrotransaktiokykyjä verkkoihinsa tulevaisuudessa.

Toiminnallisuus

Salamaverkko tarjoaa myös Bitcoin-käyttäjille enemmän toimintoja. Toisen kerroksen rakenteensa ansiosta Lightning Network voi tarjota lisätoimintoja Bitcoin-ekosysteemille. Käyttäjät voivat nauttia ominaisuuksista, kuten älykkäästä sopimusohjelmoinnista, ja suorasta ketjun kolikoiden vaihdosta sukellusveneiden vaihdon avulla. Mikä parasta, kehittäjät laajentavat edelleen Bitcoinin ominaisuuksia tämän protokollan avulla.

Kuinka salamaverkko toimii

Salama-verkon taustalla oleva käsite on yksinkertainen. Verkko toimii toisena kerroksena Bitcoinin lohkoketjussa käsittelemään tapahtumia itsenäisesti tarvitsematta tallentaa jokaista toimintaa lohkoketjuun. Verkko tallentaa tapahtumat vain maksukanavan sulkemisen jälkeen.

Maksukanavat

Maksukanava on suora, kaksisuuntainen maksuyhteys verkon kahden solmun välillä. Kun maksukanava on avattu verkkosolmujen välillä, rajoittamattomia maksuja voidaan lähettää ja vastaanottaa ilman huolta ruuhkista tai maksujen noususta. Nämä maksut rekisteröidyt estoketjuun vasta kanavan sulkemisen jälkeen.

Salamasolmu

Salamaverkon toimintojen ytimessä ovat Salaman solmut. Solmut ovat kriittisiä, koska ne perustavat salaman maksukanavat. Muut käyttäjät voivat sitten käyttää näitä kanavia maksujen käsittelemiseen Lightning-verkon kautta. Häiriöistään solmuoperaattorit saavat palkkioita transaktiomaksuina. Mikä parasta, solmuoperaattorit voivat valita omat transaktiomaksuvaatimuksensa kanavaa perustettaessa.

Salamaverkoston historia

Salamaverkon konsepti tuli esiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2015. Tällöin strategian kehittäjät Joseph Poon ja Thaddeus Dryja paljastivat, kuinka konsepti voisi tarjota helpotusta Bitcoinille muuttamatta verkon ydinprotokollia. Konsepti oli erittäin kiinnostunut, ja tammikuuhun 2016 mennessä tutkijat olivat julkaisseet valkoinen paperi salamaverkostolle. Verkkoa on kehitetty siitä lähtien.

Lightning Network Whitepaper

Lightning Network Whitepaper

Maaliskuussa 2018 Lightning Labs, yksi Lightning Networkin tärkeimmistä kehitystiimeistä, käynnisti virallisesti beta-version. Tätä julkaisua seurasi pian sen jälkeen ACINQ ja Elements Projects. ACINQ toi markkinoille ensimmäisen Lighting Network light -asiakasmatkapuhelimen. Elements Projects omaksui täysin toisenlaisen lähestymistavan sen sijaan, että keskittyisi luomaan yrityssivuketjuja toimimaan LN-ekosysteemissä.

Salaman soihtu

Lightning Network -yhteisö aloitti tammikuussa 2019 aloitteen järjestelmän mikromaksuominaisuuksien esittelemiseksi. Salama-taskulamppu oli digitaalinen maksu, joka välitettiin maailmanlaajuisesti käyttäjältä käyttäjälle, ja jokainen käyttäjä lisäsi vielä 00 000 satoshisä ennen sen lähettämistä. Soihtu alkoi pitkäaikaisella Bitcoinistilla, Hodlnautilla, ja siirtyi sitten salatähdestä salatähdeksi.

Symbolinen ele sai suuren suosion, kun yhä enemmän valtavia nimiä osallistui. Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey, Lightning Labsin toimitusjohtaja Elizabeth Stark ja Binance Toimitusjohtaja Changpeng Zhao olivat vain muutamia merkittävistä soihtujen haltijoista. Kampanjan lopussa salamavalon loppumaksu lähetettiin 13. huhtikuuta 2019 lahjoituksena 4 290 000 satoshis voittoa tavoittelemattomalle organisaatiolle, joka markkinoi Bitcoin Venezuelaa. Tämä ryhmä auttaa edistämään Bitcoinin käyttöä Latinalaisessa Amerikassa.

Casa-salaman solmu

Tuolloin markkinoilla, kuten Casa Solmessa, alkoi ilmestyä laitteistovaihtoehtoja. Casa Node on erillinen Lightning Network -laitesolmu, joka yksinkertaistaa koko asennusprosessia. Projektin takana oli poistaa tekniset esteet ja antaa kenen tahansa ansaita palkkioita LN-solmun käytöstä. Nykyään projekti on toisessa versiossaan Casa Node. Erityisesti tämä versio on jälkitilauksessa tuotteen kysynnän vuoksi.

Salamapelaaminen

Noin tuolloin Lightning Network -pohjaiset pelit alkoivat nousta. Alustat, kuten Kevyt yö antaa käyttäjien ansaita todellista Bitcoinia toiminnastaan. Ensimmäisen persoonan ampujassa, Lightnite, käyttäjät asettavat Bitcoinin pelaamaan ja voittaja ottaa salakirjoituksen surmattuista vihollisistaan. Tämä otsikko on yksi monista saatavilla olevista Lighting Network -pelialustoista, kuten Satoshis-pelit.

Kevyt yö

Lightnight FPS

Lightning-verkon käyttäminen

Nykyään valoverkon käyttö on paljon helpompaa kuin aikaisemmin. On olemassa useita Lightning Network -yhteensopivia lompakoita, joiden avulla voit helposti hallita ja muuntaa Bitcoinia Lightning Bitcoiniksi ja takaisin. Lompakot, kuten Zap, Electrum, LND Thin Wallet, Shango, Spark ja éclair, tarjoavat kaikki nämä palvelut.

Mikä parasta, nämä lompakot poistavat tekniset esteet, jotka liittyvät maksukanavan avaamiseen ja sen rahoittamiseen. Käyttäjät voivat suorittaa saumattomasti Lightning Network -maksuja käyttämällä näitä matkapuhelinvaihtoehtoja tarvitsematta koskaan investoida paljon aikaa protokollan ymmärtämiseen.

Käynnistä Lightning Node

Niille teistä, jotka haluavat osallistua salamaverkostoon suoremmin, on suositeltavaa tulla solmuoperaattoriksi. Tämä prosessi on yksinkertainen, mutta vaihtelee hieman sen mukaan, kenen Lightning Network -versiota käytät. Kaikissa versioissa sinun on ensin ladata ja luo Bitcoin-osoite solmun lompakolle. Sitten sinun täytyy rahoittaa lompakkosi. Nämä varat ovat tapoja, joilla rahoitat kanavaasi. Tärkeää on, että nämä varat edustavat myös kanavasi kautta sallittua tapahtuman enimmäismäärää.

Nyt kun olet ladattu, voit muodostaa yhteyden mihin tahansa valitsemaasi salama-solmuun kanavan luomiseksi. Nyt käyttäjät voivat valita kanavasi sen teknisten ja taloudellisten ominaisuuksien perusteella. Aina kun joku lähettää tapahtumia kanavasi kautta, saat transaktiomaksusi.

Salamaverkosto – yksi alan lupaavimmista kehityksistä

Yli kahden vuoden beetatestauksen jälkeen Lightning Network näyttää edelleen lisätoimintoja. Nykyään tämä eloisa hajautettu ekosysteemi on monien mielestä Bitcoinin paras toivo saavuttaa kohtalo vertaisverkossa. Näistä syistä Lightning Networkilla on kriittinen asema teollisuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map